Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
doina_1984 spune:
Flory, imi pare rau pt cearta cu mama ta. Eu am preferat sa nu cer ajutorul. nimanui in cresterea copilului, in afara de al sotului, tocmai pt a evita discutiile in contradictoriu si a avea un confort psihic.
Bun venit, noilor burtici! Sarcina usoara!
Mai am cateva zile pana la eco si am emotii :)
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 20s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Madd11ee spune:
Buna, fetelor!
Am reusit si eu sa recuperez cu cititul.. O sa incerc sa raspund si eu, dar o sa va rog sa ma iertati ca nu raspund individual, am retinut subiectele, in mare, si nu vreau sa omit pe cineva..
1. Bun venit noilor burtici! Va astept cu drag sa ne impartasiti pataniile voastre:)
2. Felicitari celor care au aflat sexul..
3. Votat lemn(acesta o sa fie de baza, acasa, cu toate ca am unul, tot capatat, de voiaj, pe care o sa il folosim cand mergem in vizite etc)
4. Eu am antecedente in familie cu diabet, dar momentan dr meu nu a insistat cu testul de tolerata..sper ca nu va fi nevoie, mai ales ca am glicemia mica, nu am luat kg exagerat si nu mananc nici dulciuri(cam deloc asa)
5. legat de fumat, si eu am fumat pana in momentul in care am aflat ca sunt gravi..chiar inainte sa fac testul, am zis ca mai fumez o tigara si mai beau o cafea..dar dupa nu am mai fumat deloc..dar mai visez si acum ca mai fumez cate o tigara..si ma simt asa vinovata cand ma trezesc..eu fumam tot 1 pac/2 zile..dar de cand am ramas gravi(si nu stiam) am fumat mai mult, cam peste 1 pac/zi, traiam mai mult cu cafea si am facut cateva chefuri strong, cu alcool si tot ce cuprinde..acum ma gandesc ca simtea ca nu o sa mai primeasca nimic din astea corpul meu si a tras tare inainte de marea veste:)) Eu nu stiu cum e cu lasatul, nu mi-am dorit niciodata sa ma las, dar culmea, nu mi s-a parut greu sa nu mai fumez..si am renuntat instant, dupa test, am donat pachetele de tigari pe care le aveam..Dar am o alta colega gravi care doar le-a rarit, pentru ca nu poate sa se lase..asa a facut si la prima sarcina, nu au fost probleme..
Nu stiu daca am cupins tot, daca imi mai aduc aminte pe parcurs, revin:)
17+
criulica spune:
Buna dimineata,
Sunt in antecamera doctorului pentru morfo, abia astept sa intru:)
Eu eram o fumatoare de cafea ocazional si acolo dar pot intelege dependentele. Am citit ca e bine sa te lasi cu 6 luni inainte prr ca corpul sa aibe timp sa se curete de toxine si daca nu ai facut-o chiar nu e recomandat sa o faci brusc, nu stiu ce efect advers provoaca.
Va pup fetelor si sa acem o zi buna!!
21+
Madd11ee spune:
Eu m-am lasat brusc si nu am avut nicio problema..stiu ca e recomandat sa te lasi inainte de a face bebei..dar la mine nu a functionat..pana nu au vazut ochisorii mei 2 liniute, nu am putut concepe sa renunt..
Iti tin pumnii, bafta la morfo..te asteptam cu vesti!
18+
doina_1984 spune:
Criulica, bafta la eco! Te asteptam cu vesti bune!
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 20s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Carmen1985 spune:
Buna dimineata! Multumesc fetelor pt gandurile bune... buburuza mea tot face febra cred ca nu scapa de branula si mers de 3 ori pe zi la spital pt tratament Am fumat si eu ... din liceu, dar nu multe tigari pe zi...m-am lasat dupa ce am ramas insarcinata cu fetita pt ca am vrut sa fac totul omeneste posibil sa aduc pe lume un copil sanatos sa nu am niciun fel de regrete ..si m-am reapucat dupa ce n-am mai alaptat-o, iar acum 3 ani m-am lasat definitiv. Nu pot sa zic ca am fost dependenta, fumam mai mult de fandoseala asa. Am incercat si tigara electronica pot sa zic ca m-a ajutat ,a fost mai usoara tranzitia de la cateva tigari la niciuna. Am prietene care au fumat max 10 tigari pe zi si nu au avut probleme copiii in afara de o greutate mai mica la nastere. Nici eu nu accept acum sa-mi intoxice cineva copilul cu fum de tigara!
Mami de Bianca 07.05.2008 si 18+
sorinacicos spune:
Buna dimineata dragi burtici!
Legat de patut: noi pentru Dan am cumparat de lemn dar a fost folosit doar vreo luna jumate ca pe urma nu a mai fost chip sa il culcam acolo desi patutul era lipit de patul nostru. Cum il puneam in patut cum incepea sa urle si orice metoda am incercat nu reuseam sa-l linistim. Asa ca a dormit cu noi in pat pana l-am intarcat (la 1 an si sapte luni). Apoi i-am amenajat camera lui si de atunci doarme acolo in pat normal de o persoana. Si e tare incantat.
Nici in carucior nu a stat pama pe la 6 luni (nici in landou, nici in scoica). Era o adevarata aventura sa iesim cu el la plimbare. Apoi a inceput sa prinda drag de carucior. Uneori il mai folosim si acum.
Legat de fumat: nu am fumat niciodata. In schimb a fumat sotul. Uneori abia ii ajungeau 2 pachete pe zi. In martie sunt 3 ani de cand nu mai fumeaza. I-a trebuit f multa vointa sa renunte la ele (a mai avut incercari esuate). Usor nu e dar nici imposibil.
mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 21+ Carla Denisa
Iris1211 spune:
Am uitat sa va spun ca doctorita mea gine a spus ca nu interzice renuntarea la fumat/cafea, a zis ca ramane la latitudinea fiecaruia, insa in unele cazuri, sevrajul rezultat din renuntarea la tigari poate avea repercursiuni mai grave asupra organismului.
23 + cu
mony_omv spune:
La Europa FM se discuta despre ce sfaturi ar da un nefumator unui fumator.
Mi-am amintit o discutie de acum cativa ani: mama mea este medic , nu a fumat niciodata si ne tinea mie si sotului morala despre fumat. Zicea ea ca ar aduna fumatorii intr-o incapere pe peretii careia ar fi doar poze comparative :plaman sanatos/ plaman de fumator si ca i-ar tine acolo vreo trei zile.
La care sotul meu, deloc miscat spune : " Va dati seama ce fum ar fi acolo dupa 3 zile?".
Stiu ca nu e de ras, mai ales ca suntem gravidutze, dar sa nu ne incrancenam foarte tare si sa ii sprijinim pe cei care cel putin isi doresc sa renunte, deoarece sunt si care nici nu vor sa auda sa se lase.
24+
Edy