M-am hotarat.........adoptie(86)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Eu nu am auzit de vreo astfel de situatie in practica, probabil dupa ce a trecut prin procedura de declarare a adoptabilitatii in care toata familia biologica refuza sa creasca copilul, probabilitatea sa se razgandeasca cineva e infint mai mica decat la plasament. Dar legal exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Printe ma refeream la perioada de incredintare in vederea adoptiei , cele 90 de zile.Am intalnit un caz unde familia biologica a cerut reevaluarea situatiei deoarece s-a modificat situatia lor si vroiau reintegrarea in familie a copilului.Nu sunt situatii frecvente dar se pot intampla , cu atat mai mult atunci cand sunt convinse sa-si dea copii spre adoptie.

Manuelita ce mai face Violeta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Asi, e ingrozitor ce spui tu, chiar n-am stiut ca se poate intampla asa ceva. O sa intreb si eu la directie de faza asta. Chiar nu mi se pare ceva normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Printe sunt foarte rare , nu e cazul sa te sperii .

Dragele mele cred ca trebuie sa ne focalizam pe reusita , altfel orice chestie ne poate pune probleme. Gandirea pozitiva atrage doar energii pozitive!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

si eu stiu ca pentru plasament parintii stiu adresa unde se afla copilul . chiar fac vizite periodice . nu stiu despre plasamentul de urgenta cum se procedeaza . chiar sunt curioasa . adica daca optez pentru plasament de urgenta , parintii naturali stiu unde locuiesc eu ? si cand voi adopta copilul exista posibilitatea sa fiu cautata de ei ?"niciodata nu e prea tarziu"

Nu exista nici o diferenta intre plasamentul de urgenta si cel normal. In ambele cazuri, naturala stie adresa unde se va afla copilul.
Desi plasamentul de urgenta se da in urma unei "vizite" la comisie iar plasamentul normal .... la tribunal, in ambele cazuri naturala stie adresa.
Spun asta pt ca desi la plasamentul de urgenta comisia spune ca poti lua copilul acasa, tot tribunalul da sentinta deci......
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

Buna, fetelor! Intre atatea litere din lege e timpul sa primiti o stire invigoranta. Pentru cele care nu stiu, am vazut un baietel de doua ori, adica prima data am zis ca nu mergem mai departe, iar la a doua chemare ni s-a prezentat acelasi copilas deoarece banuiau ca regretam decizia luata. Acum ne va prezenta un al doilea copilas, un baietel ce are 11 luni. Am citit dosarul si am vazut pozele, mi s-a parut in regula, ceea ce ne pune pe ganduri este faptul ca mama lui biologica si cativa membri din familia acesteia au retard mintal. Ramane sa il intalnim maine si vom vedea ce urmari sunt. Va tin la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Dacris, mult succes maine. Iti tinem pumnii si asteptam sa ne povestesti.Doamne ajuta sa fie bine.
In sfarsit apar vesti
Totusi nu ai putut afla: mama si rudele st incadrate la pers cu deficiente sau st ei mai redusi din cz conditiilor in care traiesc. E posibil ca din cz lipsei de educatie, a mediului in care traiesc sa fie mai redusi, mai inapoiati si nu neaparat cu retard.
Oricum, doar Dzeu stie care este copilul vostru.
Pupici si bafta multa maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

multe persoane in ro sunt declarate cu retard/oligofrene baza fiind lipsa educatiei . am vazut crescand copii cu mama oligofrena , crescuta la orfelinat , parintii acesteia oligofreni . copiii insa ( 4 copii ) , lasati in sistem au crescut frumos , sunt inteligenti , respecuosi , nu au probleme de nici un fel . adoptabili toti .

dar , nu poti sari peste ordinea stabilita de sistemul de protectie al copilului .

asadar , educatia face de multe ori diferenta . si intelegeti de ce , in cazul asta este in avantajul copilului atat plasamentul , cat si adoptia . in familie ar fi pur si simplu condamnati . pacat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

dacris, si noi tinem pumnii sa fie bine. O sa stiti daca e copilul vostru. Faci ceea ce simti.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Asi, de intrebat o sa intreb pt ca vreau sa aud din gura lor. Sper totusi ca nu voi intampina eu probleme...totul va merge perfect ca nu degeaba astept atata.

Dacris, ma bucur pt voi. Doamne ajuta sa se termine cu bine!

Mergi la inceput