Pareri,va rog !

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Miriama, zau ca nu te inteleg.

Ti-am explicat mai jos de ce am spus ca nu ai dreptate. Nu am spus ca nu stii prezurile de acolo, nu ti-am spus ca le-ai inventat, am spus foarte clar ca atunci cand spui ca painea acolo costa 5 sau 50 de lei trebuie sa te gandesti si la diferenta dintre salariile de acolo vs cele din Romania.
Sa dai 5 lei dintr-un salariu de 800 de lei e total diferit fata de da 5 lei dintr-un salariu de 5000 de lei.
Si eu pot spune ca uite ce preturi mici sunt in Romania, chiria e doar 200 de euro la 2 camere in unele zone. Ce bine e sa traiesti in Romania!
Cand specifici ca salariul mediu e 200 de euro (ma rog, mai putin, dar de dragul discutiei), se schimba situatia.

Ab, ai dreptate.
Doar ca nu era vorba de colega sau prietene care stau in Emirate ci in Germania si Romania, nu am spus ca in Emirate sunt alte preturi si nici ca stiu mai bine ce se intampla acolo, si discutam despre importanta raportului dintre salariu si preturi in lume, nu in Emirate.
In rest e perfect adevarat totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Letitia1, discutia despre preturi a provocat-o XIO. Eu m-am adresat pt. mama-stefi ca sa stie la ce sa se astepte. Intr-adevar cu ce poate lucra ea nu-i suficient sa asigure traiul aici, dar poate sotul ei are o calificare si e bun profesionist si asta ii poate aduce un contract bun. I-am atras atentia sa fie atenta la oferta fiindca astea-s preturile. Vrei-nu vrei cu ele traiesti, nu inteleg cum spui ca nu-s importante. Ba cred ca sunt poate cele mai importante cand te gandesti daca accepti sau nu o oferta...

Si daca vrea sa incerce, sa pofteasca, nu tin eu usa inchisa dar asa stau lucrurile; eu m-as bucura daca cineva mi-ar vorbi cinstit despre situatia de la fata locului.

P.S. Banuiesc ca bafta in Austria o adresezi pt. mama-stefi. Sa aiba!

Pai asta ziceam si eu, nu-i simplu sa ajungi in Emirate, cum nu-i simplu sa ajungi in Canada sau Australia fara facultate si alte masterate. De aia se si gindeste fata la tari din europa, nu ca ar fi mult mai usor aici, dar macar e mai aproape. Da, ei ii uram succes.

Eu cred ca ei s-au aruncat la oferta primita din Italia, fara a tine cont si de costul vietii si probabil socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din tirg. Poate au noroc cu Austria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

XIO, te incurci in propriul lat! Las-o cum a picat ca n-are rost sa ne invartim in jurul cozii...

Mergi la inceput

Miriama, zau ca esti culmea. Iti explic de la inceput ca important este raportul salariu-preturi si nu pretul in sine si tot tu sustii ca ma incurc in 'lat'?
Mai bine de atata nu iti pot explica, am impresia ca ai ramas fixata pe dezaprobarea aia si eu degeaba iti tot raspund.
Vezi ce spune si Letitia de costul vietii si salariu.

Andacos, in Germania sau Austria poate gasi un loc de munca de genul ingrijitoare batrani si fara sa stie germana. Daca vrea sa lucreze doar cateva luni pe an cred ca asa este ideal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Edip a fost foarte obiectiv, in plus are si multa dreptate.
voi nu trebuie sa va construiti viata bazandu-va pe parerile altora. trebuie sa analizati la rece si serios ce anume va doriti sa decideti voi si sa va stabiliti scopuri clare.
situatiile difera de la familie la familie, dorintele si asteptarile la fel. asa ca nu se pot compara, daca lui X ii este bine, inseamna ca si Y va simti la fel.

oferta de munca in Austria pe 3 luni, ma gandesc ca e un job sezonier. o mutare in alta tara implica cheltuieli serioase .... dar deja stii asta.

repet ce am spus si cateva pagini mai in spate, alegerile va apartin si e bine sa le faceti in deplina cunostinta de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema86 spune:

Mami stefi,
Ori ramaneti acolo unde sunteti, pentru ca aveti si familia aproape, care v-ar putea da o mana de ajutor si sa cautati ceva mai bun de lucru, ori sa aplicati pentru Suedia, Australia sau altundeva...pentru Canada pana in martie anul asta nu puteti aplica, e blocat de ceva timp. Sfatul meu e sa nu va intoarceti in Romania...Foarte multi s-au intors...dar foarte multi isi doresc sa se reintoarca in Italia, intrucat nu se pot readapta situatiei din Romania...
Poate sunt falsi italienii, cum spunea cineva, s-au cam saturat si ei de straini, dar nu sunt reci.
Eu si sotul meu am hotarat sa ramanem aici, cu toate ca la un moment dat aveam niste ''fluturasi'', si anume sa emigram in Canada...dar am analizat putin si am luat hotararea sa ramanem aici...avem amandoi un job stabil, sa zicem ca reusim sa traim ''decent''

Numai bine si sanatate si voi o sa luati oricum cea mai buna hotarare, punand totul in balanta.

Mergi la inceput

XIO, inceteaza cu ofensele ca te voi raporta. Cum adica 'chiar ca esti culmea"? Ne-am jucat cumva in nisip amandoua cu aceeasi galetusa?
Vorbesti de dialog civilizat si tu ai un vocabular de mahala? Controleaza-te te rog! Nu e nici o onoare pentru cineva cu asa studii ca tine sa-si dea cu stangu-n dreptul...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miriama

XIO, inceteaza cu ofensele ca te voi raporta. Cum adica 'chiar ca esti culmea"? Ne-am jucat cumva in nisip amandoua cu aceeasi galetusa?
Vorbesti de dialog civilizat si tu ai un vocabular de mahala? Controleaza-te te rog! Nu e nici o onoare pentru cineva cu asa studii ca tine sa-si dea cu stangu-n dreptul...

VICTORIA este arta de a continua!

Sfinte Dumnezeule, tu vorbesti serios? Madre de Dios, de cand 'esti culmea' e vocabular de mahala?
Multe am auzit pana acum, dar asa ceva niciodata.
La noi in Banat expresia astaeste una uzuala si nu se foloseste niciodata ca o jignire, probabil in alte parti ale tarii e altfel, ca alta explicatie pt reactia ta nu gasesc.

Si daca te duci pt 3 luni sau 2 luni sau una cu loc de munca de care ziceam asta inseamna ca nu esti cu sot si copil, esti singura.

Mergi la inceput

da, tonul, expresiile si atitudinea ta sunt mare parte din ele de mahala, nicicum ale unui om elevat. Indiferent de zona din care esti, putina lectura de calitate iti lustruieste limbajul si atitudinea.
Deja am deviat de la subiect, scuze celor ce citesc, nu ma voi mai obosi sa dau vreo replica. Cel mai destept cedeaza... asa se zice prin zona mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Ok,daca am avea si noi un venit care sa ne asigure un trai decent si sa mai putem pune macar 50 euro pe luna deoparte,nu s-ar gandi nimeni sa plece,nu?

Dar ganditi-va un pic.In jur de 1000 euro pe luna.Din care-430 chirie,200 gaz,50 curent,restul se duc pe mancare,motorina,internet.
Deci..nici vorba sa poti pune un ban deoparte.Deci batem pasul pe loc si ne indepartam tot mai tare de ideile noastre cu care am plecat din tara.
Adica si in Romania ne putem descurca dintr-un salariu de 1500 lei(asta daca lucreaza doar sotul),fara vreo sansa sa punem ceva deoparte.
Deci acelasi lucru ar fi.Ori ca stam in Italia si nu ramanem cu nimic la sfarsit de luna,ori ca stam in Romania si,la fel,nu ramanem cu nimic la sfarsit de luna.

Vorbiti de familie,ca ne poate ajuta.. Mda!
Cand a venit sotul prima oara in Italia a venit convins de fratele lui care era aici de 3 ani.'Hai mai,ca iti gasesc eu de munca!Doar am atatea relatii! Stai acasa si muncesti pentru 1500 lei le luna?'.Am discutat atunci cu sotul meu si pentru ca amandoi aveam incredere in fratele lui si pentru ca speram la ceva mai bun,am decis sa ii acceptam oferta.
A venit aici si surpriza! Fratele lui nu il ducea nicaieri sa isi caute un job,sotul meu a trebuit sa ii plateasca chirie,cu toate ca nu lucra si nici fratele sotului nu platea chirie deoarece apartamentul e cumparat de el.De multe ori il intreba pe sotul meu daca merge cu ei sa manance in oras si normal ca sotul meu zicea ca nu,pentru ca nu are bani.Si ii zicea 'Asta e,atunci stai acasa!'.
Daca cumnata in timpul zilei avea treaba in oras sau ce mai stiu eu ce,daca ea iesea din casa,trebuia si sotul meu sa plece din casa,nu avea voie sa ramana in casa daca nu era cumnata sau cumnatul acasa.
Nu-i interesa ca afara ploua sau e frig,etc.
Abia dupa 8 luni si-a gasit locul acesta de munca.Printr-o agentie.Si normal ca nu a stat pe ganduri,a acceptat din prima.
Dupa o luna a gasit o chirie si ne-am dus si eu si copilul.
Soacra mea,da,ne-a ajutat foarte mult!Dar are si ea viata ei,a avut inmortmantarea socrului,cu toate pomeniile si parastasurile aferente,in octombrie a fost operata,pana in decembrie a trebuit sa stea la o Casa di Riposo,pe care a trebuit sa o plateasca,in fine,cert e ca nu ne putem baza la infinit pe ea,nu e nici normal,nici logic,nici moral,nici ce mai vreti voi.
Celalalt frate al sotului nu se descurca nici el stralucit,deci nu avem nici o baza nici in el,in caz de nevoie.
Am doua surori in Italia.Una lucreaza pe un salariu de nimic,abia ii ajunge ei sa se intretina si alta care trebuie sa isi intretina familia din Romania.
Avem nasii nostrii aici,la Verona.Dar si ei au avut o multime de probleme in ultimul timp.Nasul a schimbat vreo 5 locuri de munca in 2012,de la multi nu si-a mai vazut salariile,au si ei 3 copii(2 la scoala,1 la gradinita).
Deci suntem cam singuri chiar daca avem familia aproape.Fiecare le are pe ale lui si e si normal sa se gandeasca mai intai la el,si abia apoi la ceilalti.

No,lamuririle acestea vroiam sa vi le aduc la cunostiinta,ca sa intelegeti mai bine situatia.
Stiu ca nicaieri 'nu umbla cainii cu colaci in coada',dar pentru familia ta si din dorinta de a va fi cat mai bine,sunt sigura ca fiecare dintre noi ar risca si ar incerca aproape orice!

Mergi la inceput