Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (27)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Seara buna fetelor,ce mai spor ati avut la scris!Eu am fumat ,dar m-am lasat in urma cu vreo 7 ani deoodata,m-am hotarat si gata cu toate ca fumam destul de mult.Acum sotul fumeaza,si sub nicio forma nu vrea sa se lase!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

Referitor la nr de tel eu cred ca cel mai bine ne grupam in functie de DPN si maternitate si facem schimb de nr de tel(prin PM), asa cand ne-o veni sorocul ne dam sms-uri intre noi ca ar fi prea de tot sa nastem una langa alta si sa nu stim.
PS tafnoasa mea imi da la picioruse de m-a zapacit; nu i-o fi placut tonul cu porumb:)). Sper sa ma lase sa dorm in seara asta

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Vicky Da si mie mi-se pare super patutul, cu dulapurile oricum o sa ii iau unul cat al nostru, ca la viteza cu care va trebui sa luam hainute sigur are nevoie de loc bun de depozitare, bine ca au inventat punctele de colectare de haine ca eu nu mai am cui le dau mai departe, noi am fost ultimii mohicani ca sa zic asa.
Ce bine ca esti in concediu, eu de joi trebuie sa ma intorc la munca sunt in cautare as zice disperata de remplacant, ca pe cel care l-am avut pana acum l-a apucat iesitul la pensie taman acum.
Corect pe arret trebuie bifat oui la "par exception, pour raison médicale dûment justifiée, sorties autorisées sans restriction d'horaire", dar apoi daca diagnosticul e corect, adica sa se vada clar din diagnostic ca trebuie sa iesi sa mergi cica la doctor si ale alea n-o sa te traga nimeni de urechi, adica nu poti sa pui gripa la diagnostic sa pui iesire libera, ceva de genu.

Carmen felicitari pt rezultatele bune la eco, si eu voi merge peste 2 saptamani, sper ca ultimul episod sa nu il fi afectat intr-un fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Simcri, asa ma gandeam si eu, ca trebuia pus. Si eu ce fac acum? Pot sa ies sau nu? Nu ca as iesi nu stiu cat, dar e psihologica faza. La diagnostic a pus malaises à répétition, modifications du col.
Ma mai gandi si sa cochez eu .
Sper sa gasesti rempla repede. Stiu ca e ff dificil.

Vicky, Printzesone and BB (25+)

Mergi la inceput

Dupa diagnosticul asta nu prea poti sa iesi, daca inca ai arret-ul crocheaza ca merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Eu nu incurajez nasterea acasa, pentru ca la noi nu sunt conditii... si intr-adevar, poate fi periculos pentru nou-nascut.
...Insa imi doresc o nastere blanda, naturala... si nicidecum intinsa pe masa aia infernala, cu cracii in sus... si fara taieturi facute "preventiv". Am trecut de doua ori prin asta si nu mai vreau asa!
Si inca nu ma sperie deloc nici travaliul, nici expulzia si nici macar "cusutul in straturi". Ci mi-e groaza de atitudinea asistentelor de dupa momentul nasterii, caci as vrea sa fiu tratata ca o fiinta umana, cu respect, ci nu ca un client de la care se asteapta ceva, orice, fie si "numai" bani...
Sunt trista sa vad cat de scumpa este nasterea la privat si aproape ingrozita de "regulile" care ti se impun la un spital de stat (in fine, ma refer strict la spitalul la care am nascut eu de doua ori, ca nu pot sa generalizez)... Sunt foarte trista...
...Aseara a nascut o prietena la acelasi spital si cele cateva cuvinte pe care mi le-a spus despre experienta ei, mi-au trezit amintiri atat de neplacute...
Va rog sa ma iertati daca vi se pare ca am scris ceva ce n-ar fi trebuit.....

"Sunt in travaliu, pot sta aici?
Ori pot pe scaun sa m-asez?
Nu, nu, nu-i loc pentru mamici!
Stai pe un pat si ai sa vezi
Sa nasti indata vei putea,
Iti vom monta perfuzia.
Perfuzie deloc nu vreau!
Nu-mi place ascutitul ac
Eu vreau sa merg si sa dansez
Si chiar la baie sa ma duc de-mi e pe plac,
Deci lasa-ma doctore-n pace,
Sa ma atingi deloc nu-mi place!
Nu, nu, nu poti dansa ori merge
Si baia iar n-o poti alege!
Travaliul cere clar perfuzii
Nu scaune ori mingi – iluzii!
Pot sa aduc cu mine-o doula?
Sa folosesc... calendula?
Sa stau pe vine, de poftesc?
Pot naste-asa cum imi doresc?
Nu, nu, nu-ti trebuie o doula
Si nici – ce-ai zis? Calendula
Intinsa-n pat si nu pe minge
Respira – hi hi hu – si-mpinge.
Va multumesc, doctore, mult
De corpul meu as vrea s-ascult!
Voi sta-n travaliu-acolo, aici
Si chiar in dus, de voi pofti
M-as aseza pe branci, pe vine,
M-as aseza cum simt ca-i bine
De vreau voi sta pe canapea
Si poate chiar voi tricota.
Imi iau o doula, imi iau trei!
Deci baga-ti acul unde vrei.
Ele-mi aduc gustari si ceai
Incearca-le, ce pierde n-ai!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Mav, e atat de adevarat si trist ce ai povestit, cred ca fiecare dintre noi cel putin o data in viata si nu ma refer numai la nastere s-a intalnit cu conditiile si cu "oamenii" din spitale. Ce pacat ca si in momentele cele mai intense si pretioase din viata noastra trebuie sa trecem prin asa ceva.

Caut acum blogul unei femei care a prezentat nasterea acasa, am citit la un momentdat despre asta dar nu am salvat si nici retinut. O femeie de la noi din Romania, a carei mame este medic. Va suna cunoscut?

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Criulica, mie imi suna cunoscut. Am citit multe articole pe tema asta. Si nu mai spun ca la prima nastere, am plecat de acasa cand am inceput sa am contractii regulate la intervale de 4 minute si totul a decurs rapid... in mai putin de 3 ore de la internare, am nascut. A fost de groaza abia dupa. Cand asistenta de la copii mi-a adus bebele si efectiv l-a trantit in patutul de langa mine (eu nu ma puteam ridica singura din pat la momentul acela!) si a tipat la mine sa-l alaptez... Si apoi s-a tot invartit prin salon, facandu-si "de lucru" fara sa-mi dea copilul, desi am rugat-o si mi-a reprosat ca am un sot cam nesimtit, ca i-a aratat copilu' si el nu i-a zis nici saru-mana (adicatelea nu i-a bagat nimic in buzunar)....
Si experienta primei nasteri & spitalizari la maternitate, a fost mult mai usoara decat cea de-a doua...
Nu vreau sa mai scriu despre asta...
Si stiu ca nici acasa nu pot sa-mi permit sa risc sa nasc!!!
Tocmai de aceea sunt atat de trista..... ca nu vad "luminita"...

Mergi la inceput

Cu nasterea acasa, fara suparare, eu sunt total contra, ricul de evenimente negative este muult mai mare decat intr-un spital, chiar un spital a la Romania, eu sunt in studiu sa vad cum este cu nasterea in apa, chiar m-ar incanta chestia asta, daca as putea sa scap de cezariana sa nasc normal ar fi super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Gata, pun degetul :).

Simcri, de ce crezi ca vei face ceza?

Vicky, Printzesone and BB (25+)

Mergi la inceput