Pareri,va rog !

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alice12 spune:

Mami_stefi, asta as face eu:

- Eu si copilul m-as intoarce in Romania, presupunand ca as avea unde sa stau. As incepe o scoala care sa-mi ofere un job in Romania, eventual si in afara Romaniei. Ca de exemplu sora medicala. As renunta la facultatea de drept, sunt sanse mari sa arunci banii in vant. Nu mai stiu cum e in Ro acum dar acum vreo 10 ani toata lumea facea facultatea de drept la o particulara, fara frecventa, si apoi nu faceau nimic cu ea. O faceau doar ca sa se mandreasca ca au facut si ei o facultate. Orgoliu foarte pagubos pentru ei si familiile lor.

- Sotul poate sa mearga sa ia jobul din Austria si sa inchirieze o camera acolo cu bani mai putini. Banii care raman vor fi investiti in viitorul vostru( scoala ta).

Europa este mica, sotul tau poate sa va viziteze cand este intre joburi sau ori de cate ori gaseste un bilet de avion la reducere.

O data ce termini scoala, nu te astepta sa te umpli de bani cu noul job, vei avea o perioada de ucenicie in care probabil vei castiga minimul, dar scopul tau va fi sa castigi experienta. O data ce acumulezi cativa ani de experienta, vei putea sa cauti un job in alta tara din Europa. Eventual si criza se va sfarsi pana atunci, poate si Romania va oferi un trai decent.

Intre timp copilul va merge la gradinita, va socializa cu alti copii, va trai intr-un mediu cat de cat stabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

mami stefi, parerea mea este ca merita sa te muti doar daca este ceva ferm, pe lunga durata si pe un salariu cu mult mai mare. Mie patru sute si ceva de euro pentru un apartament de 110m2 mi se pare putin; care sint costurile in Austria?

In Austria preturile la chirii se invart in jurul a 10 €/m2, plus cheltuieli. Adica o locuinta de 50m2 costa cam 500 euro, la care se mai adauga cel putin 50 euro Betriebskosten, care de cele mai multe ori includ apa,gunoiul,curatenia si lumina pe scara si eventual hornarul, la locuintele cu incalzire cu sobe.
Distractia e cand preiei chiria, pentru ca unele locuinte cer garantie(Kaution) de 2,3 sau 5 chirii, bani pe care ii vezi, cu putin noroc, cand predai locuinta la finalul sederii tale in ea. Mai sunt uneori niste sume de bani pe care chiriasul le plateste pentru ca locuinta a fost renovata, dotata, mobilata (Ablöse), bani pe care ii platesti proprietarului pentru ca uzezi lucrurile pe care le folosesti.Banii de la Ablöse nu-i mai vezi in veci inapoi.
Daca iei locuinta prin firma,nu de la privat, platesti Provision, care e comisionul agentului imobiliar si care e cam contravaloarea a doua chirii.
Acestea fiind spuse si stiute, mai trebuie adaugat ca in ultima vreme e amarnic de greu de gasit o locuinta decenta la un pret rezonabil, cu minime dotari ( bucatarie mobilata, wc in casa, pentru ca la locuintele cele mai ieftine, toaleta e comuna, pe hol, chiar daca blocul e in buricul Vienei). Daca esti strain si mai ales daca nu stii germana, cel mai probabil cand vrei sa inchiriezi o locuinta, ti se cere 'fluturasul' cu venitul lunar si copie dupa pasaport, ca minime garantii ca promiti sa fii bun chirias. Si se poate sa fii si refuzat, in favoarea altor doritori, care sunt cetateni austrieci ( ti se spune ca vei fi sunat peste cateva zile, dupa ce suna mai multe persoane, iar propietarul alege ce chirias i se pare cel mai de incredere).
Pe scurt, daca vrei sa te muti in Austria, iti trebuie cateva mii bune, doar pentru bagat in locuinta inchiriata si in minimul necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

asta cu facultatea voiam sa o spun si eu . Gandeste-te cat este de greu in mod normal sa ajungi in Barou, e nevoie de bani multi ca sa te ia cineva ucenic la el, iar sincer, sa faci dreptul la FF e apa de ploaie.
Cred ca pt moment e mai ok sa faci un curs macar de ingrijire, in Austria iti poti gasi usor unde are sotul oferta si un batran sau o batrana pe care sa ii ingrijesti, nici nu ai nevoie de limba germana, e de ajuns sa bajbai cateva cuvinte si sa ai dictionarul la tine.
Asta daca vreti neaparat sa plecati toti.

Julia, asa scumpe sunt apartamentele??????

Mergi la inceput

Da, noi cautam de cateva luni o noua locuinta si stiu preturile, pur si simplu ne descurajeaza. Uite-www.immobilien.net/treffer.aspx?eDB=DBImmobiliensuche&eCult=at&egeo0=39926&egeo1=39882&etype0=346&etype1=347&ismiete=true" target="_blank">aici, locuinte in Viena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Julia, 5 chirii garantie? Jesus, tre' sa fii bogat ca sa te poti muta la Viena. Aici garantia e de 2 chirii si tot mi se pare mult. Dar da, partea cu fluturasul de salariu si eventual referinte de la proprietarii anteriori e valabila si aici. Mai rau ca la job interview, zau asa.

Mergi la inceput

Nu toate locuintele sunt cu 5 chirii garantie, depinde de proprietar si de ce locuinta iti inchiriaza. Daca vrei si ai, dai si 5 chirii, cu speranta ca recuperezi banii la sfarsit.

Edit, ca sa exemplific. Uite locuinta www.immobilien.net/1090_Wien-Alsergrund/4882-13556/detail.aspx?etype0=346&etype1=347&egeo0=39926&egeo1=39882&ismiete=1&detailindex=12" target="_blank">asta, mi se pare enorm de scumpa si locatia nu e cea mai cea... Pentru 63 m2, chiria e de 875 euro, la care se adauga 125 euro cheltuieli lunare pentru intretinere( fara costuri de incalzire si fara curent electric, pe care le platesti extra).
Garantia Kaution e de 4 chirii, iar pentru agentul imobiliar comision 1 chirie. Ma ia cu ameteala la cati bani ai nevoie doar ca sa intri in locuinta...

Mergi la inceput

mda, chiar ca descurajant. chiria in sine nu mi se pare mare, asta doar pentru ca Bruxelle-ul e si mai scump, dar mi se pare exagerata garantia. daca am inteles bine, vor si contract fix pe 3 ani.

2 camere inseamna 2 dormitoare + sufragerie sau doar sufragerie+dormitor? oricum, la 63m2 si daca sunt 3 camere, inseamna ca dormitoarele sunt ff mici.

Mergi la inceput

Doua camere inseamna doua camere, in cazul asta o camera de zi si un dormitor, din descrieri.
Mie mi se pare mare chiria, raportat la spatiu.La suma respectiva se adauga si electricitate, incalzire si telefon-tv, asa ca se ajunge usor la 1100-1200 euro pe luna doar locuinta. Mai adauga la asta mancarea, masina si cheltuieli personale, si esti la 2000 euro cu totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

asta cu facultatea voiam sa o spun si eu . Gandeste-te cat este de greu in mod normal sa ajungi in Barou, e nevoie de bani multi ca sa te ia cineva ucenic la el, iar sincer, sa faci dreptul la FF e apa de ploaie.
Cred ca pt moment e mai ok sa faci un curs macar de ingrijire, in Austria iti poti gasi usor unde are sotul oferta si un batran sau o batrana pe care sa ii ingrijesti, nici nu ai nevoie de limba germana, e de ajuns sa bajbai cateva cuvinte si sa ai dictionarul la tine.
Asta daca vreti neaparat sa plecati toti.

Julia, asa scumpe sunt apartamentele??????

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, un job de necalificat e platit prost indiferent de tara si nu iti aduce un trai decent. In plus, emigrarea intr-o tara straina ar trebui sa vina la pachet si cu limba, cunoasterea istoriei, culturii, obiceiurilor si a mentalitatii ca sa te integrezi si sa ai un trai decent... nu mai incuraja plecarea intr-o tara fara a cunoaste limba sau cel putin a avea dorinta de a o invata. Dupa ce traiesti o perioada intr-o tara straina nu te mai compari cu salariul de 200 E din Ro ci cu cei din tara in care traiesti.

Ideea asta din ultimii ani de a pleca ca in Ro castiga 200 E si in Germania sau Italia 1000 E e una din cele mai tampite pe care le-am auzit. In plus vad ca e la moda "ajutorul" familiei, comunitatii de romani sau nu mai stiu eu cel alt ajutor. Totul e un fals... Nimeni nu te poate ajuta mai bine decat tu si asta vine dintr-un plan bine pus la punct.

Nu mai dati sfaturi din astea cu ingrijitori la batrani prin Germania, sau ospatari, vanzatori ca nu asta e solutia catre un trai decent in vest... Un job prost platit e la fel si in Ro si in Italia, Germania sau Canada raportat la situatia locala.

In acelasi timp nu trebuie sa ai studii superioare ca sa o duci bine.. .trebuie sa ai un job decent care totusi cere sa ai o calificare. Daca cineva poate face un job fara sa depuna un efort pentru educatia recomandata sa ocupe acel job, din start e platit prost pentru ca il poate face oricine.

Ca sa o duci decent sau bine intr-o tara straina trebuie sa pleci de la lucruri simple si logice... atat si nimic mai mult. Cand te minti de capacitatile si posibilitatile personale si nu faci o analiza corecta o dai in zid si faptul ca stai in Italia sau nu mai stiu eu unde si tot "satul" te numeste "italianul" acum :), nu e echivalent cu un trai decent.

Si pentru ca tot suntem pe un forum de copii.... orice faci gandeste-te la ei in primul rand si nu la masina cumparata la mana a 2-a ca sa cada satul in fund cand o vede... Planul trebuie sa includa in primul rand viitorul pe care il oferi copiilor, stabilitatea ca familie, educatia pe care poti sa le-o oferi in viitor si asa mai departe.

Mergi la inceput

Julia, am intrebat ptr ca aici 2 camere inseamna 2 dormitoare + sufragerie. Sufrageria de obicei nu se pune la numaratoare, nu ma intreba de ce si care-i logica, dar asa e.

Eu ma uitam recent pe imobiliarele din Tenerife, ptr ca visam sa ne mutam acolo. Cu 500 de euro poti sa-ti iei o casuta frumoasa, cu vedere la ocean :).

Mergi la inceput