Nadia Comaneci si margarina "RAMA"
Raspunsuri - Pagina 3
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Fundatia 'Heart and Stroke' din Canada care are o foarte buna reputatie si care face multa educatie in privinta bolilor circulatorii este impotriva untului si recomanda in schimb margarina non-hidrogenata si care contine foarte putine grasimi saturate si nesaturate. Aici e articolul, in engleza - www.heartandstroke.on.ca/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=pvI3IeNWJwE&b=5063573&ct=8667553" target="_blank">Margarina sau unt? Noi personal mancam margarina, in rarele ocazii in care o facem. Cel mai des de fapt mancam unt de arahide sau de migdale. |
din pacate Donia, nu au asa o buna reputatie pe aici. Producatorii doneaza catre H&S foundation si in schimb au dreptul sa foloseasca simbolul ala.
Pun niste linkuri, in engleza (din pacate pentru cei ce nu stiu engleza)
http://www.weightymatters.ca/2009/03/cbc-marketplace-bashes-health-check.html
http://www.cbc.ca/marketplace/episodes/2009/
Donia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru
din pacate Donia, nu au asa o buna reputatie pe aici. Producatorii doneaza catre H&S foundation si in schimb au dreptul sa foloseasca simbolul ala. Pun niste linkuri, in engleza (din pacate pentru cei ce nu stiu engleza) http://www.weightymatters.ca/2009/03/cbc-marketplace-bashes-health-check.html http://www.cbc.ca/marketplace/episodes/2009/ Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Spitalul in care lucrez eu urmeaza recomandarile de la Heart and Stroke care sunt de fapt recomandarile generale ale lui Canada's Food Guide. Pacientilor li se serveste margarina si nu unt la toate mesele, si motivatia nu e in nici un caz data de pret.
Articolul pe care l-am pus nu da nici un nume de produs, ci doar specifica genul de margarina care nu prezinta risc pentru sanatate.
Ma uitam acum pe margarina pe care o am in frigider, e nonhidrogenata, nu are deloc grasimi transaturate, are 1% din valoarea zilnica de grasimi saturate, nu are colesterol, si o compar cu untul care are 13% grasimi saturate si 4% colesterol.
Si da, e recomandata de Heart & Stroke Dar eu zic ca e OK sa recomande un produs care corespunde standardelor lor.
cipcipcip spune:
Margarina se recomanda inainte cand se credea ca grasimile in alimentatie provoaca colesterol si boli cardiovasculare. Ultimele cercetari facute au dus la alte concluzii insa nu toate autoritatile si-au schimbat (inca) recomandarile...
maru spune:
Donia, asa cum eu nu am citit linkul tau, pentru ca eu am unt in casa, pentru prajituri, ca altfel rar am timp ori ocazie sa fac paine prajita cu unt...asa nici tu nu ai citit linkurile mele, ca doar ce spun cei de la munca e sfant si nu se cade sa punem la indoiala
Donia spune:
Ba pot sa pun la indoaiala ce zic aia de la servici, ca nu ma urmareste nimeni pe aici (sper!), dar eu chiar cred ca margarina e mai buna decat untul, daca tot e sa folosesc vreuna din grasimile astea doua. Dar cum ziceam, si mai bune sunt untul de arahide si cel de migdale, margarina folosesc doar la pireu cam o data pe luna si poate le dau margarina cu miere copiilor tot o data pe luna. In mitul ala cu margarina = plastic eu nu cred.
Pe linkuri am intrat inca de la inceput, dar la cel cu weightmatters nu m-am lamurit de fel despre ce produs e vorba, iar la cel de la CBC am gasit doar o lista de episoade in care H&S nu apar. Posibil ca linkul pe care l-ai pus n-a aparut aici asa cum iti aparea tie.
Daca esti in mood de intrat pe linkuri maine , mai las unul de la Canada Food Guide:
http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/food-guide-aliment/choose-choix/oil-huile/oil-huile-eng.php
Eu cam dispar pentru vreo cateva zile, nu mai pot sa particip la subiect.
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Ba pot sa pun la indoaiala ce zic aia de la servici, ca nu ma urmareste nimeni pe aici (sper!), dar eu chiar cred ca margarina e mai buna decat untul, daca tot e sa folosesc vreuna din grasimile astea doua. Dar cum ziceam, si mai bune sunt untul de arahide si cel de migdale, margarina folosesc doar la pireu cam o data pe luna si poate le dau margarina cu miere copiilor tot o data pe luna. In mitul ala cu margarina = plastic eu nu cred. Pe linkuri am intrat inca de la inceput, dar la cel cu weightmatters nu m-am lamurit de fel despre ce produs e vorba, iar la cel de la CBC am gasit doar o lista de episoade in care H&S nu apar. Posibil ca linkul pe care l-ai pus n-a aparut aici asa cum iti aparea tie. Daca esti in mood de intrat pe linkuri maine , mai las unul de la Canada Food Guide: http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/food-guide-aliment/choose-choix/oil-huile/oil-huile-eng.php Eu cam dispar pentru vreo cateva zile, nu mai pot sa particip la subiect. |
Margarina va fi mai buna decat untul atunci cand oamenii vor fi cyborgi dotati cu rotitze zimtzate ( torni acolo, oleaca de rama la rotitze, sa se invarta mai cu spor).
Ia uitati cum si din ce se fabrica margarina: http://www.stop-trans-fat.com/how-is-margarine-made.html
Grasimile saturate sunt benefice organismului, atata vreme cat nu se fac abuzuri, si asta este valabil pentru orice grup de alimente.
Evident ca daca mananci doar carne de porc dimineata, la pranz si seara, grasimile acecea saturate pot afecta negativ. Insa parerea mea este ca echilibrul in alimentatie este totul, extremele dauneaza.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
desprecopii spune:
Eu stiu ca anume producatori de margarine sponsorizeaza asa numitele fundatii care sfatuiesc lumea ce sa manance, inclusive margarina printre altele :))
cipcipcip spune:
Singurul avantaj pe care margarina il are asupra untului e ca are mai putine calorii. Atat. In rest, ceva fabricat industrial prin hidrogenarea grasimilor vegetale intr-o cisterna nu are cum sa fie mai sanatos decat untul natural, asta-i clar