Oymyacon - sau cum sa traiesti la -50°C
Raspunsuri - Pagina 3
adi2003 spune:
Ma gandeam daca localnicii nu scapa cumva vreo lacrima, pe strada. Uneori de suparare...alteori de bucurie...
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Frigider Fram, ala bondoc de pe vremea copilariei noastre, caruia nu-i poti deschide usa din interior. |
Pfui, dar la astea "moderne" se poate deschide usa din interior ? Ca ma gandesc ca ar fi bune de calorifere sau de garsoniere incalzite pentru expeditii din astea siberiene...
Nu va inteleg cu apetitul asta pentru minus. Mie mi-e frig mai mereu daca nu sunt peste 24 de grade afara. Recunosc ca ma visez imbatranind clasic, pe malul Mediteranei.
miriama spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CorinaDani
wow, miriama, trebuie sa fi fost o experienta de viata extrem de interesanta. nu vrei sa ne povestesti, cand ai timp ? Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
cu placere! voi reveni!
marius spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Te inchide in frigider. La plus 2-5 grade inauntru poti spune ca esti tinut chiar in puf! Frigider Fram, ala bondoc de pe vremea copilariei noastre, caruia nu-i poti deschide usa din interior. |
Cu siberianca cu tot nu?
maru spune:
ieri au fost minus 15 feels like minus 24.
studentii la medicina erau in pantaloni scurti si bocanci
azi e minus 19 feels like minus 22 (e mai cald, ce-i drept)
mie imi place aerul asta rece care pare ca imi curate plamanii!
am trecut dimineata pe langa 2 care alergau si I-am invidiat. Eu nu alerg decat daca sunt macar 10 grade afara...
inainte sa ma duc sa citesc restul topicului dupa cum stiti aici e acum in floare miscarea idle no more. First nations sunt aproape fortati sa paraseasca reserves pentru ca nu au cum trai, nu au conditii de trai adecvate vietii, si-au pierdut joburile, negotul cu blanuri, pescuitul e reglementat prin legi si tratate si ei sunt pur si simplu lasati in voia gerului...
In unele localitati se ajunge numai iarna, pe asa numitele icehighways...
citat din mesajul lui cristoiu
Pai dupa cite inteleg pica direct sub forma de cuburi de gheata Ideea e ca te calesti, evident. Ia sa vedeti canadienii nascuti pe tarim canadian, ce frumos umbla ei cu bebelusii fara caciuli si cu pielea la vedere intre pantaloni si sosete. Tin minte cind am ajuns prima data acolo in Aprilie era, intepenisem de frig, umblam cu pulover si haina. Si am impietrit cind am vazut pe unii in pantaloni scurti, tricou si slapi ... Era Aprilie, dupa calendar e primavara, ne imbracam de primavara, nu conteaza daca afara crapa pietrele. |
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii miriama, daca nu ma inseala memoria, pe vremuri aveai stegulet de China? |
nu, niciodata
viviana spune:
Este tare fain subiectul asta.
|si cum de vineri s-au anuntat pe la noi ceva scaderi de temperatura si ninsori m-am pregatit citind de aici:
http://askyakutia.com/
Este un site al unui ziarist, Bolot, ce traieste acolo si raspunde intrebarilor referitoare la traiul si obiceiurile de acolo.
Nu ma treceti pe lista. Eu sunt friguroasa rau de tot.
mihaela_s spune:
Tot la -50C traiesc si norvegienii de pe insula Svalbard, aproape de Polul Nord. Am vazut la tv de curand un film documentar, e accesibil pe youtube. Pun mai jos numai prima parte, dar le gasiti si pe celelalte doua. Pacat ca e in norvegiana, eu mai inteleg...dar cei interesati cred ca il pot urmari si asa.
Acolo traiesc 3000 de oameni si exista o baza de cercetare biologica si meteorologica. In plus, fiind mult peste cercul polar de nord, ianuarie e cea mai intunecata luna si iunie cea mai luminoasa. Comentatorul spune: "in ianuarie, la ora 12 la pranz e la fel de intuneric ca si la ora 2 noaptea".
Mie mi-ar placea sa ajung acolo, dar vara . Sa fie ca in frigider .