Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (22)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Da, asa este cu ecografiile cu morfologie. Sunt scumpe si in RO. Si pe mine m-ar costa in jur de 480 RON (nu platesc pentru ca am card/reducere/abonament etc.).
Nu cred ca daca nu iti permiti, le-ar deconta Statul. Pe de alta parte toti se umfla in pene pe la stiri cand apare vreo bomba de genul "a murit copilul/avea copilul nu stiu ce malformatie pentru ca mama nu a facut ecografii in sarcina"...well, nu toate "mama" pot face ecografii in sarcina...de fapt, in RO, cele mai multe nu isi permit sa faca sau nu au acces la informatie (ca sa stie ca unele eco sunt chiar vitale in sarcina).

Paulinio, e 4D Voluson...dar asta nu e cea mai evoluata. Cica, 4D E8 ar fi, dar nu stiu sigur. Oricum am auzit ca a aparut (in lume, nu la noi) si 5D...ma intreb aia ce o mai face?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Mycya imi pare rau

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Nici eu nu am facut mai mult de 2D si probabil nici nu voi face. Aici am dat 100 lei la fiecare eco facut cu aparat performant unde s-a vazut f frumos si clar bb. La inceputul lui febr fac morfologia de 21-22 sapt si sunt curioasa daca imi ia mai multi bani...

Mami de Bianca 07.05.2008 si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

CArmen, in mod normal eco II e cea mai scumpa. E si cea mai lulga, dureaza o ora, ca se uita la toate membrele, degetelele, organele etc.

Vicky, Printzesone and BB (23+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Deny, ma bucur ca totul a fost ok la doc si ca ai spus de trombo. NU iti face probleme, si acolo vei fi f bine urmarita, eu sunt sigura de asta. Ca aia nu spun decat OK, la eco, asa e peste tot in vest politica. Dar daca zic ca e ok, e ok. Iarasi, daca tu vei intreba de IR-uri, sigur iti va spune. Cum in dosar scrie acum trombo, o sa te intoarca pe toate partile.
Cu costul la eco, 150€, nu stiu daca iesi mai ieftin daca mergi in ro ... In ro cat e? un 70-80 e si acolo. Mai pui si drumu si tot acolo esti. Nu te mai gandi la bani, gandeste-te ca fetele din ro platesc saracele la fel, la salarii de Romania.

Vicky, Printzesone and BB (23+)

Da, ai dreptate
Multumesc pt acest raspuns. M-am linistit

Uitasem sa va spun ca "organscreenigul" nu e chiar asa de important sa-l fac, asa mi-a zis doctorita, pt ca nu este pt carnetul de gravida(nu face parte din acele analize obligatorii, de care depinde si alocatia la copil pe viitor), ci pt noi ca parinti, sa mai vedem cum e cu evolutia bebitzului.

Acum am in vizor sa caut un eco, sa fac eco doppler sa stiu cum stau cu IR-urile. De acum incolo asta e mai important pt mine, in caz ca ceva nu e ok cu IR, imediat trec la actiune cu "clexane"
(am luat in ghilimele, pt ca aici in Viena e sub alta denumire clexanele, Lovenox, asa cum a zis Simcri, ii multumesc mult pt info, si cam scumpe aici la farmacii).

Acum sper ca cu cardul de sanatate + reteta de la medic vom putea lua gratuit, sau macar la un pret redus "clexanele" de la farmacie.

Totul o sa fie bine.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

19+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

Kabecka mie mi se pare mult rau 480 ,unde faci tu morfo ?
Eu la noi in oras am platit 150 ron dar ma duc maine la Buc la cabinetul medicului si va zic cat imi cere ,ca fac si 4 d .Cred ca depinde de clinica si de oras ,e clar ca Bucurestiul e cel mai scump.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum22+

Eu la eco de trim 1 am platit numai 100 eco morfo + 90 analizele de sange.
Pt eco trim 2, preturile 200 roni, si la sange tot 90.

Nu in Bucuresti

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

19+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Fetelor ma dor incheieturile tare rau , dar toate asa pe rand...de ieri abia imi misc mana stanga de durere. Inainte ma dadeam cu sindolor si-mi trecea acum stiu ca nu am voie. Ati patit? sa fie de la lipsa de calciu ? stiti vreun remediu naturist?

Mami de Bianca 07.05.2008 si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Si mie mi se pare destul de mult 480 lei pentru mofofetala. Eu pe eco de morfologie de trimiestrul 1 am dat 250 lei, iar morfofetala de trimestrul 2 vad ca e 300 lei pe site. Probabil depinde de cabinet/clinica si de la un oras la altul. Oricum sunt destul de scumpe, ca sa nu mai vorbesc si de analizele care mai trebuiesc facute.
Ne mai miram ca unele femei cu situatie mai modesta au probleme grave cand nasc, saracele, poate si-ar dori sa mearga la control si analize, dar chiar nu mai au de unde sa-si ia de la gura, cu asa preturi, comparativ la ce venituri sunt in Romanica. Chiar ma mira faptul ca unele fete din strainatate de pe forum sunt nemultumite de serviciile medicale din tarile unde locuiesc. Eu intotdeauna am avut impresia ca serviciile medicale din Romania sunt undeva la pamant fata de cele din Occident, mai ales cele din sistemul de stat!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Deny cum am spus Bucurestiul e cel mai scump.
Dar daca ai ceva semne de intrebare sau probleme cu sarcina tot acolo gasesti si cei mai buni medici .Eu ma bucur ca stau relativ destul de aproape de Buc si in caz de probleme care nu-si gasesc rezolvare la noi in oras ,fug repede la Buc.Despre banii pe care-i voi da pe eco ma bucur ca deocamdata pot sa-i platesc ,ce-o fi mai tarziu ,nu stie nimeni. Eu la sarcina asta am cheltuit cam cat am cheltuit la cele 2 impreuna ,dar macar am un pic de liniste ca am facut tot ce tine de mine ca sa decurga totul bine.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Ne-am intors de la morfo 2 si totul e bine, toate sunt in parametri normali. A mai crescut are 4 zile avans :)

M-a chemat acum tocmai in saptamana 28 sa imi spuna ce analize trebuie sa fac.

420 lei a fost.

23+ cu

Mergi la inceput