Bebelusi de Sep-Oct 2013 (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinabold

Buna fetelor, ma primiti si pe mine? Ma numesc Alina, am 29 de ani, locuiesc in nordul Germaniei, sunt medic rezident si sunt insarcinata. Am aflat chiar in noaptea de revelion si la 12 noaptea i-am aratat sotului testul. Nimeni nu ma credea, era prima luna de incercari... A doua zi am umblat prin toate statiunile din Tirol( eram in concediu) ca sa gasim o farmacie deschisa pe 1 ianuarie. Si se pare ca si al doilea test zicea ca sunt gravida ( am luat unul digital). UM 05.12.2012, DPN 11.09.2013. Am avut ceva probleme la inceput, 2-3 zile sangerari usoare plus dureri de burta. Dar se pare ca am avut doar o infectie urinara. Am luat antibiotic si de atunci nu mai am nici o problema. Dar a trebuit sa imi anunt angajatorul ca sunt insarcinata. Asa ca acum am un program lejer de munca, nu mai fac garzi de noapte, nu ma mai trimit in camera de primiri urgente. Ca simtome de sarcina nu am decat oboseala si sani tensionati. Nu am greturi( ce bine). Am fost la inceput foarte des la control, de, aveam acele sangerari. La ultimul control s-a vazut ft bine sacul gestational si embrionul. HCG-ul a fost in limite normale si s-a dublat la 48 de ore. Pe 31 ianuarie e urmatoarea programare la medic, atunci o sa imi ia sange pt analizele obligatorii, o sa imi dea Mutter-pass( carnetelul mamei), si a zis ca poate o sa auzim bataile inimii embrionului. Trebuie sa mentionez ca eu am RH negativ si sotul are RH pozitiv. Deci trebuie sa imi fac si anticorpii.

Bine ai venit! Sarcina usoara, la termen si bebe sanatos. Ai spus ca ai avut o infectie urinara si ai luat antibiotice? asta la inceputul sarcinii? Ti s a recomandat de un medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns septoct2010 spune:

M-am tot uitat sa vad cand apar burticutele de sept-oct 2013 Felicitari pt minunile din burtici. Sarcina usoara si bebelusi sanatosi sa aveti !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Alina, bine ai venit si sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos!
Si noi avem combinatia de Rh 'ideala' si in ultimul trimestru m-am intepat lunar sa verific nivelul anticorpilor. Multa bafta! Este prima sarcina?

Laura, la 12 saptamani nu se pot vedea organele genitale pentru ca nu sunt suficient dezvoltate. Eventual poate iti face un alt test de determinare a sexului, dar nu eco.

Mergi la inceput

In legatuta cu preferintele pentru sarat/ acru, eu nu am mancat decat asa pana in luna 5. Nu am putut sa pun gura pe dulciuri, nici macar pe ciocolata, care e preferata mea... Si a iesit fetita!

Mergi la inceput

Salome, sunt antibiotice permise in sarcina. F. F putine, dar sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Da este prima sarcina. Sper sa fie ok cu RH-ul. Antibioticul mi l-a recomandat medicul ginecolog. Se numeste Monuril ( substanta activa fosfomicin). Este o singura doza de antibiotic( un sigur pliculet) si este recomandata in infectiile necomplicate in sarcina. Si eu am avut dubii, as fi preferat sa nu iau nimic in primiul trimestru, dar o infectie urinara netratata chiar poate sa faca rau la bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

Buna,

Sunt nascuta pe 2 mai, UC a fost pe 30 noiembrie, data estimativa fiind 6 septembrie.

Dupa ce am trecut prin momente nu prea placute cand la 5 saptamani si 3 zile mi s-a confirmat sarcina, dar nu si faptul ca ar fi viabila, (la ecograf lucrurile nu se prezentau prea bine, nu se vedea inimioara pulsand), dupa inca o saptamana am avut noroc ca eram culcata, poate altfel ma lua cu lesin... se vedeau 2 inimioare :).

Nu am greturi, sanii sunt un pic mai grei. Mi s-a prescris utrogestan, din fericire singurul efect este ca sunt zen non stop :)).

Ma bucur sa ma alatur acestui grup si sper sa primesc sfaturi de la 'veteranele' care mai au si alti bebei :P. Va doresc sarcini usoare si va imbratisez, acum cat burticile ne mai permit :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

vai ce frumos!!! Joy o sa ai gemeni!!!Sunt univitelini sau are fiecare saculetul lui? Sarcina usoara si copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Salome, sunt antibiotice permise in sarcina. F. F putine, dar sunt.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Nu am stiut, ma speriasem,
E bine sa mai pun intrebari pentru ca am ce invata de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Alina, bine ai venit si o sarcina minunata sa ai! Si aici am vazut medici care dadeau anumite antibiotice la gravide, in situatii speciale.

Joyjoy, bine ai venit si tu la odisee! 2 inimioare adica gemanasi?? Wow Sarcina frumoasa sa ai. Avem amandoua acelasi DPN, 6 septembrie!. Imi pare rau ca te-a speriat medicul cu lipsa inimioarei, dar sa stii ca inimioara se vede cum bate incepand din saptamana 6-7, deci la 5 sapt si 3 zile nu prea avea cum sa se vada oricum.

Fetelor, scrieti mai multe mesaje, chiar foarte scurtute, sa treceti de 10-12, ca sa iesiti de sub moderare si sa va citim mesajele in timp real.

Eu mananc de toate, nu am nici o treaba, la fel ca prima data (am grija totusi la cantitati, desi am pus doar vreo 15 kilograme la prima sarcina mi-a fost greu sa le dau jos dupa aceea)

Dark Bendis 7+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput