Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #2#

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Cellena al meu asa plangea pana i-am pus mai multa apa in cadita.Acum se calmeaza cand ii fac baie si daca inainte urla.
Mai fetelor eu sunt disperata,al meu plangeeee si plangeeeeee.
Daca nu doarme sau nu mananca plange.Dar rau de tot,se invinesteste.
Sanul la fel cum povesteati si voi nu-l vrea,asa cand e nervos urla de zici ca il tai.Am eliminat toate posibilitatile,mai cald/fig,alte haine ca de duminica de cand tot plange a fost schimbat si paraschimbat,nu are febra,nu are iritatii si e chiar vesel pt scurte perioade. Burtica il doare sigur ca trage parturi si tipa in timp ce le trage,kk face doar 1data pe zi dar face nu gluma.
Saracul copil i-am dat de colici de toate,probabil i-au facut mai mult rau.Azi cand urla la san i-am dat formula ca nu aveam lapte muls,si i-am facut-o cu ceai cum m-a invatat o farmacista.Ceai la pliculet babycalm parca se numeste. Apoi a dormit 1 ora,i-am facut baitza,ne-am mai jucat si cand sa manance a supt de la un san si a dat afara tot.Nu exagerez deloc,si-a udat hainele,m-a udat si pe mine si patul.
Apoi zambea.Zici ca a tinut laptele in gura sau ceva de genul de l-a dat afara chiar cand l-am luat de la san sa il fac sa ragaie.Cred ca e de la ceaiul de colici,o fi dat reactia asta.
Oricum sunt disperata,azi noapte am dormit cu el in pat cu mana pe burta lui,l-am trimis pe tati in living.Maine ma duc la dr,poate are ceva ce imi scapa mie.Poate ii face o eco la abdomen,sa nu fie ceva in neregula pe acolo.
Acum nu vrea sa doarma,vedeti si voi cat e ceasul,eu il adorm la san dar acum nu vrea sa il vada Il plimbam in brate poate poate...acum e randul mamei mele.De obicei ea il adoarme dar uite ca nu vrea si pace.
E ceva in neregula cu plansul lui neconsolabil,el nu era asa pana sapt trecuta.Eu ii dau doar san de cateva zile,o fi nesatul?Desi are niste falci si in greutate iaNu stiu ce sa cred.
Gata,e randul meu sa il plimb
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Revin cu noutati. Am pus cadita pe jos azi, ca sa nu mai fie la inaltime si cu fata spre usa, sa nu mai vada hau in fata ei si tot n-am rezolvat nimic
Aschiutza, Angiutza, o sa incerc si asa, dar as vrea sa gasesc o varianta in care sa se simta bine chiar daca ii face altcineva baita, nu doar eu.
Bioana, ii dau intotdeauna sa manance cu jumatate de ora inainte de baita, deci nici asta nu e motivul supararii.
Cred ca ii e frica de apa. Sper sa se intample cum zice S.ellena si sa se adapteze la un moment dat, pentru ca nu mai vreau s-o vad asa amarata. Va multumesc mult pentru sfaturi si scuze ca va tot bat la cap cu asta, dar mi se rupe inima in mii de bucati cand o vad cum se chinuie si cum plange si nu stiu ce sa-i fac.
Intre timp, m-am hotarat sa-i cumpar si tummy tub, pentru ca m-am gandit ca merita sa incerc... am citit ca majoritatea bebelusilor se simt bine in ea, chiar daca in cadita normala plang. Nu e asa scumpa si chiar daca ar fi fost, daca functioneaza merita oricat. Am comandat-o si abia astept sa ajunga si sa o folosim. Va spun daca a functionat.

In alta ordine de idei, am constatat azi ca atunci cand o tin in genunchi la baita isi poate tine singura capul
I-l sustin eu un pic cu mana, pentru ca mi-e frica sa nu-i scape, dar nu prea are nevoie si si-l tine singura. Sunt topita dupa ea.

Am filmat-o acum cateva zile intr-o dimineata cand era bine dispusa si acum m-am gandit sa pun filmuletul pe youtube sa vi-l arat si voua
http://www.youtube.com/watch?v=p8_jejulOsQ



Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Cellena e superba Ema,de-a dreptul minunata.Seamana cu al Sebi al meu,la fel face si el cand e bine dispus asa cu gurita.
Doamne frumosi mai sunt copii astia,niste adevarate minuni
L-a dovedit mama,sa vedem acum cat doarme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

S.Ellena, incearca tetinele de latex. Baiatul meu nici el nu a vrut slicon, latex a acceptat. Daca bebele tau nu vrea ceai, bea-l tu! Cica trece din ceai si in lapticul tau!

Cellena, eu nu ii faceam la inceput zilnic baie lui Florian. Moasa ne-a invatat sa il spalam cu un prosopel (se numeste aici spalatul pisicii ). Daca nu ii place, nu teroriza bebele cu baia, fa-i mai rar. Cind va creste mare si se va da de-a rostogolul prin praf, va fii mai usor sa il obisnuiesti - mai ales la vara afara. Acu Florian face baie zilnica in copaie, dupa ce a fost cindva musai din cauza unei ciuperci la fundulet. Si la baie e numai tac-su de fata, ca eu am program de strins jucarii, alaptat, pregatit bautura de noapte si imbracamintea pt gradi . Asa´ca nu iti face griji daca tu trebuie sa fii acu prezenta, nu va trebui o viata intreaga.

Angiutza, uitai maica sa iti multumesc de pont! Sotul fu plecat (si miine iar pleaca) si m-a lasat singura cu cei doi bursuci bosumflati . Cind boceste unul, cind arunca celalat cu jucarii in jur, cind trebuie sa ii dau unuia de mincare, cind celuilalt, plus schimbat de scutece intr-una. Asa ca pic in naaaaaaaaaaas!

Mena, sa iti traiasca baietelul si numai asa vesti bune sa auzim despre el!

A mea face mai ales seara urit de la burtica. Acu e in brate la sot, ca la mine simte mirosul de lapte si parca e innebunita (lactocolica, ce sa mai !). Eu inca nu ii dau nimic, sa vedem cit ma tine curajul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui S.ellena

Cellena, si fetita mea facea la fel cand ii faceam baita. Si la fel si noi, am incercat toate metodele posibile. Insa acum 3 zile s-a petrecut minunea: a dat ea sa planga dar am pupat-o repede de cateva ori si culmea- a tacut malc! Asta seara a fost a 4 a baita la care nu a scos un sunet. A mea e mai mare cu o sapt decat fetita ta, poate se petrece miracolul asta si la tine cand mai creste un pic .
Fetelor se pare ca si la noi au inceput colicile intr-o forma mai grava. De cateva zile face caca f moale, ca m-am si speriat, si plange mult. Pe deasupra ii mai si bolboroseste burtica. Eu am cam mancat sapt trecuta niste smantana, poate o fi de la asta. Ideea e ca am sunat azi pediatra si mi-a recomandat sa-i dau de 3 ori pe zi cate 20 ml ceai Baby calm. Am fost la plafar, am luat ceiutul si ghiciti: nu am reusit sa i-l dau pt ca nu mai pune gurita pe biberon! Asa a facut si sambata cand am plecat eu la controlul ginecologic. I-am lasat laptic muls in biberon si sotul meu nu a putut sa i-l dea din aceeasi cauza: se stramba ca toate visele si da sa vomite cand ii bagi biberonul in gura. La fel face si cu suzeta. Am incercat sa-i dau ceaiul si cu linguita, si cu seringa de Nurofen- degeaba. Urla ca din gura de sarpe, abia am putut sa-i pun cate un pic o seringa de 5 ml si mi-e ciuda ca o doare tare burtica dar cel mai mult as vrea sa-l ia ca sa o inchege un pic la stomacel. Toate tetinele sunt din silicon. Ce altfel de tetine as mai putea incerca?


Lavinia, mamica de bebelina Eva Maria (06.12.12)



Gabriel a acceptat latexul inaintea siliconului. Merita incercat. Suzeta lui "de casa" e de la nuk, cu forma ergonomica din latex, o fol fff putin cat ii pun fortifiantul in lapte. Afara a acceptat suzeta mai mult timp si are una de silicon. As zice sa nu insisti daca nu vrea totusi. In casa prefer sa fiu eu suzetata(stimuleaza lactatia & co.)

de perfect - Gabriel

15-12-2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Dana, Ema iti multumeste de complimente. Chiar avem niste copii frumosi. Cand ma mai plictisesc, mai intru pe contul de picasa si ma uit la toate minunile, si ma apuca asa niste emotii... parca ieri eram toate cu burtici si acum deja ne bucuram de zambete si sunete scoase de bebeii nostri. E tare frumos.
Cat despre Sebi, poate trece printr-un puseu de crestere. Va povesteam de Ema, ca si ea a avut o perioada in care a fost salbatica asa... de nu mai stiam ce sa-i fac. Ea, care in rest era o cuminte si nu plangea decat de foame si in contact cu apa (urla si cand o sterg pe fata cu o carpita inmuiata in apa). Dar cu rabdare a trecut.
Oricum, mergi pe instincte. Daca ti se pare ca are ceva, du-te la doctor. Mai bine sa te duci degeaba decat sa nu te duci si sa constati ca ar fi fost mai bine sa-l vada cineva. Iar daca nu are nimic, inarmeaza-te cu rabdare si fii calma. Trece, toate trec...

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Citat:
citat din mesajul lui S.ellena

Cellena, si fetita mea facea la fel cand ii faceam baita. Si la fel si noi, am incercat toate metodele posibile. Insa acum 3 zile s-a petrecut minunea: a dat ea sa planga dar am pupat-o repede de cateva ori si culmea- a tacut malc! Asta seara a fost a 4 a baita la care nu a scos un sunet. A mea e mai mare cu o sapt decat fetita ta, poate se petrece miracolul asta si la tine cand mai creste un pic .
Fetelor se pare ca si la noi au inceput colicile intr-o forma mai grava. De cateva zile face caca f moale, ca m-am si speriat, si plange mult. Pe deasupra ii mai si bolboroseste burtica. Eu am cam mancat sapt trecuta niste smantana, poate o fi de la asta. Ideea e ca am sunat azi pediatra si mi-a recomandat sa-i dau de 3 ori pe zi cate 20 ml ceai Baby calm. Am fost la plafar, am luat ceiutul si ghiciti: nu am reusit sa i-l dau pt ca nu mai pune gurita pe biberon! Asa a facut si sambata cand am plecat eu la controlul ginecologic. I-am lasat laptic muls in biberon si sotul meu nu a putut sa i-l dea din aceeasi cauza: se stramba ca toate visele si da sa vomite cand ii bagi biberonul in gura. La fel face si cu suzeta. Am incercat sa-i dau ceaiul si cu linguita, si cu seringa de Nurofen- degeaba. Urla ca din gura de sarpe, abia am putut sa-i pun cate un pic o seringa de 5 ml si mi-e ciuda ca o doare tare burtica dar cel mai mult as vrea sa-l ia ca sa o inchege un pic la stomacel. Toate tetinele sunt din silicon. Ce altfel de tetine as mai putea incerca?


Lavinia, mamica de bebelina Eva Maria (06.12.12)

S.ellena, nu-ti bate capul prea mult cu ceiutul ala. Bucura-te ca nu vrea biberon si las-o in pace, pentru ca oricum nu cred sa ajute prea mult ceaiul. Mai bine fa-ti o cantitate mai mare si bea-l tu, asa cum ziceau si fetele... ajunge in laptele tau si de acolo la bebelina.
Iar de caca moale nu cred ca trebuie sa te sperii. Am mai discutat noi despre asta la un moment dat aici si ziceam ca la bebe alaptat exclusiv se accepta aproape orice consistenta, culoare si frecventa.
Si nu cred ca e de la smantana pe care ai mancat-o, pentru ca stiu ca reactia apare la masa imediat urmatoare mesei tale "cu probleme" -> asta daca apare vreo reactie. Stiu ca noul val de specialisti in alaptat recomanda ca mama sa nu mai tina niciun fel de dieta speciala si sa manance orice ii face placere, bineinteles, in cantitati moderate... Eu incerc sa fiu cat mai relaxata in ceea ce priveste copilul si tot ce tine de el, asa ca am mers pe varianta asta si nu ma restrictionez de la nimic. Si pana acum suntem ok.

Si inca ceva, era sa uit. Vezi sa n-o supere temperatura ceaiului. Ema, de exemplu, nu accepta laptele meu in biberon daca nu e incalzit la temperatura la care e laptele de la san. Daca e un pic mai rece sau un pic mai cald, il aduna pe tot in gura si il scuipa afara si face o fata de zici ca vrei s-o otravesti.

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Fetelor ,voi mai fierbeti apa in care le faceti baie bb-ilor? Eu inca ii fac baie in ceai de galbenele cu tarate de grau...O prietena foloseste direct apa fierbinte de la robinet.Voi cum procedati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A.C

Fetelor ,voi mai fierbeti apa in care le faceti baie bb-ilor? Eu inca ii fac baie in ceai de galbenele cu tarate de grau...O prietena foloseste direct apa fierbinte de la robinet.Voi cum procedati?

Alina mami de Delia-Amalia ( 6 ani)
si Irina ( 7.11.2012)


Eu nu o fierb, la maternitate nu o fierbe nimeni si nu vad de ce sa supersensibilizez copilul. La curs, moasa ne-a spus la fel, a nu e nevoie sa fie fiarta.

de perfect - Gabriel

15-12-2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Alina eu numai cu apa de la robinet l-am spalat pe bebe.

Mena ma bucur de vestile bune in legatura cu Gabriel.



Mergi la inceput