De ce barbatii prefera femeile rele!
www.romanialibera.ro/stil-de-viata/familie/de-ce-barbatii-prefera-femeile-rele-290149.html" target="_blank">De ce barbatii prefera femeile rele
Citat: |
Esti supusa, ai grija de el si faci totul asa cum îti spune. S-ar parea ca asta ar trebui sa îl atraga, sa îl faca sa se îndragosteasca si sa-si piarda mintile, dar nu e chiar asa. Barbatii sunt mai atrasi de femeile independente, care stiu sa-si impuna punctul de vedere si nu fac eforturi disperate sa-i seduca, scrie publika.md. Cine sunt scorpiile si de ce alearga barbatii dupa ele si nu invers? Definitia scorpiei, în cazul de fata, nu este una peiorativa si cu siguranta nu are o conotatie negativa. Scorpia, în contextul prezent, este o femeie puternica, care stie ce vrea, e sigura pe sine, se descurca fara ajutor si, mai ales, nu alearga disperata sa cucereasca un barbat, ci mai degraba stie cum sa se lase cucerita. Spre deosebire de „fata buna" dependenta de barbatul de lânga ea, care nu conteneste sa repete „fac orice pentru tine, sunt sclava ta, te voi iubi pâna la moarte", scorpia stie sa-si delimiteze teritoriul, când sa spuna „nu" si când sa cedeze, stie care îi este adevarata valoare si, mai ales, stie ca, daca nu alearga dupa barbati, vor alerga ei dupa ea. De ce sunt preferate scorpiile de catre barbati? Ce au ele si „fetele bune" nu au? Au demnitate, mândrie si stiu ce vor de la viata. Pentru ca nu striga: „alege-ma pe mine!", nu fac eforturi disperate sa îi seduca si nu le fac jocul. Sunt sigure pe ele si stiu sa fie fericite nu doar pentru Ei, în prezenta sau datorita lor. Nimic nu este mai putin atractiv pentru un barbat decât o femeie dependenta, lipsita de dorinte si „pretentii", care este usor de multumit. Nu sunt disponibile tot timpul. Adica nu-i cauta, nu-i asteapta, nu-i vâneaza. Nu îsi schimba planurile, interesele, pasiunile, nu renunta la prieteni si la viata lor pentru a o trai pe a lui, ramânând interesante. Nu sunt perfecte. Scorpiile stiu ca nu e necesar sa fie perfecte pentru a mentine viu interesul barbatilor, ci trebuie sa fie doar interesante. Ele au înteles ca perfectiunea oboseste, plictiseste si sperie. A fi prea agreabila poate echivala cu pierderea concursului de „frumusete" si cresterea riscului de a ramâne „fata batrâna". |
Intrebarea se poate pune si invers, de ce prefera femeile barbati fara maniere si evita pe cei de la polul opus.
Raspunsuri
Marina spune:
Deceneus unde gasesti articolele astea misogine?
Demnitatea unei femei nu sta in calitatea de scorpie. Iar incercarea de a explica cat de pozitiv e termenul de scorpie e trasa de par.
Cred ca fiecare categorie de femeie are admiratorii sai si exista virtuti in ambele categorii.
Cat despre barbati personal ii prefer pe cei manierati asta daca vrei sa faci o statistica si sa verifici adevarul celor afirmate de tine.
J G spune:
Deceneus, zau daca nu esti din ce in ce mai incendiar.
Trec peste descrierea fetelor bune sau rele din articol, care e halucinanta, si spun doar ca mie nu-mi plac (si nu mi-au placut niciodata) barbatii fara maniere si educatie.
Astea-s doar legende de 2 lei!
marius spune:
Foarte relativ. Suntem extrem de eterogeni atat ca si barbati cat si ca si femei, avem motivatii diferite, viziuni diferite, conceptii diferite, experiente diferite. Din acest motiv, personal nu cred in astfel de explicatii unidirectionale.
Am atatea cunostinte atat barbati cat si femei care sunt atat de diferiti in ceea ce priveste dorinta lor fata de sexul opus si fiecare are dreptatea sa.
In plus una este atractia sau inclinatia si altceva este legatura. Ca sa dau un exemplu. Am o cunostinta barbat care nu o data spunea ca se simte atras de femeile de culoare. Ca si-ar dori sa "aiba de a face" cu o femeie de culoare. Cand insa a fost langa una (e drept accidental dar prezentarea a fost directs) s-a topit. Altii isi dau cu pumnul in piept si se topesc tot asa in situatii concrete. Altii nu spun nimic si iti confera surprize mari.
Deci... fiinta umana este foaarte eterogena.
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Foarte relativ. Suntem extrem de eterogeni atat ca si barbati cat si ca si femei, avem motivatii diferite, viziuni diferite, conceptii diferite, experiente diferite. Din acest motiv, personal nu cred in astfel de explicatii unidirectionale. Am atatea cunostinte atat barbati cat si femei care sunt atat de diferiti in ceea ce priveste dorinta lor fata de sexul opus si fiecare are dreptatea sa. In plus una este atractia sau inclinatia si altceva este legatura. Ca sa dau un exemplu. Am o cunostinta barbat care nu o data spunea ca se simte atras de femeile de culoare. Ca si-ar dori sa "aiba de a face" cu o femeie de culoare. Cand insa a fost langa una (e drept accidental dar prezentarea a fost directs) s-a topit. Altii isi dau cu pumnul in piept si se topesc tot asa in situatii concrete. Altii nu spun nimic si iti confera surprize mari.Deci... fiinta umana este foaarte eterogena. |
... cainele care latra nu musca...
... si sa ridice mana sus femeile carora le plac barbatii fara maniere. A mea nu sta nici daca o leg...
Elle_seb spune:
Mie nu mi se pare deloc misogin articolul. Termenul "scorpie" nu este folosit cu sens peiorativ (cum spune si articolul de altfel), ci vrea sa defineasca tipologia femeii nesupuse, independente, sigura pe ea.
Este si o carte: "Why men marry bitches" ("De ce barbatii se insoara cu scorpiile": http://rainychocoffee.files.wordpress.com/2011/10/de-ce-barbatii-se-insoara-cu-scorpii.pdf ) Interesanta lectura.
Referitor la intrebarea de ce prefera femeile barbati fara maniere, as zice ca nu este asa. Femeile vor langa ele barbati manierati si atenti cu ele.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Marina spune:
Scorpie nu are nici o conotatie pozitiva....de ce nu poti folosi pentru femeie independenta, termenul de femeie independenta, sau un termen care are macar o vaga conotatie pozitiva.
Pot citi doua pagini de explicatii cat de pozitiv e termenul de scorpie dar am crescut cu povesti in care scorpia era scorpie si omora totul in jur asa ca nu prea vad cum as putea intelege altceva.
Elle_seb spune:
Cred ca tine si de semantica.
Iar legat de titlul cartii, in engleza, termenul este bitch (daca intrebi un roman ce inseamna bitch, o sa-ti zica ca inseamna c..va, ca asa a auzit el tradus la filme), insa nu asta este sensul cuvantului.
Tot asa si scorpie, in contextul dat, vrea sa defineasca o anumita tipologie. Si in afara de asta, poate ca autorul a folosit termenul "scorpie" si pentru a atrage atentia, a starni interesul.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Deceneus spune:
Nu va legati de termen scorpie si de sensul lui clasic.
Luati termenul cu sensul de "femeia indaratnica", nesupusa, cu personalitate.
Si nu va palc barbati fara maniere fata de voi, dar daca sunt un pic vulgari in exprimare parca le sta mai bine decat sa se paorte ca o "fetita rusinoasa".