Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 11 )
Raspunsuri - Pagina 5
yvyana spune:
Hello, mamici!
Am postat in urma cu cateva saptamani, dar nu mi-am dat atunci datele: UM:01.10.2012; DPN: 08.07.2013, mai am o fetita de un an si 9 luni si acum asteptam un baietel Am avut ceva probleme, iminenta de avort in S12 si am stat internata 6 zile in spital cu pev si repaus total, depresie etc...acum sintem bine, cu tratament, crestem...
Citat: |
citat din mesajul lui Adde2510 Inteleg. Toata lumea imi spunea de scoica si eu ma gandeam ca n-am masina, ce sa fac cu ea? Dar cred ca tot voi avea nevoie. |
Adde daca nu ai masina nu ai nevoie de scoica; oricum nu are voie bebe sa stea in ea mai mult de 2 ore din 24, nu e safe pentru coloana lui (multe mamici o folosesc la somnul de pranz al copilului sau il tin in ea peste zi, il muta din camera in camera, am o colega care o tinea pe fiica-sa pe blatul din bucatarie in scoica cand gatea, ca altfel plangea dupa ea din patut; eu n-am tinut copilul in ea decat in masina, si atunci la drum de maxim 2 ore).
Mony si eu am dureri zilnice de burta, uneori continuu, alteori cateva ore dimineata, revine durerea dupa-amiaza, cateva ore seara; am si contractii uneori, mai rar si atunci trec garantat cu No-spa si repaus total; durereile de fond nu trec cu nimic; iau No-spa intre 120-240mg/zi (in functie de intensitatea durerilor imi autoajustez doza ); Arefam 400mg/zi; Magne-B6 4 tb/zi. Sint mai speriata, normal, din moment ce cu fata nu am avut nicio problema in sarcina, am mers la munca pana in S38 si a fost totul Ok. Dar eu am placenta f f jos inserata si anterioara, deci ea e cauza durerii cvasipermanente, sper sa se ridice odata cu avansarea sarcinii si sa devina poasterioara; probabil durerile tale sunt date de hematom (nu ai intrebat dr? mie mi-a zis sigur ca o sa am dureri, +/-sangerari pana cand se ridica placenta, adica S20-24).
Eu nu am facut DT, dr prefera doar TT, e mai relevant, normal, pentru ca si sarcina e mai avansata si bb mai mare si se vad mai multe detalii la eco.
La prima sarcina am simtit galusca la 18S, abia asteptam si credeam ca nu o sa o mai simt, devenisem putin deprimata din cauza asta; acum la 13S bb ne-a dat de stire, nu-mi venea sa cred ca-l simt atat de devreme (si mai e si baiat, care cica sunt mai lenesi); de atunci misca cam o data la 2-3 zile, in sensul ca imi da cate un ghiont vartos si abia astept sa miste zilnic.
Am vazut ca se vorbea despre CIC 1 an sau 2; eu am optat pentru 2 ani la fata si nu regret deloc, nu am pierdut nici multi bani, dar oricum dupa parerea mea nu asta e important; am o prietena care a optat pentru un an, avea si salariu f mare si pierdea multi bani, a luat indemnizatia 2800Ron, iar acum din salariul ei de 3400Ron da 1400Ron la cresa, 300ron pe transport casa/cresa, cateva sute Ron lunar pe medicamente ca se imbolnaveste f des si deci calculat la bani nu iese foarte pe plus, mai e si stresul cu concediul pe perioada imbolnavirii copilului, deja are la activ vreo 2 saptamani de concediu fara plata ca a epuizat toate celelalte variante si nu are ajutor pe cineva sa stea cu bb acasa cand e bolnavior etc, etc si-mi marturisea de curand ca regreta faptul ca a ales varianta de CIC un an bazandu-se numai pe considerente financiare (ma refer aici doar la mamicile care ar vrea sa aleaga 2 ani, dar se gandesc la faptul ca pierd bani; sfat: ganditi-va bine inainte, daca aveti sau nu ajutor pe care sa va bazati, pentru ca varianta cresa la o varsta asa mica e mai dificila, multe imbolnaviri, multe invoiri de la servici/concedii...)
Referitor la kg, eu vreau sa fiu muuult mai atenta acum decat la prima sarcina; cu fata n-am pus "decat" 20 kg ; pana in S16 eu nu luasem niciun kg, asa de mandra eram de mine , in S22 abia pusesem 5 kg si de aici pana la sfarsit am mai pus inca 15kg, nici macar nu stiu cum/de unde/de ce pentru ca in ultima luna abia mai puteam sa mananc 2-3 linguri de mancare fara sa vomit cand ma asez jos din cauza refluxului si tot am mai pus vreo 6 kg pana am nascut care nu erau apa cum speram eu, era chiar grasime Abia mi-am revenit cu greutatea in decursul unui an si acum deja am pus un kg, si-mi propusesem ca pana in S20 sa nu pun nimic.
Oauuu, am palavragit destul, pupici si sa auzim numai vesti bune!
Ele spune:
Olimp eu tot la job. Dar fara net nu se poate munca mea.
Fac tot felul de cautari pe net, fac importuri din China si altele din UE, comenzi online, etc. Deci daca am restrictie nu imi pot face treaba.
Eu am scapat de limonada, sa nu o mai vad in ochi.In schimb am pastrat pasiunea pt muraturi, noroc ca nu fac abuz.
Elena & Denisa (26.10.2004)
14 saptamani
olimp spune:
yvyana ma bucur ca sunte-ti bine si creste-ti , Doamne imi imaginez prin ce ai trecut , bine ca a trecut totul...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
14 +
olimp spune:
ele si noi avem nevoie de net pentru unele informatii , dar suntem obligati sa ne milogim la sefa sa se uite ea peste net sa ne dea informatiile necesare , sa vezi ce distractiv este cand nu e disponibila
muraturi eu nu am voie , sunt sarate si tensiunea....
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
14 +
MariaBcf spune:
Bobitza nici eu nu mananc carne DELOC , pur si simplu nu imi place . Azi Dr mi-a scos din alimentatie sarea , ( chiar daca am tensiunea mica ) incep sa retin apa . Eu sunt diagnosticata cu o insuficienta mitrala gr II si insuficienta tricuspida .
Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
7+
olimp spune:
maria si tu esti cu probleme de corason , de unde ti-ai dat seama ca retii apa ? ti-i se umfla picioarele ?
14 +
happy_ama spune:
Bun venit, Delia si Yvyana! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Deci, fetelor, eu sunt panicata cu kg rau de tot. Cand aud povesti de-astea cu cate 20-30 kg ma infior. Mai ales ca si sora mea a nascut acum vreun an jumatate si a luat vreo 25 de kg. Avea saraca gleznele cat pulpa mea Pe mine m-ati vazut majoritatea ca eram slaba. si mancam mai putin decat un om normal. ai acum...nu mai pot... trebuie sa mananc normal. si ca si voi as tot rontai ceva. ma pacalesc cu apa minerala, iaurt sau fructe... nu vreau sa ma fac cat casa!!!
Happy_Ama 13+
Adde2510 spune:
Yvyana: Multumesc pt. informatii si imi pare rau ca ai avut probleme. O sa se rezolve, sper ca esti mai linistita acum. Deci nu mai mult de 2 ore in scoica si eu care ma gandeam ca poate dormi acolo, sa-l tin in scoica Totusi, unde doarme bebelusul? Neaparat in patut? Ce alte solutii mai exista? El trebuie sa doarma pe ceva tare? Am pus multe intrebari, dar efectiv nu sunt lamurita :(
Referitor la carne. Mie nu-mi place si in general mananc cu greu carne. Acum mi-e si mai greu. Sa zic ca mananc o data la cateva zile, dar ma chinui cu ea. Si nici in fiecare zi nu cred ca-i bine. Serios, e o exagerare, ce-i mult strica.
Eu beau mai multa apa decat pana acum, apa minerala.
olimp spune:
eu nu pot sa beau apa minerala , imi face gaze si toata ziua ragai ( ma scuzati de expresie) si pedeasupra imi face foame si de lipsa de pofta de mancare sincer nu lipsa , ma tot repet dar sunt in pana de cuvinte
14 +
Mony08 spune:
Delia_R bine ai venit printre noi
yvyana eu sunt obisnuita cu durerile,la prima sarcina am avut toata sarcina dureri,am fost de vreo 2 ori internata in spital din cauza asta.Si la prima sarcina am avut si eu placenta previa,dar pana la nastere s-a ridicat si am putut naste natural.
Nu stiu ce sa zic ,durerile la mine pot sa fie de la hematon,pot sa fie de la col,pot fi si de la un nodul fribomatos,si mai pot fi de la colon.Pot fi si dureri normale de sarcina ,cum se modifica organismul,dar nu mai pot sa-mi dau seama.
No-spa incerc si eu sa iau 3 pe zi ,dar nu prea reusesc ca-l dau afara,inca imi dau greturile de furca.
Felicitari pentru baietel.
La fetita sa ne dai si numele si d.n,si d.n. ta.
Si noi avem internet la lucru,dar am atat de mult de lucru,si atat de stresante au fost zilele astea ca n-am apucat decat de dimineata sa va salut.Si nici nu cred ca vin zile mai usoare,ca e inchiderea de an,o sa am niste zile criminale.
happy_ama mersi,mi-ai adus aminte ce trebuie sa mai cumpar,apa minerala,desii ma cam doare gatul de la ea,dar ma ajuta tare mult la greturi.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 13+