Universitatea Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

avem ce meritam. Cati dintre cei care citesc si scriu pe DC interzic copiilor copiatul? Se copiaza din clase mici, deja in clasa a sasea sunt experti. Toti au smartphone, internet pe telefon... se copiaza de la lucrare simpla, olimpiade, admiteri. De ce ar invata? Un prieten al fetei mele, este ultimul in clasa la liceu pentru ca nu copiaza (desi generala a terminat-o cu zece, a fost olimpic national...). Cat il va tine moralitatea?
Din moment ce ei nu mai invata din gimnaziu, ce pot face profesorii universitari? Isi scuipa-n san si-si spun in gand ca isi cresc copiii sa-i trimita sa studieze afara. E fara de speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

gratiela, scuza-ma dar un liceu e diferit fata de facultate. Daca el e ultimul din clasa cu siguranta nu este asa pt ca nu copiaza si vezi Doamne, toti ceilalti copiaza. Dintr-o clasa de 25 sa zicem, vrei sa imi spui ca el e singurul onest care invata bine dar nu triseaza, toti ceilalti 24 copiaza si el ia 9 iar ceilalti 10?
Sa fim seriosi.

profesorii din universitate pot sa nu ii mai lase sa copieze, sa cumpere examene , sa lipseasca de la ore.
La mine la facultate in anul 3 aveam un profesor de care se temeau toti, o legenda. Anul 3 era o treapta: ca sa treci in anul 4 nu aveai voie sa ai nici o restanta din anii anteriori sau din anul respectiv.
Profesorul de care spun avea una dintre cele mai complexe materii, iar banii nu il impresionau. Un prieten a incercat 3 ani la rand sa mearga cu bani, de la 900 de euro in sus, prin pile si degeaba. A spus ca daca vrea sa treaca anul sa invete.
Examenul s-a tinut intr-un amfiteatru in care nu puteai copia cu telefonul, ca exista bruiaj din cauza peretilor.
Am intrat toata seria, distanta dintre noi era deun loc, deci relativ bine pt copiat. Doar ca intrebarile se afisau pe tabla, printr-un retroproiector, si dupa 3 sau 4 minute se schimbau automat.Erau pe 2 randuri, apareau pe ecran cele 2 intrebari si aveai timp 4 minute sa le citesti si sa scrii. In total 20 de intrebari.
Nimeni nu a copiat ca nu aveai cum.

la alte examene erau date in biroul profesorului, el la birou, noi pe caapea, primeam subiectele, scriam ceva si dupa aceea era oral.

Ce vreau sa spun : cand cineva copiaza se vede de la o posta, daca cineva copiaza o face pt ca este lasat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

Pe vremea cand am facut eu facultatea in Romania, cu mult timp in urma ce-i drept, cand intrai la facultate nu mai faceai nici o clasa de limba romana.

Cand m-am inscris aici la scoala am fost surprinsa sa vad cat de multa engleza se face in facultate. Se da la inceput un test din matematica si engleza ca sa vada nivelul la care esti si in functie de rezultatul testului incepi sa faci engleza si matematica incepand de la nivelul ala. Nu conteaza ca vrei sa te faci contabil, ca mine, asistenta medicala sau orice altceva, trebuie sa faci un anumit numar de clase de engleza si matematica plus alte cateva clase de educatie generala ca istorie, geografie etc.

Mie mi se pare foarte util mai ales ca sunt multi studenti mai in varsta sau emigranti ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

S-ar putea ca absolut toti membrii DC sa interzica copiilor copiatul.

Dar la clasa cel care supravagheaza si trebuie sa pedepseasca fenomenul este profesorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

gratiela, scuza-ma dar un liceu e diferit fata de facultate. Daca el e ultimul din clasa cu siguranta nu este asa pt ca nu copiaza si vezi Doamne, toti ceilalti copiaza. Dintr-o clasa de 25 sa zicem, vrei sa imi spui ca el e singurul onest care invata bine dar nu triseaza, toti ceilalti 24 copiaza si el ia 9 iar ceilalti 10?
Sa fim seriosi.

profesorii din universitate pot sa nu ii mai lase sa copieze, sa cumpere examene , sa lipseasca de la ore.
La mine la facultate in anul 3 aveam un profesor de care se temeau toti, o legenda. Anul 3 era o treapta: ca sa treci in anul 4 nu aveai voie sa ai nici o restanta din anii anteriori sau din anul respectiv.
Profesorul de care spun avea una dintre cele mai complexe materii, iar banii nu il impresionau. Un prieten a incercat 3 ani la rand sa mearga cu bani, de la 900 de euro in sus, prin pile si degeaba. A spus ca daca vrea sa treaca anul sa invete.
Examenul s-a tinut intr-un amfiteatru in care nu puteai copia cu telefonul, ca exista bruiaj din cauza peretilor.
Am intrat toata seria, distanta dintre noi era deun loc, deci relativ bine pt copiat. Doar ca intrebarile se afisau pe tabla, printr-un retroproiector, si dupa 3 sau 4 minute se schimbau automat.Erau pe 2 randuri, apareau pe ecran cele 2 intrebari si aveai timp 4 minute sa le citesti si sa scrii. In total 20 de intrebari.
Nimeni nu a copiat ca nu aveai cum.

la alte examene erau date in biroul profesorului, el la birou, noi pe caapea, primeam subiectele, scriam ceva si dupa aceea era oral.

Ce vreau sa spun : cand cineva copiaza se vede de la o posta, daca cineva copiaza o face pt ca este lasat.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Da, vin si eu sa confirm; in facultate se copia pe rupte; cine copia avea nota mare cine invata nota mica, de obicei; mai era cite o exceptie care era geniu si invata pe rupta si se apropia de nivelul "copiatorilor";
la un examen era una linga mine care, avea in ureche device din ala minuscul si cineva ii dicta subiectul de afara, asta dupa ce ea i-a dictat intrebarea pe soptite la un fel de microfon minuscul...asta a fost in 2004; bineinteles ca eu nu mi-am luat nimic de copiat ca fraiera am scris ce am mai tinut minte din ce am invatat si am luat un 7 amarit acolo si tanti aia care era si de la fara frecventa pe deasupra a luat 10.....nici nu am stiut ce sa fac sa o pirasc sau sa nu o pirasc, mi-era ca daca o pirasc ma asteapta tipul care ii dicta afara si imi arata pirit...nu stiu daca profesorul si-a dat seama si a inchis ochii, cert e ca nu prea se uita in partea ei; din pacate nu a vrut sa isi imparta nu nimeni 'stiinta"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariavi67

Cand m-am inscris aici la scoala am fost surprinsa sa vad cat de multa engleza se face in facultate. Se da la inceput un test din matematica si engleza ca sa vada nivelul la care esti si in functie de rezultatul testului incepi sa faci engleza si matematica incepand de la nivelul ala. Nu conteaza ca vrei sa te faci contabil, ca mine, asistenta medicala sau orice altceva, trebuie sa faci un anumit numar de clase de engleza si matematica plus alte cateva clase de educatie generala ca istorie, geografie etc.

Mie mi se pare foarte util mai ales ca sunt multi studenti mai in varsta sau emigranti ca mine.

"The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James

Sa zic drept nu e chiar asa, am descoperit recent.
Depinde extrem de mult peste cine dai la counseling si ce studii ai;
din pacate un om rau intentionat poate sa iti "f-" viata dupa bunu lui plac doar asa ca nu ii plac strainii sau ce stiu eu ce i se nazare...asa mi s-a intimplat mie;
Anul trecut am incercat sa ma inscriu la ceva prerequisites ce imi trebuia sa intru intr-un program, si o negroaica de la counseling nici nu a vrut sa se uite pe evaluarile mele si m-a trimis direct la placement test, ceea ce nu am vrut sa dau.
Anul asta s-a schimbat treaba pt ca am avut noroc si am nimerit o italianca la counseling care mi-a explicat ca cu studiile care le am nu trebuie sa iau nici un prerequisite si sa dau nici un placement test la matematica si uite asa am reusit sa intru la colegiu, asta dupa ce negoiaca mi-a spus ca nu se poate! Cu engleza toata lumea este obligata sa ia english composition nu conteaza scorul la placement test sau daca ai facut scoala sau nu in america; dupa capul lor ei m-ar fi trimis la ESL asa ca la engleza am vrut sa dau placement test si bineinteles ca m-am calificat pt english composition asa ca toata lumea, nu la ESL.
Foarte multa rea vointa si pe aici din partea unora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

msl, cu placement test ai dreptate, daca dovedesti ca ai scoala nu il dai. Eu am zis doar ca engleza si mate sunt obligatorii ca sa termini o facultate sau un colegiu de doi ani chiar daca nu vrei neaparat sa te faci profesor de engleza sau mate.
Poate ca n-ai invatat gramatica si fractii cand trebuia din o mie de motive dar nu e niciodata prea tarziu sa incepi. Mie mi se pare foarte util ca se face la facultate, asta era ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Comparatia cu logaritmii sau radicalul e exagerata, dupa parerea mea. Pentru ca nu facem lograitmi in fiecare zi, dar se presupune ca vorbim/scriem sau citim (macar la TV) in fiecare zi.
Mai degraba putem compara scrisul si vorbitul corect cu matematica elementara. Gramatica de gimnaziu are, evident rolul ei dar bazele sunt in scoala primara. Iar cu cat se avanseaza in varsta greselile devin automatisme si vor fi mai greu corectate. De aceea in invatamantul superior este tarziu, mai ales cand e vorba de cei care vor deveni profesori peste 2, 3 ani.

Deasemenea nu trebuie confundata folosirea regionalismelor cu scrisul sau vorbitul incorect.

Despre reactia profesorului eu zic ca trebuie vazut daca este vorba de un fenomen, caz in care reactia in spatiul public, cu mentionarea greselilor dar evident fara nume sau alte date de identificare e chiar necesara, sau daca sunt cazuri izolate care ar trebui tratate asa cum spunea cineva mai sus, individual.

De asemenea se scrie dezlegat.

Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Sau cu liniuta.

Mi-a scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Din pacate lucrez intr-o facultate la o disciplina care nu prea are a face cu lb romana, dar pot sa spun ca sunt oripilata de cat de urat scriu si chiar ca nu stiu sa scrie. Predau o disciplina tehnica unde trebuie sa puna pe niste reprezentari grafice litere: mari si mici. Sunt socata sa vad de cativa ani ca peste 50% dintre studenti nu stiu sa mai faca literele corect. Ma refer aici in principal la m si n. Mai nou in conceptia lor m se face cu 4 bastonase si n cu 3. Socant, efectiv.
In plus imi trimit tot felul de mail-uri cu diverse cerinte. Sunt de-a dreptul agramati. Uneori nu inteleg ce vor sa spuna, nu exista virgula, punct, semn exclamarii, intrebarii, nimic. Iar exprimarea...nici nu vreau sa va explic. Imi pare rau ca nu am acum un exemplu sa va pun sa vedeti cum poate scrie un tanar de 19-20 de ani. Si ce este mai rau: ca ajung in anul 4, termina si facultatea si ajung intr-o intreprindere unde conduc oameni!!!
Si inca asta nu este tot!!! Cand scriu in lucrarile de examen in loc de cuvinte fac tot felul de prescurtari si notatii ca pe chat-uri, de nu intelegi nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

In afara faptului ca eu consider tendentios un astfel de articol... la asa profesori, asa studenti. Avand in vedere ca acei studenti au ajuns in anul III, nu mai poti da vina pe lipsa admiterii... vina este a profesorilor care i-au avut in cei doi ani anteriori.
Eu nu cred ca este obligatoriu sa pleci din tara ca sa ai o educatie de calitate, ci doar sa stii cum sa alegi institutia de la care vei primi aceasta educatie.

filofteia, eu zic ca e un cumul de factori, nu doar o institutie care pot duce sau nu la situatia semnalata in articol.

Un tanar care are pretentii ca termina o facultate cu profil romana-engleza si face greseli frecvente de ortografie a avut un parcurs scolar viciat pe termen lung. Acel tanar a trecut prin scoala primara, unde se presupune ca alaturi de invatatoare si parintii tin aproape si pot semnala greselile repetate care de pot transforma in lacune. Apoi exista un gimnaziu unde exigentele ar trebui sa fie clare pentru un profesor de romana si sa fie mult peste exprimarea corecta. Ca sa nu mai vorbim de liceu si de meditatiile care sunt generalizate, mai ales pentru cineva care are pretentii de Universitate si de sectie de romana-engleza. Deci multi adulti implicati in ani de zile. Pentru ca sa ajungi sa scrii si sa te exprimi corect trebuie ca cei din jurul tau, pe parcursul multor ani sa nu coboare deloc sub aceasta cerinta. Cam asta ar fi normalul dupa parerea mea.
Chiar daca nu se da examen de admitere, un tanar care a fost taxat constant si serios pentru greselile de ortografie sau de exprimare nu cred ca are notele destul de bune ca sa acceada la Universitate la profil filologic. Gresesc, este atat de viciat sistemul de admitere incat asa ceva scapa ?

Iar daca pleci din tara sigur nu vei gasi o institutie care sa te corecteze la limba romana.

Asta zic si eu: ce au facut ceilalti profesori pana la facultate???!!! Ei de ce i-au trecut?
Si avand in vedere ca nu ai din ce alege, ai o singura varianta: fie treci cu vederea, fie inchizi toate facultatile si lasi 1-2 cu cei capabili si cei care stiu si sa scrie.

Mergi la inceput