Dezbatere: cenusa sau huma
Raspunsuri - Pagina 18
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
nu ma deruta nici tu pe mine pe la noi groapa de beton e groapa de beton, si cavou e cladirea aia cu usa si cu rafturi inauntru. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Da,asta e cavoul!
Dana
mihaela77O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianna (cand eram copchil aveam o placere morbida sa stau cu nasul lipit de cate-o usa de-aia de cavou si sa ma uit inauntru, ca era usa metalica din zabrele - nu stiu de ce, ca pe vremea aia nu se purtau plasmele puse inauntru, doar cate-o vaza de cristal putea vedea publicul. sa mai zic cat mi-as fi dorit sa avem si noi cavou? si pe vremea aia nici groapa betonata n-aveam. ce-i drept, nici eu nu cred c-aveam notiunea de moarte prea clara ) |
wow...ce placeri horror!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M
Viata...
ladyJ spune:
Anda, eu cred ca selene are dreptate.
Am mai auzit ce povesteste ea.
O fi perioada de 7 ani in care nu ai voie sa misti sicriul vechi, dar daca in aceiasi groapa se mai adauga un sicriu e deja alta poveste, in opinia mea. Practic nu dezgropi pe nimeni, nu desfaci nimic sa te uiti, ci deschizi groapa pentru a mai adauga pe cineva. Cred ca nici nu sapa pana se vede sicriul vechi.
Gropile in care sunt ingropate mai multe persoane sunt mai adanci. Poate asta e detaliul care face diferenta.
nelia spune:
Eu pot spune ca nu-mi place ce au facut romanii, si nu sint singurii, din inmormintarile lor, dar nu ca nu-mi plac inmormintarile la romani. Ce vina are traditia si ritul lasat din stramosi ca la imormintarea lui nea Gheorghe din ziua de astazi, cu un baiat in Italia si altul in America, da de pomana nepotilor o masina si praznicul intru pomenirea lui se tine la restaurant?
Altfel, inmormintarile la romani nu sint nici mai bune, nici mai rele decit cele ale nemtilor, ale grecilor, ale italienilor, ale canadienilor. Si multe popoare au carti ale mortilor, inclusiv romanii au scrieri, in care sint descrise si dogmele, si riturile si superstitiile poporului respectiv si interpretate.
andacos spune:
Pai Lady si ca sa sapi groapa mai adinca...nu trebuie sa scotzi sicriul care e acolo?
S-or fi modificat legile...habar n-am,cind ne-am lovit noi de ele,nu era voie sa desfaci mormintul pina-n 7 ani!
Dana
mihaela77O spune:
eu personal,am alta problema...mie mi-e frica de morti!dar frica!
in incaperea in care a murit bunica mea,n-am mai intrat neam singura!ce incapere,nici in apartament,ca pe vremuri se tineau in casa mortii...
in camera in care a stat taica-meu,pe masa la fel,nu mai pun piciorul singura...
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M
Viata...
ladyJ spune:
Nu, caci groapa se sapa mai adanc inainte de primul...chirias.
Nu stiu exact masuri, dar spre exemplu, o groapa normala are 2 metri adancime, si e pentru o singura persoana, in primii 7 ani cel putin .
Exista si groapa de 2 persoane, care are 2,50 metri adancime. Aici se poate ingropa o a doua persoana fara a-l misca pe primul chirias, edit chiar daca decesul celei de-a doua persoane e in primii 7 ani.
Altfel nu imi explic diferenta intre ce zici tu si ce zice Selene.
andacos spune:
citat din mesajul lui ladyJ Nu, caci groapa se sapa mai adanc inainte de primul...chirias. Nu stiu exact masuri, dar spre exemplu, o groapa normala are 2 metri adancime, si e pentru o singura persoana, in primii 7 ani cel putin . Exista si groapa de 2 persoane, care are 2,50 metri adancime. Aici se poate ingropa o a doua persoana fara a-l misca pe primul chirias. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
asta nu stiu...eu stiam ca-s standard!
Dar la penuria de locuri de veci(din ce spunetzi voi ca v-am spus ca noi suntem asiguratzi)tot ce-o posibil ca ..."standardul" sa se fi modificat.
Dana
Selene_Bunny spune:
Asa e, ladyJ, e strat de pamant lasat intre sicrie, eu nu am vazut sicriul bunicului cand am inmormantat-o pe bunica, dupa cum nu am vazut nici sicriul tatalui meu cand l-am inmormantat pe bunicul.
andacos spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Asa e, ladyJ, e strat de pamant lasat intre sicrie, eu nu am vazut sicriul bunicului cand am inmormantat-o pe bunica, dupa cum nu am vazut nici sicriul tatalui meu cand l-am inmormantat pe bunicul. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Si cam citzi metri adincime avea groapa aia?
Intreb si eu de curiozitate!
Dana