Homeland

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

pytt-i-panna adela! bun bun.

dau si eu o tura la inmormantari si ma culc. Maine nu ma trezesc devreme dar am de invatat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

m-ati starnit cu povesti despre pisici si porumbei

eu am doua pisici. porumbei proprietate personala n-am, dar la apartamentul in care stateam acum cativa ani balconul era inchis, dar nu etans - spatiu de vreo 5 cm jos, suficient si pentru un porumbel asa, mai rotunjor, sa se strecoare (nu m-am lamurit, da' cred ca fac cumva si se pliaza, ca tot reuseau sa intre si daca erau supraponderali.

ei intrau, eu ii zburataceam, ne mai jucam de-a v-ati ascunselea dupa dulapul din balcon...

unul mai cu tupeu mi-a stat in balcon vreo 3 zile. nu reuseam nicicum sa-l gonesc. da' pe langa tupeul initial a mai capatat si-o cantitate aditionala (de foame probabil, ca de hranit nu-l hraneam), asa ca in a treia zi facea pasi marunti in usa balconului si se gandea daca-i oportun sa-mi intre in sufragerie asa ca am zis stop!

iau maturoiu' si demarez operatiunea "explica-i porumbelului ca se iese prin geamul larg deschis, prin alea care nu se deschid n-are nicio sansa". nu mi-a reusit din prima, tot de alea inchise se izbea.

atitudinea felinelor, care se presupune ca au instinct de pradator?

aia mica si-a pus coada la spinare si-a plecat spre dormitor, aruncand o privire in spate, asa, ca si cand ar fi zis "sa m-anunte si pe mine cineva cand se termina circul"

motanul fioros lua parte in mod activ la operatiune. adica topaia prin balcon de-aveam sanse mai mari sa-l directionez pe el cu matura spre un geam deschis, decat pe porumbel

la un moment dat zburatoarea a dat sa se ascunda intre dulapul din balcon si perete. dar n-a estimat corect, i-a incaput doar capul, restul corpului ramanandu-i in balcon.

ei bine, motanul meu, la care ma asteptam (zic si io asa, ca nu ma asteptam la nimic de la el, da' speram) sa vad o atitudine de pradator pandindu-si victima, gata sa sara la el (oricum nu l-as fi lasat) - motanul meu, zic, se tolanise pe-o parte, cu miscari lenese, chiar langa porumbel, si se juca tacticos cu penele din coada aluia

porumbelu' cred ca era in preinfarct, io radeam cu lacrimi, asa c-am scos "fiara" din balcon si pana la urma am lamurit porumbelu' ca-i mai bine in lumea larga



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

eu??? da' ce-am facut???



nimiiic, doar ca viata bate filmu'. bate si comediile, clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

O daaaaa! Mai ales inmormantarile!

Gata, ma duc si eu la nani, ca maine iar avem desteptarea la 6. Da' mai intai sa il scot pe mosulet la pp.

Cam frigulet afara. Brrrrrrr.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

noapte buna! dorm si io 3 ore si-un pic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ce v-am spus eu? Cind vin, voi dormiti. Dar lasa, ca si miine sint libera, vin direct aici, la cafea.

Eu astazi am tot citit in romaneste... eu cred ca am o limba romaneasca buna-n cap (Mianna, tu sa taci aici, da?), dar mi-am dat seama astazi cite lucruri am pus in cap, in franceza, eventual in engleza, si habar nu am cum se spun sau folosesc in romaneste. E clar, daca m-as intoarce in Romania, mi-ar fi greu sa-mi gasesc de lucru.

Am deschid doua ferestre, ca iar v-am pierdut, printre smotru, lecturi si alte cele...

Incep cu vremea: la noi e caldicel... fata de ce-a fost vreau sa spun.

Fac cozonaci, nu am facut la Craciun si fac acum. Sper sa si creasca, sint abia in lighean.

Despre lucrat, da, va mai povestesc, ca sotul meu e citeodata pe jos de fazele povestite. E frumos unde lucrez eu, am distractie zilnic si gratis, pe linga toate lucrurile triste... Sint extrem de amuzanti. Lucrez intr-un centru de readaptare rezidential (adica ei locuiesc acolo zi si noapte, nu vin numai pentru terapii) cu multe servicii, iar eu sint in santé mentale (nu mai dau termeni romanesti, ca nu am spus odata si mi-a spus cineva ca nu stie ce e aia). Si sint niste faze... ah, ii iubesc, efectiv. Si se pare ca si ei pe mine.

La ce ora beti cafeaua? Ca sa vin si eu... caci vad ca o beti mereu fara mine.

Mihaela, mie imi place cum miroase calul! Dar am o fata in casa care ar dormi cu el. Sa faci poze daca te duci, sa le vad si eu.

Speed, costum de echitatie? Ah, ce mi-ar placea sa o vad si eu pe cea mica in costum. N-a facut pina acum asa, regulat, nu stiu daca cer costum, stiu ca cer elemente de protectie, dar ador costumele de calarie.

Noi ne trezim dimineata devreme si ne culcam tirziu, copiii la 9, adica peste un sfert de ora, ca la mine e atit e... dar noi numai pe la 1... si dimineata al 6 si un sfert sintem sus.

Mianna, m-ai facut sa rid cu sauna ta. Si am dat click pe link si mi-a picat ochii direct pe arici.

Eu am trei pisici acum, dar am avut o multime si mici-mici... stateau dimineata aliniate linga pat si miau-miau-miau... pe tonuri, sa le dau sa manince. Si numai la mine, pe partea mea. Din astea trei, e unul, cel mai mic, care vine si ne rontaie picioarele... si fuge cind ne miscam.

Mianna, motanul tau nu iese, nu? Ca ai mei ies, mai ales ala mare nu-l vad cite doua zile, nu stiu pe unde umbla pe geru' asta. Mi-au adus copiii o pasare micuta acasa, semana cu o rindunica, da' nu era, nu stiu ce era.

Si avea o aripioara beteaga saraca, am ingrijit-o noi, i-am pus apa, i-am pus piine, am zis ca poate se face bine. Si s-a facut. Si a vrut sa zboare... Da' motanul meu e motan iesit, cred ca vineaza pe afara de nu-i trebuie mincare cite doua zile... a avut asa un reflex de vinator, ca nici nu am avut timp sa tip... a apuca-o din zbor.

Eu am tipat... el, Tom ii zice, cu pasarea aia mica in gura... s-a uitat la mine, foarte mirat. I-a dat drumul si m-a intrebat mieuneste: de ce sa stau? Atunci am luat pasarea si am pus-o la loc, a doua zi a zburat in lumea larga, convinsa si ea ca e mai bine totusi acolo.

Ma duc si eu la inmormintari... si dupa sa culc trupa. Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

quote]Eu astazi am tot citit in romaneste... eu cred ca am o limba romaneasca buna-n cap (Mianna, tu sa taci aici, da?), dar mi-am dat seama astazi cite lucruri am pus in cap, in franceza, eventual in engleza, si habar nu am cum se spun sau folosesc in romaneste. E clar, daca m-as intoarce in Romania, mi-ar fi greu sa-mi gasesc de lucru.
[/quote]

Ce bine ca ai zis tu prima prima ca mie mi-a fost sa zic mai ales ca eu n-am adaugat decat o limba si nici p-aia n-am pus-o bine in cap dar e drept ca am pornit de la zero barat la catre 40 de ani

Nelia, tu de cati ani esti in Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In iunie 2013 facem 11, nici nu-mi vine sa cred.

Dar contactul cu termenii despre care vorbeam, concepte, defintii, nu a fost aproape deloc facut in romana, ci direct in franceza, din cind in cind in ngleza. Si mi-am dat seama, cu surprindere astazi ca, desi cred ca in romana ma simt mai confortabil (da, cind exprim ceea ce simt, ce gindesc, cind povestesc ce am facut astazi, categoric), totusi, cind sa caut pe net informatii, de exemplu, la care imi zbirnie si mintea si miinile in franceza, nu stiam ce sa scriu in bara si traduse nu prea se potrivesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Nelia, cafeaua azi cred c-o s-o beau cu tine, ca acum am ajuns acasa si ma duc sa ma culc cand ma trezesc probabil la voi va fi dimineata

in Bucuresti e, la propriu, freezing rain. strazile-s ca oglinda. ce bine ca nu trebuie sa conduc azi!

ca m-ai intrebat de motan: eu stau la bloc, la etajul 7, asa ca mai greu sa ajunga pana afara. altfel cred c-ar mai fi iesit el - nu din motive erotice, ca-i castrat si el, si aia mica, de cand aveau mai putin de un an, ci din simpla curiozitate.

din cand in cand mai dau cate-o tura pe hol - ii las sa vada ca dincolo de usa nu-i nici ceva extrem de interesant, dar nici ceva periculos. aia mica (Mianna o cheama si pe ea ) e o lady de apartament, sta ce sta si vrea repede in casa. motanul (Maxy) e mai vagabond, asa, a dormit pe hol doar de doua ori de cand stam aici si o data dincolo, unde am stat inainte (pur si simplu nu-mi dadeam seama ca s-a strecurat pe langa mine cand am deschis usa, si cum ei au la dispozitie tot apartamentul si n-au un loc anume unde dorm, nu mi-am dat seama inainte de culcare ca-i lipsa la inventar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Neata la ceai! Cafeaua a fost cand m-am trezit eu (a se citi am fost trezita) si anume la 5 juma' (se apropie uichendu')

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput