Homeland (1)
Raspunsuri - Pagina 5
maru spune:
mihaela, nu, nu am studii medicale.
iar eu nu evaluez munca lor, eu doar ii ajut sa se organizeze, ca sa zic asa, simplu... eu fac comunicarea dintre ei, care ar fi cumplita, va dati seama cate emaluri ar zbura intre 40 de oameni de ex despre un punct din agenda...
insa jobul dinainte a fost bestial... inca mai regret jobul ala, am avut fun enorm si am cunoscut oameni exceptionali...(am sunat o doctorita pentru interviu in NZ, era 3 si ceva la noi, 5 si ceva dimineata la ei, iar femeia crezuse ca e alarma si tre sa hraneasca bebe. Si s-a apucat de alaptat, lol. Am sunat de data asta pe Skype, si asa si-a adus aminte ca are interviu :)))
Adela99 spune:
'naseara!
la munca-munca, in homeland-munca! :)
imi place ca povestiti cu ce va ocupati
io de mine nu va zic nush ce, ati inteles deja ca lucrez cu bani :) de ce spun asa - am mai scris io pe forum odata demult - ca pendulez, adica fac naveta cu autobozu', doar local. acolo unde locuiam inainte, locuiam in apropierea unui centru pentru persoane cu disabilitati, adulti. io urcam la statia dinaintea lor. si incetu' cu-ncetu' ne-am imprietenit. intre timp mi-am schimbat adresa, da' ma-ntalnesc cu altii acolo unde schimb autobuzu'. oare unde voiam sa ajung? aaa, si din vorba-n vorba: da' tu cu ce te ocupi? asta dupa ce m-au intrebat de familie, animale de casa, varsta ... si le spun. vorbesc mai des cu Susanne - cu care ma-ntalnesc din pacate mai rar, ca ne-am mutat cu firma. si concluzia ei dupa ce le explicai cu ce lucrez: aaa, lucrezi cu bani! deci ... lucrez cu bani. da' am lucrat vreo zece ani ceva pe-aproape (o parte din timp) cu ce lucrezi tu, nelia. ei, nu chiar. io si inca o colega faceam planu' de activitati la un centru' de care zici tu. mi-a placut muult. da' noi angajam personal care sa faca activitatile si faceam planu' in colaborare cu ei. de la teatru, muzica, pictat, gatit, gradinarit ... ohoho, am avut si "deghizari simbolice" - adica ne imbracam intr-un anume fel, ascultam o anumita muzica, mancam anumite mancaruri, jucam de exemplu hockey daca suntem un anumit tip de persoana(identitate)... cam ar avea legatura cu proiectu' tau, nelia
activitatile astea erau de doo feluri, da' se si intrepatrundeau: profitabile (alea cu rezultat concret si eventual economic) si auto-recompesatoare(de placere)... si organizam si excursii
dezlanata is
ma'c pe balcon ca altfel ma ia durerea de cap :)
speed spune:
good evening ladies :)
am venit doar sa va zic ca sunt in al 9lea cer , am luat bilete la show-ul "Wicked" , vor veni in Irlanda (din Londra:) in noiembrie, abia astept. cind am fost in Londra am oscilat intre LIon King si Wicked, pina la urma am ales Lion King si a fost ceva fenomenal dar tot ma gindeam cum sa ajung sa vad si Wicked si in sfirsit vin si in Dublin :)
totusi e atit de mult pina in noiembrie...:( vad ca acum nu mai poti lua nimic cu o saptamina -doua inainte, totul e programat pe un an inainte de parca poti sti ce se intimpla pina atunci ...
daca nu mai apuc sa intru seara asta salut fetele harnicute, mi-a facut maare placere sa va citesc xx
ocebine spune:
Speed, e tare frumos Wicked!!!! E spectacolul favorit al baiatului meu mic. De cite ori prind bilete mai "rezonabile", nu il ratam.
Eu azi la munci m-am ingropat in hirtie...nu la modul figurativ. Am preluat ceva dosare de la o tanti care s-a pensionat si literalmente inot in hirtii. Cucoana asa nu a "filed" din 2010!!!! A functionat pe sistemul "piles" (adica teancuri) fara noima.
olympia spune:
Mianna, am citit, multam de rezumatul rezumatului, explici super! Ai stofa si de profa dupa mine Adela, te-as ruga sa-mi zici si ce activitati profitabile faceati ! Si revin ca parca o intrebasem si pe Nelia, cine finanteaza programele respective?
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Mianna, am citit, multam de rezumatul rezumatului, explici super! Ai stofa si de profa dupa mine |
mersi eventual de trainer.
daca vreodata vreuna dintre voi va avea nevoie de mai multe informatii in legatura cu participarea cuiva intr-un studiu clinic (nu, nu va doresc niciuneia dintre voi asta, dar bolile nu ne ocolesc, si sa nu va imaginati ca vorbim doar de pacienti cu boli grave - absolut orice medicament, pentru orice boala, oricat de usoara, trece prin acest proces) ma puteti intreba orice. e mult prea mult folclor pe tema asta, care poate anula uneori o sansa cu care acel pacient nu se va mai intalni (fraza asta intr-adevar se refera la bolile cu adevarat grave - un antibiotic nou intr-o pneumonie sau intr-o boala de piele nu-l numesc "sansa", dar un anticorp de ultima generatii in onco-hematologie, sau un nou chimioterapic sau adjuvant al chimioterapiei in cancer, da).
scuze c-am scris atat de mult despre ceea ce fac (si cum spuneam, chiar e doar o mica parte), dar chiar cred in asta.
buflea spune:
Mianna, cine alege pacientii care vor intra in studiul clinic? Oncologul sau sponsorul ?
Intreb pentru ca oncoloaga tatalui meu i-a pomenit recent ca o alternativa de tratament pentru cancerul lui de prostata, participarea la un studiu clinic. Asta pentru ca tratamentul standard de pana acum se pare ca nu mai functioneaza, il ia de 6 ani si se pare ca organismul a capatat rezistenta si PSA-ul ala a inceput sa creasca sub tratament.
bird70 spune:
Am revenit si eu, dupa o tura de nopti lucrate mi-a luat ceva vreme sa imi revin . Ma termina noptile pentru ca nu reusesc sa dorm ziua. Am avut si niste nopti cumplite la lucru. In ultima noapte am primit un baiat de 18 ani care a intrat cu scuterul intr-un pom si nu purta casca. Acum era baiat sanatos si vesel si 2 ore mai tarziu era donator de organe . Offf...mi-a fost asa rau, si de oboseala ca era ultima noapte si din cauza ca am avut creierii baiatului pe maini si am fost acolo cand au ajuns parintii si echipa de recoltat organe le-a spus ce s-a intamplat.
La noi a trecut caldura, in ultimele 2 zile a fost placut. Azi ma duc cu fetele la cumparaturi, ne pregatim ca incepe anul scolar. Mai au 2 saptamani de vacanta si incepe scoala. Cea mare intra clasa a 12-a dar e foarte hotarata sa obtina rezultate foarte bune si anul trecut a invatat foarte bine.
Lasati-o mai moale cu cafeaua, cofeina da anxietate. Mie mi-a tot zis consortul dar nu l-am crezut ca are asa efect puternic pana m-am lasat. Primele zile au fost cumplite, am avut niste dureri de cap . Sunt vreo 5 ani de cand nu mai beau nimic cu cofeina si diferenta e foarte mare. Eu sfatuiesc pe oricine sa se lase, e greu la inceput dar esti alt om odata ce renunti.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_s
Idem! pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Idem.
Stiu ca Maru are dreptate, insa eu nu pot fara cafea. Am negociat si in sarcini cu medicul, pastile pentru tensiune care scazuse si mai si in timpul sarcinii sau o cescuta de cafea dimineata, cu lapte (eu o beam cu stacana, tare rau, fara zahar, neagra ca noaptea, adica fara nici un strop de lapte sau altceva in ea)... am redus-o in sarcini la o ceasca mica-mica, de plingeam cind o vedeam. Si in timpul alaptatului la fel, nu se punea problema de cafea fara cofeina, pe mine aia ma tine in viata. Beau un ceai verde la prinz, dupa-masa.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Mianna, cine alege pacientii care vor intra in studiul clinic? Oncologul sau sponsorul ? Intreb pentru ca oncoloaga tatalui meu i-a pomenit recent ca o alternativa de tratament pentru cancerul lui de prostata, participarea la un studiu clinic. Asta pentru ca tratamentul standard de pana acum se pare ca nu mai functioneaza, il ia de 6 ani si se pare ca organismul a capatat rezistenta si PSA-ul ala a inceput sa creasca sub tratament. |
oncologul. adica sponsorul stabileste o serie de criterii clare care trebuie indeplinite de fiecare pacient. se numesc criterii de eligibilitate, fiind alcatuite din criterii de includere si criterii de excludere.
exemplu: criterii de includere: varsta intre 18 si 80 de ani, scor ECOG maxim 2 (asta e un scor stabilit in functie de cat timp e obligat pacientul sa petreaca in pat sau sa renunte la unele activitati cotidiene datorita simptomelor bolii), stadiul cutare (de exemplu sau numai pacienti cu stadiul I si II, sau numai pacienti cu stadiul III si IV), si altele asemenea.
criterii de excludere: poate cere sa nu fi facut un oarecare tratament inainte, sa nu sufere de alte boli grave, gen hipertensiune care nu poate fi controlata de tratament, sa nu aiba sau sa fi avut alt cancer, sa nu aiba anumite analize peste limita superioara etc.
oncologul, din pacientii lui, alege pe cei care corespund acestor criterii. le-am detaliat un pic ca sa intelegi ca e posibil sa i se ofere sansa de a participa intr-un studiul clinic, dansul sa accepte, iar apoi sa i se spuna ca nu mai poate participa fiindca n-a indeplinit toate criteriile, fiindca pe unele e clar de la inceput ca le indeplineste, dar altele pot fi surpriza. asta se poate intampla mai ales cu analizele de laborator. exemplu: studiul poate cere ca transaminazele hepatice sa fie maxim de 2.5 ori crescute fata de limita normala. chiar daca doctorul ar vedea ca la ultimele analize erau crescute doar de 1.5 ori, deci sa considere ca e eligibil si sa ii ceara sa semneze consimtamantul, se iau in considerare doar analizele recoltate dupa semnarea consimtamantului de participare, unde poti avea surpriza ca-s crescute de 2.7 ori, si atunci nu mai poate fi inrolat in studiu. nu e vina nimanui si e o situatie mai neplacuta daca se intampla asta, dar astea-s protocoalele, cu criterii fixe de la care nu se face absolut nicio abatere.