Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (20)
Raspunsuri - Pagina 4
Dedicut spune:
Buna fetele!
Vreau sa va spun si eu ca nu are rost sa stati cu dureri, luati No-spa, e posibil sa treaca. Eu am luat si la prima sarcina mult no-spa si bebe a fost sanatos. La sarcina asta am luat in luna 2 si 3 zilnic, vreo 4 pastile, 1 dimineata, 1 la pranz si 2 seara. Si nu pentru ca ma durea, ci pentru relaxarea uterului, asa mi-a recomanat medicul si a fost ok. Am avut hematom si asa am prevenit contractiile.
La prima sarcina aveam dureri mari in primul trimeastru , eu pe masura ce timpul trecea eu ma simteam tot mai bine, la 9 luni era mult mai bine ca la 2....dupa mine nasteam pe la 12 luni, daca puteam.
Sora mea a avut dureri mari la sarcina, se chircea de durere si a dus sarcina cu bine pana la urma. Dar medicul stie cel mai bine care e posibila cauza.
Dedicut spune:
Referitor la gravidele care se plang de una sau alta, eu nu am nimic impotriva, daca acum nu se rasfata si ele, cand sa o faca? Dupa ce vine copilul poti sa te tot plangi ca tu auzi, copilul tu trebuie sa-l alaptezi, sa-l speli, sa-l schimbi, ca doar tu stai cu el acasa. Si o sa se ataseze de mama si nu mai scapi nici daca vrei, o sa intre la baie dupa tine, faci dus cu el de fata ca trebuie sa te vada, dormi langa el, te trezesti de 4-5 ori pe noapte sa-l schimbi si sa-l alaptezi...cine sa iti ia locul?
Si nici nu o sa mai vrei sa scapi, o sa pleci la mall cu gandul ca stai singura trei ore si dupa o ora te intorci acasa ca te tot gandesti oare a mancat, a dormit, a plans....deci esti legata pe viata, nu ai scapare. Eu sunt multumita ca la prima sarcina am stat 2 luni in pat, in prenatal, aveam colul foarte scurt. Pai asa relaxare nu mai apuc decat la pensie, toata zua citit, tv, somn.
Sa nu va simtiti prost daca va rasfatati, si asa avem atatea griji si un stres permanent cu sarcina, nimeni nu are trairile si temerile noastre, desi sunt alaturi de noi nu simt la fel.
Felicitari carucioarelor colorate si fetelor care au vesti bune!!!!
Ele, vineri ma internez si eu, poate ne vedem pe acolo. Doamne ajuta sa fie totul foarte bine!
Imi trimiteti va rog si mie parola de la poze? Sa o vad pe Ele, poate o recunosc prin spital.
Ele spune:
Doxy felicitari pt fetita!!!
Oare suntem mai multe "pink" ?
Multumesc fetele de suport.
Betty daca mai intri...cam cat dai medicului care face prelevarea?
Elena & Denisa (26.10.2004)
16 saptamani
yvyana spune:
Hello, burtici!
Dezbateti subiecte f interesante
Si eu ma intreb cum voi aranja camerele cand se va naste piticul, nu stiu daca ii voi pune in aceeasi camera, nu de alta, dar mi-e teama pentru ca picea mea e mare cataratoare si-i place maxim sa se catere pe patut din exterior si sa-si dea drumul in el , din cauza asta am renuntat la o laterala a patutului si in curand trebuie sa-i iau pat de junior Dar ma gandesc ca si cand o fi bb in patut sa nu stau cu frica in san ca picea sare peste el
Deci nu stiu ce si cum voi face sint intr-o mare dilema, iar loc pentru camere separate la pitici nu exista momentan, noi avem apartament cu 2 camere si e si semidecomandat , deci trebuie sa ne mulam dupa posibilitati; cel mai probabil ramane picea in camera ei si o sa doarma piticul cu noi in camera, dar si asa e problematic pentru ca pitica da stingerea in fiecare seara dupa ora 12 a.m. deci nu stiu unde-l culc pe pitic pana la ora aia si nici sa o mutam pe ea in camera cu noi nu vreau ca, dupa ce ne-am chinuit luni intregi abia s-a obisnuit sa doarma singura!
Despre durerile de burta acum, eu zic ca fiecare femeie are o sarcina diferita, mai grea sau mai usoara, o sarcina nu seamana cu alta la aceeasi femeie, daramite la femei diferite, eu sint exemplul concret: in sarcina cu fata n-am avut nmk, nicio durere, nicio contractie, fara varsaturi si greturi oribile, trai neneaca, dar nici nu m-am spetit sa fac ceva in plus, am lasat-o mai moale cu gatitul/curatenia, am mers la munca pana in S36, am mers f mult pe jos, plimbari prin magazine/mall-uri etc; acum alta treaba: dureri f mari de burta de pe la 10 saptamani, iminenta de avort in S12, dureri continue de burta si contractii dureroase de atunci chiar sub tratament cu doze maxime de antispastice si tocolitice... si nici sa stau toata ziua cu cracii-n sus nu pot chiar daca e musai, tre' sa schimb copilul, sa-i fac mancare, sa-i spal, sa-l scot afara, evident ca toate astea implica si ridicat in brate 12 kg de cateva ori pe zi , dar nu am ce face, in rest ma menajez cum pot, cand vine sotul acasa nu mai fac nmk, el ii face baia, el ii da papa, el o adoarme si el mai aranjeaza una-alta, spala vase etc. Daca aveam si alta optiune toata ziua as fi stat in pat, m-as fi menajat, m-as fi plans, n-as mai fi facut nmk, toate astea doar ca sa fie bb bine; acum fac si eu tot ce pot in conditiile date, la fel ca sa fie bb bine!
Deci concluzia, in niciun caz nu va mai stresati cu ce comenteaza unii si altii, stiti vorba aia, "cainii latra, ursul trece", plangeti-va cat puteti de mult, cereti ajutor, faceti crize, faceti orice, dar cel mai important e sa nu va stresati!!!
Ele spune:
Dedicut, eu vineri ma externez. Tu de ce te internezi? ai probleme cu sarcina?Iti trimit pe pm nr meu de telefon, daca e ma poti suna.
16 saptamani
betty200 spune:
Ele unde merg eu la clinica e privat, platesc tariful lor nu se da nimic la medic (nici la nastere sau alta interventie nu se plateste ...sper ...)Fetelor din Cluj ati auzit sa dea cineva ceva la Gynia la medici? Aixci e asa:700 ron tariful pt clinica si 1000 ron costul analizei cariotipului la centru care o prelucreaza.
15+
yvyana spune:
Da Ama E minunea mea mica si scumpa!
Stai linistita cu durerile, ia tratamentul pe care ti l-a prescris dr si va fi bine, doar nu te mai stresa.
Eu iau Magne B6, No-Spa, Arefam si la dureri mari Uscosin, deci sint plina de medicamente
Ele spune:
Betty mie mi-au zis 1300 dar nu stiu cat la laborator , daca include sau nu medicul.
Aflu miercuri la internare , probabil.
16 saptamani
happy_ama spune:
Vai, sa fie sanatoasa!! Este foarte foarte frumoasa si numai buna de pupat pe obrajori! Si are ochisori de margelute Sa stii ca nu deochi
Yvyana, nu mi-e de pastile. Desi eu de fel nu iau pastile decat in cazuri absolut extreme. Imi este de sufletelul drag. Vreau sa il stiu bine
Mi-am luat concediu restul saptamanii. Am ascultat sfaturile voastre cu menajatul. Noroc ca am un sef de pus la rana. Eu abia m-am intors la locul asta de munca de 1 luna jumatate (acceptasem un altul la care am renuntat in 3 luni) si m-au vrut inapoi cei de aici stiind chiar ca sunt cu burtica. Ma simt foarte prost fata de ei dar...sufletelul meu drag este cel mai important
Happy_Ama 16+