Amniocenteza?

Amniocenteza? | Autor: Ele

Link direct la acest mesaj

Buna burtici!
In urma unui risc crescut la Triplu test, dr imi recomanda amniocenteza.
Riscul crescut este de 1:50 la trisomia 18.
Mie imi este foarte frica de amnio, am burta cam tot timpul tare in urma contractiilor nedureroase si nu ma vad sa ma intepe careva in ea.

Cele care ati facut, va rog sa imi impartasiti de experienta voastra.Am iesit de 1h de la medic si sunt praf. Nici dupa ce am primit rezultatul de la triplu nu am fost asa de suaparata.

Elena & Denisa (26.10.2004)
16 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Eu am facut amniocenteza si a fost totul super ok. Procedura dureaza cam 2-3 minute si nu te doar emai mult decat la un vaccin. Bine eu am facut-o in US dar banuiec ca procedura e aceeasi peste tot. Ti se face si un ultrasound in paralel ca sa vada copilul in permanenta apoi te inteapa, o sa vezi pe ecran exact unde e acul, iti ia putin lichid si gata. Se recomada ca 48 de ore sa eviti ridicatul de greutati sau statul mult in picioare. Eu m-am dus la birou imediat dupa pt 2 ore si apoi am stat in pat a doua zi. Nu am avut nici o complicatie, durere sau altceva. Si eu am fost foarte stressata dar acum uitandu-ma inapoi as face amniocenteza de la inceput. Mie asa imi recomandase doctorita pentru ca datorita varstei-37 de ani- exista sanse mari ca testele de sange sa vina inapoi cu risc mare. La mine riscul de spina bifida a venit 1/7. Aici poti sa optezi sa-ti vina rez partiale in 72 de ore si apoi cele totale in 2 saptamani. Totul a fost ok si acum am o bebita nazdravana de 9 luni. Iti doresc sa fie bine si la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Eliza iti multumesc mult de raspuns.
Am tot citit ca nu dureaza mult si nu doare dar inca nu imi gasesc curajul.

Sa iti traiasca fetitele! Numele de Iris si Sophia sunt primele pe lista , pentru fetita mea din burtica.

16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna Ele!
Mie mi-a iesit la dublu-test risc mare si la tri.18 si la tris 13.Cel mai rau a fost la tris 13(1:98 fata de 1:1371 cat era riscul bazal).
Am facut amnio la 16 sapt si 3 zile si totul a fost in regula.
Procedura nu dureaza mult in general ,la mine a durat mai mult ca se contracta uterul si se aplatiza dar pana la urma am reusit s-o fac.Nu e chiar asa de speriat dar nici prea placuta.Eu 2 zile dupa procedura am stat linistita acasa ,mai mult in pat ,am avut dureri dar am trecut cu bine ,si eu am avut un risc de avort pus de gineco pe la 12 sapt. si am stat cu grija mare cand am facut amnio ,dar am hotarat ca nu pot sa stau pana la nastere cu teama ca bebe are ceva .
La mine varsta(36) a fost cauza rezultatului prost de la dublu-test.
Alege un medic care face frecvent aceasta procedura ,conteaza f mult medicul cu care o faci.
Bafta multa daca te hotaresti s-o faci !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+

Mergi la inceput

Vio, indiferenta ca mi-e frica sau nu, daca dr decide ca trebuie sa o fac , o fac.
Luni dimineata ma vede cel care face amnio. probabil face si un ecograf dupa care imi zice ce face.
Din acelasi motiv mi-e teama de amnio. Am contractii nedureroase, care imi tin burta tensionata mai mareu. Dar imi inchipui ca stiu dr ce sa faca .

16 saptamani

Mergi la inceput

Vio rezultatul ti-a venit in 2 sapt?
Nu stiu cum o sa imi tin nervii in frau 2 sapt.

16 saptamani

Mergi la inceput

Ele daca faci si testul fish(testul rapid) in 3 zile ai raspunsul pentru trisomii si pentru sex, apoi urmeaza in 2 saptamani si rezultatul la cariotip.
Daca rezultatul de la testul rapid e bun atunci nu cred ca mai ai de ce sa-ti faci griji.Va veni si rezultatul de la cariotip care nu va face decat sa comfirme ca fatul are caritip normal.

si acum25+

Mergi la inceput

Cu toate ca ecografic nu au iesit modificari de edwards, joi m-au programat la amniocenteza.
Dr mi-a zis ca am placenta posterioara si recoltarea se face fara a trece cu acul prin placenta. In acest fel scad f mult riscurile aferente acestei proceduri.

16 saptamani

Mergi la inceput

Multa bafta !
Sunt sigura ca bebe e sanatos tun !

si acum25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Ma bag si eu in subiectul tau Elena, si eu sunt direct interesata.

Vioika, tu ai mai facut TT? Si mie mi-a iesit DT cu risc mare ,1 :109 la Down, am vrut si vreau amnio, dar dr meu insista pe TT.
Si pana la cata sapt se poate face amnio?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Paula mai raspund si eu. Astazi dr mi-a zis ca pot face amnio pana la 19 sapt.
I-am zis ca vreau cat mai repede. Iau in calcul si un raspuns nu tocmai bun, care ar insemna intrerupere. Daca rezultatele vin peste doua sapt, inseamna intrerupere la 5 luni. (20 sapt).

si vreau sa scap de stresul asta , cat mai repede.

16 saptamani

Mergi la inceput