Gradinita 233, Petre Antonescu, sector 2
Buna,
In urma unor discutii,m-am gandit sa va impartasesc cateva pareri despre gradinita unde este inscrisa fata mea. Este al doilea an, deja.
Mesajul de mai jos este scris pentru cineva, l-am copiat, nu mai fac corectii.
Daca cineva este interesat si de alte detalii, le dau cu cea mai mare placere.
Si sper sa va ajute:)
In gradinita sunt aproximativ 500 de copii si doar 300 de paturi.
Deci restul sunt la program fara somn.
Cand am inscris-o eu pe eva, dna director mi-a zis din start: sa stiti ca nu mai am paturi.
Eu am zis: perfect, nici nu vreau!
Avand in vedere ca sunt atat de multi copii "de pranz", adica cei care nu dorm, sunt si clase intregi care stau doar pana la pranz.
La eva in clasa, e clasa de pranz. Sunt multi, vreo 30 inscrisi, dar nu-s niciodata atat de multi. Anul trecut au fost 40 inscrisi!! La final, la serbare, au fost 29.
La masa, raman doar vreo 5-6. Restul pleaca la 11.30.
Cei care mananca de pranz (mancarea este proaspata, zilnic facuta de bucatarese, nu e catering, iti dai seama, la sute de copii nici nu cred ca se putea altfel) platesc 15 lei/zi. Deci 300 pe luna.
Cei care nu mananca, nu platesc nimic.
Gratuit este micul dejun (ceai cu paine cu cascal/branza/dulceata/pate de ficat) si lapte cu un fruct si o prajiturica (mere/branza/dovleac). Foarte bune am mancat si eu din resturile ei:)
Teoretic, laptele cu praji si fructul se dau copiilor dupa somnul de pranz, practic primesc toti copiii, chiar si cei care nu dorm.
Cei care nu dorm acolo nu ies afara, nici nu prea ar avea cand.
In fiecare saptamana este o ora de muzica, vine un nene, canta la pian si canta si ei si ora de de engleza.
Astea costa 20 de lei pe luna de copil si sunt in timpul programului. Oarecum obligatorii.
Optionale sunt calculator si dansuri. Nu stiu cat e calculatorul, dansurile sunt 70 de lei pe luna (dar cred ca-s calculate totusi la sedinta, pentru ca se face prezenta)
Cam o data la 2 saptamani vine teatrul de papusi, din ala ambulant, in jur de 3-4 lei.
"Fondul clasei", 100 sau 150 de lei pe an. Nu mai tin minte exact.
Lunar, un sapun, un sul de hartie, cateva servetele.
La inceput de an am cumparat pentru eva cateva carticele, creioane, un penar.
Si am platit pentru niste caiete speciale.
Nu dam bani pentru cadourile de Mos Nicolae, Craciun, Pasti. Toate aceste cadouri (contin, in general, multe dulciuri si un plus) sunt platite de catre gradinita.
Personalul este f ok. Eu nu prea ma dau in vant sa dau cadouri, deci le duc f rar cate ceva.
A, era sa uit un lucru ff importamt.
Clasele sunt mixte, adica sunt copii de la 3 ani la 6-7ani.
Fiecare copil mare are un copil mic in "grija".
Acum, cand zic grija, nu inseama ca educatoarea nu are grija de cei mici. dar cel mare il indruma pe cel mic, il mai ajuta, chestii din astea.
Nici cei mari nu-s neglijati. Ei au grija de cei mici, cand se joaca, cand mananca, sau ii supravegheaza la baie.
Caci, da, merg singuri la baie. Nu ii duce educatoarea, nu ar avea cum sa lase o clasa intreaga nesupravegheata.
Ingrijitoarele sunt una la doua grupe.
Cand e program "de lucru", sunt impartiti fiecare cu treburile lor, cei mari scriu, cei mici deseneaza, sau fac plastilina, chestii din astea.
Eu prefer acest stil, mixt. Pentru ca si cei mici invata de la cei mari, iar cei mari invata sa aiba grija de cei mici.
Toata lumea are de castigat, eu asa vad.
In momentul de fata nu imi mai vin alte idei, dar daca mi-amintesc, mai scriu:)
Sper ca au fost utile informatiile:)
Succes!
PS: educatoarele sunt apreciate, din cate am mai intrebat si eu cunostintele mele, care au copii pe la alte grupe. Acum, na, nu le stiu pe toate.
Educatoarea noastra are 60 de ani, e sprintena si oarecum severa. Dar, severa, nesevera, copiii o plac:)
Eu sincer, nu stiu cum reuseste sa faca o clasa de 30 de copii, sa se uite cu gura cascata la ea. Sincer, nu stiu:))
Cea de langa clasa noastra e chiar un pic mai severa. Cel putin asa mi se pare mie. Si totusi, copiii ei par sa o placa si sa faca tot posibill sa-i fie pe plac.
Nu am auzit de violente, agresiuni, chestii de gen. Eu am mai intrebat-o pe eva, cum se poarta cu ei, ea imi spune mereu adevarul. MI-a zis ca ii mai cearta. Cand ii pedepseste, am senzatia ca ii pune pe scaunelul de langa catedra ei, dar nu bag mana-n foc.
PPS:)
EU am inscris-o in luna mai si deja era cam tarziu.
PPPS:))
cand am zis de educatoare ca e mai severa, ma refer ca e un pic mai dura, mai ferma, nu prea zambeste.
Dar eva imi zicea mereu ca o pupa, o ia in brate, atunci cand e suparata.
Poate doar mie mi se pare severa, iar copiilor nu, cine stie?:)
Cert e ca ei vor sa-i fie pe plac si sa o asculte.
Ingrijitoarea care e la clasa lor, e o bomboana de femeie. Blanda si draguta si mereu cu voie buna.
Raspunsuri
fiona67 spune:
Este vorba despre gradinita cunoscuta in zona drept cea din Nada Florilor...ca sa zic si eu ceva util!
andru20 spune:
Da asa o stie multa lume, Nada Florilor. Si eu am avut copilu aici timp de 4 ani. Am prins ultimul an in aripa noua. Chestia cu grupa mixta ii ajuta ff mult. Cat a fost mica era ajutata de cei mari la dormitor la imbracat, dezbracat. Cand am mai crescut avea ea grija de cei mici, punea fetele de masa, tacamuri servetele. Au multe de invatat de la cei mari. Si dna educatoare care am inteles ca nu ar mai fii acum era deosebita.La culcare le citea, statea cu ei, i a invatat sa spuna rugaciuni inainte de masa, la somn, i a indrumat ff bine primii pasi. Si directoarea e o femeie de treaba. Mancare proaspata facuta de ei. Veneau parintii la bucatarese sa ceara retete ca ce le faceau ei acasa nu era asa bun ca la gradi. de ce? craspunsul l a dat o fetita " ca la gradi e facuta cu dragoste. si serbarile erau ff reusitecu dansuri cu scenete. eu am fost fff multumita. si 30 nu erau multi. acum la cea mica sunt 47. deci?! ce a scris alex_andra era si pe "vremea " noastra.