Despre integrarea in scoli si societate(3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Dezaprobarea pe care o primesc anumite comportamente are darul de a mai schimba ceva pe ici pe colo. Sau luam atitudine numai daca asa ne indica legea?

Edit typo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Problema este ca se schimba legile, dar mentalitatea nu. Chiar si aici in Olanda unde toleranta este promovata si sustinuta de legi, inca mai exista oameni care ii discrimineaza pe homosexuali (pe cei cu probleme de sanatate inca n-am auzit, dar cine stie), striga pe strada dupa ei, nu e chiar cum crede lumea.

Legea e una, ce crede si simte un om in adancul sufletului e altceva. Bineinteles ca nu o fac mai multi de frica politiei, legilor, dar discriminarea poate fi subtila, nu asa pe fata. Oamenii daca se simt oprimati in a-si spune parerea si-o tin pentru anumite grupuri. De ce credeti ca Brevnik a refulat si a omorat atatia, pentru ca nu e corect politic sa se vorbeasca de anumite fenomene care sunt aparate de legi, dar pana la a schimba oamenii e cale lunga. Si vorbesc de tari vestice acum.

In familia sotului este o pereche de homosexuali. Desi aici se vorbeste deschis in presa, nimeni nu-si ascunde orientarea, credeti ca totul a fost pe roze pentru ei. Ei bine nu. Pentru ca inca sunt oameni care se feresc evident de ei, dintre vecini, altadata au iesit dintr-un club noaptea si si-au luat bataie ceva de speriat pana aia au auzit sirenele masinilor de politie care patruleaza noaptea prin Amsterdam si au luat-o la goana. Si bataia au luat-o pe baza faptului ca se tineau de mana . Aia strigam dupa ei tot felul de invective referitoare la faptul ca erau gay.

Cu tristete am scris la acest subiect pentru ca eu cred ca doar cu legile, forta, etc nu se rezolva nimic. Exista prejudecati care probabil vor lua secole sa se schimbe. Dar evident schimbarea trebuie sa inceapa de undeva. Pe mine m-a mirat asta cand am ajuns in Olanda, si oamenii astia au pe la 50 de ani. Deci de atata amar de vreme, legea e una, ce gandesc oamenii e altceva. Din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

"Dezaprobarea pe care o primesc anumite comportamente are darul de a mai schimba ceva pe ici pe colo. Sau luam atitudine numai daca asa ne indica legea?"

Aha...deci suturile, aici, poarta numele de dezaprobare si atitudine.
Da, este un punct de vedere.
Eu, insa, nu-l impartasesc deloc.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Rufus ma abtin sa ma pronunt asupra suturilor de pe forum, fiindca nu am urmarit desfasurarea evenimentelor - absenta fiind - si am citit pe sarite ce am mai gasit pe dc.

Din ce observ, par sa se incadreze in etapa: tentativa unui grup de a impune "o lege" antidiscriminare pe dc. Tentativa pe care o sustin.
Din pacate nu-i democratie, cum bine ni se reaminteste, deci un grup nu poate impune "o lege". Poate insa milita in favoarea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Rufus ma abtin sa ma pronunt asupra suturilor de pe forum, fiindca nu am urmarit desfasurarea evenimentelor - absenta fiind - si am citit pe sarite ce am mai gasit pe dc.

Ok, am inteles.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Problema este ca se schimba legile, dar mentalitatea nu. Chiar si aici in Olanda unde toleranta este promovata si sustinuta de legi, inca mai exista oameni care ii discrimineaza pe homosexuali (pe cei cu probleme de sanatate inca n-am auzit, dar cine stie), striga pe strada dupa ei, nu e chiar cum crede lumea.

Legea e una, ce crede si simte un om in adancul sufletului e altceva. Bineinteles ca nu o fac mai multi de frica politiei, legilor, dar discriminarea poate fi subtila, nu asa pe fata. Oamenii daca se simt oprimati in a-si spune parerea si-o tin pentru anumite grupuri. De ce credeti ca Brevnik a refulat si a omorat atatia, pentru ca nu e corect politic sa se vorbeasca de anumite fenomene care sunt aparate de legi, dar pana la a schimba oamenii e cale lunga. Si vorbesc de tari vestice acum.

In familia sotului este o pereche de homosexuali. Desi aici se vorbeste deschis in presa, nimeni nu-si ascunde orientarea, credeti ca totul a fost pe roze pentru ei. Ei bine nu. Pentru ca inca sunt oameni care se feresc evident de ei, dintre vecini, altadata au iesit dintr-un club noaptea si si-au luat bataie ceva de speriat pana aia au auzit sirenele masinilor de politie care patruleaza noaptea prin Amsterdam si au luat-o la goana. Si bataia au luat-o pe baza faptului ca se tineau de mana . Aia strigam dupa ei tot felul de invective referitoare la faptul ca erau gay.

Cu tristete am scris la acest subiect pentru ca eu cred ca doar cu legile, forta, etc nu se rezolva nimic. Exista prejudecati care probabil vor lua secole sa se schimbe. Dar evident schimbarea trebuie sa inceapa de undeva. Pe mine m-a mirat asta cand am ajuns in Olanda, si oamenii astia au pe la 50 de ani. Deci de atata amar de vreme, legea e una, ce gandesc oamenii e altceva. Din pacate.

Abia asta e tolerenta benefica. Nu poti sa te schimbi, n-ai decit sa inchizi in tine parerile discriminatoare, sa ti le spui tie in oglinda, dar nu le afirmi public fara sa fii sanctionat si nici nu le ridici la rang de lege.

Pe mine toleranta aia sociala si, observ in continuare, cu tristete, ca si forumista, hai sa fim toleranti, sa respectam toate opiniile, chiar daca unele sint discriminatoare si fac rau, nu ma incinta deloc. Iubesc respectarea drepturilor oricarei fiinte, dar cind o fiinta e mai fiinta decit alta, mi se stringe pielea pe mine. Nu avem decit sa ne batem in idei cit putem, dar cind se fac declaratii oficiale de la tribuna cum ca un copil cu dizabilitati nu ar trebui sa deranjeze 25 de copii sanatosi, aplaudate de pe margine... ma fac arici. Nu s-a luat pozitie la afirmatii discriminatoare, pentru care unii isi pierd joburile aici... si de doua saptamini incoace tot se vine cu declaratii in limbaj de lemn.

Scuzati-ma, dar suturile date au fost slabe, caci nu au avut, observ, nici un efect.

Saskia, stiu ca nu se schimba, multi ramin inchistati in ele. De aceea spuneam ca in viata de zi cu zi nu vad superba toleranta predicata in discursuri si conventii sociale, sint bune si alea, daca ar fi reale... insa asa cum ai spus si tu, discriminarea daca nu se poate sa fie fatisa, capata si alte forme, la fel de periculoase. De fapt, si aici, la subiect, a capatat forme nepermise, insa se sesizeaza doar asa, partial, in functie de cine cu cine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Tu le vezi suturi, eu nu, absolut deloc. Intelegi? Mie raspunsul pe care l-a generat obtuzitatea, lipsa completa de empatie si as mai enumera cateva fata de copiii speciali, mi se pare chiar moderat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J G

Tu le vezi suturi, eu nu, absolut deloc. Intelegi? Mie raspunsul pe care l-a generat obtuzitatea, lipsa completa de empatie si as mai enumera cateva fata de copiii speciali, mi se pare chiar moderat!

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Depinde de unde le privesti. Le-am vazut un pic si sub forma de suturi, ba chiar lovituri sub centura, pentru ca pot, dar din perspectiva mea. Nu le-am vazut suturi pina n-a fost pronuntat cuvintul, adica de undeva ele se vad ca suturi totusi... insa nu cred ca in directia care trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu cred ca ar trebui mai bine facuta educatia incepand din scoli. Nu ma pricep ca nu sunt de meserie, dar realitatea e mai crunta, eu doar asta vroiam sa subliniez. Pana si baietii mei care sunt mari acum mi-au spus ca uneori in gasca lor se foloseste cuvantul "homo" cu conotatie negativa. Gen: ce ma? esti homo? sau handicapat? d-astea...si cel mare e la cel mai bun liceu de aici.

Adica una e ce fac ei cand sunt la cursuri, supravegheati de profesor si alta cand sunt in gasca . Prietenii buni ai celui mare, care vin si acasa la noi nu sunt asa, dar gasca e mare, grupa in care invata la fel. Se duc la concerte, la una la alta.Si astia vor fi barbatii de maine. Cu educatie, da? Nici nu vreau sa ma gandesc la ceilalti, desi oameni cu bun simt sunt peste tot.

Adica nu stiu ce ar trebui sa se faca concret, ca de parat nu se vor para intre ei, asta clar, la 13 ani nu fac asta. Ca vor fi eliminati din gasca, etc. Parintii lor ar trebui educati. Culmea ca unul dintre ei are un frate cu SD si cu care ei se poarta frumos. Totusi nu face parte din gasca, e protejat si atat. Ii fac diferite comisioane,dar nu-l iau la petreceri, etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius
Ok nu as mai dori sa discutam aici pe acest subiect, este off topic. Exista sectiune dedicata.

Nu s-a dorit de fapt de la inceput. Toate au fost ba off-topic, ba agresive, s-au tot inchis, s-au tot dus la ZZ, s-au dat avertismente care nu sint justificate, parerea mea... niciodata nu am vazut atita mobilizare adminstrativa pentru a inchide o discutie, care se tot incapatineaza sa continue.

Unde e acea sectiune dedicata, caci pe unde am fost, am vazut restrictii.

Am cerut si eu sa mutati citeva mesaje de aici la un subiect la o sectiune dorita de moderatori, un subiect de palavrageala, am propus si un titlu Homeland (e numele unui serial, as prefera sa nu fie tradus) si nu s-a observat cererea noastra, ca eram vreo trei fete... insa s-au facut la splituri pe subiectul cu dizabilitati cu viteza luminii.

Mergi la inceput