Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 10 )
Raspunsuri - Pagina 16
betty200 spune:
Paula asa-i, testele astea sunt fara valoare asa a zis si medicul meu ca nu stiu ce sa mai inventeze sa ia bani. Amniocenteza costa 1700 ron la clinica particulara si 800 ron la stat dar fara cariotip (la stat)aici intra doar testul Fish calitativ care spune daca ai sau nu cele 3,4 trisomii.
13+
amaliaro spune:
Amniocenteza aici pt sarcina gemelara costa 850 euro
amalia tsakoniati
14+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
Mony08 spune:
Eu am facut regulamente de ordine interioara la firme,o sa va pun maine exact ce am scris in capitolul pentru gravide si lauze,ca memoria a inceput sa ma lase.
Sincer nu imi amintesc nimic in ceea ce priveste diminuarea salariului.
Ce scrie la drepturile femeii gravide,linkul pus de Ama,eu o percep astfel,daca trebuie sa te mute pe alt post nu are voie sa-ti modifice salariul,sau daca nu poti indeplinii durata normala de lucru din motive de sanatate si iti modifica programul la 6 ore in loc de 8,salariu nu se modifica. In rest nu stiu sa-ti spun nimic sigur.
Din pacate s-au scos si criteriile de ierarhizare,iar acum dupa fisele de evaluare modifica salariile cum doresc angajatorii.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 13+
paula_m spune:
Pt mine era simplu...daca e vb de trisomia 13 sau 21, se vede clar la eco, mai sigur dupa 18 sapt, si sunt slabe sanse sa duci sarcina la sfarsit...oricum ai lua-o e tragic rau...Si mai ramane sindromul Down, care in mod normal ar tb sa fie anuntat de lipsa osului nazal, din ce stiu eu...nu vad ce legatura are cu sangele meu, dar ma rog...e o moda si daca am facut DT la Raul, am zis ca tot acolo sunt cu 90 lei.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 13+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Mony08 spune:
Ar fi mai varianta sa nu semnezi actul aditional,ca daca il semnezi inseamna ca esti de acord cu noul salariu. In mod normal n-ar avea voie sa-ti modifice salariu daca tu nu esti de acord si afara nu ar putea sa te dea ca esti gravida.
Mony08 spune:
Intreaba si pe forum la "Probleme Legislative". Mie mi-a raspuns Marius de fiecare data cand am avut o nelamurire de acest gen.
diana_popa27 spune:
Buna sa va fie seara fetelor!
M-am mobilizat azi sa strang decoratiile de la craciun si pomul si nu am apucat sa mai scriu nimic ca am adormit lemn cand am terminat si abia acum m-am trezit.
Alina am dat si e binenteles accept la cererea de pe FB. Eu nu prea pun poze ca nu ma prea omor dupa Fb eu il folosesc pe post de messenger. Ai un baietel superb ..absolut superb !
Nu cred ca au dreptul sa iti scada din salariu ! e imposibil sa aiba voie.
Betty incep sa cred tot mai mult ca nesimtitii astia isi bat joc de gravide cerandu-le sa faca o analiza inutila se pare. Din pacate nici nu poti sa refuzi porcariile astea de analize decat daca iese din discutie un avort sub orice forma indiferent de rezultatul analizelor. Sistemul sanitar de la noi misuna de incompetenti si fac de cele mai multe ori mai mult rau decat bine. Ordinarii macar ar putea sa dea rezultate pozitive in loc de fals negative daca tot dai banul si e un kkt de analiza pt ca oricum nu iti garanteaza absolut nimic. Macar te calmeaza.
Scuze eu incep sa ma enervez incet incet si sa ma revolt si pt mine si pt voi.... e cu atat mai greu cand e riscul de varsta mai mare sa dai atatea bani pe analize si niste .......sa le interpreteze aiurea. Amniocenteza o sa iasa bine o sa vezi . Se vedea ecografic daca era ceva in neregula.
Eu sunt mai grea de cap si sunt prima data pe un forum si nu inteleg ce e PM-ul ala spre marea mea rusine... ma gandesc ca e un personal message dar cum se activeza........
14+
betty200 spune:
Ai intuit bine Diana cu PM, daca intri in optiunea "contul meu" si sapi pe acolo te vei prinde cum activezi PM-ul asta.
In legatura cu testele asa-i, la varsta mea oricum nu era relevant dar isteata de mine am zis sa-l fac ca poate am noroc sa iasa riscul total ceva mai mic decat riscul de varsta si atunci stau mai relaxata la amniocenteza ca parca vad ca voi fi ca un arc incordat pana vin rezultatele. Dar vad maine ce iese la cealalta clinica, mai decartez 120 ron (pt. curiozitatea mea de data asta).
13+
Dedicut spune:
dnapotecuta, eu sunt sigura ca nu au dreptul sa-ti modifice salariul. Ca sa modifice un salariu trebuie sa intocmeasca un act aditional. Iar acesta trebuie semnat si de tine. Daca il modifica fara semnatura ta le faci reclamatie la ITM.
http://legislatiamuncii.manager.ro/a/3760/modalitate-de-reducere-legala-a-salariilor.html
Poti sa mergi la ITM sau sa dai un telefon, sa intrebi exact care este baza legala si daca vin cu propunerea asta le trantesti legea in fata si ameninti cu sesizare la ITM. Deci patronii astia ma enerveaza maxim, au impresia ca fac fix ce vor ei.
Eu am depus saptamana asta cerere de intoarcere la vechiul job dupa concediul de crestere copil de 2 aniar iar dupa cum m-au primit mi-am dat seama ca nu sunt binevenita. Asa ca am inceput sa caut in legi sa vad daca pot sa ma dea afara, am gasit ce cautam, am mers totusi si la ITM si am intrebat. Acum astept sa vad ce spun cei de la job, daca fac nazuri incep si eu cu amenintarile, deja am luat de la ITM un model se sesizare. De acolo mi-au spus clar, nu fac patronii ce vor ei, exista legi si nu sunt optionale. Mult succes!
flory_blanca spune:
Betty la Gynia stiu ca e foarte bun la amniocenteza Zsigmond István , si dr la care merg eu la Cj si-a facut la el si inca o prietena si au fost fara probleme.
Dedicut teoretic nu fac patronii ce vor si nu te pot da afara conform legii, practic la noi exista multe portite legale si poate daca chiar vrea daca nu iti face viata un calvar pana pleci tu singura.
Alina nu inteleg de ce vrea sa iti modifice ei salariul ca tu esti in risc maternal si firma toti banii care ti-i da in risc maternal ii primeste inapoi. De fapt pe tine te platesc statul acum. Singurul inconvenit e ca se recupereaza foarte greu banii cam dupa un an si de asta toti stramba din nas, dar se recupereaza acesti bani. Daca chiar face lucrul asta nu stiu daca e legal sau nu la gravide dar la salariat se poate fara acordul acestuia. Nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu un anumit salariu, nici macar la stat cand s-au facut taierile a intrebat cineva bugetarii daca sunt de acord? Sau daca nu ai mijloace legale si te gandesti la indemnizatie vb cu el sa iti lase salariul cat e si sa iti retina diferenta pana la minimul pe economie, macar stai linistita 2 ani cat iei indemnizatia.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot