Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 75 -
Raspunsuri - Pagina 12
Ramonika spune:
buna fetelor si multumesc pt. raspunsuri.
am facut si eu analizele de trombofilie screening si mi-au iesit urmatoarele rezultate:
- anticoagulant lupic - negativ
- antitrombina III - 107 (valori normale >80)
- Proteina C - 131 (valori normale 70-130)
- proteina S (activitate) - 89 (VN 55-140)
- Rezistenta la proteina C activata (APCR) 4.83 (VN >2.5)
- Homocisteina 11.8 (VN <12)
pana ajung la medic, puteti sa-mi spuneti ce parere aveti?
multumesc.
eu sunt la inceput, am 2 sarcini oprite din evol. si acum incerc sa descoper daca e din cauza trombofiliei.
Didi81 spune:
Nu stiam de treaba asta cu vezicula vitelina. Si eu am avut o sarcina oprita in evolutie la 7s anul trecut, si la eco de 6s era vezicula vitelina mai mare. Insa nu s-a pronuntat nici un dopctor legat de asta. M-a chemat la urmatoarea eco la 9s, cand deja a constatat ca se oprise in evolutie
Ramonika, analizele despre care spui tu mi-au iesit si mie toate f bine, insa la cele genetice am descoperit mutatiile pe care le am trecute la semnatura.
iulya333 spune:
Carin, imi pare tare rau.
Gabriela, da, sunt scumpe, oricum dna dr Uscatescu este geniala si sunt sigura ca te va putea ajuta.
Asa cum spune Didi, si au mai spus si alte fete, se pare ca analizele de baza sa iasa bine si mutatiile genetice sa fie totusi pozitive.
Ramonika, proteina C este usor peste limina, si homociteina aproape de limita superioara. Eu in locul tau as face si mutatiile, pe rand sau toate odata.
Ramonika spune:
multumesc pt. raspunsuri.
mutatiile sunt cuprinse in analizele urmatoare?
Profil trombofilie ereditara: Antitrombina III, Proteina C, Proteina S, Mutatia factorului V Leiden, Mutatia factorului II, Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C)
trebuie sa le fac pe toate? primele 3 sunt cele pe care le-am facut deja, nu?
scuze ca va deranjez, insa sunt la inceput si nu prea stiu mare lucru despre mutatiile astea...
multumesc!
Didi81 spune:
Ramonika, eu am facut analizele separat, nu tot profilul, si am facut o parte la Regina Maria, o parte la Synevo. Am facut asa:
prima parte:
timp de protrombina
anticoagulant lupic
rezistenta la proteina c activata
timp de tromboplastina partial activat
mutatia factorului II
transa 2:
gena MTHFR
mutatia factorului XIII
gena PAI
transa 3:
homocisteina
proteina C
proteina S
antitrombina
Nu am facut pentru factorul V, dar nu stiu daca e cazul sa fac si pt asta pana la urma. In orice caz, nu mi s-a recomandat sa mai fac si alte analize.
ella_84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika multumesc pt. raspunsuri. mutatiile sunt cuprinse in analizele urmatoare? Profil trombofilie ereditara: Antitrombina III, Proteina C, Proteina S, Mutatia factorului V Leiden, Mutatia factorului II, Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) trebuie sa le fac pe toate? primele 3 sunt cele pe care le-am facut deja, nu? scuze ca va deranjez, insa sunt la inceput si nu prea stiu mare lucru despre mutatiile astea... multumesc! |
Ai dreptate, primele 3 analize sunt cele pe care deja le-ai facut, mai ai de facut ultimele 3, adica mutatiile pentru trombofilie, din cate vad ti-a dat doar o parte din ele sa le faci.
Referitor la rezultate eu nu ma pot da cu parerea, si eu sunt la inceput, abia saptamana asta am primit rezultatete la tot pomelnicul de analize si asa cum zic si fetele analizele de baza au iesit in norme, dar la mutatii mi-au iesit 3 pozitive, deci nu stiu cat de relevante sunt rezultatele pe care le ai deja pana nu le faci si pe celelalte.
Ca si laborator, pe langa Synevo mai este Centrul Medical Matei Basarab in Bucuresti care au preturi foarte ok si au si unele pachete la analize daca faci mai multe mutatii iesi mai ieftin decat daca faci cate una. Sper sa nu fie considerata reclama, eu am aflat de ei tot de aici de pe site si din ce am comparat eu la ei am gasit cel mai bun pret pentru ce trebuia sa fac eu.
Ramonika spune:
ella - sunt din Iasi, nu Buc. si lista am luat-o de pe synevo, dr. inca nu mi-a zis ce analize urmeaza sa fac.
didi - multumesc. eu ma uit pe lista de la synevo http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/teste-de-hematologie/teste-de-trombofilie/
nu gasesc in lista asta mutatia factorului XIII si gena PAI. nu sunt incluse, sau nu le gasesc eu?
EDIT: le-am gasit in alta parte.
deci ar fi recomandat sa le fac pe astea 5? sau oare sa le fac pe rand? uf, sunt in mare dilema. am dat 500 lei pe screening, acum daca urmeaza astea 5, mai trebuie sa platesc aproape 1300 lei
MeAlex spune:
Atentie, fetele, cand cereti sa faceti analizele pentru PAI si Factorul XIII, trebuie sa cereti mutatiile respective, nu altceva (adica analiza mai scumpa). Exista ca analize: Factorul XIII si Mutatia Factorului XIII, gena PAI si mutatia genei PAI.
Acestea si mutatia MTHFR sunt cele mai frecente.
Greu de spus daca trebuie facute toate, uneori, daca sumt mai multe mutatii, se poate da o doza mai mare de anticoagulant, dar la fel de bine se poate incepe cu 0.4 si se mareste in functie de analizele facute in sarcina.
Aceste mutatii inseamna prezenta unor riscuri si in general se merge pe un tratament preventiv.
Ramonika, analizele astea sunt bune, trebuie sa faci si analizele de mutatii. Vad ca homocisteina e la limita, asta poate arata ca ai o mutatie MTHFR.
Puteti sa mai cititi si aici, mai ales din urma, la Gravidute cu trombofilie:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=177499&whichpage=3
Didi81 spune:
Da, am uitat sa precizez, cum a spus si MeAlex, analizele pt genele respective le-am facut pe cele pt mutatii, cele scumpe.
Ramonika spune:
mealex - pe synevo am gasit "Gena inhibitorului activatorilor plasminogenului PAI (polimorfism 675 4G/5G)-risc trombofilie 300 lei". despre ea e vorba? ca mutatia genei PAI nu am gasit. la factorul XIII am gasit mutatia.