Felicitari mamicilor de bulgarasi ! Cap 32
Raspunsuri - Pagina 10
Katy82 spune:
Fetele, mi-a coborat burtica. Cat mai dureaza pana vine bebe? Sper sa mai stea 2 sapt.
35+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png
ralu_15 spune:
dragelor, felicitari in primul rand proaspetilor bulgarasi!
N-am mai intrat pe forum pentru ca.. nu mergea link-ul de la capitolul 31 si am crezut ca v-ati mutat toate pe facebook daca nu il updateaza nimeni.. . Am gasit capitolul asta cautand de fapt noutati despre Gabi si bebe Armin :)
la noi situatia se schimba odata la cateva zile.. o perioada a dormit noaptea destul de bine, adica 2-3 ore cu pauza de masa dar fara crize de plans. asta pana aseara cand a urlat cateva ore.. problema cea mare e ziua, de saptamana trecuta nu mai vrea sa doarma ziua decat in brate la mine sau la taica'su. pe mine recunosc ca m-a cam terminat lucrul asta, de abia asteptam sa vina sotul seara sa ma duc la baie si sa mananc ceva.. acum la fel, i l-am pasat lui sa doarma un pic amandoi si mai respir si eu..
am tot cautat sfaturi - ar trebui sa ii facem un program si sa-l obisnuim.. da, suna bine toate cand le citesti, dar cand incercam sa le punem in practica se lasa tot cu urlat si luat in brate :D.
din fericire asta e singura problema, bebe creste mare, a pus falcutze :). are deja 4.6 kg la 22 de zile zi cred ca cel putin 56 cm (cica aici prima masuratoare o sa fie la 2 luni, sunt foarte curioasa :) ).
se vorbea mai devreme despre cat de grea, dar frumoasa este perioada asta.. parerea mea e ca e intr-adevar greu - nu e vorba ca nu mi-am dorit, dar mi se pare normal sa recunosc ceea ce mi se pare mie evident: ma seaca de energie si de rabdare o zi intreaga in care se opreste din plans doar cand mananca. dar stiu ca e doar o faza trecatoare, mai avem de rezistat inca vreo 2 luni dupa care se mai imbunatateste treaba. si da, tot cred ca e cel mai dulce in cele 5b minute pe zi cand e calm si are chef sa interactioneze cu noi :)
Na ca am scris cat sa recuperez toate zilele din urma! :)
sa nu uit: Infacol ii dau si eu - mi se pare mie ca nu mai plange de durere de burtica, doar de draci si de oboseala. si ce-i drept nici nu mai murdareste scutecele asa cu explozie de trebuia sa-l schimb de tot
lucky.she spune:
Buna fetelor,
Noi de ieri ne-am intors acasa. yeeee! Eva a fost o dulceata si o cuminte de de cand am venit, plange ziua cateva ore ca o doare burtica, tace doar dc o pun la san - insa nu pot sa o tin non-stop caci mai rau ii face burticii. Aseara am dormit beton, in total vreo 5-6 ore cred ceea ce e fenomenal fata de cele 2-3 din spital.
sunt datoare cu Povestea nasterii
Pe 23 seara in jur de ora 8-9 au inceput niste dureri lombare puternice, nimic altceva, care se mai inteteau din cand in cand, timp de cateva minute. Am zis ca nu sunt contractii si speram sa se transforme in contractii. Pe la 12- 1 noaptea a devenit evident ca sunt contractii, cand am inceput sa le urmaresc erau la 9-10 min. Am rezistat destul de bine pana la 3 cand m-am bagat in cada pt 1 h, baia mai atenua durerea, in special durerea lombara care persista si intre contractii,acum practic disparuse, la 4 m-am intors in camera, tati care atipise 1h s-a trezit si zice ce facem. Am vrut sa mai stau in pic- nu aveam chef sa ma duc prea devreme la spital si sa ma chinui pe acolo, dar m-am razgandit si am zis hai pana nu devine mai rau, la ora aceea incepeau sa fie la 4 min. Am ajuns la spital, in 5 min max, blocul de nateri era arhi ocupat, ne-au lasat sa asteptam o vreme, ma primeste moasa, pune la CTG, rezist din ce in ce mai greu, imi vine sa vomit, ma bagase intr-o sala de nasteri ca alea de travaliu erau pline, initial barbati-miu se sperie de sala si ii zic sa iasa. Ma consulta dupa CTG (se facuse ora 5 asa)- dilatatie 4-5. Incep cu "vreau epidurala", anestezistul era asteptat sa apara imi zice. O suna pe doc mea, si ii zice ca nasc. Vine si tati la mine, mai devreme realizasem ca desi pusesem bagajul la usa chiar inainte sa plecam l-am uitat cu desavarsire si il trimit dupa el. Eh fetelor si apoi m-am chinuit cu contractii grozave pana a venit anestezistul la 7 fara un sfert. Criminale dureri, practic simteam ca si cum as avea oasele intr-o mengina si cineva imi trage de ele sa se resfaca bazinul...Vine anestezistul, ma chinuie sa stau intr-o pozitie, imi monteaza si moasa tot felul de electozi si chestii, in 10 min....no more pain!!! Mi-a explicat treaba cu butonul si m-au mutat in sala de travaliu dupa ce m-a controlat...dilataie 6. Pana la 8:15 asa am fost "high" somnolenta, n-am mai simtit durere, ff usoara amorteala de picioare dar le simteam inca f bine, la 8:15 dilatatie 9, deja???!!! Imi zice moasa dc simnt nevoia sa imping sa o sun, peste 15 min se si intampla, ma pune sa stau in pozitia "Buda" ca statuile ca sa mai coboare bebe, simt presiunea crescanda. Pe la 8:45 vine moasa cu asistenta gineco si incepem sa imingem, nu prea stiam cum insa moasa explica ff bine. pe la 8:50- :55 (nu mai stiu chiar exact) vine si doc si ma muta cu patul in sala de nastere si aici incepe iadul. Nu am crezut ca pot exista dureri asa de groaznice, nu vor sa sperii pe cele mai sensibile care vor sa nasca natural insa fara epidurala cred ca as fi preferat un glont in cap! macar contractiile nu ma dureau in rest simteam ca mi se rupe fiecare oscior si ca iadul a coborat pe pamant, incep sa ma ameninte sa iming mai bine ca bebe tre sa iasa repede, ma cam sperii dar nu mai am puteri, doc a pus un pic si ventuza..bebe se blocase, era cu fata in sus si intr-o pozitie aiurea. Simt cum imi face epiziotomia. Intr-ul final vine, simt cum iese asa alunecos. Imi ridica camasa si mi-o pun la piept. Magic!!! guguloiul meu speriat si murdaricios, cu par muult si negru (mi se paruse e saten), o iau si pleaca cu ea, incepe sa planga, doc iese, ma lasa sa ma coasa asistenta, si il baga pe tati inauntru care apare in usa cu Eva in brate pe care i-a dat-o neonatologul. Dupa aceea mi-au dat-o mie inapoi in timp ce ma cuseau sa o tin in brate. Momente cu adevarat magice! Spitalul fiind plin ma baga temporar intr-o sala de travaliu, si ma ajuta sa pun be bebe la san. Am aflat apoi ca au trebuit sa faca o cezariana in sala de travaliu!!! asa de full a fost in noaptea aceea.
Woooow cat am scris, nu stiu dc va citi cineva dar mie mi-a placut sa retraiesc momentele
De acum ne bucuram de fetita noastra perfecta si frumoasa si ne minunam de ea non-stop. Este cel mai frumos lucru in viata sa devii parinte.
Edit: ma stresam inainte sa nasc in leg cu ruperea apei, ei nici acum nu stiu cand si cum s-a intamplat , banuiesc ca mi-a rupt-o moasa la un mom dat si avand chestii absorbante sub mine nu am simtit....nu stiu
Carmen_K spune:
Buna ,
Frumoasa poveste Lucky. Si ai mare dreptate, momentul magic al plasarii puiului pe burtica e cel mai minunat lucru posibil. Dar tu ai stst ceva in spital Lucky. De ce? Aici te trimit acasa repede. Noi am stat dupa nastere mai putin de 10 ore in spital.
Ralu, si noi cu Emma avem probleme similare, nu doarme decat in brate, plange rau si nu se calmeaza decat la san. Noaptea are cam 5-6 ore de somn legate ceea ce e minunat dar ziua o tine intr-un plans general.
Uite eu de azi am inceput sa o infas in paturica si a dormit fata mea bine tare azi. Astia in Olanda ii spun inbakeren. Eu nu am o paturica speciala, stiu ca sunt dar eu nu am luat. Dar daca tin eu bine minte e exact variana de infasare a bebeilor de pe vremuri Uite aici un link, eu fac asta cu o paturica normala http://www.google.nl/search?q=inbakeren&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en&client=safari#biv=i|1;d|IYIycOrn5KMctM:
Mie azi abia mi-a venit ideea cand am vazut ca dupa ce Emma dormea dusa la mine in brate, cand am pus-o in patut a mai sormit fix 2 minute duoa care a inceput sa miste tare mainile si picioarele si evident s-a trezit.
Si la noi mananca bine, dar mi-a facut mameloanele praf. Acum ma mai mulg si ii mai dau si biberon o data sau de 2 ori pe zi ca sa imi mai vindec ranile.
Katy, nu iti face griji cu coborarea burticii, asta se intampla de obicei in ultima luna, dar cu cateva saptamani inainte de nastere. Mie cred ca prin saptamana 36-37 mi-a coborat, dar bine la mine a fost intotdeauna destul de coborata.
, noapte buna
40+
ralu_15 spune:
Carmen, merci frumos! Nu stiam ca exista paturi speciale, eu folosesc scutecele de panza de la Hema. Dar de infasat citisem si am constatat pe pielea mea: daca e cu mainile libere se trezeste mult mai devreme. Pentru ca deja e baiat mare si nu-i mai ajung chestiutele alea, am dat comanda la bunica de scutece mai mari din bumbac, o sa vina cu ele sapt viitoare.
Pt. sfarcuri mi-au recomandat bepanthene baby zalf, dar nu ajuta cine stie ce.. daca aflu de ceva mai bun anunt.
lucky.she spune:
Carmen, asa se procedeaza pe aici cu externarea, poate mai depinde si de spital, la spitalul asta 5 zile fara sa numeri ziua nasterii. A fost mult....
Pt mameloane mi-au dat o crema de lanolina care a functionat f bine, eram si eu praf.
aschiutza spune:
Carmen, lanolina pt sfircuri e tare buna.
Lucky, cam asa a fost prima mea nastere. Sa te incurajez ca la a doua e mai bine? Cel putin senzatia aia ca ti-i se rupe fiecare oscior al bazinului nu am mai avut-o, desi am simtit la PDA contractiile (nu la puterea lor maxima insa). In schimb am ramas cu bazinul mai lat de la prima nastere si nu m-au mai incaput nici o pereche de pantaloni! Dupa nasterea asta nici nu m-am uitat la hainele vechi, oricum burta e inca mare, ca stiu ca dau in depresie . Mai imi las vreo 2 luni ....
Carmen, Ralu, eu fiind singura cu amindoi, bebe mai si plinge ca din pacate nu pot sa fac de mincare si sa schimb scutecelul la primul cu bebe in brate. Si Lili ar vrea numai in brate (desi nici acolo nu e tot timpul fericita). Azi noapte a adormit dupa ora 1 apoi s-a mai trezit de doua ori sa pape si la 7 imi dadea cel mare scularea si chit ca a venit sa se culcuseasca atita a vorbit si s-a frighinit ca nu am mai apucat sa dorm. Sunt zombie si de abia astept sa apara sotul diseara sa ii pun pe amindoi in brate . Iar miine e inchisa cresa, asa ca o iau de la inceput cu amindoi .
Katy82 spune:
Ralu. Si eu cred ca una e teoria, alta practica. Am citit o gramada despre ingrijirea bebelusului dar adevarata "Scoala" o sa o fac cu el in brate.
35+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png
greyeras spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katy82 Fetele, mi-a coborat burtica. Cat mai dureaza pana vine bebe? Sper sa mai stea 2 sapt. 35+ cu Tudor http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png |
Mai dureaza :)
greyeras spune:
Lucky mie imi place tare mult sa citesc experientele voastre in momentul nasterii. esti o mamica curajoasa!
Azi am intrat in 38 sapt, analizele au iesit toate bine, daca pana miercuri nu se intampla nimic (gen contracttii) miercuri ma intereneaza, deci am intrat pe ultima suta de metri.