Felicitari mamicilor de bulgarasi ! Cap 32
Raspunsuri - Pagina 3
lucky.she spune:
Buna fetelor,
Noi suntem la fel ca ieri...parca am inceput sa simt oarece contractii nedureroase din cand in cand, dar asta bineinteles nu inseamna nimic....
Carmen- motzatele sus, iti tinem pumnii si asteptam vestile bune cu nerabdare! Nastere usoara si recuperare rapida.
Miri_ilie- parerea mea e ca e mai bine sa astepti cat poti de mult, am citit ca este indicat sa ai 39 sapt caci unii bebeii nu termina maturarea plamanilor pana mai tarziu si la sapt 39 ar fi mai sigur.
In plus, in unele cazuri - si al meu- nu poti baga mana in foc ca varsta bebelui e corect calculata (eu n-am avut menstruatie multe luni inainte de conceptie....) si de cat sa il scoata prea repede mai bine astepti.
mami-bear 39+ cu Eva
ioana_55 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miri_ille Ioana daca marele eveniment va fi pe 26 voi avea 38 sapt si 6 zile, mai aproape de 39.Dr ma intreba daca nu vreau chiar si maine, dar am unele aranjamente(doresc un anumit anestezist pe care il cunosc si in care am mare incredere),dar daca se va intimpla pe nepregatite -asta e! Carmen si eu imi exprimam o oarecare neincredere despre masuratoare, cred ca oricum are in jur de 3500. |
Am inteles. Ti-a zis sa te pregatesti in vreun fel? o mai suni in ziua aia?
33+
Doamne ajuta
miri_ille spune:
Lucky ai intradevar dreptate, e bine cit mai aproape de termen, dar stiu sigur ca atit avem pt ca e bebe conceput prin FIV. Si eu imi doream o nastere naturala, neprogramata , cu toate cliseele. A fost ceva programat la concepere, speram sa fie ceva natural la nastere, de la sine.Dar cind toata lumea te sperie, cind vezi atitea nenorociri (chiar aseara era un reportaj la stiri despre nenorocirile care se intimpla la nastere, avem in romania o rata f mare pt zilele noastre de mortalitate la nastere), cind e un copil f "pretios", nu vrem sa riscam si facem ce ne recomanda medicul ca ar fi mai sigur.Nu am ales cezariana pt ca imi este frica de dureri(poate dureri vor fi chiar mai mari dupa), ci pt ca e mai sigur dintr-un anumit punct de vedere.
Va felicit pe toate pt curajul de a naste natural si ma rog pt voi sa decurga totul bine, sa fiti sanatoase impreuna cu bebelusi asa cum ma rog si pt mine.
lucky.she spune:
citat din mesajul lui miri_ille Lucky ai intradevar dreptate, e bine cit mai aproape de termen, dar stiu sigur ca atit avem pt ca e bebe conceput prin FIV. Si eu imi doream o nastere naturala, neprogramata , cu toate cliseele. A fost ceva programat la concepere, speram sa fie ceva natural la nastere, de la sine.Dar cind toata lumea te sperie, cind vezi atitea nenorociri (chiar aseara era un reportaj la stiri despre nenorocirile care se intimpla la nastere, avem in romania o rata f mare pt zilele noastre de mortalitate la nastere), cind e un copil f "pretios", nu vrem sa riscam si facem ce ne recomanda medicul ca ar fi mai sigur.Nu am ales cezariana pt ca imi este frica de dureri(poate dureri vor fi chiar mai mari dupa), ci pt ca e mai sigur dintr-un anumit punct de vedere. Va felicit pe toate pt curajul de a naste natural si ma rog pt voi sa decurga totul bine, sa fiti sanatoase impreuna cu bebelusi asa cum ma rog si pt mine. |
Aaaa...got it now . Inteleg perfect, cu o sarcina obtinuta cu greu clar ca nu vrei sa iti iei nici cel mai mic risc si sa mergi pe mana doctorului. Eu am fost norocoasa cu o sarcina spontana si fara probleme si ma bucur ca medicii de aici nu recomanda cezariana usor, daca eram in RO probabil as fi facut acelasi lucru adica ce spune doctorul, n-as avea curaj sa ma cert eu cu el/ea doar ca mi-as dori eu sa nasc natural, chiar daca as fi pus la indoiala decizia medicului sunt pe principiul ca un doctor, chiar si dc nu e crema cremei, sigur stie mai bine decat bine.
Am mai auzit si eu povesti din Ro prin ziare, e incredibil in secolul asta sa se mai intample chestiile astea. Dar sa nu ne gandim la rele, noi vom fi cu toate si cu toti bebeii bine!
mami-bear 39+ cu Eva
Katy82 spune:
Si bebele meu a venit dupa trei ani jumate de asteptari, cand nici nu ne mai asteptam, era sa-l pierdem la 8 sapt din cauza unei hemoragii, dar mititelul a vrut sa traiasca. Eu am incredere in Dumnezeu ca va fi bine. Doctorul m-a intrebat cum vreau sa nasc. I-am spus ca as merge pe natural daca nu sunt probleme, dar daca recomanda cezariana, facem cezariana. Nu cred ca-l expun pe bebe vreunui risc cu decizia mea, pana la urma nasterea e ceva natural. Oricum, indiferent de anii de asteptare pt a deveni parinti, e groaznic sa pateasca ceva bebe la nastere si suferinta e aceeasi pt toti. Trebuie sa gandim pozitiv, ca altfel....
33+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png
lucky.she spune:
Simt asa o stare de neputinta si neajutorare cand ma las pe mana medicilor, cred ca o simtiti si voi, practic iti pui viata in mainile lor. Tot ce puteam face e sa avem incredere in ei, ca vor avea grija de noi si vor lua cele mai bune decizii ca sa fim bine si noi si bebelusii.
Am incredere in doctora mea, am vazut ca la cel mai mic semn de intrebare investigheaza tot, nu trece nimic cu vederea si se vede ca chiar ii pasa de pacientele ei, ceea ce nu prea am vazut la multi doctori.
Ma gandesc cateodata la saracile femei de au trait secole in urma, cum nasteau fara niciun fel de ingrijire medicala, cel mult o moasa, daca ceva mergea rau doar dumnezeu cu mila...sau chiar si in zilele noastre prin africa si alte tari sarace. In momentele astea incetez sa ma mai plang si ma consider norocoasa.
mami-bear 39+ cu Eva
lucky.she spune:
citat din mesajul lui Katy82 Si bebele meu a venit dupa trei ani jumate de asteptari, cand nici nu ne mai asteptam, era sa-l pierdem la 8 sapt din cauza unei hemoragii, dar mititelul a vrut sa traiasca. Eu am incredere in Dumnezeu ca va fi bine. Doctorul m-a intrebat cum vreau sa nasc. I-am spus ca as merge pe natural daca nu sunt probleme, dar daca recomanda cezariana, facem cezariana. Nu cred ca-l expun pe bebe vreunui risc cu decizia mea, pana la urma nasterea e ceva natural. Oricum, indiferent de anii de asteptare pt a deveni parinti, e groaznic sa pateasca ceva bebe la nastere si suferinta e aceeasi pt toti. Trebuie sa gandim pozitiv, ca altfel.... 33+ cu Tudor http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png |
katy, ai si tu un luptator acolo...
mami-bear 39+ cu Eva
Katy82 spune:
Luky si eu am mare incredere in dr meu. In spital sunt oameni competenti deci trebuie sa fie bine.
Am citit despre bebelusul lui Desert-Rose ca este mult mai bine, sa le ajute Dumnezeu sa se rezolve toate problemele si sa mearga acasa cat mai repede, sa se bucure de bebe.
33+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png
Carmen_K spune:
Si sarcina noastra e asteptata de vreo 5 ani, cunpeste 3 ani de investigatii si tratamente de fertilitate, inseminari si fiv-uri esuate. Dar pana la urma am reusit. Sarcina a decurs insa fara niciun fel de probleme asa ca nasterea e naturala, in fine, cu inducerea travaliului ca la cat s-a lasat de asteptata asta mica, doar nu era sa se nasca spontan :).
Eu sunt gata, pregatita, mai am sa ma usuc la par. O sa ne uitam la un film si apoi sombic (daca resusesc eu sa dorm...).
si va anunt cand ma intorc acasa.
Succes tuturor. Lucky, sper ca pana ma intorc sa fii gata, nastere usoara. Miri, succes saptamana viitoare.
40+