Homeland (1)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Maru, bine ai venit! Io vreau sa aud de alergat, adica simt nevoia sa-mi faca cineva pofta de miscare
Adela, spor la treaba, sa terminati repede sa aveti liber pe bune!
O sa-i arat fiica-mii rochia, dar nu cred ca-i genul ei. E interesant prelucrat materialul sus, stiu cum se obtine forma, numai ca parca e cam mult folosit asa pe tot corsajul, poate cumva asimetric si apoi pierdut si continuat in jos cumva sa faldeze, ar tenta-o... ea oricum e scandurica si e atrasa mai mult de siluete in x, ca completeze pe unde inca nu e nimic.
M-am uitat pe HBO la Golden globes dar am prins show-ul dupa prima jumatate de ora. Fain , vazut discursul lui Jodie, prins si rochia Juliei Roberts, neagra, simpla, fluida si cu fusta-pantalon ampla. Mie mi-a placut mult croiul de la rochia Lenei Dunham, numa ca nu stia ea s-o poarte, de mers pe tocuri nu mai zic, cred c-o strangeau rau pantofii! Am prins niste episoade din Girls pe HBO, vad ca eroina principala e antidiva si in viata reala, s-a jucat pe sine in serial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

m-am bagat la vizionat online serialul care da titlul topicului nostru inca nu m-am decis daca-mi place ori ba, fiindca dragul meu laptop, care are probleme cu supraincalzirea (iar scumpii mei colegi de la IT ignora asta cu gratie ) s-a oprit brusc cam pe la jumatatea episodului pilot.

asa ca l-am luat de-o aripa si l-am pus direct pe pervazul exterior al geamului de la bucatarie, sa se racoreasca. spre norocul lui, din motive de pisici, toate geamurile mele-s prevazute cu plasa, altfel nu garantez ca nu zbura de la etajul 7.

am mai trebaluit una-alta pana a ajuns la temperatura acceptabila, si acum astept sa se incarce din nou.

nu m-am uitat sa vad cate episoade as avea de vizionat (nu, nu in seara asta ), vad doar ca-s pe la sezonul 2 pe site-ul pe care ma uit eu. la voi pe unde-i, fanelor?

aaa, inca ceva: nu-mi imaginam ca in secolul asta se mai blureaza sanii femeilor la o asa-zisa scena "fierbinte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

la noi urmeaza ultimul episod, al 12-lea parca. Sunt doua serii. Nu stiu sa se fi continuat.

Cum mai sani blurati??? E de la tine . La noi nu i-a blurat nimeni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

no, am nimerit io un site pudic - extreeeem de pudic: pana si celebrul cuvant cu f e pur si simplu sters de pe banda audio

intre timp m-am lamurit ce m-asteapta: 12 episoade sezon 1, 12 eposoade sezon 2, si cica sezonul 3 incepe in octombrie 2013 (sau macar asa spera astia care-au facut site-ul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

M-am adunat pe acasa... obosita, e singurul cuvint care imi vine in minte.... Asa ca, desi am citit tot ce ati scris, nu mai tin minte mare lucru. Si n-am vazut nici ce tema a avut baiatul lui Ocebine si nici filmuletul baiatului Olympiei. Atit de atenta am citit...

Dar nu-i nimic, mergem mai departe, cind repara astia toate firele din cladire (a cazut intre timp tot, nici calculatoare nu mai avem, adica merg, dar mai incet asa, sa nu se oboseasca... inca nu stim ce s-a intimplat exact) revin si mai citesc din urma.

Agata are proiect cu subiectul planete si echipa ei au ales Saturn-ul. Deci luna asta lucram pe Saturn, luna trecuta a fost Harry Potter si inainte de asta Egiptul. Si mai inainte au fost pietre, roci... am adunat toata toamna pietre cu care arunca acum Lisandru dupa ele cind il supara.

Vreau si eu sa vad filmuletul, Olympia!

Ocebine, ce sport elegant face fiul tau!

Adela, si eu sint ca tine si n-am inchidere de luna. Spor la treaba.

Mianna, as vrea si eu, asa, in principiu, ca nu stiu cind as putea-o face... Homeland-ul. Unde se poate vedea oare?

Maru, bine ai venit! Nu trebuie pasaport, trebuie doar placere, sa vrei sa te incalzesti si sensibilizezi cu noi.

Cind imi mai aduc aminte, mai vin... ca in seara asta n-avem activitati si au terminat si lectiile. Insa ar trebui sa gatesc ceva pentru miine.


Ah, da... ma duc sa iau citatul din prima parte si sa-i raspund Olympiei despre baietii mei.

Citat:
Nelia, deci tu faci ateliere cu baietii (sunt doar baieti?)din grupul specialistilor in impresionisti? Mersul la muzeu era program din job sau extra? Atelierele-s gandite de tine dupa o anume programa? Esti singura coordonatoare? Si grupul cat e de mare? Hai ca te-am bombardat cu intrebari, dar marturisesc ca-s tare curioasa ?


Sint doar barbati, caci e centru pentru barbati. Si da, sint din grupul specialistilor in impresionism... si nu numai. Toti au diagnostice din sfera "santé mentale", cu diferite grade de gravitate, unii au mai multe... dar sint autonomi si in mare functionali.

Totul este in timpul programului, sint activitati pe care le facem ca sa-i scoate din izolare si sa-i motivam a-si ocupa timpul cu ceva placut. Si da, sint gasite de noi, concepute de noi, nu avem programa, sintem liberi sa alegem ce dorim, in functie de interesele pe care le simtim la ei... si fiecare are stilul lui de interventie. Sint foarte libera in ceea ce fac, totul este sa le fie bine.

Eu am doua, unul de bucatarie, ca ii scot pe toti din camere cind miroase bine a ciorba si piine si prajituri si vor sa participe (centrul cumpara ingredientele, deci cei care participa si maninca). Si mai am unul mai psihologic asa, ala e mai complicat... nu prea se inghesuie. Si ii scot, la muzee, la film, la teatru, la concerte... la o cafea, la plimbari. Ei, e mult de povestit, caci facem multe. Pe linga asta, trebuie sa-i incadrezi ca sa duca o viata cit de cit acceptabila (cei mai multi sint culesi chiar din strada, deci ori nu au avut niciodata, ori pierdusera orice urma de dorinta de a se ingriji, increderea in sine e de cele mai multe ori la pamint). Insa, in ciuda tuturor acestor lucruri, sint minunati in lumea si in 'ratacirea' lor. Trebuie sa ai doar rabdare sa ii vezi... si lumea asta mare e ocupata, nu prea are timp de ei. Insa ei sint cei care sint binisor, sint cei la care merg banii si sint ajutati. Caci, dupa ei... vin multi, multi care nu au avut nici macar sansa asta. Sint si mai bine ca ei, chiar dintre ai nostri, care au reusit sa fie chiar stapini pe viata lor, cu un usor tratament medicamentos si multa munca cu ei insisi.

Ei sint multi, dar la fiecare activitate participa grupuri mici, caci sint mai multe si fiecare isi alege ce ii place. Insa, din pacate, sint inca multi care nu ies din bula lor. Nu, nu sint singura, sintem citiva in echipa care se ocupa de ei. Caci in centru sint mai multe programe (mai in virsta, toxicomanie, integrare sociala, rezidente comunitare, e maricel centrul - voi mai scrie la integrare, dar cind se va discuta despre integrarea copiilor care ajung adulti, caci deocamdata inca mai sint multe de spus pentru cea a copiilor).

Na, ca am scris si pentru miine... ma duc sa bag trupa la culcare.

Am pus poze cu ce vreau sa facem miine, sper sa ne iasa bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

asa, specialista in lenjerie
va zic doar seara buna/somn usor, ma lupt cu un proiect dificil la munca, si astia nu ma lasa sa dorm acolo pina-l termin, ma scot afara la sase seara. de fapt as ramine eu, dar daca ies la toaleta, pac, se inchide usa si ramin pe coridor, in cladirea pustie. am experimentat odata, tot iarna ma apuca harnicia....


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

nelia, ce fain e ce faci tu. Cand era fiul meu mic a facut terapie ocupationala si mi-a placut atat de mult de tipa aia si ceea ce facea ca m-a tentat sa imi schimb profilul. Am realizat insa, la timp, ca mie imi place mai mult sa citesc despre d-astea dar nu m-as pricepe sa lucrez cu oamenii.

ocebine, sanatate mezinului. O porcarie chestia aia cu anuntat inainte, ce parca dai in bobi sa stii ce va fii in doua zile?

mianna, cred ca era un site american

Adela, succes cu auditu' ..draguta sefa ca va roaga sa va luati liber.

Ana, tu din pasiune stai asa tarziu pe baricade sau ca e musai?

o intrebare pentru insomniace voi cum functionati ziua atunci cand nu dormiti noaptea? pe mine aia ma roade, ca sunt buimaca ziua, nu ca nu dorm noaptea ca mi-as face eu de lucru cu ceva si pana dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariavi67
o intrebare pentru insomniace voi cum functionati ziua atunci cand nu dormiti noaptea? pe mine aia ma roade, ca sunt buimaca ziua, nu ca nu dorm noaptea ca mi-as face eu de lucru cu ceva si pana dimineata.



ma-ncadrez cu succes in categorie, dar situatia mea nu cred ca-i relevanta, avand in vedere ca eu n-am un "desteptator" mic si dulce, cum e de exemplu printesa lui Carmen mi-am dresat si pisicile, astfel incat stiu ca, in rarele cazuri cand uit sa le umplu castronasele cu mancare inainte de a ma culca, primul mieunat se aude intotdeauna numai dupa ce suna alarma la telefon (presupun ca-i o stare de stand by, cu ochii pe mine si pe telefon, ca se-aud simultan mieunatul si primele sunete ale alarmei ).

in mod firesc si natural eu m-as culca pe la 3-4 si m-as trezi la 11-12. insa nu prea tine figura, chiar cu jobul meu cu program flexibil. teoretic lucrez de la 9 la 18 cand sunt la birou. practic, orice fac la birou pot face si-acasa, exceptand cateva documente care necesita semnatura mea originala. prin urmare de culcat ma culc tot pe la 3-4, iar de trezit ma trezesc la 9 si practic, cu calculatorul si telefonul deschise, incep lucrul chiar daca inca-s in pijama. ajung la birou cam in jurul orei 11 - si nu-mi reproseaza nimic, fiindca-s constienti cu totii de mailurile si rapoartele trimise in jur de miezul noptii (seara cand ajung acasa continui sa lucrez daca e nevoie).

mai complicat e cand am deplasari, ca organismul meu tot nu poate fi convins sa se simta obosit mai devreme, insa trezirea nu mai e la ore atat de lejere. dar daca recuperez deficitul de somn in week-end sunt ok.

presupun ca nu ajuta prea mult experienta mea, dar na, io-s cuminte si raspund la intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nelia, uite aici linkul:
http://www.youtube.com/watch?v=HOFVXXbCc00&feature=youtu.be
Multam ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi. Partea aceea din program cu focusare pe psi, in ce ar consta, cea la care zici ca nu prea se inghesuie? Cei ce locuiesc in acel centru au joburi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

'Neatza! Azi in sfarsit ma simt EU, pot sa zic in proportie de 90%. 10% inca sunt a virusilor. dar e mult mai bine si fata de ieri.

nelia, ce frumos ce povestesti tu! Io-s tare departe de domeniul tau, stau doar si citesc, de dat cu parerea nu prea pot...decat ca admir in tacere.
Sa ne spui cum a iesit mancarea, arata tare bine.

maria, eu sunt zombi dupa cate o noapte in care nu dorm destul. Si dupamasa precis adorm la tv sau foarte devreme. Nah, eu inca am program mai aiuristic asa, nu e program de munca ci de scoala, o zi nu seamana cu alta si daca pot dormi dimineata putin mai mult atunci e OK.

Pana mai vin, va las o cafea aburinda.

Mergi la inceput