Problema cu scutecul de noapte - idei, va rog!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Ralu, avea 1 an si 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Ma bag si eu, mamica mandra de...fetita. Si zic ca nu inteleg 2 lucruri:

1. De ce trebuie pus un scutec mai mare si implicit, mai larg?

2. De ce trebuie scos laptele de noapte? Pentru comoditatea parintilor sau pentru ce? Ca eu binele copilului nu il vad...dimpotriva, plange de foame. Sau de alint. Sau de dor. Sau...nu conteaza. Important e ca plange! Pentru Dumnezeu, nu face altceva decat sa ceara un biberon cu lapte, care ori ii astampara foamea ori il linisteste. De ce vreti sa ii refuzati acest lucru?

Sunt pregatita sa ignor eventualele rosii!

www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Ma bag si eu, mamica mandra de...fetita. Si zic ca nu inteleg 2 lucruri:

1. De ce trebuie pus un scutec mai mare si implicit, mai larg?

2. De ce trebuie scos laptele de noapte? Pentru comoditatea parintilor sau pentru ce? Ca eu binele copilului nu il vad...dimpotriva, plange de foame. Sau de alint. Sau de dor. Sau...nu conteaza. Important e ca plange! Pentru Dumnezeu, nu face altceva decat sa ceara un biberon cu lapte, care ori ii astampara foamea ori il linisteste. De ce vreti sa ii refuzati acest lucru?

Sunt pregatita sa ignor eventualele rosii!

www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.


Raza, uite iti dau eu un motiv, care pe mine personal chiar ma nelinistea.

Dintii. Ai auzit de cariile de biberon? Citi dintre parintii care mai dau un biberon peste noapte se si duc sa spele copilul pe dinti dupa? Eu stiu o mama care asa a facut, dar e caz aproape unic. Uite eu sunt un copil din ala cu sticla de noapte si dintii facuti praf de mica. Deci prntru mine sticla aia de noapte inseamna. Carii.

Si intrebi daca pentru confortul parintilor ca si cum ar fi un moft, o nesimtire si parintele nu mai are drepturi dupa ce a nascut. Copilul meu abia acum doarme toata noaptea, la 10 luni si inca ma consider fericita. Pina acum ma sculam de doua ori pe noapte pentru el, o data pentru cea mare ca coia pipi si uite asa, eu erm verde de oboseala a doua zi. Da' verde. Cu bateriile goale, cu pic de energie si rabdare pentru doi copii solicitanti, cu pic de confort propriu. Ce mai, eram pe punctul de a ma duce la doctor sa cer antidepresive fiindca simteam ca ma ia depresia la modul serios. Ori o mama depresiva nu vad cum ar putea fi sanatos pentru un bebelus.

Si observatia personala asupra bebelusului meu este ca de cind doarme toata noaptea fara intreruperi e mult mai odihnit ziua, mai vesel, mai putin plingaret.

Fata mea si-a scos singura supturile de noapte de la 6 luni doarme neintoarsa noaptea. Baiatul pina la 9 luni inca se trezea din 3 in 3 ore ca un nou nascut. Pura obisnuinta. Un biberon i l-am scos simplu, nu i l-am mai dat, l-am luat in schimb in brate si leganat putin si el a fost multumit asa. Alt biberon l-am scos dindu-i mai putin lapte noaptea in biberon si mai mult inainte de culcare. Si a renuntat singur.

De pe la 6 luni, sau de cind isi dubleaza greutatea de la nastere bebelusii au capacitatea de a dormi toata noaptea ... Asta inseamna cam 7-8 ore, sa nu exageram, daca ii culcam la 7 nu dorm pina la 7. Deci pentru confortul mamei, al tatalui, al fratelui sau surorii (de ce nu?) e bine sa ii invatam, sa ii ajutam sa invete sa doarma. Si sa adoarma singuri trebuie sa invete, asta e doar un pas in plus.

Doar mai adaug ca nu a sugerat nimeni sa il lase sa plinga pina nu mai poate. Asta ar fi o cruzime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cristoiu, depinde si de mostenirea genetica a copilului, ma refer la dentitie. da, caria de biberon exista si e un real pericol, insa conteaza foarte mult si pe cine mosteneste copilasul in privinta danturii.

fetita mea a baut lapte noaptea (ma rog, era mai spre dimineata, intre orele 4 si 5:30) pana spre varsta de 3 ani (cred) si n-are nici-o carie, in conditiile in care nu o spalam pe dinti dupa ce-si termina lapticul de noapte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Ma bag si eu, mamica mandra de...fetita. Si zic ca nu inteleg 2 lucruri:1. De ce trebuie pus un scutec mai mare si implicit, mai larg? 2. De ce trebuie scos laptele de noapte? Pentru comoditatea parintilor sau pentru ce? Ca eu binele copilului nu il vad...dimpotriva, plange de foame. Sau de alint. Sau de dor. Sau...nu conteaza. Important e ca plange! Pentru Dumnezeu, nu face altceva decat sa ceara un biberon cu lapte, care ori ii astampara foamea ori il linisteste. De ce vreti sa ii refuzati acest lucru?Sunt pregatita sa ignor eventualele rosii!www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

1. M-am gandit sa pun scutec mai mare, ca poate o avea si suprafata de absorbtie mai mare. Larg nu ii e, ca e destul de pufos piticul.
2. Fii-miu are 1 an si 9 luni. E grasunel, mananca bine in timpul zilei, lapte bea o gramada si dimineata si la pranz si seara. Nu am mai dormit o noapte intreaga (fara treziri adica), de vreo 2 ani. O fi chiar asa de egoist din partea mea sa vreau si eu sa dorm noaptea in continuu?Edit: avem aproape o saptamana decat am trecut pe Baby Love si nu l-am mai gasit in nici o dimineata ud. Chiar sunt mult mai ok decat Pampers. Multumesc mult pentru idee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Cu scutecele Pampers am avut noi o gramada de probleme, ca atare am trecut al chilotei Libero si de atunci totul e super ok.
Laptele de noapte i l-am scos si eu inainte de 1 an, l-am mutat cat mai spre dimineata si dupa-aia l-am scos de tot ca doar nici noi nu ne trezim noaptea sa mancam, nu? Stomacul trebuie sa se relaxeze nu sa-i dam de lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

si noi avem probleme cu scutecelul ud,tot pampers.dar nu contest calitatea scutecului(inca) fiindca problema noastra are o explicatie:fetita bea cel putin 2 litri de apa in 24 de ore,la 1 an si 8 luni si 11kg.cere si noaptea cel putin o data,moment in care trebuie sa-i schimb scutecul(4+sau 5),dar pana dimineata e uda de la subrat pana la genunchi.am incercat marime mai mare,dar tot uda e,de dormit pe spate nu pot s-o oblig si nu stiu daca are rezultat,i-am tras scutecul mai in fata inainte sa inchid capsele la body,degeaba,apa nu pot sa nu-i dau ca suna vecinii la protectia copilului la cum plange...
laptele de noapte i l-am "taiat" cand avea 5 saptamani,la sfatul unui medic.motivul a fost acela ca si stomacul unui bebelus are nevoie de odihna+confortul parintilor(asta l-am bagat eu )
metoda:de la 10 seara,pana la 6 dimineata fara lapte.perseverenta,nu cedam,daca urla i se da ceai sau apa,chiar daca e 5:50 dimineata(tre' sa fii rea,e spre binele tuturor ).in prima saptamana consuma cantitati impresionante de ceai noaptea,la a 2-a trezire(in jur de 4 dimineata),bea pana vomita.dupa cateva zile a renuntat la una dintre "mese" si in scurt timp nu s-a mai trezit deloc noaptea.eram ingrijorata ca "o sa moara copilul de foame" ,nu mai auzisem de asa metoda si imi notam cantitatea de lapte si ceai,consumata in timpul zilei,orele la care se trezea,manca,se culca,nr de scutece folosite,iar la finalul zilei trageam linie si era in parametrii normali.in felul acesta am reusit sa am un bb de 2 luni care dormea de la 10-11 seara pana la 6-7 dimineata,uneori chiar si mai mult.
din toamna,de cand am pornit centrala(stam la casa),a inceput sa ceara apa foarte multa,la inceput doar ziua,mai apoi si noaptea.sotul e foarte friguros,ii place caldura,dar recunoaste ca dormim cu totii mai bine cand e mai racoare in camera,asa ca am negociat un 20-21 de grade in camera.mie tot mi se pare cald,dar e mai bine decat 26-27 cum i-ar place lui.aerul se usca repede,asa ca folosim vas cu apa pe calorifer,iar bb doarme doar cu un body(sa stea scutecul la locul lui)cu maneca lunga,pantalonasi si sosetute,ne-acoperit,la el in patut(pardon,piscina,in fiecare noapte e completata "apa")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Vin rosiile!

Isabela, ai facut rau. Un copil de 5 saptamini are nevoie sa manince, nu poti sa ii tai laptele de noapte. Dumnezeule, ce idiot de medic te-a sfatuit asta? Si nu se da ceai la bebelusi, alta timpenie. Ei au nevoie de LAPTE! Nu de ceai, apa si lasat sa urle.

Sa stii ca ai fost rea, chiar foarte rea si in mod stupid cu puiul tau. Ai chinuit bietul copil aiurea, lui chiar ii era foame si tu il lasai sa urle. La 5 saptamini! Mi se face rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Ma bucur ca ai gasit solutia si a functionat.
Baietzeii mei au dormit cu pampersul (happy) intors (fata in spate) pentru ca preferau sa doarma pe burtica si scutecele nu sunt concepute asa
Poate foloseste cuiva si ideea asta!

Izabela eu sunt de acord cu ce spui, de fapt bebe nu are nevoie mai mult decat noi de mancare noaptea. Mi-am alaptat copiii de cate ori au vrut ziua, insa noaptea am vazut clar ca nu mancau, mai mult cereau san pentru ca sa se linisteasca, sa adoarma cu ajutor. Fizic, sunt complet capabili sa faca fata unei pauze de 6-8 ore noaptea. Numai ca nu suntem noi, parintii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui xtraordinary

Ma bucur ca ai gasit solutia si a functionat.
Baietzeii mei au dormit cu pampersul (happy) intors (fata in spate) pentru ca preferau sa doarma pe burtica si scutecele nu sunt concepute asa
Poate foloseste cuiva si ideea asta!

Izabela eu sunt de acord cu ce spui, de fapt bebe nu are nevoie mai mult decat noi de mancare noaptea. Mi-am alaptat copiii de cate ori au vrut ziua, insa noaptea am vazut clar ca nu mancau, mai mult cereau san pentru ca sa se linisteasca, sa adoarma cu ajutor. Fizic, sunt complet capabili sa faca fata unei pauze de 6-8 ore noaptea. Numai ca nu suntem noi, parintii...


am aprobat pentru faza cu scutecul intors, excelenta idee! si al meu tot pe burta.
nu stiu de hranit noaptea, eu l-am alaptat pe Tzocaila la cererea lui. Recunosc ca dupa intarcat a dormit lemn toata noaptea. Refuz sa vad vreo legatura dar avea peste 1 an totusi.

edit: am citit mai sus, 5 saptamani e atat de mic :( pai manca din 3 in 3 ore la 5 saptamani...ah well. cum stii tu. eu nu as face asta.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput