Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (31)
Raspunsuri - Pagina 15
fluturashhh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lillyas Eu am facut si dublu test si triplu test. Doctorita mea are maternitate privata si am impresia ca recomanda mai multe analize, caci au contract cu un laboator de analize. Plus ca "da bine" la privat sa te puna sa cheltui bani. Eu am ales sa le fac, pentru ca sotul meu are o verisoara de-a doua cu Sindrom Down. Tot in familia socrilor sunt persoane cu diabet sau care au murit de inima... Am zis sa nu ma zgarcesc la un milion si sa-mi para rau dupa aceea. 24+ |
Triplu testul si mai ales amniocenteza au rost doar daca luati in calcul si terminarea sarcinii in luna a5a-a6a.Altfel sunt bani irositi.(Amnio parca era vreo 2000 lei si cu risc de pierderea sarcinii de vreo 20%)
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
lillyas spune:
Culmea ca amniocenteza nu aveam de gand sa fac, indiferent de rezultatul de la triplul test.
Dar am facut o ecografie 2D + analiza de sange pt triplul test care m-au costat in total 215 ron si am zis ca-i acceptabil. Ecografia 4D era 200 ron, asa ca mi s-a parut ok suma. Aveam si eco si rezultatele testului in acest pret.
24+
VIOIKA76 spune:
Eu nu cred ca o graviduta mai este asa sigura ca nu face amnio daca-i iese risc mare la dublu-test.Asa am zis si eu ca nu fac amnio indiferent ce rezultat va iesi ,dar nu puteam sa stau cu frica ca bebe are ceva inca 24 saptamani.Numai cand esti intr-o situatie din aceasta cred ca poti intelege.
Nimeni nu ar putea sa stea sa astepte linistita cat de cat ,sa nasca daca ar avea scris negru pe alb suspiciune de trisomie .
Nu zic ca faptul ca am avut rez. bun la amnio m-a linistit ,mai sunt atatea boli care pot apare la bebe ,dar macar nu mai stau cu stresul ca are trisomia 13.
Nu pot sa va zic ce hotarare as fi luat in caz de rezultat negativ pentru ca nu m-am gandit la ea,insa stiu ca trebuia sa scap de stres.
Eu daca as fi medic nu as mai recomanda DD si TT ci direct amnio pentru cine vrea sa faca sau daca nu doar ecografia morfologica ,testele astea nu sunt deloc sigure pe cand o amnio si o eco facuta la un medic cu experienta au o mai mare siguranta.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+
VIOIKA76 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fluturashhh
Triplu testul si mai ales amniocenteza au rost doar daca luati in calcul si terminarea sarcinii in luna a5a-a6a.Altfel sunt bani irositi.(Amnio parca era vreo 2000 lei si cu risc de pierderea sarcinii de vreo 20%) 19+ Ingrid Maria [url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]" |
Vreau sa te corectez ca amnio nu are risc de pierdere de 20% ,este vorba de un procent mult mai mic in realitate :0.5 sau 1%.
Triplu test nu are siguranta de 99% cum are amnio ca sa poata fi indicatie de intrerupere sarcina.Singurile proceduri in urma careia medicul poate recomanda intrerupere sunt amnio sau eco morfologica in cazul cand apar modificari.Nu cred ca recomanda nimeni intrerupere doar in urma rezultatului prost la DD sau TT.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+
fluturashhh spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui VIOIKA76
Vreau sa te corectez ca amnio nu are risc de pierdere de 20% ,este vorba de un procent mult mai mic in realitate :0.5 sau 1%. Triplu test nu are siguranta de 99% cum are amnio ca sa poata fi indicatie de intrerupere sarcina.Singurile proceduri in urma careia medicul poate recomanda intrerupere sunt amnio sau eco morfologica in cazul cand apar modificari.Nu cred ca recomanda nimeni intrerupere doar in urma rezultatului prost la DD sau TT. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum25+ |
Imi pare rau daca s-a inteles gresit, dar nu am spus ca dupa TT medicul recomanda intreruperea.Dupa amnio, daca rezultatele indica o anomalie recomanda.Eu una nu vad de ce sa fac amnio.da ar fi mai linistitor pt mine, dar daca indiferent de rezultat eu tot duc sarcina la termen pt mn sunt bani aruncati pe fereastra doar pt comfort psihic.rezultatele DD si TT sunt in proportie de 90% infl de varsta mamei.Eu una de asta am tras sa o fac pe Ingrid pana in 30a.Sunt curioasa sa vad cum iesim la morfo pe 14.
19+ Ingrid Maria
doina_1984 spune:
Buna seara!
Azi m-am confruntat non-stop cu o durere de cap groaznica mai mult pe partea dreapta, la tampla. Nu stiu de la ce este dar sper sa treaca
Eu am facut doar dublu test, la prima sarcina am facut doar triplu test pt ca trecusem de saptamanile in care se face DD.
Nu am apucat sa intru pe mail sa vad listutele dar sper sa am timp curand, oricum bagajul meu de spital este simplu - acte, cosmetice, telefon, aparat foto, chiloti , haine de iesit din spital eu/bebe, BANI Cred ca asa este la majoritatea maternitatilor private.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 21s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Elyana spune:
Neata!
Eu am facut dublu testul care a iesit bine. De triplu test nu mi-a zis doctorita nimic, astept eco morf de trim 2 si sper sa fie bine.
Morfologia voi face la Filantropia, gratuit, la aprox 20-21 sapt. Am gasit si o oferta la 150lei la privat si ma bate gandul sa imi fac o programare pt 22-23 sapt, pentru o a doua opinie si poate poze (mi-a zis doctorita ca pt Filantropia sa duc un CD)
Si am ajuns la jumatatea sarcinii, wow, inca pe atat?! Nu mai am rabdare
Sper ca fetele racite se simt mai bine
19+ +
Cosmy spune:
Buna dimineata!
Cine se trezeste devreme...o sa fie obosit toata ziua
Pe mine ma-asteapta un we in forta: astazi la birou, diseara pregatiri pt parastasul socrului, maine parastas, maine seara- prieteni la cina, duminica dimineata are Daria concurs la matematica, iar duminica seara-alti invitati
Sa avem o zi usoara!
25+Anastasia
fluturashhh spune:
'mneata
Succes Cosmy se pare ca vei avea nevoie de multa energie:))
Eu am un luat un paracetamol simplu aseara pt ca incepuse sa ma doara o masea:(, dar mi-a trecut:)
Elyana cum ai reusit sa iti faci programare la Filantropia?Eu treb sa fac in decembrie si in noiembrie deja erau full pt toata luna (la dr Veduta).Pana la urma am mers la cab privat al dr Peltecu (acolo-i si OG-ul meu dr Haiduc si dr Veduta)
Astazi imi vine little black dress de gravi :) abia astept :)
19+ Ingrid Maria
cita_ralu spune:
Buna dimi,
da da matinalele sa bem o cafeluta / ceai
eu azi noapte am facut o "pauza de somn" de la la 1 pana pe la 2 si ceva .
zicea cineva de dureri de solduri, nu mai stiu cine, si pe mine ma dor, noapte amrotesc si ma dor soldurile asa ca trebuie sa ma mut de pe o parte pe alta destul de des, am uitat s-o intreb pe dr daca pot face ceva in cazul asta
si eu am facut decat DD
21+ cu Emma Gabriela