Burtici cu stelute de iulie-august ( 9 )

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

dedicut du-te la sensi blu , cere sa-ti faci card , cu el ai reducere de 10 % cel putin si cerele o carte de vizita , eu asa am facut , cu 2-3 saptamani inainte de a sti ca trebuie sa-mi iau reteta de clexane sun si le spun cate sa-mi faca rost pentru data de .., si cand am retata merg dupa ele , intredevar a fost o luna cand nu le aveau pe toate 60 dar mi-au dat cate au avut , am platit rateta integral si m-au sunat dupa 3 zile sa merg sa iau restul de fiole.

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

mihaela da cu reteta iesi ietin adica acceptabil , vezi sa te treaca pe reteta garvida si nu salariat caci si asta conteaza , eu nu m-am mai complicat cu medicul de familie , iau reteta de la hematolog direct. Interesant de plafon nu au spus nimic.

multumesc de pontul cu utogestan nu stiam , marti cand merg la medicul de familie am sa intreb de el.

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Olimp daca duci scrisoare medicala de la ginecolog la medicul de familie iti da sigur, el scrie progesteron pe reteta si tu iei ce vrei, arefam gratuit sau utrogestan compensat, eu am optat acum pentru arefam ca aveam ramas de la sarcina trecuta si oricum am inteles ca e si mai ieftin.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.

Mergi la inceput

mihaela asa am sa fac , dar eu iau utrogestan , am luat si alte produse pe baza de progesteron si asa ma ametesc , asa ca utrogestanul administrat intravaginal e ok.

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Buna tuturor

Multumesc ptr urarile de bun venit!
Detaliile mele : data nasterii 16.08, UM undeva in saptamana 2-9 noiembrie - nu am reusit sa-mi amintesc exact eu avand si ciclul super neregulat.

Sa ma prezit scurt: dupa cum se poate citi la semnatura am un drace mic care nu mai e tocmai mic dar tot drace a ramas. Sarcina cu Clara a decurs normal, cu nastere naturala fix la termen (e punctuala pitica). Dupa nastere am avut insa probleme. 2 ani am ramas fara ciclu datorita unei dereglari hormonale puternice. Am facut tratament, m-am ingrasat (era deja rotunjuara) dar s-a meritat caci ciclul a revenit desi tare neregulat. Probleme au continuat insa. La un control de rutina mi-au gasit noduli pe tiroida si mi-au recomandat operatia caci riscul de cancer era prea mare. Deci acum nu mai am tiroida deloc. A fost atat de praf ca n-au putut pastra nimic din ea.
Kilogramele le-am mai redus dar stresul, agitatia si probabil cele ramase mi-au adus si tensiune.
In concluzie nu incep sarcina 2 optimal. Trebuie sa fiu foarte atenta la ce mananc (f f f atenta!) si nu pot decat sa sper ca tensiunea nu va creea complicatii majore.Cat despre hormoni...sper ca si aici sa nu am iar probleme.Sport am voie in continuare dar voi trece la aqua fitness si la nordic walking ca sa pot pastra un ritm constant pana la nastere.

In rest insa sunt super fericita si ma las rasfatata de familie. Ca si la Clara nu am "nimic", ma simt bine si sunt chiar energica. Sanii ce sunt sensibili si simt marirea uterului dar in rest toate bune. Am trecut deja la cutiutza din geanta cu gustari rapide ca sa previn scaderea glicemiei mai ales cand sunt mult pe drumuri.

Am citit ultima discutie despre ceaiuri. Aici nu sunt recomandate cele amare. In rest toate se pot bea inclusiv ceaiul verde, negru, mate dar nu mai mult de 2 cani pe zi.
Ptr greata : ceaiul de menta si cel de ghimbir cate o canutza sorbit usor ajuta la potolirea starii de greata - citez teoria, nu e incercat pe pielea mea ca nu a fost nevoie.

Pupici

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008) si 8 +1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Buna fetele ce faceti numai de medicamente vb offf cu doctorii astia. . Norocu meu ca in afara de femibion nu mai am nimik de luat. Am si eu o intrebare la voi a inceput sa se vada burtica?? La mine se vede si bine :D. Inca putin si o sa il simt si eu pe bebe. Joi ma duc sa fac DT si abea astept sa il vad pe bebe. . Imi place ca sunteti foarte vorbarete abea tin pasu cu voi. .

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Eu stiam ca daca primesti gratuit , ma rog, aproape gratuit, Clexane-ul, nu mai poate sa treaca pe reteta alt medicament ca deja plafonul e depasit. Eventual auzisem ca poate sa dea o reteta medicul de familie si alta medicul ginecolog sau hematolog si sa mergi cu ele separat la farmacie....si sa speri ca nu verifica cineva. Dar intreaba totusi medicul si te rog sa ne spui ce ai aflat.
Am verificat acum farmaciile mai mari si vad ca in Brasov Clexane e la Sensiblu, asa ca maine merg sa iau reteta. Oricum nu am gasit in vreo luna o farmacie sa aiba 30 de bucati, in cel mai fericit caz au adunat de la 2 si si le-au transferat ei dar au fost si cazuri cand nu am luat reteta intreaga. Si mi-e si teama sa nu iau 25 de ex daca le gasesc pentru ca le pierd si pe alea pana mai astept eu 5.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

olimp o sa te contrazic in legatura cu extrasistolele.
Simptomele extrasistolelor atriale
Cel mai adesea, pacientii cu extrasistole atriale sunt asimptomatici. Alteori, insa, ei pot acuza simptomele:
- palpitatii;
- senzatie de oprire a inimii;
- senzatia de contractie cardiaca puternica;
- respiratie dificila;
- durere in piept;
- ameteli.
Si palpitatiile sunt simptome ale extrasistolelor.
Eu am o malformatie la inima ,asa ca trec des prin astfel de stari,si de cand sunt gravida mi-a aparut si tahicardia.
Ce poti sa faci este sa nu te sperii cand apar acele simptome,sa incerci sa stai linistita,sa te gandesti la alceva,sa-ti faci un ceai de tei,sa faci in asa fel incat sa nu te panichezi. Eu te inteleg perfect,nu e usor,dar nu e bine nici sa ajungi la un atac de panica. De cele mai multe ori panica are un efect mai nociv decat probleme cu inima in sine.

mstefania din cate am inteles eu sunt 2 feluri de extrasistole fiziologice si patologice,si mai e vorba daca sunt extrasistole ventriculare sau atriale. Extrasistole pot avea si persoane perfect sanatoase si fara sa stie,fara simptome.Imi pare rau pentru soacra ta,dar cu siguranta ea are anumite probleme patologice.

De utrogestan compensat nu am stiut,dar data viitoare o sa tin cont.

Paula mai era Lore in capitolul trecut , o s-o caut mai pe seara ca azi n-am apucat sa fac mai nimic,am citit repede.
Revin mai pe seara.
Va

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucs spune:

Olimp, pot sa-ti spun ca am avut extrasistole timp de 9 ani. La mine s-au accentuat in cea de-a doua sarcina si dupa au fost din ce in ce mai multe. Am fost la cei ma buni medici cardilogi dar toti ma asigurau ca n-am nimic la inima si ca va trebui sa ma obisnuiesc cu ele. Numai ca era imbosibil. Nu stiu cum sunt la tine, dar la mine erau foarte nasoale, aveam momente cand aveam si cate 8-10 pe minut. Mi-am pus o gramada de holtere, cel mai putin am avut 600 si cel mai mult vreo 4000. la mine toate erau ventriculare. Cele atriale nu sunt asa deranjante. Am incercat o gramada de medicamente , dar doar betablocante. Singurul cu care m-am simtit mai bine a fost propranololul. Acum 3 ani am inceput sa iau Panangin si la o luna de la tratament au disparut extrasistolele.Se intampla uneori insa sa mai apara cateva pe zi , maxim 10-20, ceea ce este insignifiant. e foarte important cate ai pe zi, pentru ca pana intr-un anumit interval, ele sunt fiziologice si normale. Altceva care ar mai trebui vazut este daca ele sunt bigeminate sau trigeminate sau cuplete. Sunt multi factori care indica sau nu gravitatea lor. Nu te lua dupa ce ti-a spus Stefania si nu te speria. Extrasistolele, in anumite intervale si manifestari NU SUNT PERICULOASE. Doar ca ele in sarcina se vor accentua si va trebui sa ai un psihic beton. Cum de altfel se vor accentua si crizele de TPSV. Cat despre faptul ca ai primit sfatul de a face ablatie, nu -l lua in seama. Trebuie demonstrat medical ca exista un focar aberant la inima care genereaza aceste extrasistole dar chiar si in cazul asta se evalueaza aspectele negative fata de cele pozitive , in aceasta procedura. Ar fi trebuit sa te informeze Stefania ca , in urma acestei interventii , exista riscuri , nu foarte mari, dar exista, sa ramai cu pacemaker (stimulator cardiac ). daca mai ai nevoie de amanunte sau sfaturi, iti stau la dispozitie cu placere. Stiu prin ce treci. Mie mi-au marcat viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Buna fetele,
Tocmai ce am vb acum cu medicul meu de familie si a confirmat ca se poate lua Utrogestan compensat. Eu insa luna asta nu mai am voie ca am luat ceva deja compensat :( Avem voie doar la o reteta compensata pe luna! :(

Oricum, multumim pt pont! E bine de stiut pe viitor!

Olimp, vezi ca si Rucs a luat Panangin ca si mine. Intreaba daca se poate lua in Sarcina pt ca te ajuta mult

Alexandra 7+

Mergi la inceput