Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 75 -
Raspunsuri - Pagina 13
iulya333 spune:
Ramonika,da, aceea este mutatia genei PAI pe care ai gasit-o la synevo. Cele mai intalnite mutatii sunt ale genei MTHFR si PAI din cate am observat. Eu am facut MTHFR dar voi face si PAI-ul.
Didi81 spune:
pana una alta iti raspund eu: da aia e. Mai exista si "Inhibitorul activatorului plasminogenului PAI-Antigen" la 160.
Apoi exista "Factorul XII" la 150 ron si "Mutatia factorului XIII" la 290 ron: www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/" target="_blank">http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/ - iti trebuie asta la 290
ella_84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika ella - sunt din Iasi, nu Buc. si lista am luat-o de pe synevo, dr. inca nu mi-a zis ce analize urmeaza sa fac. didi - multumesc. eu ma uit pe lista de la synevo http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/teste-de-hematologie/teste-de-trombofilie/ nu gasesc in lista asta mutatia factorului XIII si gena PAI. nu sunt incluse, sau nu le gasesc eu? EDIT: le-am gasit in alta parte. deci ar fi recomandat sa le fac pe astea 5? sau oare sa le fac pe rand? uf, sunt in mare dilema. am dat 500 lei pe screening, acum daca urmeaza astea 5, mai trebuie sa platesc aproape 1300 lei |
Eu am facut analizele de mai jos:
Profil complet trombofilie (mutatii factor V (aici sunt 2 mutatii V Leiden si V haplotip R2), factor II, MTHFR (si aici sunt 2 mutatii C677T si A1298C), factor XIII, PAI-1, EPCR, Antitrombina III, Anticoagulantul lupic, Proteina C, Proteina S, Anticorpi antifosfolipidici IgG), tot pachetul m-a costat 1150 ron.
Pacat ca nu esti in Bucuresti, ieseai mai ieftin aici .
Ramonika spune:
multumesc fetelor, scuze ca am tot cerut informatii asa babeste, insa parca citesc hieroglife la denumirile astea... asa e la inceput, cred ca stiti si voi cum e la inceput.
ma gandesc sa fac gena MTHFR, PAI si cea a factorului XIII, vad ca sunt mai des intalnite si sa las pe ulterior mutatia factorului V Leiden si cea protrombinica (factor II).
ce parere aveti?
oricum ma voi consulta si cu medicul.
ella - chiar de as merge la Buc nu stiu daca ies mai ieftin cu drumul pana acolo, ce alte cheltuieli mai sunt etc
Didi81 spune:
Da, intr-adevar mutatiile genelor MTHFR, PAI si factor XIII sunt foarte frecvente, si in forma heterozigota nici nu sunt grave (bine, daca sunt mai multe mutatii e mai nasol) de ex PAI-1 in forma heterozigota il are cam 40% din populatie, si MTHFR tot cam asa.
Eu din cate am inteles, factor V si Factor II sunt mai grave, si cred ca daca ar fi prezente mutatii la aceste gene s-ar reflecta cumva si in analizele uzuale. Sa ma corecteze cineva daca ma insel...
ella_84 spune:
Ramonika, te inteleg perfect cu hieroglifele. Si pentru mine pana acum trei saptamani/o luna erau niste necunoscute aceste analize, dar nevoia ne invata. Mie cand mi-a zis dr de ele si m-a trimis sa le fac pentru ca doar ce pierdusem o sarcina am crezut ca vorbeste chineza cu mine, dar am stat pe net, am citit pe forumuri, m-am documentat si acum stiu toate analizele ce trebuiesc facute pentru depistarea problemelor de trombofilie. La tratamente inca nu stiu mar elucru mai ales ca nici nu am ajuns inca la hematolog sa vad exact ce tratament o sa imi dea si oricum am inteles ca difera in functie de combinatia de mutatii care ies pozitive.
Asa ca nu dispera, vorbeste cu medicul tau, vezi ce iti recomanda sa faci, citeste despre acele analize, intreaba unde nu intelegi ceva si fetele mai experimentate iti vor raspunde.
O sa vezi ca pana la urma o sa le intelegi si totul o sa fie ok.
ella_84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didi81 Da, intr-adevar mutatiile genelor MTHFR, PAI si factor XIII sunt foarte frecvente, si in forma heterozigota nici nu sunt grave (bine, daca sunt mai multe mutatii e mai nasol) de ex PAI-1 in forma heterozigota il are cam 40% din populatie, si MTHFR tot cam asa. Eu din cate am inteles, factor V si Factor II sunt mai grave, si cred ca daca ar fi prezente mutatii la aceste gene s-ar reflecta cumva si in analizele uzuale. Sa ma corecteze cineva daca ma insel... Didi de mica printesa MTHFR C677T heterozigot, Factor XIII heterozigot, PAI-1 heterozigot Tiroidita autoimuna |
Eu habar nu am care sunt mai grave si care nu, dar mie mi-a iesit Factor V haplotip si MTHFR pozitive - heterozigot, iar PAI 1 mi-a iesit 4G/4G - homozigot. Asta in conditiile in care toate analizele de baza, inclusiv cele de coagulare au iesit perfect normale. Nu stiu daca e vreo legatura intre cum ies analizele normale si mutatiile pentru trombofilie, o sa o intreb maine pe dr.
Ramonika spune:
multumesc inca o data fetelor
va doresc sa obtineti sarcina mult dorita.
eu am o fetita de 3 ani si 3 luni, dar ulterior 2 sarcini pierdute (la 10 si 5 saptamani) si suspectam trombofilie, am ceva antecedente in familie (bunicul cu infarct si probl. cu inima, mama cu varice -amandoi s-au dus - D-zeu sa-i ierte). mie la ultimele analize mi-a iesit f. greu sangele pe ac, s-a coagulat, m-au intepat de mai multe ori. plus ca am inghitit multe AC-uri la prima tinerete (prostie mare, insa ce sa fac de-acum?). si totusi prima sarcina a fost ok, fara nici o problema, insa am mai auzit de cazuri care abia la a 2-a sarcina au descoperit trombofilia.
MeAlex spune:
Ramonika, asa e cum zic fetele, aia e mutatia genei PAI.
Ella, lasa ce e mai grav, important e tratamentul. Depinde mult de cat de afectat e corpul...de asta unele fete pierd chiar de la inceput, prin avort spontan, altele mai tarziu, ca reuseste corpul, iar altele duc fara probleme o prima sarcina.
Trombofilia se poate declansa mai tarziu, dupa o sarcina normala, cand se inainteaza in varsta, mai contribuie si greutatea, anticonceptionalele, poate si alimentatia, cine stie...
Mutatiile le avem toata viata oricum, efectele ei apar diferit.
Da, celelalte analize pot fi ok chiar daca ai mutatii. Eu asa le aveam in afara sarcinii, dar in sarcina, am vazut dupa ceva timp ca erau modificate...aveam INR, APTT mici si inca ceva, nu mai retin.