Viata in Germania si Elvetia - cap. 84
Raspunsuri - Pagina 12
cristoiu spune:
Cristina, multam frumos, e bine de stiut ca tine asa bine la tavaleala, in fond, la atitia bani ar trebui sa o pot lasa mostenire si mie mi s-a lipit de suflet Leicht, modelul asta http://www.archiexpo.de/prod/leicht/klassische-kuchen-lackiert-11216-611820.html si imi e tare greu sa ma despart de el. Dar trebuie sa mai vedem, mai socotim pentru ca efectiv costa enorm.
Tumpi, deci tu ai unul. Inseamna ca esti multumita de el? Ai da banii din nou pe el? Mie mi-e doar teama sa nu ajunga sa stea de mobila si sa nu il folosim. Adica sa nu fi fost doar un moft, ca am mai cumparat eu si alte minuni care la prezentare mi s-au parut absolut necesare si indispensabile, si acum zac in camara.
Didi, trebuie sa iei biletele separat pentru voi parintii si separat pentru copii. Cit sunt de mici? S-ar putea sa nu te lase sistemul sa iei biletele daca sunt prea mici si le trebuie insotitor, atunci trebuie sa suni la agentia companiei de zbor si te ajuta ei. Nu zbura cu Air France ca astia nu te ajuta cu nimic, iti pun doar bete in roate
DidiAlex spune:
Cristina & Cristoiu,
nu ma lasa pe net sa am 0 persoane la adult. Ei nu vor calatori singuri ( vor avea 6 si aproape 9 ani in septtembrie). ii ducem noi in romania dar se vor intoarce cu alti adulti.
Cred ca vom lua la toti de la Tarom, dar daca le iau direct de la Tarom sunt mai scumpe decat de la intermediari, si imi trebuiesc 6 bilete in perioada august sept.
mai caut..si tre sa ma grabesc.daca mai aveti idee va multzumesc!
kariguld spune:
hallo nemtoaicelor
cristoiu, te referi la aparatul ala cu aburi, in care poti sa fierbi legume si altele? ala cu doua sau trei cutii? ca nu stiu cum se numeste acuma. daca de ala intrebi, eu am unul ed multi ani, l-am folosit cand si cand. acuma iara zace pe un raft undeva in pod. il recomand numai daca il vei folosi mereu.
bucataria mea este Nolte. aparatele sunt de la firme diferite, chiar nu mai aveam chef de cautat sa fie toate la fel. frigiderul si Spülmaschine sunt de la AEG, masina de spalat de la Bosch. eu am vrut sisteme de deschidere lift. sertarele la fel sa alunece usor. am luat si Apotheke Aufzug ptr ca e spatios si bine compartimentat, incredibil cat de multe incap in el. la hota am avut de ales intre una care costa 1000 euro si alta 800, de parca sunt din aur. ghiuveta si bateria au costat iarsi destui bani, bateria peste 300 euro .
Didi, biletele sunt de fapt dus intors, doar persoanele careia ii vei incredinta copii la intoarcere trebuie sa-si cumpere bilete la acelasi zbor.
DidiAlex spune:
Kari,
imi da cu virgula la variantele mele.. Io is acasa- copilul a terminat cu mana rupta azi, urmeaza recuperarea, si caut vaiante
deci, noi plecam cu ei in jur de 7.8.9 august si ne vom intoarce noi parintii in 22. 08. copii vreau sa ii aduc pe 05.09 cu alti adulti care vor ramane la noi pana dupa Einschulung-ul piticului pe 22.09;
Imi trebe adulti, cand iau biletele si nu pot schimba numele. in plus nu pot sa iau numai dus ca stim ca costa dublu varianta asta.
las ca vb derect la Tarom sau Lufthansa ( io numai cu astea zbor) in functie de ce gasesc.
Marcia03 spune:
DidiAlex, trebuie sa vorbesti direct cu ei, in asemenea cazuri nu poti sa iei de pe net. Am un prieten roman la TUI aici si el rezerva si bilete de avion. Te poate ajuta cu bilete la orice companie vrei. E ft de treaba, eu imi rezerv vacantele numai prin el (si crede-ma ca il stresez la maxim cu intrebarile si el nici macar comision nu imi ia ). Din cate stiu, el poate lua biletele mai ieftin decat daca le iei tu direct de la companie. Iti trimit un pm cu datele lui.
Iar pt oricine vrea detaliile lui, le trimit pe pm.
O seara faina !
Mihaela
tumpi spune:
Cristoiu, da eu am unul de vreo 5 ani si pot spune ca as mai lua daca n-as avea.Nu gatesc la el asa mult pe cat mi-as dorii,dar m-a scos din dificulate de f multe ori.Mie imi place sa fac si ciorba a la greq in elm chiar si scoici.
Kariguld, nu este vb de steamerul normal.Thermomixul este un robot care si gateste si pe langa vasul in care poti mixa,fierbe, mai are si 2 vase deasupra in care poti fierbe la aburi.
Kea spune:
Marcia si eu cred ca vreau( daca am inteles corect, ca am citit cam pe diagonala) Recuperez cand dorm copiii. vroiam sa va i treb daca fac cerere sa-l mut la alta gradi, astia de u de e acum su t i stiintati? adica candva sunt, dar as prefera ca atunci cand si primim loc in alta parte, nu doar asa, ca x i tentioneaza sa plece.
Multumesc pt recomandarile privind marea, ne-am hotarat pt Timmendorfer Strand.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tumpi Kariguld, nu este vb de steamerul normal.Thermomixul este un robot care si gateste si pe langa vasul in care poti mixa,fierbe, mai are si 2 vase deasupra in care poti fierbe la aburi. |
e complicata treaba atunci, prefer sa raman la vasele clasice.
cristoiu spune:
Kari, pai nici eu nu arunc vasele clasice ca sunt lucruri pe care nu le face asta. In alta ordine de idei, l-am sunat pe nenea cu bucataria sa imi faca un calcul pentru Brigitte, ca ar fi cica mult mai ieftin. Nu inteleg de ce Landahausstil e mai scump decit astea moderne, in fond tot alea sunt corpurile. Ma scuzati, cred ca o sa va tot poluez cu tema asta pina am bucataria instalata
Kea...Pai vezi ca in contractul cu gradinita ai un Kündigungsfrist. Trebuie sa le dai de stire cu x zile/saptamini/luni in avans. Spre exemu o gradinita avea Kündigungsfrist 12 luni - eu i-am bagat undeva cu tot cu contractul lor si am zis ca asa ceva nu semnez. Gradinita actuala are ... Nu mai stiu cite saptamini inainte de sfirsitul unui sfert de an. Vezi ca scrie in contract. Nu poti sa le zici de azi pe maine ca poti sa ajungi sa platesti in doua parti daca nu ai anulat la timp.
PS: si noi mergem la Timmendorfer Strand, mai precis se duce al meu cu copiii, eu ma duc pe barca o saptamina si pe urma raminem inca o saptamina impreuna. Cind mergeti voi?
Kea spune:
Cristoiu, multumesc! Eu nu cred ca am contract cu gradinita, treb sa-l intreb si pe barbatu-meu, sa cautam hartiile. Gradi e de stat, cererea am facut-o la primarie, loc am primit de la primarie, la primarie as cere schimbarea gradinitei...mai treb sa-i anunt pe astia?