M-am hotarat.........adoptie(86)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malex spune:http://forum../viewtopic.php?f=10&t=200&start=420

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

eu nu pot deschide linkul, apare mesaj de eroare....
l-ati postat pe DC? ca asa pare dupa limk dar nu l-am gasit nici la lista de subiecte "m-am hotarat adoptie...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

Nu stiu de ce nu se deschide link-ul....Intrati pe forum SOSInfertilitate si la sectiunea Adoptie apare toata discutia....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosica spune:

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-40-000-de-copii-sunt-abandonati-ce-face-statul.html

fetelor urmariti filmuletul! este crunt:(( dar adevarat:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Mie nu mi-a venit sa cred ca e adevarat ca in Olanda se adopta numai copii sub 6 ani. Am googelit putin, nu mi-e clar, dar cred ca se refera la adoptiile internationale, Olandezii aodptand de obicei din Africa, Asia, etc, probabil u decis asa si pentru ca apare problema limbii, daca un copil e de varsta scolara cand ajunge in NL si nu vorbeste decat Swahili de exemplu, cum il pot ei integra cu succes in sistemul scolar sa-l faca adult platitor de taxe la buget?! Si pentru ca oricum au o droaie de asistati sociali (multi imigranti) s-au gandit sa faca asa. Dar mi se pare nedrept, aberant. Nu se poate generaliza, cine a lucrat cu copiii stie cat de diferiti sunt intre ei, 2 copii de 6 ani pot fi ca maturitate emotionala, cognitiv, etc la 2 ani distanta intre ei. SI cunosc caz de copil adoptat la 8 ani care s-a integrat minunat. Ca sa nu mai spun ca poate sunt cupluri de ~50 ani care si-ar dori sa adopte si ptr ei mi s-ar parea mutl mai natural sa adopte un copil de peste 6 ani decat un sugar...
Mi se pare discriminatoriu, si daca un singru copil de peste 6 ani, din cateva mii de copii a avut parte de o adoptie de succes, legea ar trebui sa lase o poarta deschisa pentru el si alti 1% ca el, altfel e discriminare. Despre oameni nu se poate gandi cantitativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosica spune:

MAlex multumim de informatii! Sunt total dezamagita de raspunsurile si "neraspunsurile" celor de la ORA, cum sa nu fie copii 0-3ani, este crunt si nedrept ceea ce se intampla cu vietiile micutilor. Ar fi foarte bine daca s-ar face intalniri cu fam adoptive la niv judetului, nu ne-am mai simtii uitati in sistemul acesta bolnav! Ar fi f bine sa ne informeze cate fam suntem in asteptare, cati copii adoptabili sunt, pe ce loc suntem noi in asteptare, off nici macar nu se respecta legea, iar interesul copiilor nu este favorizat deloc:(este doar un rand scris intr-o lege proasta:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Mi se par f slaba prezenta fam. adoptive la intalnirea cu pricina. Nu cred ca 3-4 familii este reprezentativ ptr nr familiilor cu atestat si care asteapta in Bucuresti (am putea adauga si Ilfov ca nu era mare distanta). Ei o sa zica: se plang la TV si pe forumuri ca nu primesc copii, dar cand au ocazia sa vina sa puna intrebari si sa se lamureasca le e lene.
Fara suparare va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Nu stiu cat de lene sau cat sunt alte probleme.
Mare parte din familiile adoptatoare nu se dau pe forumuri si poate nu au aflat de aceasta intalnire.
O alta mare parte sunt din provincie, e iarna, coduri peste coduri, grea deplasarea, greu cu banii, greu cu cazatul.
Familiile din Bucuresti/Ilfov... eu spun cazul meu. NU imi permit sa ma mai invoiesc de la servici. NU imi permit sa imi mai iau aiurea zile de concediu.
In plus, sincer, sa imi fac bube in cap sa ma invoiesc, sa ma duc acolo si sa constat ce? Ca mi se dau raspunsurile dupa lege, pe care le stiu oricum? Sa ma duc sa aflu ca sunt a enspea pe lista si ca asta e trebuie sa stau sa astept? Ce rezolv de fapt?
Da, m-as duce daca am fi un grup unit, sa ne ducem sa discutam problemele din lege si sa incercam sa schimbam ceva.
Dar aceasta discutie nu a avut acest scop.
Dupa cate am citit si eu pe forumul acela, respectivei doamne i s-a cam bagat pumnul in gura, sa vorbeasca in numele ei, ca in nume propriu a venit, nu ca reprezentant legal al unei asociatii.
Deci, repet, in afara de a ma duce sa ma enervez, si sa le cresc lor artificial transparenta, de ce m-as duce? Si nu oricum, ci cu niste sacrificii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

S-a mai incercat pe vreo doua topicuri sa punem cap la cap coerent ce probleme intampinam pe noua lege. Eu am scris. Ramasese ca se discuta si se face si se drege pe mailul comun. Nici vorba nu s-a mai facut.
Sunt organizatii, reprezentate juridic, singurele, in opinia mea, care pot misca ceva. Daca vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Probabil foarte putini au stiut de aceea intalnire. Nimeni, de la nicio directie nu a facut-o publica. Subscriu la ce a zis si Carmen, foarte putine familii adoptatoare se afla pe diferite forumuri. Putem lua exemplul acestui forum. Cate suntem care postam aici? Din 1222 de familii atestate doar anul trecut, e ffffffff putin.
DACA la noi in judet se vor organiza astfel de intalniri eu sigur ma voi duce, chiar daca as afla doar cate familii suntem in asteptare si cate familii se afla in aceeasi categorie cu mine, pt ca la noi nici atat nu se spune.

Mergi la inceput