Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (17)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Fina mea si-a cumparat tot absolut (carut, patut, haine, jucarii etc) din Anglia de la Mothercare, la reduceri serioase. Am inteles ca avea pe cineva in Londra si ar fi ajutat-o, nu mai stiu exact care a fost procedura cu transportul.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Pai nici eu nu prea ajung... am avut o piata in cartierul meu insa au micsorat-o la maximum si au facut in locul ei un supermarket. In centru unde sunt pietele consistente nu prea ajung nici eu si daca ajung nu prea pot cara cine stie ce... mai ales ca sotul nu prea e pe acasa sa ma ajute. Asa ca ajunsesem cumparatori din hipermarket ca la 7 seara cand ne facem noi cumparaturile alta varianta nu mai exista. Adevarul e ca daca dai o fuga in piata cheltuiesti cam jumatate din cat ai da in supermarket pe aceleasi chestii iar diversitate este sa ne traiasca. Asa ca da, am gasit toate astea la piata. Diseara ma paste o salata de-a dreptul primavaratica. O voi savura langa paharul de ghiocei pe care i-am racolat tot de acolo.

Alina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

A si haine primesc foarte multe, o parte deja le-am primit. Si urmeaza sa primesc din Canada de la nou nascut pana la 9 luni. Probabil o sa cumpar de la szeged doar cate bodyuri pt primele zile...si mai vad eu, dar destul de putin vor fi.

viitoare mamica 12+

Mergi la inceput

Rodica ce fain de voi! Daca pentru bebe am totul (pentru ca i le iau de la Rares) ramane Rares fara pat, dulap si trebuie sa-i cumpar/fac. M-am uitat pe net la atatea chestii grozave, gen pat suspendat sub forma de castel, cu tobogan si alte minuni, sub forma de masini. Dar habar nu am unde as putea sa-i fac in Iasi, asa ca sa am incredere ca fac bine. Am cam renuntat la ideile astea si ma gandesc la ikea, mai vad eu pana la primavara.

Mergi la inceput

Alina noi am renuntal la piata, de cand am plecat foarte hotarati intr-o sambata dimineata, gospodari seriosi, la piata si am luat legume/fructe/veredturi mai scumpe decat le vinde nea Ilie la taraba de langa noi. Am mai carat si in mana ca nu am luat masina ca am zis ca nu-i departe piata.

Mergi la inceput

Nici noi nu ne agitam prea tare. Prin a doua jumatate a primaverii o sa vedem ce mai avem nevoie ca deja anumite chestii le avem deja din diverse surse. atunci si finantele sunt mai pe val. Preturile la diverse pentru bb - aici nu ma refer la haine - a scazut cinsiderabil fata de acum 5 ani cand ii cumparam una alta lui V. Patut tarc cum a avut Vlad si care atunci a fost undeva la 450 lei, acum e cam 180-200 la noi.
Vis-a-vis de patut am zis ca tot pe asta mergem. Evident ne-au sclipit ochii la tot felul de patuturi cu tot felul de accesorii. Partea proasta este ca cu cat sunt mai "multifunctionale|" cu atat sunt mai grele si maidificil de transportat. Noi am avut un patut tarc din panza si plasa care se facea mic cat un cort si pe care il luam cu noi peste tot. In felul asta copilul a dormit in acelasi pat oriunde am fi mers si niciodata nu am avut probleme cu el. Adevarul este ca noi nici nu suntem foarte statici. Ne trambalam destul de des de colo colo. Asa ca varianta asta de pat pentru noi a fost ideala. in plus mai avea si marea calitate de a putea fi leganat. Cand salteluta era suspendata il impingeam cu piciorul intrcat era la picioarele patului nostru si el se legana. Sotul si acum daca primeste un cot in timpul noptii baga talpa... reflexul s-a mentinut.
La carucioare treaba e aceeasi. Intr-adevar foloseste un spatiu generos de depozitare intrucat de cate ori ies in oras cu bb nu ma suport sa nu iau ceva. Sunt insa de parere ca trebuie sa fie cat de simplu se poate pentru a fi usor de transportat pe scari etc. Deci noi ne mentinem low maintenance si low cost si cam toate sunt langa casa.
In rest... o sa ma aprovizionez farmaceutic vorbind cu ce am nevoie... biberoane voi lua numai daca e nevoie. la v. nu am folosit asa ceva pana pe la 8 luni si acum ma gandesc ca mai bine ii dadeam direct canuta fara sa trec prin acest stadiu. Asa ca mai intai sa vedem cum stam cu laptele si apoi decidem ce si cum. Suzeta n-am avut si a fost grozav... nici n-a fost nevoie. De sterilizatoare si alte cele daca am lapte nici nu se pune problema intrucat cand ajungem la o alta etapa - diversificare etc - eu nu-i mai dezinfectez si sterilizez nimic. E destul de mare sa posede ceva anticorpi atunci. Nu mai vorbesc de termometre de baie si alte cele care mi-au fost total inutile.
Vreau in schimb o cadita cu suport batos ca sa nu fiu nevoita sa tin gagalicea.
Cat despre creme si lotiuni noi ne-am descurcat de minune cu ulei de amsline fiert la bain marie si cu crema de galbenele. au fost salutare in orice situatie si nu am avut nici cea mai mica problema niciodata.

Alina 17+

Mergi la inceput

Vreau insa sa fac o alta investitie prin primavara: o lada frigorifica. Mi-am promis anul acesta ca tot sunt acasa si disponibila ca voi pune la pastrare pentru iarna tot ce reusesc. Metoda ongelarii mi se pare cea mai facila si mai sanatoasa si nu prea sunt adeptul punerii diverselor cu sare sau a compoturilor si gemurilor. Am descoperit ca fructele si legumele se congeleaza excelent si sunt minunate pentru orice fel de mancare asa ca... cam pe acolo va fi investitia. Ma gandesc ca e minunat pentru bb sa am lucruri puse la pastrare de manuta mea cand va incepe diversificarea. plus ca nici la silueta nu strica. Chiar deloc.

Alina 17+

Mergi la inceput

Maine merg la eco si la TT la ora 15. Strangeti pumnii doamnelor!

Alina 17+

Mergi la inceput

Nici eu nu m-am omorat cu sterilizatul, nci macar la suzete, asa din joi in paste cand imi aminteam. Mai erau unii care se uitau stramb, dar in schimb Rares nu mi-a facut o afta, de cand s-a nascut. Cand l-am dus la gradi a facut de cateva ori rosu in gat, dar bubite, alergii, alte minuni nu a facut.

Mergi la inceput

Eu astept ca pe nu stiu ce sa creasca si acest al 2-lea bb ca sa le fac o camera cu 2 paturi suspendate. Ma topesc dupa genul asta de amplasare. Acum, cine stie. Daca vom reusi vreo manevra imobiliara inteligenta poate scapam de 2 camere si fugim la 3.

Alina 17+

Mergi la inceput