Dezbatere: cenusa sau huma
Raspunsuri - Pagina 28
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ B.nica, ma bucur pentru tine si pentru faptul ca (,) coliva si regulile te-a ajutat si te-au tinut pe linia de plutire. E perfect daca vorbesti de experienta asta in ceea ce te priveste. Devine dificil si nedrept cand vorbesti despre experienta asta in ceea ce-i priveste pe altii, si ii judeci din cauza faptului ca ei nu au considerat necesar sa respecte toate traditiile de la inmormantare. Ba chiar le spui categoric ca le lipseste consideratia fata de cel plecat. E o judecata stramba. Nu esti singura care a pierdut pe cineva drag. Atat doar ca pe unii pur si simplu nu ii incalzeste cu minic o inmormantare ´´ca la carte´´. |
Lady J, am spus clar si raspicat ca pt. unele persoane cutumele inmormantarii religioase sunt benefice.
Categoric nu sunt singura care a pierdut pe cineva drag dar nu este de datoria mea sa spun cum am trecut eu peste aceasta durere?
ladyJ spune:
B.nica, mai zic o data ca, bag de seama, nu ai inteles interventia mea.
E super OK sa vorbesti despre experienta ta, raportat la tine.
Nu e OK insa sa ii judeci pe altii si sa le spui ca nu le pasa de cel decedat daca nu fac ca tine!
J G spune:
B.nica, mi-a fost foarte clar ca desconsideri orice alta parere, tu spunand clar ca probabil noi n-am inmormantat pe nimeni de gandim asa, etc, etc. Dupa care la intrebari directe ai inceput sa dai raspunsuri din colt in colt, fara legatura cu nimic.
In alta ordine de idei, iti prezint in premiera absoluta ce fac, cu adevarat, psihologii in cabinetele lor. De fapt, e foarte simplu, mergem la scoala 3 ani ca asa trebuie, apoi master, apoi vreo 3-4 ani de formare de sanchi, totul fiind de fatada, avand in vedere ca toti aplicam o metoda simpla care merge la fiecare client.
SENZATIONAL!!!!!!
b.nica spune:
citat din mesajul lui ladyJ Devine dificil si nedrept cand vorbesti despre experienta asta in ceea ce-i priveste pe altii, si ii judeci din cauza faptului ca ei nu au considerat necesar sa respecte toate traditiile de la inmormantare. Ba chiar le spui categoric ca le lipseste consideratia fata de cel plecat. E o judecata stramba. |
Tot stau si ma intreb daca ai inteles gresit sau dai in mod deliberat o interpretare gresita la cele afirmate de mine.
Pana am sa ma lamuresc am sa dau o explicatie aici la cele de mai sus.
Am declarat ca pentru cei care sufera la decesul unei persoane apropiate pregatirile legate de cutumele religioase sunt benefice pt. ca ii impiedica sa se cufunde in durerea lor.
Am mai afirmat ca acest fenomen este greu de inteles pt. aceia care nu sufera in aceste momente si adaug pt. ca sufleteste nefiind legate de persoana decedata toate pregatirile li se par o corvoada si nimic mai mult.
salcia spune:
Eu ma intreb daca e posibil sa ingropi pe cineva fara niciun fel de ceremonie? Adica doar rudele apropiate, la cimitir, cineva sa zica trei vorbe (daca vrea), si atat. E posibil asa ceva in Romania?
ladyJ spune:
B.nica
De ce as da o interpretare eronata, voit eronata, la ceea ce spui tu? Cu ce crezi ca m-ar ajuta sa ma joc de-a interpretarile si sa imi las imaginatia sa zburde pe randurile tale?
Am inteles fix ceea ce ai scris. Daca te-ai exprimat gresit nu e vina mea.
Tot ce am spus a fost ca unii oameni, chiar si sufleteste legati fiind de cel decedat, nu doresc sa respecte toate traditiile inmormantarii. E simplu.
Hai sa incheiem, eu incep sa ma repet si nu are sens.
b.nica spune:
citat din mesajul lui J G B.nica, mi-a fost foarte clar ca desconsideri orice alta parere, tu spunand clar ca probabil noi n-am inmormantat pe nimeni de gandim asa, etc, etc. Dupa care la intrebari directe ai inceput sa dai raspunsuri din colt in colt, fara legatura cu nimic. In alta ordine de idei, iti prezint in premiera absoluta ce fac, cu adevarat, psihologii in cabinetele lor. De fapt, e foarte simplu, mergem la scoala 3 ani ca asa trebuie, apoi master, apoi vreo 3-4 ani de formare de sanchi, totul fiind de fatada, avand in vedere ca toti aplicam o metoda simpla care merge la fiecare client. SENZATIONAL!!!!!! |
Opa! Am intrat pe un teritoriu tabu, acela al psihologilor unde religia este nelijabila ca influenta si numai conversatia intelectuala poate rezolva o suferinta psihica!
Tot in alta ordine de idei noi medicii mergem "la scoala" dublu ca timp si dupa ce o terminam noi astia care ne cunoastem lungul nasului consideram ca scoala deabia atunci incepe!
Asta nu ca sa ma dau eu mare dar pt. ca sunt unii care fac bau-bau cu meseria lor dar se compromit, culmea, tocmai pe domeniul lor: dau ca batu' in balta acolo unde era gheata mai subtire!
ladyJ spune:
OMG, B.nica, esti de-a dreptul simpatica. Mi-a si trecut supararea
Zau, esti de belea. M-ai facut sa rad la un subiect atat de...deosebit.
b.nica spune:
citat din mesajul lui ladyJ OMG, B.nica, esti de-a dreptul simpatica. Mi-a si trecut supararea Zau, esti de belea. M-ai facut sa rad la un subiect atat de...deosebit. |
Eu sau userul JG cu care nu ai nicio tangenta, sunt convinsa de asta!Explozia din postarea ta de mai sus dovedeste ca nu te simti in largul tau, nu te caracterizeaza!
Si mai lasa-L pe OMG ca tot nu te bazezi pe el!
LauraNicole spune:
B.nica, inmormantarea a doi bunici care m-au crescut, a unui var, a propiului meu copil( ce-i drept nu nascut de mine dar asta nu mi-a micsorat suferinta), a tatalui meu, a altui var ce a murit la 2 luni dupa tata, a unei matusi, ultimile 4 petrsoane in doar ultimii 5 ani consideri ca experienta necesara pentru a-mi exprima dezgustul pentru tot ceremonialul de inmormantare sau mai am de invatat, cine stie, de experimentat alte inmormantari pentru a avea drept de opinie?
Te asigur ca in nici unul din cazuri nu mi-a fost mintea ocupata cu toata harababura cheltuielilor si umblaturilor pentru a trece mai usor peste pierderi. Din contra, pentru a nu arunca povara pe urmele familiei sau a celor care se vor ocupa de mine cand oi muri, voi lasa scris ce vreau. Nu cheltuieli inutile doar pentru a da bine la ochii lumii.
Singura mea dorinta pe care vreau sa mi-o respecte e sa se dineze tot ce se poate dona si, daca e posibil, sa mi se imprastie cenusa undeva aproape de mare sau sa fiu ingropata alaturi de sotul meu. Nu vreau sa devin o povara pentru copiii mei si nici sa-i oblig la cheltuieli inutile. Cat mai ieftin si simplu. Si nu cred in polologhiile preotilor. Daca e sa se spuna ceva la inmormantarea mea vreau sa fie din partea celor care m-au cunoscut si apoi fiecare sa-si traiasca viata. Sa faca o fapta buna in numele meu si ar fi o pomana mult mai buna decat gatit cazane de mancare pentru barfitori si cumparat lucruri pe care oricum eu nu le mai pot folosi. Chiar si in Rai se mai schimba moda iar daca ajung in Iad oricum e ptrea cald sa fiu imbracata.