Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (27)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Multumesc mult dragelor, sunteti extraordinare, dati dependenta ce mai! Cum am iesit din cabinet abia asteptam sa va scriu

Astazi e o zi asa frumoasa, eu am primit numai vesti bune, e ziua cand totul se vede rooooz!

Apropo de nasterea naturala acasa am citit pe net pareri si pareri, de curiozitate nu ca mi-ar trece prin gand sa procedez astfel. In Olanda se naste acasa, e tara cu cea mai mare pondere de nasteri la domiciliu dar asistata de o moasa specialiata si cu o ambulanta in fata usii echipata cu o unitate spitaliceasca mobila de urgenta. Asa ca nu se pune problema sa scoatem asistenta medicala din ecuatie, dimpotriva!In Romania e act de curaj sa nasti natural :)

Hai va pup!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Nu m-ar mira sa-i vina vreo idee noului ministru al sanatatii si sa ne puna sa nastem acasa, ca doar se economisesc niste bani, nu? Fac si eu haz de necaz :(( Ca pana pe 1 martie nu stau linistita :((

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 20s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

Criulica felicitari pentru Bebetina, sa fie sanatoasa si voi pe langa ea:))
Referitor la nasterea acasa sincer si eu am luat in calcul o vreme varianta asta dintr-un singur motiv:factorul uman.In toate maternitatile se urmeaza un protocol si oricat de tare ti-ai dori sa nasti intr-un anume fel tot te vei trezi ca nu se intampla cum doresti tu, si nu din motive medicale ci doar pt ca trebuie respectat un protocol.Cel putin referitor la Filantropia eu asta am citit.Am stiut cu cine vreau sa nasc de dinainte sa raman insarcinata si singurul motiv pt care merg la Filantropia este faptul ca medicul meu asista la nasterile naturale doar acolo, in spitalele private merge doar pentru cezariene la cerere.Deci daca medicii si moasele din spitale ar putea sa adapteze pprotocolul in functie de nevoia fiecareia probabil ca nasterea la stat ar fi mai placuta.
Off topic am auzit ca la municipal o doamna trebuia sa nasca, iar dr avea conceptia "fara fir de par", motiv pentru care burticii care
era in "durerile facerii" i-a fost trimis un infiermier(un DOMN) cu un brici:((:(( mamica a facut atac de panica si sincer nu stiu ce s-a intamplat mai departe.Oricum este nasol.Eu am spus ca inainte sa merg la spital voi avea grija sa fac un dus(daca am voie), iar sotul deja este initiat in tainele epilatului inghinal:))
Ref la problema mea cu fumatul: cartea lui Allan Carr am inceput-o de vreo 3 ori si de fiecare data m-am lasat de citit cartea nu de fumat.Si eu imi propusesem intai sa ma las de fumat dupa care sa ne apucam de bebetina(planul ideal era undeva anul asta sa ramanem insarcinati, dar s-a intamplat mai devreme si desi nu suntem chiar pregatiti din toate punctele de vedere ne-am bucurat foarte tare.)
Am locuri in care nu fumez.Eu am job de teren si sunt toata ziua la volan motiv pt care am renuntat la tigari in masina.Sincer cam de acolo am scos cam 1 pac jumatate de tigari.Inainte fumam kent8, acum fumez kent nanotek 1.Acasa nu fumez decat in bucatarie, dar o sa ies pe balcon de acum incolo.Poate asa...Nu pot renunta la cafeaua de dimineata pt ca am tensiunea mica si pana nu beau o gura de cafea sunt zombi, iar sofatul nu face casa buna cu starea de zooombi
Am tigara electronica, am incercat, dar n-am reusit sa ma las de fumat cu ea.
Am probleme stoma (aici nu eram pregatita sa raman insarcinata, strangeam bani pt implanturi)si merele nu le pot servi decat rase cu biscuiti(o sa ma bat cu bebetina mea pe ele:)):)), iar guma de mestecat nu pot folosi din acelasi motiv, dar si pt faptul ca mestec ca o mahalagioaica de la coltul strazii.
O sa incerc inca odata cartea si voi face tot posibilul sa nu ma mai vad cu fetele la cafea
Multumesc pt sfaturi( si morala) :)

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Ziua buna burtici

In sfarsit acasa, au fost niste zile de cosmar, ultima data cand va scriam va spuneam ca astept sa vina zapada sa mai omoare virusii ca m-am saturat de ei, pe principiul ai grija ce-ti doresti mai bine taceam, zapada a venit dar cu avalanse, eu stand la munte, si ne-a lasat vreo 3 zile fara curent si telefon si implicit internet, poate nu ar fi fost o problema dar eu sunt total pe curent (caldura, apa calda, aragazul la mine totul este electric) si dupa o zi si o noapte de dardait ne-am facut bagajele si am plecat la hotel, apoi la munca au fost zile groaznice, foarte incarcate extrem de stresante, care au culminat cu incercarea de resuscitare a unei babe ce s-a finalizat din pacate pentru baba fara rezultat si pentru mine din cauza tensiunii si stresului de moment si a efortului de aplecat ridicat si toate manevrele aferente cu o malaise de toata frumuseatea cu un sejur la spital cu o tensiune de 7/5 dar un puls de 115 ceea ce indus un stress asupra bebelui, dupa ce mi-au facut toate cele se pare ca bebe e ok, dar am o migrena groaznica de care se pare ca nu reusesc sa scap, sper ca revenind acasa, totul sa intre in normal, si data viitoare sa-mi fie invatatura de minte sa las babele de 90 de ani sa se duca unde le e locul (poate ma injurati, dar asta e).

Acum ma apuc de citit, ca vad ca ati avut spor nu gluma, nici nu mai stiam pe unde sunt, si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Uff simcri ce bine ca nu ai patit nimic si esti teafara si bine ca ai intrat sa ne spui si noua ca toata lumea era ingrijorata.
De acum in colo sper sa ai mai multa grija de tine si sa fi un pic mai egoista.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Am revenit, am citit asa un pic scanat, ca ati avut spor nu gluma

In primul rand bun venit noilor burtici, sa aveti o sarcina usoara si bebei sanatosi.

Apoi felicitari tuturor mamicilor pentru aflarea surprizei din cutiuta si pentru rezultatele bune la eco (nu nominalizez sa nu uit pe cineva)

Vicky sper ca esti mai bine acum, pacat ca nu am fost si eu pe faza sa o vad pe Maya
Vio La Multi Ani multa sanatate si tot ce iti doresti sa se implineasca alaturi de cei dragi
fluturas eu inca fumez pentru ca bebe m-a luat prin suprindere, intentionam sa ma las inainte, dar acum e deja tarziu, ca sa fie chiar ok se spune ca trebuie sa te lasi cu 6 luni inainte, altfel nu faci decat sa induci o stare de sevraj pt bebe, ca el e deja conceput intr-un mediu cu nicotina, ma rog sunt decat teorii ale unor studii, nu exista nicio concluzie oficiala, eu am incercat cu tigara electronica, dar n-am putut suporta pur si simplu mi-se facea rau, acum eu fumez cam 3-4 tigari pe zi de la un pachet, de cele mai multe ori 2, dar cate jumatate, nu fumez tigara intreaga doar pe jumatate, asa ma lungesc pe toata ziua, nu pot altfel imi trebuie jumatatea de dimineata si cea inainte de culcare, in schimb eu nu beau cafea, n-am baut niciodata.

Acum despre carucioare, sotul a luat unul imediat dupa ce am aflat ce avem (stateam in dubiu pentru culoare) n-a mai avut rabdare, se temea sa nu piarda oferta asa ca avem un 3n1 de la hauck, sper sa fie si ok, dar avem o alta problema mai trebuie sa luam o masina ca am constatat ca ce avem noi porbagajul e cam mic, iar despre patut pe noi ne cam bate gandul pentru unul evolutiv ceva de genul asta http://www.vertbaudet.fr/lit-bebe-4-en-1-evolunid-blanc-clair-uni.htm?ProductId=705003290&FiltreCouleur=6349&t=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Criulica, felicitari pentru 100% fetita

Simcri draga, bine ca ai revenit si bine ca esti ok. Dar ai avut ceva aventuri nu gluma. Ufff!
Patutul atasat de tine e geniiiiiaaallll. Exact din asta multifunctional vom lua si noi dar pe siteurile romanesti nu am gasit inca si cu fotoliu cum e cel pus de tine. Ce am gasit noi se transforma din patut bebe in pat de o persoana...cadrul acela cu bare se face birou si in plus exista si acea noptiera.
http://patutbebe.ro/shop/patut-transformer-cu-leganare-sistem-silence/patut-copii-transformer-cu-sertare-si-leganare-silence-4/

http://patutbebe.ro/shop/copii/patut-transformer-cu-leganare-sistem-silence/cu-sertare/
Si cam asa transformat

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Criulica, felicitari!
Am avut si eu morfologie azi. Normal de sus pana jos, cu exceptia unor dilatatii in mijlocul rinichilor. Dar vezica urinara era ok, asa ca n-a declarat-o malformatie. Am dat 600 lei. Nu mi-a mai vazut niciun lac de sange in fibrom si a zis ca nu crede ca am avut desprindere de placenta daca nu am sangerat. Cam greu sa cred ca nu a existat, fetelor, ca mi-a aratat medicul inainte de sarbatori, am vazut cu ochii mei, a pus si Doppler-ul pe el. Plus durerile avute. Pana la urma, suntem bine, iar treaba cu rinichii ma gandesc ca se va reevalua dupa nastere, am sa anunt la neonato, am sa discut sa faca echo dupa nastere, doar sa ajungem pana acolo. Nu mi l-a aratat macrosom, curba de crestere arata ca va avea 4kg la nastere si nu mai mult.
Problema mea e ca a vazut doar fibromul posterior, iar mie la 3 echo mi s-a descris si ceva anterior.
Pana la urma, ma simt mult mai bine iar bebe e foarte vioi, asa ca pot zice doctorii ce vor, stiu ce simt. Mai, imi trage niste picioare!! Am vazut la aparat azi ca se misca el, nu sunt contractii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Simcri, ma bucur ca esti bine. Ce aventuri ai mai avut!
Imi place patutul, il stiu :). In gen imi place ff mult vertbaudet. Ce nu-mi place la ei sunt dulapurile, mi se par ff mici, de papusi asa.
Pe Maya, las ca poate o vezi in realitate :), sinon mai apare ea prin zona.

Eu gata, sunt in concediu. Mi-a dat deocamdata pana pe 23 februarie, dar apoi as mai avea de lucrat 2 saptamani, deci cred ca e gata cu lucrul meu pana la toamna.
Simcri, o intrebare : pe arretul meu nu e incercuita nici o caza la "iesiri", adica nada de nada. Nu era obligatoriu sa marcheze ceve? Eu asa, par default o iau ca am "iesiri libere" nu?

Vicky, Printzesone and BB (25+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Apropo de luna 6: am intrat in saptamana 23. Eu cum sunt ignoranta in domeniu, m-am uitat pe prima pagina a noastra si am vazut ca de la 23 la 27 saptamani intru in luna 6. Mi-am pus in cap familionul, dupa ce am anuntat ca intru in 6 luni: erau alertate mama si soacra ca poate nasc in aprilie!!
Simcri, aveti grija, se anunta iar zapezi pe la voi. Am stat si noi 1 saptamana fara caldura ca ni s-a stricat centrala dra era cald afara, acum e reparata si recuperam, stam in maneca scurta prin casa.
Nu stiu ce sa zic cu listuta de telefoane. Adica as lasa cu incredere, doar sa fie folosit in scop nobil, ca n-as vrea sa-mi schimb numarul! Eu ma gandeam sa rog pe cineva pe PM sa anunte pentru mine cand va fi sa nasc, pentru ca eu nu am net pe telefon si sotul e certat cu forumurile de fel.

Mergi la inceput