Piersicute de iulie august (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

ADA: pe de alta parte, stiu ca voi sunteti tot pe lp Humana. poti sa i iei de la Humana cereale care au deja lapte in compozitie si tb sa i adaugi doar apa:
http://www.lapteprafhumana.ro/cereale-de-la-4-luni/cereale-gris-cu-vanilie-bourbon

sau pe astea de la Topfer amestecai le cu laptele Humana, dar nu asa cum scrie pe cutie, ci pune numai putin lp, ca sa ramana mai groase si asa poate inghite mai bine. poate fiind prea lichide ii curg din gura cand i le dai cu lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Hello.
Fleur, ma bucur mult ca s-a rezolvat asa bine cu cresa. Sper sa ii placa lui Eric si sa fie totul in regula.
Laura pana la urma cand o sa poti face testele alergologice?
Cartea de care spui tu o am si eu in engleza, in format epub (e pentru e-readere nook). Daca intereseaza pe cineva sa ma anuntati. Mai am vreo cateva in acelasi format, dar eu parca nu imi gasesc niciodata rabdarea sa citesc carti de parenting. Caut info pe net despre chestii practice cum ar fi diversificarea sau masajul bebelusului (astea sunt ex care imi vin acum), dar cand vine vorba de carti nu stiu de ce mi se pare toate lungi, plictisitoare si relativ inutile (la astea de parenting ma refer). Stiu ca gresesc, dar de cate ori ma hotarasc sa citesc cate una renunt si uit de e-reader prin vreun colt.
Va pup, ne citim maine la cafea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Multu mult, INA si somn usor. O sa insist cu lingurita ca altfel nu o sa se mai invete niciodata..O sa le termin pe astea de la Topfer si pe urma le mai schimb. DE duminica pot sa-i bag legumele?
MURATURICA, si eu am aceeasi problema cu cititul acestor carti. Dar, parca de la un timp nu mai am rabdare sa citesc nimic. Ma rog in afara de cele care-mi trebuiesc mie, efectiv profesional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Buna fetelor! La multi ani sarbatoritelor mamici si piersicutelor ce poarta numele Sf Ion!

Mi-e tare ciuda ca nu mai reusesc sa urmaresc discutiile de aici, citesc pe sarite, cand alaptez, dar cum o repriza de papa la noi dureaza 5 minute nu apuc sa vad tot.
Din ce am retinut:
Balanta eu am scos buretele de la Britax de vreo 2 saptamani pt ca eu o scoteam in parc si era imbracata in cosmonaut si nu prea mai incapea, era prea incorsetata si urla saraca. Pe el scrie pana la 8 kg, a mea are pana in 7,5 dar cred ca nu au luat in calcul si felul cum e imbracat bebe. Sper sa fie safe si sa ne fereasca Dzeu de accidente oricum!
Fleur: eu am morcovi de la tara din gradina, oare au si aia nitriti din sol chiar daca ai mei nu folosesc deloc substante de-astea?
Porumbita: sunt geloasa pe plimbarea ta. La noi e multa munca, dupa 1 ian comenzi putine dar noi nu stam, exersam diverse forme de torturi, facem decoruri, e mult de treaba ca sa ne prinda primavara in mare forma. Eu sunt tare ambitioasa si deja cred ca am vise mai mari decat capacitatea de munca, dar vorba aia, cine nu viseaza nici nu are unde sa ajunga.
Ina: eu ii dau cu lingurita cereale cu LM cam 50 ml apoi o mut la san. Dupa vreo 4-5 zile efectul miraculos a disparut brusc si a inceput iar sa regurgiteze, si imediat dupa masa si intre mese :( De maine poimaine ma mobilizez si trec la piure de legume, tot la lingurita. La pranz ii voi da legume apoi LM iar dupa amiaza mut cerealele in aceeasi secventa ca pana acum. Incep sa iau in calcul ca o fi si de la ce mananc eu dar la varsta asta deja nu mai am nervii necesari sa iau alimente prin eliminare, ce naiba, am mancat de toate si 4 luni jumate a fost ok si acum de o luna sa faca reflux, e prea ciudat pt mine...
Va tin la curent cum o sa mearga diversificarea!
Bumbitza, eu tot pe Infarix am mers la 4 luni, dar eu l-am primit moca de la medicul de familie. Si la 6 luni tot Ifarix ii fac, nu schimb gama.
Ada felicitari pt mancaciosul de Nectarel, ce bine a evoluat!

Azi mi-a dat motive de mare mandrie, a stat singura in fundulet, nesustinuta vreo 2 minute! Pana acum o mai puneam intre perne dar a inceput sa se aplece pana sta singura, de obicei cadea pe o parte in primele 10 secunde, dar azi a stat ceva. Nu ma stresez ca e prea devreme ca mama jura ca tot la 5 luni si ceva am stat si eu.
Altceva ce sa va mai zic, mi-a facut noaptea praf incepand cu ora 4.30 s-a tot foit ca isi pierdea suzeta, o gaseste dar se chinuie sa si-o bage invers si se smiorcaie... Daca as putea as dezvata-o dar adoarme mult mai usor cu ea. Deci de la 4,30 m-a trezit din ora in ora pana la 8,30 trezire finala, dar zic mersi ca doarme dusa de la 8 macar, am si eu un somn luuuuung si restul reprize fragmentate. Bine ca nu face mereu asa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Buna seara, fetelor,
Am adormit si eu printul si mi s-a facut dor de voi.
Noi am avut alte zile pline, scaune cu mucus duse la analize au aratat sange in kk, am mers pe firul povestii si se pare ca a fost vba de o alergie - la cartof sau la avocado. O alta var ar fi alergia la proteina de lapte, dat fiind ca am baut cateva zile lp fara lactoza, deci cu proteina.
Altfel, acum suntem bine, analizele repetate au iesit bine - le vom mai repeta oricum - si am luat o pauza de la introdus alimente noi. Mancam piureul d morcov cu pasarnac, patrunjl si telina cu branzica calcica. Fleur, ma intrebasei mai demult de branza asta, am vazut ca te-au lamurit fetele cum se face. Iese f buna la gust, nu are gust de lapte, deci juniorul meu o accepta cu placere. Problema mea este ca nu reusesc sa o fac din lapte HA, aveti idee daca se poate face? Decamdata o fac din nan delactozat.

Ina, te rog, ne poti spune mai multe despre alergia de tip latex? Am cautat pe net, dar sunt destul de putine info (poate scrii pe blogul tau si despre asta ).
Fleur, multa bafta cu cresa, ce frumos s-au aranjat toate!
Laura, dar de ce vrei tu trimitere si nu te duci la un alergolog in privat? Si eu as vrea sa mergem, la noi nu e urgent, dar vreau sa imi explice cineva legaturile dintre alergii si chestii de genul asta.
Aruba, felicitari pt statul in fundulet. Si al meu se ridica si il incurajez, nu cred ca le face rau cand sunt pregatiti.

Nu mai pot scrie ca pic de somn. A plcat sotul meu n delegatie azi dimineata la 3 si, desi nu adormisem deloc psna atunci, nu am mai putut adormi.
Ne citim la cafea, noapte buna!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Din ce in ce mai putin timp...

Am intrat mai mult sa urez si eu La multi ani tuturor Ioanelor, Ionilor, Ioanilor, Oanelor si celor sarbatoriti azi, pana nu se face maine.

Fleur felicitari pt noul loc la cresa. Merita sarbatorit.

Laura e ff misto cartea, o am si eu, dar nu cred ca acum iti mai foloseste. Aveau si de prune la tei? Nu prea se gasesc.

Am observat si eu ca unele din borcanelele de la hipp au zahar adaugat. Caise, piersici.

Roxy bona a fost ok azi, mi-am stapanit impulsul de a o concedia. Nu m-a calcat pe nervi inca :))). Dar am trimis-o sa-si faca niste analize maine, sa fiu linistita ca nu e purtatoare de vreun microb. Oricum dintre 2 rele ( cresa vs bona) parca inclin sprea cea mai putin rea...bona.

A trecut cineva la scaunul de masina cu fata? Aruba inteleg eu bine, tu? Desi Patrick are doar 8.5 kg, avand peste 70 cm, deja nu prea mai sta comod in scoica din cauza picioarelor. Sta cu ele flexate sprijinite de spatar. Ma gandesc sa-i iau scaunul de masina cu fata. O sa iau tot peg perego.

Ma bag la nani, mai jncerc sa mai intru maine ca mai vroiam sa mai scriu cate ceva. Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Carmen, este prea mic (nu ca dimensiuni, ci ca varsta) ca sa il pui cu fata. Pana la cel putin un an este cel mai sigur sa ramana cu spatele. Cat mai mult posibil, si dupa aia. Un exemplu in sensul asta sunt tarile scandinave (unde sunt cu spatele pana pe la 4 ani), dar nu am acum sursa la indemana.

Aruba doar i-a scos insertul (buretele) acela pentru nou-nascut, despre asta intrebase cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ada, eu le-am dat cerealele cu lingurita. cereale de orez bio de la milupa.
laura, cu legumele nu se omoara, dar nici nu refuza. mananca mai in sila, asa.
dovleac le-am dat de la borcanel. mie mi se pare oribil la gust asta din borcanel , dar ei il mananca mai bine decat morcovul.
fleur, ma bucur pt norocul cu cresa. lma pt azi!

eu l-am trecut pe eric pe fier tot-hema, ca haussman a luat mult timp si totusi nu s-a rezolvat problema anemiei la el. asta ii place, il bea cu pofta . nu inteleg gusturile bebelusilor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Am dormit si noi aproape 2h dupa amiaza inspre seara, ce bine e...

IIuli, ma bucur ca au iesit bine analizele. Poate e el pur si simplu mai sensibil. Nu mai retin, voi ati facut testele alergologice?

Laura, cum adica nu-i relevant la 6 luni sa-i faci teste de alergie? Dar cand e relevant, dupa ea? Daca nu acum din timp e bine sa se depisteze alergiile, atunci cand? Se refera probabil ca unele alergii alimentare la bb-i trec in timp? Oricum, ciudat.

M-ati pus pe ganduri cu fierul. Eu il vad pe Eric f palid si stiu ca mananca putine solide, poate prea putin pt necesarul de fier. Aici nu pot cere analize asa de capul meu iar dr. il va vedea abia la...9 luni (prin aprilie). M-as duce, iar, la urgente pediatrice, desi nu e urgenta propriu zisa.

Carmen, si eu stiam ca scaunul de masina trebuie pozitionat tot cu spatele la sensul de mers. Asa si noi, am abandonat scoica, din care ii atarnau picioarele si nu-l mai incapeau centurile, si am trecut la un scaun Britax (un model mai vechi). Este pt varste 0+ si se poate pozitiona cu spatele sau cu fata. O sa ma uit pe instructiuni (e carticica in masina) sa vad de la varsta se poate muta cu fata.

Aruba, e ok sa-i dai morcovii bio din gradina proprie.

Muraturica, vreau si eu e-reader. Cred ca am sa-mi fac unul cadou, pana la urma . Formatul asta epub e valabil pt toate readerele sau numai pt nook?

Ada, ai grija ce-ti mai intinzi pe acolo!

Va pup si sper sa nu va trezeasca bebeii decat spre dimineata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata.
Dau o cafea mare cu lapte ca nu am mai dat de mult.
Aurora s-a trezit azi la 6, a papat si acum se tot fataie in somn. Daca o tine tot asa isi decaleaza programul si adoarme mai devreme de ora ei normala (21.30-22.00) ceea ce inseamma ca se va si trezi mai devreme. Nu ma plang, doar constat. Zilele astea a fost mai agitata, a dormit mai putin in timpul zilei si a fost mai maraita. O mai apuca plansul din senin, se mataie daca isi scapa vreo jucarie. Pana acum cauta cu manutele pe langa ea pana o gasea, acum zici ca a uitat si cum ii iese din raza vizuala incepe mataiala. Plus ca e tot cu mainile in gura, se freaca de mama focului. Scoate suzeta, baga mana si apoi se mataie dupa suzeta pe care nu mai stie sa o duca la loc.
M-am uitat in gurita ei si are doua umflaturi mici albe cam in zona caninilor. Eu stiam ca incisivii ies primii, oare e ok sa iasa caninii de jos? Mama zicea ca ei i-au iesit dintii intr-o ordine bizara iar apoi cand i-a schimbat pe cei de lapte i-au iesit incisivii dublii (unii in spate altora) si a avut nevoie de interventie stomatologica. Sper sa nu fie cazul la Aurora. Momentan nu pare sa o doara, jucaria de dentitie o arunca si tot mana e de baza.
Ai vostri cat dorm in timpul zilei? Aurora dormea vreo trei reprize bune, unele si de 2 ore, dar ieri spre ex a dormit 1.h30 adunat.
Fleur, epub e pentru majoritatea e-readerelor, cu exceptia kindle. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats
Eu am primit e-readerul de la sot dupa ce am nascut. Credeam ca nu o sa imi placa, ca o sa duc dorul paginilor adevarate, dar nu e asa. E super comod, usor de tinut in mana, nu mai trebuie sa tin minte pagina la care am ramas. Eu citesc mai mult de cand il am ca e mai usor sa pornesc repede e-readerul si sa citesc cateva pagini. Era fain cand era cald afara si Aurora dormea in carucior, iar eu citeam pe o banca.
Va pup si mai bantui pe aici daca nu se maraie asta mica toata ziua.


Mergi la inceput