Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (13)
Raspunsuri - Pagina 10
Mihaelafalt spune:
Buna gravidutelor.
Maria parca tu ai intrebat de clexane, acum fac de 0,4 si mi-a raspuns ieri si Uscateasca si a zis ca tratamentul e bun doar sa mai scot din medyn ca e prea mult, eu acum am 6 saptamani si 2 zile.
Olimp ce fel de torch ai facut tu de ai avut inclus si hepatitele?Eu l-am facut acu cateva luni la sinevo dar nu erau hepatitele.
Viviana felicitari pentru baietel si un sa treaca durerile.
Anca haios doctorul tau cand ti-a raspuns ca esti insarcinata.
Hapy ce frumos acum stai in dubii, luna viitoare poate iti spune ca ai gemeni, glumesc.
Paula eu zic sa nu te stresezi cu rezultatele atata timp cat eco e bine.
Fllory multumesc de informatii, de asta vroiam emailul ei ca ii pot spune tot istoricul, legat si de familia mea ca au fost probleme si de sarcinile trecute, deci eu pe email la uscateasca am trimis analizele de trombofilie facute, analizele de la fundeni de acum, tot istoricul, ce tratament am luat la sarcinile trecute tot.Nr de telefon il am dar parca nu as vrea sa o tin la telefon sa ii spun povestea, cat despre facut un drum asa lung nu ma mai risc, e fost foarte obositor cand am fost la bucuresti.
Oanka bine ai venit sarcina usoara.
Ceva de mancare bun m-ar interesa si pe mine, dar daca ar fi ceva sa se faca singura, ca am o lene de stat in bucatarie, de obicei imi place sa gatesc dar acum mirosul e dusmanul nostru.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
anca_toma spune:
Oanka bine ai venit.
De mancare eu una asa nu prea pot sa va ajut cu mancaruri fara greturi, doar sa va fac pofte.Am ciorba de fasole, piftie de porc (racituri), o friptura de vita la cuptor cu sos (care a iesit dementiala, dar a mirosit toata casa de imi venea sa ma mut la vecini).Pe lista la mancaruri de facut in capul listei e un rasol de picior de proc(suna gretos dar e delicios)cu mulllllllt usturoi.Deci oficial mancare de ingrasare, chiar sper sa mai pun si eu ceva pe mine. In rest cam doua kg de struguri pe zi , plus mere cat incape acre.
Dulce o placinta cu mere pe care am facuto duminica si sper sa mai fac poimaine una .
Gata acum chiar astept sa aruncati cu rosii (cu pietre nu vreau ca doare)
anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 15+
Delia_Rodica spune:
Oh ce bine de tine Anca, eu din pacate pot sa uit de ceapa, usturoi, praz. Acuma si de fasole, si varza murata. Poate au fetele idei.
viitoare mamica 11+
iulia_1981 spune:
Suna bine ce papati voi. Eu am facut fixatie pe supa de pui, cartofi prajiti goi (stiu ca nu e bine ). Iar constipatia m-a parasit de cand beau suc proaspat stors de portocale dimineata si o cafea mica cu lapte.
Bobitza_85 spune:
Buna dragele mele,
Eu nu am mai scris ieri pt ca am tot alergat prin oras cu diverse probleme.
Am fost la dr sa imi dea 1-2 sapt de medical. Dr a zis ca e mai bine sa mai stau acasa si am fost de acord.Ieri mi-au prelevat si sange pt Torch. Am platit 290 Ron. Rezultatul vine in 7 zile lucratoare.
De cand iau tratamentul cu canesten ma simt mai ok, s-a retras iritatia mea.
Sunt putin ingrijorata pt ca ieri mi-a sosit rezultatul la Secretie vaginala, secretie col si urocultura.
Eu, care aveam emotii la urocultura, am avut surpriza sa aflu ca e totul ok, insa din pacate mi-a iesit la secretie vaginala Streptococcus agalactiae (grup B)
Dr. a zis sa nu ma impacientez ca nu e grav. A zis ca e luat de la WC de undeva...
A zis ca dupa 14 saptamani o sa iau antibiotic si trece. A zis ca e musai sa iau antibiotic deoarece atunci se dezvolta membranele si e important sa fie totul ok.
Voi ce parere aveti de antibiotic in sarcina? Pe mine ma sperie putin ideea...Cum naiba mi se intampla mie toate tocmai acum? Dr zice: "Simplu, in sarcina se activeaza toate. Pana acum au fost in stare latenta"
Le urez BUN VENIT noilor mamici! Sa aveti sarcina usoara si bebei sanatosi!
Cat despre mancare, eu am facut o tocanita cu cartofi, morcovi, masline, carnita de porc. O servesc cu muuulti castraveti acri
Am zis ca nu mai vb de mancare sa nu le facem pofta burticilor.
Va pup pe toate
Alexandra 9
happy_ama spune:
Eu am mai papat asa:
Supe/Ciorbe: de pui, de galusti cu pui, de rosii cu galusti, de legume, crema de rosii, de vita
Carnita: gratar de pui/curcan/somon, somon la abur (care merge bine cu dovlecei, ardei gras si rosioare tot la abur), vita la cuptor, pastrav la cuptor
Garnituri: varza calita, brocoli fiert, cartofi natur, legume sote/gratar/abur, salata de varza dulce/murata (dupa cea murata zici ca sunt nebuna!), spanac sote/fiert cu usturoi
Salate mari(inventii proprii, va pot da retete complete pentru ca au multe variatii): de ton, de ton si somon, de rucola cu cherry si parmezan, de vita, de pui
Altele: salata de vinete, salata de boeuf cu maioneza falsa, placinta de spanac cu foi cu iaurt, musaca cu pui/curcan si dovlecei, paste arrabiata, paste cu somon
hmmm...nu-mi mai amintesc alte chestii mancate in perioada asta...decat ca am mai mancat de pofta pizza Daca imi mai amintesc va zic..In plus, toooone de iaurt activia
Happy_Ama 13+
anca_toma spune:
Bobitza_85 prietena mea care tocmai a nascut a avut streptococul b prezent in sarcina , a luat antibiotic, dar i-a reaparut, a luat din nou si nu mai aparea la analize in luna a 9-a , cand a nascut chiar daca a fost prin cezariana (unde teoretic riscul sa ia si copilul e minim) bebele a avut si el.A facut 5 zile antibiotic si i-a trecut.
Nu stiu ce sa iti zic cu antibioticul, poate la tine functioneaza si nu mai apare , ca ar fi dragut sa nu ia si bebe(asta doar la nastere).Teoretic este o perfuzie care se face cu 4 ore inainte de nastere si scade riscul la minim.In afara nu se da antibiotic in sarcina ci se face perfuzia respectiva, la noi e invers, nu mai stii cum e mai bine. Prietenei mele nu i-au mai facut perfuzia chiar daca a cerut-o pt ca au zis ca atata timp cat nu mai era prezent la ultimele analize nu mai era necesar, dar realitatea a dovedit contrariul.
anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 15+
oanka80 spune:
multumesc mult pt primire, mamici!
Bobita nu mai fi necajita, in sarcina apar f multe infectii jos, e f bine ca ai descoperit, si daca doctorul iti recomanda antibiotic stie el mai bine. si eu iau acum 7 zile antibiotic, am luat si la sarcina cu fetita mea, am asteptat numai sa trec de primul trimestru.
la capitolul mancare, eu sunt fan peste, oricat, oricum si salate atat de legume cat si de fructe. rad rapid sfecla rosie, morcov, mar, telina,rosii,adaug bucatele de branza, putin ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si gata. dimineata imi beau sucul stors de la o portocala, grefa rosie si jumatate de lamaie, e posibil sa fie de efect pt mine impotriva greturilor sau a constipatiei cu care nu am avut de a face pana acum.
fug la bucatareala pt ca apare spiridusul meu de la gradi si ma intreaba ce am facut bunut pt ea?
Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
14+
flory_blanca spune:
Bobitza stai linistita ca sunt antibiotice permise in sarcina altfel nu le-ar prescrie. Multe femei au luat si au bebei sanatosi. Nu iti fie frica sa le iei daca dr recomanda, ai incredere in medicul tau. La fel o intrebam pe dr: de ce toate mi se intampla mie si mi-a spus ca sunt foarte multe femei gravide cu probleme diverse dar nu stim noi deoarece ne raportam doar la cunoscutii notri.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot