Bebelusi de Sep-Oct 2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Buna fetelor

Pastilutza, mie, elevitul nu-mi face pofta de mancare, iar dr mi-a spus sa-l iau toata perioada sarcinii+ primele 2 luni de alaptare. Il iau de 3 saptamani si ma simt bine. Stiu si inteleg ca fiecare organism reactioneaza altfel la un tratament.
Acum, na, este normal sa asculti de dr tau, dar nu crezi ca ar fi bine sa mai ceri o parere? Mai ales ca ti-a scos si acidul folic din "meniu"
Pe langa elevit si acid folic, mai iau fier si progesteron. Si de asemenea, si progesteronul este important in primul trimestru de sarcina, pt a se prinde si a sustine embrionul.
Sper sa nu te superi pt ca mi-am permis sa-mi zic parerea

Ioana, imi plac foarte mult pozele, in special prima

Dar ce parere aveti despre aceasta?
http://cuteandfunnypicturesandmore.blogspot.ro/2012/10/baby-halloween-pumpkin-costume.html

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

pastilutza, si eu port ochelari si stiu ca nu se recomanda nasterea naturala daca ai dioptrii mari din motive de efort/ tensiune intraoculara/ incordare care nu sunt eliminate de anestezie.

Discuta cu un oftalmolog mai bine. De asemenea, mergi sa iti verifice dioptriile la inceputul si spre finalul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

Fetelor, multumesc pentru sfaturi.

Suntem toate cu aceleasi ganduri, parca.

elutza82- nu ma supar, Doamne fereste! Ca sa vezi coincidenta :
azi mi-am facut programare la consulatie , la un al doile medic - la Regina Maria, ca tot am un card de la companie la ei.
Vad ce zice si al doilea medic.

Ioana_Pos- am sa merg musai si la oftalmolog sa cer o parere avizata, care eventual sa-mi dea si o recomandare catre medicul gineco :).
Fiecare medic cu specializarea lui....:))

Mergi la inceput

Aaaa, da...Pastilutza, am uitat sa-ti spun despre dioptrii. Ioana are dreptate. Cel mai bine, ca sa te linistesti, mai cere o parere si de la un alt dr ginecolog, dar, tine cont si de parerea oftalmologului

6+

Mergi la inceput

Pastilutza, cand te mai duci la un dr, incearca sa te "documentezi" despre el, sa vezi ce recomandari are
Mie mi-a fost recomandat de o cunostinta, dar, nu m-am dus la el pana nu am citit toate parerile despre el. Am stat 2 zile si 2 nopti pe internet sa "scotocesc" cine este. Si despre dr ecografist la fel.
Multa sanatate

6+

Mergi la inceput

Mess, imi pare rau sa aud cum este sistemul acolo. Din pacate, nu prea ai incotro, nu?! Si nu ai facut nicio ecografie pana acum?
Paracetamolul stiu ca se recomanda la starile gripale.

Sa fiti sanatosi

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Da, din pacate aici in primul trimestru de sarcina nu prea se actioneaza mult, daca nu e vorba de hemoragii. Doar in caz de hemoragie se face ecografie la departamentul Early Pregnancy Unit - deci Mess0804 (ufff, ca nu pot sa-ti zic "Mess" suna tare aiurea ), daca sunt probleme de acest fel, nu astepta sa suni la medicul de familie, direct la urgenta!
Aici protocolul e ca nu se face tratament preventiv pentru sustinerea sarcinii la mamicile sanatoase, deoarece se considera ca in majoritatea cazurilor de miscarriage organismul e cel care elimina embrionul cu probleme, neviabil - asta daca nu au fost pierdute sarcini anterior, daca au avut loc deja miscarriages se incearca sa se gaseasca cauza si sa se vada ce tratament se face, daca sunt probleme genetice care au dus la pierdere etc. Am avut o colega de serviciu care dupa prima pierdere de sarcina a fost luata sub urmarire,s-a gasit problema, a facut tratament si in final a reusit sa aiba bebe.

Dar altfel, daca nu sunt probleme, se da doar acid folic, eventual vitamine, iar daca analizele o cer, Fier sau alte suplimente. No-spa nu exista in UK, dupa cum au scris si fetele din Germania, nici acolo nu e. Paracetamolul nu este medicament antigripal, este antiinflamator si de asemenea painkiller/calmeaza durerile, e sigur in sarcina (se ia la nevoie cate 2 tablete dar nu mai mult de 4 ori pe zi, mai mult de 8 tablete in 24 de ore devine periculos, deci grija mare!) Deoarece toate medicamentele pot avea efecte adverse si cum foarte multe nu au fost testate in sarcina, aici se evita sa se dea medicamente la gravide, in afara de cele considerate sigure.

Si eu am avut la prima sarcina senzatia ca aici se ia totul cu mai multa usurinta - fetele din Romania faceau analize peste analize, erau chemate mereu la control, aici sunt mai relaxati, dar ...poate pentru ca am avut o sarcina care a mers foarte bine de la inceput, chiar m-am bucurat, deoarece asa eram si eu mai relaxata. Asta pentru ca am vazut cum se reactioneaza in situatiile in care erau probleme - deci pentru mine moasa si medic nestresati era semn ca totul e OK si cu mine si cu bebele. Iar lucrand in sistem, vazand cum actioneaza medicii si moasele in cazuri de sarcini cu probleme, eu chiar imi doresc sa fiu chemata doar la controalele de rutina si sa nu fie nevoie sa fac nici o analiza in plus, sa nu fiu nevoita sa iau nici un medicament - din pacate, stiu ca din cauza varstei si a cezarienei anterioare, nu va fi asa, voi avea de facut amnio, voi fi monitorizata mai mult sa vada cum va reactiona uterul meu care are deja cicatrice etc.

Dark Bendis 8+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss21 spune:

Buna, ma primiti si pe mine? :P

Am o sarcina de 9 saptamani, obtinuta in urma celui de-al doilea FIV. Inca de la recoltarea ovocitelor, mi s-au prescris 8xutrogestan si 3xestrimax zilnic pentru sustinerea sarcinii. De cateva zile ma simt atat de rau incat nu pot sta in picioare mai mult de 5min. Doctorita mea spune ca de la atatia hormoni, dar ca e nevoie sa continuam asa in urmatoarele 2 sapt si pe urma le pot reduce treptat.

Sarcina usoara tutoror si bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Si medicii din Germania sunt impotriva medicamentelor in sarcina daca nu sunt absolut necesare. Aici nu se da asa usor progesteron ca in Romania nici daca ai sangerari. In schimb se monitorizeaza sarcina. Ideea e ca nu se stie inca ce efecte pe termen lung au acesti hormoni asupra bebelusului si nici un studiu nu a aratat clar ca daca iei progesteron scade riscul de avort. Sunt sigura ca daca eram in Romania mi se prescria imediat progesteron la sangerarile pe care le-am avut la inceputul sarcinii, provenite cel mai probabil de la infectia urinara. Maine ma duc la o noua consultatie la ginecolog. Probabil o sa ascultam bataile cardiace si o sa imi dea analizele ce trebuie facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Buna Mamici!

Va urmaresc din umbra de cateva saptamani si abia acum m-am decis sa intervin si eu.
Bebelusa mea are DPN in 22 saptembrie, UM este 16 dec. Saptamana trecuta mi-a fost confirmata ecografic sarcina, urmatorul consult va fi la sf lui februarie cand ma duc pregatita si epntru bitest.

Sarcini usoare tuturor si un prim trimestru de sarcina cat mai lipsit de simptome!

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput