Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (27)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui lillyas

Buna!
Ma numesc Anca Liliana si sunt o viitoare mamica de fetita. Bebita noastra va implini maine 23 de saptamani, iar DPN este 21 mai.

Bine ai venit, felicitari pt fetita

Scrie-ne mai des ca sa treci de moderare, ca altfel mesajele tale raman necitite

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

22+ cu Cristina Naomi
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Multumesc pentru primire!
Referitor la patut, eu il prefer pe cel textil, desi arata mult mai bine cele de lemn.
Avantajele patutului de voiaj: poti sa il strangi, sa il muti dintr-o camera in alta, sa mergi la tara, la mare, la munte cu copilul si sa aiba locul lui de dormit. Sora mea a cumparat o saltea groasa si cand a crescut copilul, a lasat etajul jos si a continuat sa doarma acolo, pana s-a mutat in patul de o persoana. In plus, cand vrei sa renunti la el, il bagi in sacosa si gata!
Camerele de copii cu pat de lemn sunt muuult mai frumoase! Dar mi se pare dificil sa plec cu copilul de acasa si sa n-am unde-l culca. Apoi: se poate lovi de bare, isi poate prinde o mana/picior printre ele, trebuie sa-i cumperi aparatori, iar cand il desfiintezi, ori iti ocupa mult loc ca sa-l depozitezi, ori trebuie sa-l demontezi, n-am idee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

MAi fetelor, gata, la culcosica? Eu bantui pe aici ca am ceva de lucru si nu am chef, astept sa-mi vina .

Tot gandindu-ma la Simcri, care nu mai da nici un semn, m-am gandit ca poate nu ar fi rau sa facem un document pe mail cu numere de contact. Ca eu tare as suna-o, daca as putea .
Si la Mycya i-am trimite un SMS cu un gand bun, ca nu cred ca ne mai citeste :(.

Na, vedeti ce mult gandesc in seara asta :).

Vicky, Printzesone and BB (25+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

La multi ani, Vio! Simcri, sper ca esti ok.
Eu abia ma activez, la ora asta. Nu mai am timp sa respir la serviciu, abia mi-au dat ieri concediu sa merg la morfofetala. Astept ecografia asta de vreo 2 luni. Mi-e mai frica de uter decat de restul. Eu am facut ecografii la spital, atat cat sa se vada ca bebe misca si e bine, nu detaliat. La 12 saptamani, pentru bitest am stat mai mult si bebe se apara asa cu manuta. Ultima data statea ca la plaja, cu burta in sus si isi sugea degetul, ce zgomot de metrou?
Miche, eu iau Femibion2, sunt 2 pastile odata, una cu minerale si alta cu uleiuri esentiale. Sper sa fie de ajuns, nu m-as mai baga la DHA. Doar ca nu contine fier, dar mananc bine.
Fetele care simt ca se revarsa aciditatea cand se intind, sunt cateva reguli simple pana sa ajungeti la pastile: stati cu trunchiul mai sus, gen fotoliu vreo 30min dupa ce mancati-gustati orice; puteti dormi cu perna mai sus; ar fi bine sa renuntati la ciocolata/produse cu cacao;mese dese si putin, apoi daca vedeti ca anumite chestii gen fructe crude sau chiar apa cu lamaie va dau aceste probleme, mai bine evitati-le. N-am mai mancat de mult mere coapte, si nu am timp sa respect ce scriu aici(gen mese dese si putin), dar poate ajuta cuiva.
Iar mi-a tras suturi bebe, eram de cateva ore pe scaun, dupa ce mancasem super, ca a facut cineva cinste, carnita si tort, si cred ca s-a bucurat, dar mi-a sarit burta in sus! Ma sperie, in plus, daca sunt contractii si eu nu imi dau seama?
Heeeh, in 2 min intru in ziua in care fac 23 saptamani! Intru in 6 luni!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

Dragi viitoare mamici am nevoie de un SFAT(va rog fara morala pt ca stiu cat rau fac, am citit, m-am documentat deci am nevoie de sfaturi utile)nu ma pot lasa de fumat.Cele care erati fumatoare cum ati reusit.Eu de la 2 pac/ zi de tigari normale am ajuns cam la 10 tigari/zi, dar nu reusesc sa trec de pragul asta si chiar am incercat o gramada de metode.Chiar am nevoie de sfaturi :((:(( Multumesc
PS noi vom lua patut de lemn

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Fluturas, ai incercat tigara electronica? In rest nu am ce sfat sa-ti dau, ca nu am fumat niciodata.

Eu ma uit la filantropica. Stiu ca e vechi, dar eu nu l-am vazut. Nu cred insa ca rezista pana la sfarsit, e tare trist.

Vicky, Printzesone and BB (25+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturashhh

Dragi viitoare mamici am nevoie de un SFAT(va rog fara morala pt ca stiu cat rau fac, am citit, m-am documentat deci am nevoie de sfaturi utile)nu ma pot lasa de fumat.Cele care erati fumatoare cum ati reusit.Eu de la 2 pac/ zi de tigari normale am ajuns cam la 10 tigari/zi, dar nu reusesc sa trec de pragul asta si chiar am incercat o gramada de metode.Chiar am nevoie de sfaturi :((:(( Multumesc
PS noi vom lua patut de lemn

18+

Buna!
Nu-ti tin morala, ca si eu am fost fumatoare pana cand mi-a iesit pozitiv testul de sarcina. Atunci m-am lasat brusc, pentru ca si inainte sa-l fac am fumat si am baut destul de multa cafea, desi banuiam sa eram gravida si imi faceam mustrari de constiinta.

Iti va trebui multa vointa. Mie primele zile mi-a fost foarte greu si inca mai am momente cand as trage un fum, dar acum imi e usor sa ma abtin. In primul rand, am renuntat la cafeaua de dimineata, cea de dinainte de plecarea la servici, care era insotita de obicei de tigara. Apoi, la lucru si in timpul zilei de fiecare data cand imi venea pofta de cate o tigara imi ziceam in gand "Nu! Nu-i voie!" si ma abtineam, desi tenttia era mare si deveneam mai agitata.
Eu mi-am luat la inceput guma de mestecat pe care tot rontaiam. Poate te ajuta. Si eu am fumat vreo 10 ani, dar n-am ajuns la 2 pachete pe zi, pe mine ma tinea un pachet cam 2 zile, asta daca nu mai imparteam si cu alte persoane.

Iti tin pumnii! Daca te incapatanezi sigur reusesti sa te lasi! Daca nu reusesti din prima, macar incearca sa reduci nr de tigari fumate pe zi, cu cat fumezi mai putin cu atat mai bine pentru tine si pentru bebe! Bafta!!!

17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Fluturash si eu am fumat... vreo 9 ani... nici nu mai stiu! Si tot asa mult cum zici tu. M-am lasat cu vreo jumatate de an inainte de a ne apuca de bb1 si nici in ziua de azi n-am mai avut curiozitatea/ tentatia sa me reapuc.
Sincer? O consider una din marile realizari ale vietii (fumatorii stiu ce vorbesc).
Cum? O sa te pufneasca rasul (ca si eu zambesc inclusiv in ziua de azi cand ma gandesc) dar la mine a functionat (si crede-ma ca nu dadeam sansa nici 10%) sa citesc o carte. \Da ai auzit bine... si mai cunosc vreo 2 persoane care spun acelasi lucru ca mine...
Merita citita de la un cap la altul, merita sa te gandesti bine atunci cand o citesti, dar trebuie sa ai si putina vointa cred.

Ca si idee, cartea se numeste "In sfarsit, nefumator" - Allen Carr, pe care am descarcat-o de aici si am citit-o: http://ro.scribd.com/doc/23247747/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator

Daca tu iti doresti si eu iti doresc sa functioneze si la tine si sa ne zici ca "ai scapat".

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irinukaaa

Fluturash si eu am fumat... vreo 9 ani... nici nu mai stiu! Si tot asa mult cum zici tu. M-am lasat cu vreo jumatate de an inainte de a ne apuca de bb1 si nici in ziua de azi n-am mai avut curiozitatea/ tentatia sa me reapuc.
Sincer? O consider una din marile realizari ale vietii (fumatorii stiu ce vorbesc).
Cum? O sa te pufneasca rasul (ca si eu zambesc inclusiv in ziua de azi cand ma gandesc) dar la mine a functionat (si crede-ma ca nu dadeam sansa nici 10%) sa citesc o carte. \Da ai auzit bine... si mai cunosc vreo 2 persoane care spun acelasi lucru ca mine...
Merita citita de la un cap la altul, merita sa te gandesti bine atunci cand o citesti, dar trebuie sa ai si putina vointa cred.

Ca si idee, cartea se numeste "In sfarsit, nefumator" - Allen Carr, pe care am descarcat-o de aici si am citit-o: http://ro.scribd.com/doc/23247747/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator

Daca tu iti doresti si eu iti doresc sa functioneze si la tine si sa ne zici ca "ai scapat".

Si eu cunosc o fata care s-a lasat de fumat dupa ce a citit cartea respectiva ... sau poate chiar in timp ce o citea Inseamna ca functioneaza

17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Am zis-o cu mana pe inima ca la mine asta a functionat. Nu-mi vine sa cred nici acum si cand ma gandesc imi zic ca "am avut eu vointa" sau chestii de-astea, dar nu e asa ca am incercat multe alte metode care m-au dovedit ca nu vreau (ca sa nu zic ca nu pot).

Mergi la inceput