Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (31)
Raspunsuri - Pagina 20
fluturashhh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iris1211 Daaa, deci sa va povestesc cum a fost cu morfo fetala: Ca o prima concluzie am plecat de acolo mai proasta decat ma dusesem, deoarece am avut si ghinionul sa dau peste o doctorita, care probabil ofensata de faptul ca nu eram pacienta ei, s-a comportat tare ciudat si a fost negativista tot timpul. Deci, m-am urcat pe masa, a inceput ecografia si, exceptand situatiile in care imi spunea uitati coloana, coastele, inima cu 4 camere, etc, mi-a vorbit numai in termeni. Mi-a zis la un moment dat ca bebe are 819 gr +/- 90 gr, ceea ce mie mi se parea f mare (citisem ca la 24 sapt are aprox. 500 gr), dar ea tot o tragea ca nu e f mare si ca ceea ce am citit eu e varza, dar m-a linistit (in opinia ei) zicandu-mi "se mai nasc copii de 2.6 kg". Si eu si sotul meu am auzit cand a zis 819 gr, dar pe hartie scrie 619 gr. Apoi ca este f jos si este posibil ca eu sa am contractii nedureroase si sa fiu constienta ca daca nasc acum sansele se supravietuire sunt minime. Mi-a mai zis ca are cordonul in jurul gatului si cand am intrebat daca si-l poate scoate bebelul din jurul gatului, ea imi spunea ca se pot intampla accidente nefericite. Mi-a tot sustinut ideea asta ca e f jos sarcina, ca bebele era cu capul in jos, iar cand am intrebat-o daca e normala pozitia ea mi-a spus ca face yoga. La un moment dat s-a oprit si si-a dus o mana la gura (ca si cum s-ar fi speriat) si a tot analizat ceva (mie imi parea a fi inima), a tot facut stop cadru, apoi tot a marit, a colorat, toata chestia asta a durat vreo 5-10 min, petrecuti cu mana ei la gura si fara sa ne spuna absolut nimic. Dupa morfo, ne-am dus in cabinet unde ea a scris niste chestii pe o hartie, noi am asteptat sa termine de scris in ideea ca ne va face un rezumat la ceea ce a scris, dar ea mi-a pus hartiile in brate si a zis ca ceea ce a scris ea sa discut cu dr ce-mi supravegheaza sarcina. Am intrebat-o daca in afara de faptul ca e jos sarcina a mai vazut ceva "suspect" si ea a zis cu juma de gura ca nu. Cam atat despre experienta cu aceasta cretina. Va dati seama ca acum sunt terminata, dar....sper sa ma tina nervii pana luni seara. va pup 24 + cu |
Draga mea stai linistita, medici idioti sunt peste tot, tocmai faptul ca la kg v-a spus una si a scris alta este un semn ca inteligenta ei lasa de dorit.Nu-ti face griji ca ai sarcina prea jos sau prea sus,linisteste-te si asteapta pana luni.Daca te stresezi vei face mai mult rau decat dr idioata.Cordonul bebeii si-l tot invart si il pun il scot trag de el, le trebuie si lor o jucarie, nu?Ca altfel s-ar plictisi de tot.Si a mea era la ultima eco in plina actiune de a prinde cordonul si ne-a spus medicul sa ne relaxam caci cordonul nu se poate rupe, nu se poate innoda, iar bebe nu se poate spanzura cu el asa usor.Sa nu ne subestimam bebetinii eu cred ca stiu si singuri ce le face rau si ce le face bine acolo, asa ca isi va scoate singur cordonul daca-l incomodeaza:) Eu asta sper si cred.
Daca dr ti-a lasat impresia ca e dusa nu pune la suflet.
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
Kabecka spune:
Buna fetele,
Azi am avut o zi mai agitata si nu am resuit sa intru pana acum.
Iris, nu te stresa pentru nebuna...Sunt sigura ca totul e ok.
Dr care mi-a facut ecografia mi-a spus de o pacienta care a avut tripla circulara si ca totul a fost ok cu bebe.
Deny, imi pare rau pt problemele cu asigurarea, dar eu cred ca daca ramaneti impreuna va fi mult mai usor sa treceti peste probleme.
Iti tin pumnii sa se rezolve cum e mai bine pt voi
Irinukaaa, iti urez spor la treaba, nervi tari si sa ne vizitezi mai des!
Fetelor, sa stiti ca si eu am facut baita baietelului meu in fiecare seara, dar recunosc ca in prima luna mi-era f foarte teama sa nu-l scap...M-a ajutat mama. La fel am procedat cum au scris si fetele, am folosit apa de la chiuveta. Termometru n-am avut, verificam cu mana. La fundulet il spalam la chiuveta. Servetele doar in deplasari.
Ritualul de baie/dus il pastram si acum.
DenyAnd spune:
Va multumesc mult pt raspunsuri, incurajari, ma ajutati mult. Mi-ati dat si cateva idei ce si cum sa facem si m-am mai linistit
Flory, ca acte voi avea nevoie sa fac pasaportul la bebitza, si fara prezenta tatalui nu voi putea face nimic. Trebuie acordul lui, se poate face si printr-o declaratie la notar, dar si asta e complicata treaba.
Da, e o idee sa facem pasaportul in Viena(e nevoie de el pt a face actele aici), dar cum sa ies cu fetita din tara fara acordul tatalui? tot in scris va trebui sa o am. Si in perioada cand nasc, taticul nicidecum nu va putea sa plece de la job sa vina in tara. Nici macar pt 1 zi. Desi e nevoie de minim 2 zile pt dus-intors.
Va fi greu cu actele.
De aceea mai bine sa nasc aici in Viena, sa ramanem impreuna orice ar fi, o sa rezolvam noi cumva treaba asta(cu asigurarea, ori cu plata), trebuie sa fie o solutie.
Iris, imi pare rau de ce persoana ai dat. Nu pune la suflet tot ce s-a intamplat azi la eco. Luni seara vom auzi vesti mai bune de la doc, un doc intardevar competent.
pt experientele ce ne impartasesc mamicile referitor la baita. Culeg si eu info
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
23+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
Monik86 spune:
Iris, si pe mine m-a speriat doctorul la care am fost prima data. Dar din cate vad evolueaza normal. Aia din cate povestesti cu siguranta e n.f., scuzati expresia , si de aia a vorbit asa.
De chestia cu cordonul ombilical sa nu te sperii. Si a mea fetita sa juca intr-o veselie cu el la ultimul eco. Pai ce sa faca si ea saraca daca alta jucarie deocamdata nu are! Ii zicea doctorului ca sper sa nu fie cu el in jurul gatului cand se va naste. Eu stiam ca in cazuri din astea se face cezariana si eu nu as prea vrea. El mi-a zis ca sa nu-mi fac griji, ca este suficient de lung, are cca. 50 cm si ca nu ar trebui facuta neaparat cezariana ca sa fie scos bebe in siguranta. Ulterior am citit pe net ca in unele cazuri cordonul ombilical poate depasi si un metru lungime!
Asa ca desi stiu ca ti-e greu, eu zic sa stai linistita! Eu sunt convinsa ca bebele tau e perfect sanatos si ca va veni pe lume cu bine la termen!
19+ cu