Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
mcoca spune:
Simcri ce rau imi pare :((((. Sper sa rezolvi si sa gasesti.
Kabecka, aici pentru o raceala nu se da nicioadata antibiotic. Se da antibiotic automat, la copilul mic, pentru otite. Daca are febra mai multe zile, fara nici o ameliorare si fara curs de nas sau gat rosu, se fac analize la urina si plamani. La rosu in gat se face pe loc test sa vada de ce natura e. Maya aseara, la doc, avea 38,8 la subrat. In rest nu avea nimic. A zis sa ii dau antitermice si sa vedem daca apar alte simptome de raceala/gripa. Daca nu sa il sun sa investigheze alte piste. E ok, ii curge nasul si tuseste un pic. Toata noaptea a avut febra. La un moment dar era asa de mare ca nu am indraznit sa o iau. I-am pus o batista rece pe frunte si i-ai impachetat manutele. Asta pt ca ii dadusem un nurofen inainte. DAca era intre 2 doze de antitermic, si nu puteam sa-i dau nimic, o bagam imediat in cada. Asa a inceput sa scada in 10 min, cam asa.
Acum zburda, dar vad ca face iar febra (ceea ce era de asteptat).
Fetelor, eu va scriu aici repede lista mea minimalista de la Maya.
4 pijamale
6 body
1 caciulita
1 pulovaras
1 pereche de sosete
2 prosoape cu gluga
1 paturica
cosmetice bb - spuma de la Avene corp si par
o crema grasa
pampers talia 1 + servetele umede
ser fiziologic
apa termala
discuri demachiante (pentru sters ochisorii)
carutz
patutz
cadita cu suport
masa de infasat
Pentru buric am asteptat sa-mi zica de la maternitate ce si cum. Eu atat am avut cand am plecat sa nasc. Apoi am mai luat cate ceva, cand am avut nevoie. De exemplu am incercat toata suzetele d epe piata. Tot degetul meu a fost cel mai bun :).
Am mai folosit protectii de silicon pt san, care m-au ajutat f mult.
Pt mama nu scriu ca e diferit. Ceea ce pot sa va sfatuiesc pe cele care nasteti natural : daca aveti posibilitata sa faceti rost de tampoane speciale "dupa nastere" ar fi f bine. Sunt ff bune.
Vicky, Printzesone and BB (26+)
Elyana spune:
Eu am taiat untul de dimineata si am limitat feliile de paine, nu mai mananc cartofi in fiecare zi si snacks-urile sunt doar fructe.
De la 63 sapt trecuta azi aveam 62.5 :D deci pot sa mentin greutatea pana reintru in grafic (sapt 20) si de acolo om vedea
18+ +
Cosmy spune:
si de la noi!
Vicky, listuta ta seamana foarte mult cu listuta mea Mie, la Daria, pt buric mi s-a recomandat betadina si baneocin pulbere.
Pt ochisori, in loc de dischete demachiante am folosit comprese sterile.
Eu n-am prea dormit noaptea trecuta pt ca domnisoara cea mica a fost extrem de activa(cred c-o amuzau cainii care-au latrat in fata curtii noastre toata noaptea)
Zi frumoasa tuturor!
25+Anastasia
mcoca spune:
Cosmy, eu nu am folosit comprese ca mi se pareau aspre. Pt mine ca erau sterile nu insemna mare lucru :).
Cosmy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Cosmy, eu nu am folosit comprese ca mi se pareau aspre. Pt mine ca erau sterile nu insemna mare lucru :). Vicky, Printzesone and BB (26+) |
Acum 9 ani, la Daria, recunosc c-am fost obsedata(din fericire pt o scurta perioada), sa fac totul ca la carte. Norocul meu a fost c-am dat peste o pediatra cu capul pe umeri care mi-a bagat mintile la locul lor. Cu siguranta Anastasia va incerca dischetele din frageda pruncie
mcoca spune:
Mie la maternitate mi-au bagat mintile in cap :)). Au zis sa incercam o suzeta. Ok, cumpara sotul suzeta, le cer la alea o solutie sa o sterilizez, alea se uita crucis, imi aduc chestia, si apoi imi pove ca nu are nici un sens sterilizatul asta. Trebuie sa speli totul bine, normal, dar atat.
Cosmy spune:
Eheee si cu suzetele avem poveste lunga: am cumparat din toate materialele existente pe piata si toate dimensiunile(avem o colectie de vreo 12-13 buc), doar ca planurile de-acasa n-au legatura cu cele din targ iar Daria n-a vrut sa stea cu suzeta nici macar 5 minute
Elyana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flafi Elyana, pot sa te intreb de la cat ai inceput? 26+ cu Vlad Alexandru |
Cam 54-55 kg (dimineata pe stomacul gol). Am 1.60m
Am si eu o nelamurire (cred ca o sa scot cablul de la net in curand ca numai tampenii citesc) referitoare la alaptat si marimea sanilor. Eu sunt mai plata de felul meu, abia cu sarcina am umplut cupa B, vad ca sanii s-au cam oprit din crescut si am citit pe net ca unele femei au o conditie (tradus ar fi tesut mamar insuficient ?) care nu le permite sa alapteze. Sa-mi fac griji? Exista o marime minima? Mai cresc sanii in saptamaile urmatoare sau cand vine laptele?
18+ +
mcoca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Elyana
Cam 54-55 kg (dimineata pe stomacul gol). Am 1.60m Am si eu o nelamurire (cred ca o sa scot cablul de la net in curand ca numai tampenii citesc) referitoare la alaptat si marimea sanilor. Eu sunt mai plata de felul meu, abia cu sarcina am umplut cupa B, vad ca sanii s-au cam oprit din crescut si am citit pe net ca unele femei au o conditie (tradus ar fi tesut mamar insuficient ?) care nu le permite sa alapteze. Sa-mi fac griji? Exista o marime minima? Mai cresc sanii in saptamaile urmatoare sau cand vine laptele? 18+ + |
LOL
stai linistita, nu marimea conteaza :).