Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (27)
Raspunsuri - Pagina 11
raluca1109 spune:
Neata!
Fluturash, eu nu sunt fumatoare, dar cred ca trebuie multa vointa.
Eu, de aseara, am inceput cursurile de puericultura. Am avut o ora cu un kinetoterapeut si o ora cu un medic nutritionist. Am discutat despre miscare si alimentatie.
Raluca
S 26+ Miruna
cita_ralu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VIOIKA76 Ralu eu zic ca nu ai motiv sa te sperii ,unele gravidute iau mai mult in timpul sarcinii ,altele mai putin si dupa cum spunea si Vicky nu intotdeauna kg-le in plus sunt indicatie de diabet. Poate tu ai fost slaba de felul tau ,eu asa stiu ca cele mai slabe iau in timpul sarcinii mai mult.Daca tot ti-e teama de diabet te duci si spui medicului temerile tale si poate te trimite la testul acela cu glucoza. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum24+ |
Vio, multumesc frumos de raspuns, singura mea problema este sa nu-i fac rau lui bebe atat tot ca in rest nu-mi fac probleme stiu ca vor da jos si nu este vorba ca imi este teama de silueta mea :).
Eu mereu am fost mai plinuta (ma rog 1,63 m si vreo 65 kg) am slabit ceva inainte de nunta, foarte mult cu vreo saptamana inainte si apoi cand venisem din luna de miere (unde a fost si conceput bebele) venisem deja cu foarte multe inapoi si am calculat eu ca am plecat de pe la 68 kg ...
Sapt viitoare ajung la doctor, sunt nerabdatoare acum :(
20+ cu Emma Gabriela
flafi spune:
Raluca - unde faci cursurile, cat dureaza si cat costa? Sunt valabile si pt sot?
Ralu- le vei da jos dupa ce nasti, oricum nu are rost sa tii cura de slabire sau sa te abtii de la mancare, mai ales daca iti este foame. daca tu esti frustrata, frustrezi si copilul.
Patut: lemn in camera lui si unul pliant la parter, din ala cu plasa ce se va transforma in tarc la un moment dat.
25+ cu
Hellie spune:
'Neatza, fetelor!
Vicky, deci cum fu Filantropica? Pe mine m-a marcat filmul ala. De cand l-am vazut nu am mai dat niciodata bani la cersetorii de pe strada.
Bun venit noilor burtici!
In legatura cu fumatul, si eu am fost fumatoare si nu garantez ca dupa ce termin si cu alaptatul (adica peste vreun an jumate), numa voi reapuca. Nu stiu daca e dependenta, e pur si simplu placerea gestului zic eu, plus efectul laxativ in cazul meu.
Acum nu mai fumez, m-am lasat la o saptamana dupa ce am vazut testul cu doua liniute. Asta pentru ca in prima saptamana nu-mi venea sa cred...in fine.Nu fumam mult oricum...un pachet la doua zile in general. Mi-a fost usor sa ma opresc din fumat pentru ca mi-a fost rau in primele saptamani de sarcina (in special de la mirosurile tari). In rest, recunosc ca imi era rusine de mine cand duceam tigara la gura si ma gandeam la bebelus...si in felul asta imi pierea orice chef de tigara (dupa cum spuneam, eu fumam de placerea gestului). Si dupa aia mai e si sotul care se uita cu repros (mi-e suficient sa se uite cu repros, nu trebuie sa zica nimic) si gura lumii desigur.
Cu toate astea, eu inca fumez cate doua tigari in uichend, de dimineata la cafea. deci doua tigari pe saptamana...din pacate.
18+
mony_omv spune:
Va multumesc celor care ati votati patutul.
E clar ca imi voi lua din lemn (desi mi se par frumoase cele din panza, viu-colorate etc), si mie mi se par mai stabile si banuiesc ca se doarme mai bine in ele.
Daca va fi nevoie cand mai creste ii voi lua si un tarc .
24+
Edy
Kabecka spune:
Buna dimineata!
Ah,fumatul...mie nu-mi place, nu fumez si nu am fumat vreodata, deci nu stiu ce sfaturi pot da pt a va lasa.
Eu nu inteleg aceasta placere si sincera sa fiu am o mare problema cu fumatorii in locurile frecventate de copii, gen parcuri.
Am inteles ca de la 01 jan s-ar fi interzis si la noi in tara,dar sa vedem cat se tine cont
Deci, eu sunt aia cu morala
Flafi, eu stiu ca sportul e ok in sarcina daca nu ai interdictie de la doctor. Stiu ca urcatul scarilor e benefic, deci banuiesc ca si stepperul e ok,atata timp cat te opresti in momentul in care simti ca nu mai poti. Poti intreba si medicul.
Eu nu fac sport, dar incerc sa fac cat mai multa miscare, gen mers pe jos, urcat scari plus activitati cu copilul pe afara.
Mie dr mi-a recomandat gimnastica si inot, mai ales ca am dureri de spate. Din pacate, nu am timp sa merg la un centru, asa ca fac si eu ce pot.
Fetele noi, bun venit! Sarcina usoara si copii sanatosi
flory_blanca spune:
Miche eu votez pt Ariana.
Mony clar DA pt patut de lemn. Nu mi-a dat niciodata sa fac testul de toleranta la glucoza.
Carmen multa sanatate fetitei tale. Tare greu cand se imbolnavesc puiutii astia mici.
Fluturas daca simti nevoia sa fumezi aprinde o tigara, iesi la frig trage doua trei fumuri si gata arunc-o. Nu o fuma pe toata. Asa a facut o prietena in sarcina. Dar mentine nr. de 10 tigari.
Eu sunt toata intoarsa cu fundul in sus. La mine mereu cand am nevoie de mai multa liniste incep scandalurile in familie. Am reusit sa ma cert ieri cu mama de mi s-a stricat toata karma. Si pe cuvand nu o inteleg, nu reuseste sa cenzureze ce spune sa se gandeasca ca jigneste rau omul cu anumite afirmatii. Si tot ea e suparata acum culmea. Off, asa m-am saturat, si asa mi-a facut si la prima sarcina de ma face sa ma ambitionez sa nu mai apelez la ea pt nimic.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
Iris1211 spune:
Buna dimi!
Ce faci fetele?? Am vazut ca unele nu prea au avut somn aseara, sper ca nu sunteti rupte de oboseala azi.
Vicky - eu sunt de acord cu propunerea ta de a avea o "baza de date" cu nr de telefon sau mail personal sau cont de FB. Cine mai este pro?
Anca Liliana - bun venit, sarcina usoara in continuare si bebelina sanatoasa!
Carmen1985 - multa sanatate fetitei tale.
Carmen333 - tu zici ca la 23 de saptamani ai intrat in luna a 6-a? Si eu am tot 23 de saptamani, dar ma gandeam ca de saptamana viitoare intru. Unde gresesc?
Fluturash - hmmm, tigarile si fumatul - au fost si specialitatea mea timp de 10 ani, cate un pachet de Kent lung pe zi (la petreceri si 2). Si eu am reusit sa ma las cu 1 luna inainte de a ramane insarcinata dupa ce am citit cartea lui Allen Carr (cea care ti-a recomandat-o si Irinuka). Mi-o recomandasera 3 prieteni (2 barbati si o femeie - apropos de faptul ca si barbatilor le iese) si m-am apucat de 3 ori de ea, dar abia a 3-a oara mi-a iesit si reusit sa termin cartea si implicit sa ma las si de fumat.
Am socat pe toata lumea, dar cea mai buna rasplata a fost bebelul care a venit imediat la o luna si tinand cont ca ne "chinuiam" de 3 ani sa avem un bebe.
Deci, nu vreau sa fiu lupul moralist, dar cred din tot sufletul ca aceasta carte te va ajuta nu numai sa te lasi, ci sa-ti spui "cum am putut sa ma otravesc atat timp?"
Irinukaa - nu numai ca ne cheama la fel, ci si gandim la fel.
La alegerea patutului - eu nu am de ales ca l-am primit deja pe cel de lemn, dar mi se pare mult mai practic cel de panza.
O sa radeti, dar mie, aciditatea imi trece cu un mar. Multumesc lui DD, dar in ultima vreme nu am mai avut si sper sa nici nu-mi revina prea curand.
Bifez si eu la oboseala, lene, dureri usoare in burtica, etc.
Hai ca v-am plicitisit destul.
Ma iertati?
23 + cu
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flafi Raluca - unde faci cursurile, cat dureaza si cat costa? Sunt valabile si pt sot? Ralu- le vei da jos dupa ce nasti, oricum nu are rost sa tii cura de slabire sau sa te abtii de la mancare, mai ales daca iti este foame. daca tu esti frustrata, frustrezi si copilul. Patut: lemn in camera lui si unul pliant la parter, din ala cu plasa ce se va transforma in tarc la un moment dat. 25+ cu |
Da, sunt pentru cuplu. Va primi sotul meu atestat pentru 10 zile libere. La Medlife- 250lei.
Raluca
S 26+ Miruna
doina_1984 spune:
Buna ziua.
Patut- noi avem de voiaj si singurul dezavantaj este faptul ca e ingust, dar multe patuturi din lemn sunt la fel. A lui Vicky e ideal.
Legat de fumat - nu m-ar lasa constiinta sa fumez insarcinata fiind sau in preajma copilului. Sunt destul de multi factori nocivi in mediul in care traim si n-as vrea sa mai adaug si eu unul. Si eu sunt revoltata, la fel cum e Kabecka, de fumatul in parc si mai ales la locurile de joaca pt copii :(
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 20s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."