Viata in Germania si Elvetia - cap. 84
Raspunsuri - Pagina 17
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Didi, nu am alt nick, de ce? Pe alt forum da, nu aici. |
mi se pare ciudat sa te apelez cu numele de familie, sau nu?
cristoiu spune:
citat din mesajul lui DidiAlex Cristoiu, sper ca mai esti in zona, in 25.02 merg la un semninar in nord. si fac Umsteigen in Hannover, pe care ii stiu doar gara. se merita sa imi las la dispozitie vreo 2-3 ore? sau sa il iau pe cel mai rapid tren. Stiu ca povestea cineva acu ceva timp ca H e un oras urat. nu am putut sa comentez ca nu il stiu, dar chiar asa hidos nu-o fi |
Vin si te iau la o cafea. 2-3 ore e ok asa de plimbat un pic prin centru. Nu e chiar hidos dar nici foarte aratos nu e. Sunt citeva chestii de vazut, eventual din goana masinii.
Uite, zi-mi cind ai avea tren si pot sa vin sa te culeg de la gara si mergem la Mashsee sa bem o cafea si o prajitura. Doar sa nu se suprapuna cu ora de cules copiii de la gradinita.
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DidiAlex
mi se pare ciudat sa te apelez cu numele de familie, sau nu? |
Haha, nu e numele de familie, cind eram in liceu o prietena imi spunea cristoi sau cristoiu. De la Cristiana. Poti sa imi zici Cristiana.
angiuta spune:
Didi multumesc de intrebare, cu bebelina e bine :). E foarte diferita ca si caracter de Vladut. Dar e linistita, se trezeste cam de 2-3 ori pe noapte, dureri de burtica are rar si o alaptez. Marti avem programare la vaccin, va primi si Rotarix ( pt. rotavirus).
Ma ingrijoreaza doar ca din vara (august) va trebui sa mearga la Krippe sau Tagesmutter...nu m-am hotarat inca si mi-e tare greu sa ma obisnuiesc cu gandul cu toate ca stiam ca asa va fi de cand ne-am hotarat sa mai avem un bebe.
Pe FB tot nu am reusit sa te gasesc...
aschiutza spune:
Didi, are Hannover niste cartiere aratoase de vile, da sunt cam departe de cenntru. Iar in centru te asezi frumos pe linia rosie si apoi mergi si mergi si te intoarce de unde ai plecat . Mie mi-i s-a parut tare practic ca nu a trebuit sa ma mai uit pe harta. Au refacut din pacate f putin din centru dupa WWII, asa ca arata tipic pt un oras construit in anii 50-70 ).
Angie, asa bebelina sa tot vrei . Bine ca si a mea e cumintica si poate din cauza experientei nu e asa de greu cum mi-a fost cu Florian. Daca gasesti cresa e avantajos ca merge acolo in continuare si la gradinita, plus facilitatile mai mari decit la TM. In schimb TM e mai kuschelig, sa zic asa (in schimb cind se imbolnaveste TM ramii in pom).
Marcia03 spune:
Si eu sunt tot Mihaela si in mesaje imi scriu mai toti Michaela. Ba unii ma intreaba daca nu am scris eu numele gresit Dar nu imi voi schimba numele din cauza asta. Din cate stiu (sper insa nu gresesc) daca iti schimbi numele / prenumele trebuie sa schimbi toate actele (incepand cu certificat de nastere si pana la diplome), ceea ce costa nervi si bani in Romania. Asa ca eu una nu ti-as recomanda. Si eu le explic ca in Romania Mihaela e fara c. Multi colegi ai mei din Asia sau US ma apeleaza cu numele de familie, asa ca tb sa le atrag mereu atentia ca Mihaela ma cheama Si elvetienii nu prea il pronunta pe "h", asa ca imi spun Miaela Dar m-am invatat.
O sa scriu zilele astea cum e in Elvetia cu asigurarile de sanatate, mult mai complicat ca la voi si mai scump.
Weekend placut !
Mihaela
puiul11 spune:
"Stiu ca acum fac niste ausweise si pentru rezidenti dar inca nu am fost sa ma interesez. Ala as vrea sa il iau ca ma enerveaza sa tot iau pasaportul cu mine pentru toate prostiile."
Cristiana daca stii mai multe detalii despre acest ausweise te rog sa-mi spui si mie caci sunt si eu interesata pt obtinerea lui.
Multumesc anticipat.
angiuta spune:
Eu stiam ca acel Ausweis e doar pentru cei din afara EU. S-a schimbat intre timp?
Didi da, ma intorc la scoala din august. Ma asteapta 6 luni de practica, vreo 3 de scoala si un Staatsexam. Sper sa reusesc...
cristoiu spune:
citat din mesajul lui angiuta Eu stiam ca acel Ausweis e doar pentru cei din afara EU. S-a schimbat intre timp? Didi da, ma intorc la scoala din august. Ma asteapta 6 luni de practica, vreo 3 de scoala si un Staatsexam. Sper sa reusesc... Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si Nadia (16 decembrie 2012) |
Da, s-ar putea sa ai dreptate, cei din EU au inca buletine romanesti. Sau ba? Eu n-am decit pasaportul canadian si chiar de l-as avea pe cel roman, tot nu l-as purta in geanta peste tot.
mihaela_80 spune:
DidiAlex, Cristiana, Mihaela, va multumesc pentru raspunsuri. Aveti dreptate - cred ca o sa-l las asa. Mai ales gandul ca va trebui sa anunt autoritatile romane si sa schimb ceva in actele romanesti ma ingrozeste.
Mihaela - elvetienii nu pronunta h? noi stam f aproape de elvetia si la magazinele mai dragute din oras sunt mereu multi elvetieni veniti la cumparaturi, ca multe produse sunt mai ieftine aici(nu-ti spun nimic nou, cred :) si cand ii aud vorbind mi se pare ca au si r-ul si h-ul f puternic. Nu-nteleg mai nimic din ce spun, oricum, mai ales daca sunt si mai in varsta.
cu buletinul - da, in Romania exista inca buletin si se poate circula cu el in UE fara probleme. Am obs totusi ca autoritatile se simt mai bine cand vad un pasaport- obisnuinta, cred.
Asa-i, daca-ti iei cet germana o pierzi pe cea canadiana. Cand mi-am luat cetatenia mi-au spus sa am grija pt ce cetatenie mai aplic, la primirea celei noi o pierd automat pe cea germana. Cica sunt mii de cazuri de nemti care au aplicat pt cet americana, s-au intors dupa 10-15 ani in Germania si au constatat cu stupoare ca nu mai au drepturi de cetateni :) ca nu le-a spus nimeni. Exceptie fac statele UE.