Nasterea in sistemul privat - modificari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Da, in plus, va dati seama ca aceasta masura va omora din fasa orice dorinta de ridicare a calitatii in spitalele de stat ... care datorita concurentei de pana acum cu spitalele private - incepuse sa apara. In plus, cred ca orice femeie - nu neaparat bogata - isi doreste sa aiba o nastere in conditii elegante si de ce nu, un pic speciale. Nasterea unui copil nu e chiar scosul unei masele ...si daca e vorba de asta, putea orice femei sa puna niste banuti deoparte pentru o nastere in stil, ca o vedeta. De ce nu?

De acum, gata ... va fi mult mai greu ...
Inca o data, o masura trista, comunista si antiliberala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Selene, urmeaza sa nasti or what ?!


Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Iulia Copiii Monicai Alex Luca Lorena


U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX


Nuuu, doar citeam chestii diverse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Normal este ca suma care se palteste la o nastere la stat sa fie plaita de catre asigurare la privat, iar restul sumei sa fie platita de pacienta.
Asta ca sa fie toata lumea fericita.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Fix asta (adica subventie partiala) ar fi trebuit sa se intample si la gradinita, eu timp de 5 ani pentru cel mare si 3 pentru cel mic am primit zero bani zero lei pentru gradi - nu am de unde loc in gradi de stat si trebuie sa apelez la particulara, integral pe banii mei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dupa parerea mea se desconsidera prrea mult spitalele de stat. Nu obligatoriu e un loc sinistru cu asistente acre. Eu am nascut in 2012 intr-un spital de stat proaspat renovat care stralucea de curatenie si tot personalul cu care am avut de a face a fost amabil si profesionist. Au inceput sa se mai imbunatateasca conditiile si mentalitatile si in sistemul de stat. ( am nascut in acelasi spital prima oara in 2002 si lucrurile s-au schimbat enorm de atunci)

Intre coplata, adica a pune pensionarii sa-si plateasca o parte din serviciile medicale si necontarea la privat aleg de departe a doua varianta. Mereu cand stau la coada la cate o farmacie aud cat platesc pensionarii pe o reteta, sute de lei, ma intreb de unde mai au bani sa se incalzeasca si sa manance.

Bineinteles, solutia ideala ar fi niciuna din ele doua de mai sus ci curatirea de gaurile negre din sistem, de banii care se scurg in buzunarele unora si ale altora. Dar asta e varianta cea mai greu de implementat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Rog pe cineva sa ma lumineze pentru ca din punctul meu de vedere lucrurile stau asa:

- Lumea plateste CAS. Banii se varsa la Casa de asigurari sociale care tine de stat
- Nu exista in acest moment un mecanism legal prin care un angajator (cu acordul angajatului) sa aleaga o alta institutie unde sa directioneze banii (sa spunem o casa privata de asigurari).

In aceste coditii. Daca vreau sa nasc pot alege o nastere la spital de stat sau la privat. Corect este ca:

1. Nasterea la STAT sa aiba un pret standard (de catalog definit) (sa spunem 10 lei)
2. Daca ma duc la privat unde probabil nasterea este mai scumpa (sa spunem 25 de lei) ar trebui ca CAS-ul sa verse la privat pretul standard iar eu sa platesc diferenta (adica 15 lei).

O alta varianta este ca angajatorul sa poata selecta sa verse CAS-ul la o casa privata de asigurare (de exemplu - firma de asigurare medicala). Daca merge la privat, firma respectiva sa verse catre spitalul privat o suma pe care angajatoru/angajatul o negociaza cu aceea firma de asigurare.

In varianta actuala propusa de Dl. ministrul Nicolaescu eu inteleg ca se creaza o concurenta neloiala sectorului privat.

Am inteles gresit sau este cum spun eu mai sus? Va rog sa ma lumineze cineva?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Am inteles ca se discuta si optiunea ca medicii care lucreaza la stat sa nu mai aiba voie sa lucreze si la privat! Mi se pare o masura corecta!

Initial am crezut ca este o ingradire a dreptului de a avaea mai multe servicii dar nu este pentru ca spitalul de stat poate sa introduca in contractul de munca o clauza ca nu ai voie sa lucrezi DECAT la acel spital (dupa modelul: Nu este etic sa lucrez si la Cosmote si la Vodafone in acelasi timp si cu siguranta ambele companii au clauze in contractul de angajare)

Am auzit nenumarate cazuti in care medici de la stat care lucreaza si la privat incearca sa-si traga pacientii la spitalul de la stat. Un conflict mare de interese intre cele 2 pozitii.

Cred ca o astfel de masura ar ajuta ambele sisteme si ar creea o concurenta corecta intre stat si privat din care pacientul nu are decat de castigat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In Oradea exista urmatoarele tarife (servicii private):
http://www.maternitateapelican.ro/tarife-si-servicii/pachete-de-nastere/

http://www.maternitateapelican.ro/tarife-si-servicii/pachete-de-monitorizare-a-sarcinii/

http://www.maternitateapelican.ro/tarife-si-servicii/ambulator-obstetrica-ginecologie/

http://www.maternitateapelican.ro/tarife-si-servicii/spital-obstertrica-ginecologie/

Exista diferenta intre cei care sunt asigurati fata de cei neasigurarti (chiar majora) partea este suportata de casa de asigurari de sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

asa am inteles si eu. si din cate stiu, asa e in majoritatea tarilor europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Citat:
In Oradea exista urmatoarele tarife:
http://www.maternitateapelican.ro/tarife-si-servicii/pachete-de-nastere/


Da Marius. Preturile la privat sunt in general publice si se gasesc pe site-urile institutiilor respective. Probabil ca si preturile de la STAT (cele oficiale, nu ma refer la SPAGI) sunt definite undeva la casa de asigurari. Altfel nu au cum sa defineasca bugetele care le aloca catre diverse maternitati de stat.

Ce am dorit eu sa subliniez este lipsa de alternativa la varsarea CAS-ului care in lipsa posibilitatii de transfer de bani catre privat creeaza o concurenta neloiala intre stat si privat. Evident asta daca nu fac eu o confuzie ...

Mergi la inceput