Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (17)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Hai mai Doxy, daca nasti la stat nu ai nici o garantie ca se vor ocupa mult mai bine de copil decat la privat. Doar in cazuri urgente sunt transferati la stat. Dimpotriva, cei de la privat chiar nu-si permit sa aiba pb, sa piarda vreun copil, sau vreo mamica, pt renumele spitalului. Ca eu nu m-as duce la un spital sau la un dr de care am auzit ca au pierdut un copil.

Hai sa fim serioase...daca ai noroc sa iti fie medicul tata, mama, prieten , sau sot, da poate se ocupa cum tb de tine, daca nu, nu. Nu se poate sa nu vezi si tu realitatile in care traiesti. Nu judec pe nimeni unde alege sa nasca, e fix problema fiecaruia, dar nu mai zice ca cei de la privat iti lasa copilul sa moara. Incep sa ma simt ca o femeie careia nu-i pasa de copil, ci doar de confortul propriu...

Ia citeste numai cazul lui Desert_rose ( cred ca asa o cheama) a nascut la privat la 35 de sapt, au transferat-o la stat, in Cta si ii murea copilul acolo, daca nu reusea sa-l transfere la Buc. Sa stii ca un spital de stat nu-ti ofera garantia ca totul va fi ok. Dar nici un spital privat, dar macar acolo am garantia ca isi dau silinta pt mine si copil.

Si eu cand l-am nascut pe Raul am vrut sa stiu de ce prematurii nu sunt acceptati in spital. Mi-au zis clar, ca ei au aparatura, dar costa f mult ingrijirea unui copil preamatur si cu pb, si parintii nu-si permit. Dar un copil nascut cu pb poate fi mentinut in viata pana ajunge la spitalul de stat.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 15+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Saptamana urmatoare am sa sun si eu sa fac o programare pentru morfo fetala. Tot atunci voi afla si sexul. In ultimul timp am inceput sa ma simt mai bine, nu mai am greturi, parca nici nu m-am prea ingrasat, asa ca aseara chiar ma panicasem putin, sper ca bebe e bine. Voi cat de des il simtiti (cele care il simt ).

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Paula, eu nu am incredere in spitalul privat din Iasi, si aici ma refer la sectia de terapie intensiva, ca am inteles ca mai nou exista asa ceva (sau cum s-o numi, ca nu ma pricep la termeni din astia). Nu am incredere in privat strict pentru cazurile de urgenta. Dar asta este parerea mea, la fel cum voi nu aveti incredere in spitalul de stat.
Si nu am sot/prieteni in spital. Prietenul cu care am nascut prima data, era rezident pe atunci si acum a prins post la Barlad asa ca nu mai am pile, (oricum nici nu am avut, ca nu era doctor consacrat ca sa-l bage cineva in seama).
Poate ca am fost mai norocoasa, dar chiar nu am de ce sa ma plang. Si am prietene care au nascut tot la Cuza si l-a fel, sunt multumite, atat cat poti sa fii ca nu sunt conditii ca in occident (ma refer la confort), clar.

Mergi la inceput

Acum doar nu o sa ma acuzati ca eu ma simt mai in siguranta la Cuza decat la privat.

Mergi la inceput

Sper sa nu am probleme la nastere si daca o sa-l am pe bebe cu mine (ca la prima nastere nu l-am avut) o sa-mi iau rezerva de 2-3 persoane, pe mine ma ingrozeste gandul sa stau singura, ca tot zicea cineva ca era o mamica singura pe etaj. Si o sa mituiesc o asistenta ca sa ne bage in seama.

Mergi la inceput

Cuza Voda s-a renovat, nu stiu in ce proportie, chiar am sa-l intreb pe dr. meu. Cand am pierdut sarcina, m-au chiuretat ca nu se eliminase total. Pe unde am umplat si unde m-au chiuretat era totul nou si de ultima generatie. Apropo, unde am nascut prima data, sala de nasteri era noua si dotata exact ca in occident, intreg etajul era asa. Cand am fost mutata sus, era mai ca la sovietici, dar fara gandaci si mizerie.

Mergi la inceput

Doxy, nu te acuz, iubita, de absolut nimic...din partea mea poti sa nasti si acasa, ca e corpul tau, copilul tau, sunt alegeri care te privesc doar pe tine. Eee, daca ar fi tb sa alegi pt mine, s-ar fi schimbat situatia

Am mai zis, e f important sa se ia toata hotararile in fctie de mai multi factori, care sunt caracteristici pt fiecare persoana in parte. Departe de mine gandul sa influentez pe cineva. Doar tu stii ce primeaza pt tine, asa cum si eu stiu care sunt lucrurile de care am nevoie pt a ma simti ok. Si care imi sunt limitele si ce pot suporta si ce nu.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_1981 spune:

Cris, eu am facut eco in aceeasi zi si mie mi-a spus medicul ca e foarte important ca sa iasa rezultatul cat mai aproape de realitate. Mie mi-a venit rezultatul dupa 4 zile lucratoare si am recoltat la Regina Maria.

Mergi la inceput

Exact Paula . Eu nu-mi permit sa judec pe nimeni, nici chiar daca cineva ar zice ca e fitoasa si vrea sa dea 5000 euro numai pentru gresia de culoare mov din salonul de la privat. Foarte bine, daca isi permite! Nu judec nici daca o tipa da 2000 euro pe pantofi. Doar nu da din banii mei.
Iar asta cu cazuri de urgenta, bebei care nu respira si sunt plimbati cu ambulanta, e frica mea, fobia mea, de aici si toata teoria mea vis-a-vis de privat. Acum, si la stat se pot intampla multe, nu neg. Dar sunt o fire care se simte mai in siguranta intr-un spital mare si de stat.

Sper sa nu supar pe nimeni, e bine totusi sa dezbatem acest subiect si sa venim cu toate fobiile noastre ca argumente, ca poate ajuta pe mamicile indecise.

Mergi la inceput

Apropo de bbi plimbati cu ambulanta. Ma crezi ca m-as simti mai in siguranta daca as naste intr-o ambulanta a SMURD-ului, decat in spital . Si acum cred ca SMURD e in toata orasele, nu?

Ma apuc de invatat, ca marti am examen si vineri am examen (sapt viitoare) si miercuri am programare la Cj la TT, asa ca tb sa invat pt 2 examene sapt asta, si dezbaterea nasterii nu ma ajuta la examene.
Oricum, din 10 in 10 minute deschid laptopul sa vad ce ati mai scris, ca nu prea am nici un spor.

poze

Mergi la inceput