Pareri,va rog !
Raspunsuri - Pagina 6
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miriama Vorbim aici de o cultura si o zona complet diferita de Germania unde se incumeta sa mearga oricine la primul gand care-i trece prin cap... VICTORIA este arta de a continua! |
Stai linistita ca nici in Germaniei nu ar avea multe sanse!Germania functzioneaza inca cu drept de munca,pe care romanii nu-l au!Am intzeles ca exceptzie fac cei cu studii superioare(ei nu ar avea nevoie de drept de munca),insa nici in cazul lor nu e usor,ca in Germania itzi trebuie in 99% din cazuri(cifra e...aproximativa)limba germana.
Iar la negru in Germania...mai slabutz!
Dana
XIO spune:
Miriama, nu am fost de acord cu ce ai spus in privinta preturilor. Da, normal ca preturile sunt mai mari dar si salariile sunt pe masura.
Asta imi aminteste de o colega de facultate plecata in Germania care cand s-a reintalnit cu noi, fetele din fosta grupa la un suc ne-a povestit cat e de bine acolo, cum ii ajunge salariul ca sa traiasca si ea si prietenul (el nu lucreaza), cum daca vede o bluza la un magazin si de la altul care e mai departe o poate cumpara cu jumatate din pret nu s emai oboseste sa mearga acolo samd, asta pana cand a auzit ca si eu si inca o prietena vrem sa plecam. Atunci ne-a spus ca nu e asa roz cum credem si ca e greu, si ca uite benzina e mai scumpa in Germania (cu cativa centi), si ca o sticla de Granini e 6 lei pe cand in Romania era doar 5 samd.
Ba mai spre seara i-a trimis colegei care a contrazis-o mai tare o lista cu preturile de la mancare din Romania si Germania, cu diferentele de rigoare de cativa centi 'uitand' ca in Romania acestea trebuiau cumparate din 200 de euro pe cand in Germania sunt cumparate din minimum 2000 de euro.
Ce vreau sa spun este ca nu ai ce sa comari la preturi atata timp cat salariile difera.
miriama spune:
XIO, tu postezi ca sa scrii ceva... dar esti in deplina necunostinta de subiect...
preturile sunt absolut reale. O minima cautare pe net iti va cnfirma.
Ca sa-ti dau un exemplu: un vanzator (cu atributii de delivery) la un magazin al unui brand important are un salariu de 5000 lei. Nu este localnic si este singur aici, familia lui fiind in tara de origine. Nu-i ramane mare lucru din salariu fiindca il omoara chiria, mancarea. Nu-si poate aduce familia aici fiindca din salariul asta nici in vis n-ar putea plati scoala.
E adevarat, nu multi vanzatori au asa salariu in Romania si poate nici in Germania, dar nici nu cumpara malaiul cu 26 lei/kg... Mancarea este extrem de scumpa totul fiind din import.
Iar pentru ceea ce ar fi dispusa mama_stefi sa lucreze nu sunt salariile mari.
Sunt si aici multi "palmasi" dar traiesc vai-mama-lor in ce conditii... nu vrei sa stii...
Asa ca, nu stiu cum e cu prietenele tale, nici nu ma intereseaza, insa te asigur ca p-aici e cum iti spun!
XIO spune:
Da, m-am plictisit zilele astea si am zis sa aberez pe desprecopii, ca altceva nu am ce face.
Nu trebuie sa te intereseze de prietenele mele, era un simplu exemplu. Si daca nu poti purta o discutie frumoasa mai bine nu scrii.
Sa iti dau un exemplu de un raspuns matur si frumos din partea ta:
'Xio, aici salariile nu sunt deloc mari, spre exemplu un vanzator are un salariul de 5000 de ron, la o chirie de x ron, si cu preturile spuse de mine e cam greu sa te intretii. Sunt salariile mai mari decat in Romania dar raportul salariu-pret sunt la fel'.
Ceva de genu' puteai spune ca sa avem un dialog civilizat si frumos.
miriama spune:
din moment ce ma acuzi de nesinceritate si ma compari cu prietenele tale, fara macar sa ma cunosti nu cumva vrei sa-ti spun si "da, XIO> ai dreptate"?
XIO spune:
Nu te-am acuzat de nesinceritate, am spus ca e o diferenta intre a avea un salariul de 200 de euro si unul dublu atunci cand compari preturile.
TU ai spus ca o paine costa 5-6 lei fara sa mentionezi cat este un salariu mediu.
Nu te-am comparat cu colega si nici cu prietenele mele, am dat un exemplu in care actiunea este identica: discutia despre preturi fara sa tina cineva cot de diferenta dintre salarii.
Letitia1 spune:
miriama: Noi am venit in Emirate cu un job super bun, cu calificare inalta si nici nu eram chiar "coate-goale" la acel moment si cu toate astea adaptarea a fost un cosmar. De cateva ori am facut bagajele sa plecam in zone mai europene. Despre integrare... inca nu s-a intamplat... Traim pentru ca suntem familia unita si ne sustinem reciproc insa adaptarea nu s-a incheiat. |
miriama, eu nu cred ca lui mami-stefi i-a trecut vreo secunda prin cap sa emigreze in emirate. Nu cred ca e o destinatie foarte populara sau la indemina oricui (chiar tu spui ca aveti studii inalte, ceea ce la ei nu e cazul)si oricum femeia a spus ca vrea europa (a enumerat vreo citeva tari). Deci discutia despre preturi cade din start si nu e la obiect.
Problema e ca peste tot e criza si cu cit mai calificat, cu atit mai usor patrunzi. Si in uk iti trebuie drept de munca, doar daca sotul obtine vreun contract in constructii, pe undeva. Dar parca ziceai ca ati gasit ceva in Austria, deci mult noroc.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui miriama n-am inteles XIO de ce ai dezaprobat postarea mea; am prezentat mai detaliat ceea ce se intampla la fata locului unde ma aflu ca sa stie eventual in ce se baga si sa nu se lase dusa de val in necunoscut. Vorbim aici de o cultura si o zona complet diferita de Germania unde se incumeta sa mearga oricine la primul gand care-i trece prin cap... VICTORIA este arta de a continua! |
Mai , eu ii dau 'dreptate ' lui Xio...nu ai dreptate domnule. Ce stii tu.
Indiferent de ce tara se vorbeste, apare Xio cu parerile unui prieten, rude,coleg, etc.....si ea stie mai bine decit toti cei care locuiesc in tara aia.
Chiar nu ati aflat ca Xio detine 'adevarul'
miriama spune:
citat din mesajul lui XIO Miriama, nu am fost de acord cu ce ai spus in privinta preturilor. Da, normal ca preturile sunt mai mari dar si salariile sunt pe masura. Asta imi aminteste de o colega de facultate plecata in Germania care cand s-a reintalnit cu noi, fetele din fosta grupa la un suc ne-a povestit cat e de bine acolo, cum ii ajunge salariul ca sa traiasca si ea si prietenul (el nu lucreaza), cum daca vede o bluza la un magazin si de la altul care e mai departe o poate cumpara cu jumatate din pret nu s emai oboseste sa mearga acolo samd, asta pana cand a auzit ca si eu si inca o prietena vrem sa plecam. Atunci ne-a spus ca nu e asa roz cum credem si ca e greu, si ca uite benzina e mai scumpa in Germania (cu cativa centi), si ca o sticla de Granini e 6 lei pe cand in Romania era doar 5 samd. Ba mai spre seara i-a trimis colegei care a contrazis-o mai tare o lista cu preturile de la mancare din Romania si Germania, cu diferentele de rigoare de cativa centi 'uitand' ca in Romania acestea trebuiau cumparate din 200 de euro pe cand in Germania sunt cumparate din minimum 2000 de euro. Ce vreau sa spun este ca nu ai ce sa comari la preturi atata timp cat salariile difera. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
pai cine a scris, XIO, ce am bolduit mai sus? Nu e echivalent cu a spune ca nu e adevarat ce scriu???
Si cum nu m-ai comparat cu prietenele tale, pai ce cauta ele in discutie vizavi de mine? Adica daca ele au procedat asa crezi ca toata lumea face la fel??
Letitia1, discutia despre preturi a provocat-o XIO. Eu m-am adresat pt. mama-stefi ca sa stie la ce sa se astepte. Intr-adevar cu ce poate lucra ea nu-i suficient sa asigure traiul aici, dar poate sotul ei are o calificare si e bun profesionist si asta ii poate aduce un contract bun. I-am atras atentia sa fie atenta la oferta fiindca astea-s preturile. Vrei-nu vrei cu ele traiesti, nu inteleg cum spui ca nu-s importante. Ba cred ca sunt poate cele mai importante cand te gandesti daca accepti sau nu o oferta...
Si daca vrea sa incerce, sa pofteasca, nu tin eu usa inchisa dar asa stau lucrurile; eu m-as bucura daca cineva mi-ar vorbi cinstit despre situatia de la fata locului.
P.S. Banuiesc ca bafta in Austria o adresezi pt. mama-stefi. Sa aiba!
miriama spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Mai , eu ii dau 'dreptate ' lui Xio...nu ai dreptate domnule. Ce stii tu. Indiferent de ce tara se vorbeste, apare Xio cu parerile unui prieten, rude,coleg, etc.....si ea stie mai bine decit toti cei care locuiesc in tara aia. Chiar nu ati aflat ca Xio detine 'adevarul' |
adevar grait-ai!