Viata in Germania si Elvetia - cap. 84
Raspunsuri - Pagina 5
tinatache spune:
Marcia, mai povesteste ca e fain la Swiss Mai am ocazia sa vb la tel cu colegi de la sediul din Basel, sunt f simpatici. Par f relaxati Pe de a
ta parte, la telefon majoritatea sunt prietenosi, mai ales ca nu stiu exact "de -a cui esti" . intr-o zi a nimerit un elvetian din greseala la mine si desi am intrebat de 2ori ce treaba are, n-am inteles decat ca e ceva cu cheltuieli si conturi si ca nu e pt mine. M-am bucurat ca nu e pt mine Si el se straduia cumva sa vb germana... da parca avea prune-n gura.
Programul vostru de scoala mi se pare criminal, practic e imposibil sa lucrezi daca copiii vin zilnic la pranz acasa. Exista posib. sa stea si acolo? La noi termina la 12-1 dar stau la Hort sau Mittagsbetreuung pana la 4-5-6 depinde cum rezervi tu. La Gymnasium e gratuit, la sc primara platesti. Masa de pranz platesti la ambele. La Gymnasium chiar au si activ. extrascolare, cum erau cercurile la noi, gratuite. Si pedagog speializat pt teme. Mi se pare super Ok, sunt f multumita. Numai mancarea la cantina ar putea fi mai buna & variata, dar merge. Eu compar cu cantina mea si mi-as dori sa fie si a lor macar pe-aproape. Dar pana la urma una e firma si alta e scoala, si nr de guri e mult mai mic, deci mai putin efficient.
Gata, ma duc la fizioterapie, am treaba de-acuma cu spatele meu... pa.pa.
tinatache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld , felicitari! deci se anunta caldura? ar fi bine, ca de minus astea m-am saturat bine. de ieri ma chinuie o durere ciudata de gat, nu mai spun ca la servici majotitatea colegilor tusesc sau stranuta. le-am dat in grija sa se faca bine pana ma intorc din concediu. Miriluta, inca un hop si sunteti scolari! ce trece timpul asta.... cu masuratul apei sunt paralela. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
daaa, asa cica, abia astept si eu, desi sincer vb iarna asta chiar n-a fost ff frig.
Mai zi, ca noi stam in Grossraumbuero, cine naiba o mai fi avut si ideea asta, si ne ia de la un capat de etaj si se termina la celalat. ori usa-fereastra ori invers. Si suntem cativa.... Sa vezi acolo concert
Ai tai ce mai fac, va luptati cu adolescenta ori ba? Noi mai avem un picutz Acu ne concentram pe Uebertritt la jr., ca Sr. isi vede de treaba ei. Om vedea noi.
Numai bine!
puiul11 spune:
Buna seara
Am si eu o intrebare: ce stiti de electrocasnicele Viva? Cum sunt calitativ? Sunteti multumiti de ele?
Multumesc anticipat.
XIO spune:
A fost cineva cu trenul din Germania in Budapesta sau na, din Germania undeva? Ca vrem sa mergem mai incolo acasa cu trenul (asta pt ca avem un iepure si mergem cu tot cu el). Am gasit si avion si ar fi mai ok, dar vrem sa luam si copilu' (iepuru), si prietenul meu e mai linistit asa ca lui ii este frica de avion (culmea, stiu).
Am gasit tren Dresden-Budapesta, am intrebat la DB si putem cu iepuru', dar voiam sa va intreb daca ati mai fost cum anume e amenajat trenul adica tin monstrul in cusca lui de transport, dar pe aia trebuie sa mi-o tin pe genunchi toata calatoria? E tren gen Sageata, adica deschis cum sunt cele de pe aici sau e cu compartimente ca la noi?
Multu!
Miriluta spune:
Tumpi si noi tot la casa stam insa canalizarea e inclusa in pretul apei (Abwasser).
Alina Henrik e Kannkind...adica implineste 6ani pe 30 august dar nu cred ca ii va fii bine inca un an la gradinita.
Tot in vara asta merge si Madame la gimnaziu. Azi a primit Halbjahreszeugnis si cica nu vrea sa il arate pana vine tac'su de pe coclauri -adica saptamana viitoare. I-am zis ca nu e in toate mintile daca isi inchipuie ca astept eu atata. Pana la urma, ranjind, mi l-a aratat. M-am umflat in pene ca pana la urma cu un asa copil destept...nici ma'sa nu poate fi prea proasta
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tinatache Ai tai ce mai fac, va luptati cu adolescenta ori ba? |
nu, ca io-s antirazboi. le-am dat libertate pe campul de lupta, intervenim din cand in cand cu cate o consemnare in cancelarie. nici nu stiu daca mi-as dori sa fie altfel, daca mi-as dori sa fi fost sfinti lu' peste, lipiti de carti si pereti. ma bucur ca fiecare isprava e o lectie invatata, cam neplacut sa constate pe propria piele... dar asa se calesc si ajung oameni destoinici.
tinatache spune:
miriluta, felicitari!
kari, wow, apai bun ca stiu, la tine vin cand oi avea intrebari
DidiAlex spune:
Woow Miri, felicitari.. a fost munca de echipa!!! te cred ca esti mandra:)
si noi avem in scolarel in septembrie. dar el e cu 3 luni mai mare decat Mazarel..io retinusem ca H al tau e pe 31.08,,,dar te cred,,tu care nu ai stat o noapte in spital :)
Puiul,
io daca nu i-au aparate de la aldi, nu prea iau no name.
recunosc ca m-a ametit Panseluta cu super robotul ala.
Tinatache, felicitari de job. ne-ai lasta in ceata anu trecut..la capitolul cautari. se pare ca ai gasit si chiar ei trecut pe unbefristet.
noi suntem de ieri si cetateni germani sa ma bucur?..sper sa scap de corvoada actelor romanesti..
Alinab, nu stiu festivalele, darmite cele din Berlin, cu limbile mai ales la copii cheia e in insistenta. E drept ca ai mei sunt nevoiti sa vb cu mine romanesti ca io nu ii inteleg altfel, dar am si io unul care le prinde din zbor si unul mai greu, dar vorbeste si Aschiutzapan la urma
stiti vreo locatie in Scharzwald..odenwald pt 16 E si 12 K?
cautam o locatie pt un We, eventual in Iunie.
dyanira spune:
Am vazut ca vb de scoala si vroiam sa intreb si eu ceva: baietelul meu face 5 ani in septembrie.
La anul in august trebuie sa mearga la scoala?? Va avea 6 ani fara vreo3 sapt...mi se pare totusi cam mic :)