Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Multumim de informatii Gabi

www.youtube.com/watch?v=5TuQRt-wL8k" target="_blank">O melodie pentru voi fete dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Da Kytana vecinu cu care era David e in clasa I si a auzit de la altii mai mari, i-a aratat-o si lui. Faza e ca lui D nu i-a placut, ca l-am tras de limba dupa aia. Si i-am zis si lui maica-sa care l-a pedepsit. Faza e ca oricum sunt peste tot melodii din astea, ceea ce ma ingrijoreaza tare.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Eu zic asa Mirabela, de protejat nu ii putem proteja de tot ce exista. Drept sa va spun prin clasa a 7 a am imprumutat o caseta cu La Familia si in vacanta de iarna o ascultam in timp ce faceam temele la mate. Cand stiam ca urmeaza o prostie, dadeam incet ca sa nu auda si cei de langa mine. Cand am plecat la sanius (eram la tara, la bunici) mama mea a ascultat caseta si evident, va dati seama ca i s-a ridicat parul in cap de 2 metri auzind cum injura ca la usa cortului.

Cred ca exista o varsta cu multe teribilisme, dar daca copilul stie sa faca diferenta intre bine si rau ca sa zic asa, va decide singur ce este pentru el si ce nu, exact cum spuneai ca a zis si David ca nu ii place melodia. Mi-este teama mai mult de tot ceea ce se gaseste pe net (pornografie si tot felul de site-uri) Odata si odata tot o sa afle, dar cum va trata subiectele, asta va face diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Mirabela si eu sunt cam nepregatita pentru preadolescenta, trebuie sa ma apuc de citit pe tema asta (pe contul comun am gasit de mult 2 carti). Hai sa va zic ce m-am distrat aseara. Ana ii arata Dariei ceva in carte (Insemnarile unei pustoaiece) si Daria o intreba incet si cu grija sa nu aud eu: "Ana, ce inseamna migrena?" i s-o fi parand ca e un cuvant mai urat si ca nu e bine sa il spuna cu voce tare. In privinta muzicii la fel, m-am trezit ca pe cand eram la patinoar ele stiau toate melodiile pe care le puneau astia, eu eram pe langa total. In casa nu le-a auzit, numai la scoala, so, e grea si bebelusia dar vai de nervii nostri la adolescenta.

Papelusca multumim de sfaturi.

Asa e Kytana sunt din ce in ce mai expusi, ii protejam cat putem, ii educam si restul nu putem controla. Spunea cineva foarte frumos "Ne calificam ca si parinti nu prin deciziile pe care le iau copiii nostri ci prin ceea ce investim noi in ei"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Bine spus Carmen! Scuze ca v-am facut pofta cu gemul de ananas, am gasit aici la un supermarket, la ei e ceva normal, dar tot de gemul nostru de prume mi-e dor

Fetelor ma doare rau de tot o masea nenorocita! Asta ca tot va spuneam eu ca nu am avut probleme cu dintii. Ei bine, asta este singura masea care mi-a creat vreodata probleme. A trebuit sa ii scot nervul, acum e plombata si finisata deci nu inteleg de ce ma doare. Aveti vreo idee? Tot pulseaza, de ma innebuneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Hai ca am profitat ca a ajuns al meu acasa si m-am bagat sa fac niste clatite, ca am avut pofta toata saptamana.

Oana, si eu ma gandeam sa te sun zilele astea sa mai iesim. Cand iesiti din carantina?
Pe mine m-au tot suparat ai mei, mi-am adus aminte ca trebuie sa-mi caut si job, lapte nu prea mai aveam, si inca cateva chestii, parca se adunasera numai nori negri

Mirabela, sper sa-i dati de cap cu secretiile alea. Copiii din ziua de azi! Nepotu' meu e "rapper" de ceva timp si toata ziua canta 50 Cent si "put it down on me" Si noi zicem: maaare noroc ca nu stie engleza si nu intelege ce canta!

Gabi, multumim de sfaturi si de link. Tu ai un bobocel?
Pusesem si eu la un moment dat un link cu saptamanile 12 si 19, si cam acum am fi pe la sapt 19. Andreea, fii pe faza, sunt curioasa daca si la tine se simte ceva, ca noi aveam aceeasi DPN. Il mai pun o data https://docs.google.com/document/pub?id=16kOD4x4N3A5gcyYmU01-Eg3iQDjTueCzYWdlTSUrbJs

Wow, Kytana! Marijuana?!? Acum si eu m-am apucat de fumat la 16 ani din teribilism, tigari normale, nu altceva! Nu ca alea ar fi fost bune! De-abia amul trecut cand am aflat ca sunt insarcinata m-am lasat. Ma mai lasasem eu cateva luni si m-am apucat cand am pierdut sarcina. Acum sper sa nu ma mai apuc. Pe 15.01 am facut un an!
Apropo de adolescenta, eu de la 16 la 18 ani mergeam in fiecare vineri si sambata la discoteca. Evident ca ai mei nu stiau nimic. Credeau ca dorm la o prietena si facem lectii impreuna. Faza e ca mergeam cu 2 prietene in discoteca, ne ducea cand tatal uneia, cand al celeilalte, si ne si luau la plecare. La inceput stateau si prin disco sa vada ce si cum. La plecare ne ziceau bodyguarzii: Gata? A venit taticutu? :))) dar faxa e ca noi chiar eram fete cuminti, mergeam acolo pt muzica (ne placea nouauzica rave, techno), si mergeam intr-un club unde numsi muzica d-asta se asculta (Studio Martin), veneau aceeasi oameni, msi nimereau unii accidental, dar a doua oara nu mai calcau pe-acolo :))). Ideea e ca unii de acolo se drogau. La inceput tot ne intrebau unii cand treceam pe langa ei ceva. Eu intelegeam "special game?". Si ma gandeam ca cine stie ce "avansuri" are in cap. Evident ca ii ignoram. Mai apoi am aflat ca ziceau "special cane" (de la cocaine). Si imi aduc aminte ca vorbeam cu cineva care ne povestea cum a fost la dezintoxicare, cum l-a gasit maica-sa in baie cu seringa in vena si faze de-astea. Ideea mea care e: tentatiile sunt mari si peste tot, dar daca copilul e cu capul pe umeri si stie ce e bine si ce e rau, atunci e ok. Cel putin noi asa eram. Nu ne-am drogat niciodata, aveam note bune la scoala, am luat bacul cu 9.40 (si asta la Liceul Mihai Viteazul care atunci era considerat cel mai bun din Buc), am intrat fiecare la 2-3 facultati de stat unde nu se intra usor (Finante, Cibernetica, Arhitectura una dintre noi), ba chiar pun pariu ca eram si singurele virgine de acolo :))))
Ai mei ar fi facut infarct daca stiau unde sunt. Dar uite ca n-am ajuns rau, cu toate ca ocazii aveam. In schimb parintii prietenelor cu care eram stiau tot timpul unde le sunt copiii, au putut vorbi cu ei despre orice, chiar si despre sex. Nu-i judec pe ai mei, au alta mentalitate, dar mi-ar placea ca ai mei copii sa aiba incredere si sa-mi spuna tot, sa nu le fie frica.

Hai ca am facut destul off topic






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Olivia, nici nu stiu cand iesim din carantina.Teoretic dupa 10-14 zile de la David ar trebui sa ii apara si ei bubitele. Daca nu apar,am scapat - ar mai fi inca o saptamana jumate minim...

Teoretic nu cred ca e pericol in aer liber si fara sa aiba nici un contact direct. Practic, daca nu tii musai sa te alegi cu ceva de acum, mai bine lasam pe mai incolo.Oricum vad ca au anuntat iar astia cod galben de ninsori, asa ca nu vine primavara, cum speram.
Poate te prind pe FB sa te mai distrag de la ganduri aiurea
Tu ce facultate ai facut pana la urma? Eu am intrat in '99 la Cibernetica. Tu cred ca esti mai tinerica


EDIT ca sa explic de ce ranjeam de treaba cu ''tinutul musai''.Sunt mamici care chiar prefera sa faca copiii bolile astea ale copilariei acum, cand sunt mici.Poate nu asa mici ca ai nostri, dar oricum sunt mamici care fac vizite cu copiii lor la cei diagnosticati recent cu boli de astea ale copilariei, ca sa faca acum cand teoretic trec mai repede. CA adulti e mai nasol uneori. De aia ranjeam - evident ca nu e cazul la voi

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)



Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Olivia,am citit linkul.Se potrivesc f multe...mai ales ca
doarme mai putin-3 ori pe zi de fiecare data maxim 40 min
mananca mai des noaptea-chiar va spuneam ca si-a mai bagat o masa si seara la 10
se trezea la 8-9 dimineata acum la 7 e vesel cu chef de viata

In schimb al meu inca nu se intoarce ingur dep burta pe spate sau invers,nu-si papa piciorusele...a avut o perioada cand isi studia mainile,acum nu mai prezinta interes...

In rest se potiveste totul.Parca il descrie pe al meu :D

In schimb la saptamana 19 sunt mai multe pe care nu le face.
Ce face nou si ma distreaza la culme....isi suge nu stiu cum buza de jos,sau limba...da e dulce foc.E asa comic.

Apropo de ce vorbeati cu cantarul vostru si cel al pediatrei....si la mine difera tot timpul.
Ieri Andrei avea 7250 gr pe al meu...electronic....iar pe 11 ianuarie la dr avea 7400 gr.

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

http://lb1f.lilypie.com/arhLp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Fetelor, ce de linkuri super ati postat!

Gabi, multumim de interventie, foarte interesante informatiile! Noi suntem acum in saptamana 19, chiar scrisesem mai devreme si intr-adevar e o perioada grea, cu agitatie si nesomn, dar tre sa rezistam.

Kytanutz, m-ai scos din butoiul cu depresie cu link-ul despre nursing to sleep si comfort nursing, am citit pe nerasuflate si mi-am dat seama (sau, mai bine zis mi-am reamintit) ca brotacul meu are nevoie de san nu doar pt papa, ci si pt confort. Si cum acum m-am convins ca suntem si la puseu, pe langa pb cu gingiile, normal ca cere saracutul la san. Mi-ai ghicit temerile cu link-ul asta, chiar mi-era teama ca se invata prost cu sanul si-si fragmenteaza somnu de n-o sa mai invete prea curand sa doarma si el mai legat, dar m-au linistit informatiile de la tine. Si ce scrie acolo despre cry it out si cum interpreteaza bebelusul, mi se face pielea de gaina, i-am aratat si sotului ca sa nu mai faca propuneri d-astea. Oricum ne-am convins si singuri azi dimi ca nu suntem facuti pt astfel de metode.

Corinuka, avem un inceput de dinte pe gingia de sus in dreapta, adica un punct alb iesit, dar el se freaca cu degetele mai mult jos, dar acolo nu vad nimic. Gelul il mai calmeaza, nu-si mai duce nervos pumnii la gura. Imi par erau ca si tu te chinui atata, citeste linkurile de la Kytanutz, ca-s tare utile http: //kellymom.com/bf/normal/comfortnursing/ (ti l-am pus cu spatiu)

Eu o sa-l iau pe Matei in pat cu mine, daca asa doarme el mai bine, cel putin acum cand vad ca e asa agitat. Da-l incolo de patutul lui, ca ne chinuim amandoi. Mai bine sa fie el fercit, si o sa fiu si eu mai linistita, chiar daca dorm nasol cand il stiu langa mine, ca dorm asa iepureste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alive spune:

Intreba cineva de suzete. Nu cred ca e asa importanta firma cum e forma si materialul. Amandoi baietii mei au preferat suzetele de cauciuc cu forma ortodontica (turtite, nu rotunde). Lui David i-am dat Nuk si lui Iustin deocamdata Chicco.

Cred ca e ceva in aer de sunt toti boboceii agitati. Bineinteles ca nici noi nu ne lasam mai prejos. Iustin e toata ziua cu mainile in gura, plange mai mult, adoarme mai greu si doarme mai putin. Mi se pare ca nu trece intr-un somn mai adanc, pt ca se trezeste dupa vreo 10-20 min, destul de rar mai doarme ziua 3 ore legat cum facea pana recent. Noaptea doarme bine (fata de David, care plangeaaaa), se trezeste cam la 2-3 ore, papa si adoarme inapoi, pana la 6 cand sta o ora treaz si apoi mai doarme una sau doua. De mancat, mananca bine, nu imi fac griji, il cantaresc doar o data pe luna, sunt sigura ca ia in greutate pt ca il tin in brate cam tot timpul cat e treaz
Adoarme in general cu foenul (merge foenul la noi in casa la greu, ma mir ca nu s-a ars), sau cand sotul il face avionul (il plimba in brate cu mana sub burtica), uneori cand e f obosit, il pun in pat, ii dau suzi si adoarme imediat.

Am fost si noi la vaccin azi (cel de 2 luni, iata amanat aproapte o luna din cauza mucilor), si nu ni l-au facut ca acum e asistenta bolnava acasa :))) probabil pana isi revine ea se umple iar de mucaletzi baiatul meu. De fapt amandoi, ca si David trebuie sa il faca pe cel de 4 ani.

Baietii mei au fost mucosi cam o luna (fara alte simptome de raceala). Iustin a facut aerosoli cu ser si dexa, si apoi cu ser si 2 stropi de ventolin cand a inceput sa tuseasca de la muci. I-am mai dat si cate un puf de tantum verde. Acum e bine, slava Domnului, si sper sa il tina mult ca tare aiurea e cand se fornaie in somn. Aaa, o solutie pentru asta in caz ca aveti nevoie, merge pus vaporub pe marginea patului sau pe ceva langa el, fara contact direct cu pielea lui. Chiar ajuta mult.

Gata, va las. Scriu mai rar, ca nu prea am timp, si cand apuc...nu mai termin Noapte buna si linistita, fetelor!

Mergi la inceput