Fara cuvinte!
Raspunsuri - Pagina 7
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu http://observator.a1.ro/monden/MIhai-Viteazul-in-top-3_3246.html |
lucialu, multam pentru link. mianna, in reportajul antenei1 in secunda 29 ai raspunsul la intrebarea ta: pe vremea cand Sergiu Nicolaescu si aplaudacii sai se laudau cu locul 3 in top, filmul abia stransese 2000 de voturi. Toate celelalte filme de pe primele 10 pozitii aveau, dupa cum se vede in captura, peste 50000 voturi cu exceptia unuia ce avea 12000.
Caz tipic de stire fabricata. Bagam filmul pe IMDB, sunam la cunoscuti sa voteze, si imediat ce strangem repede-repede numarul de voturi peste baremul minimal de intrare in top sunam la redactii sa dea drumul la stire pe post. Cu titluri bombastice gen "sparge topurile IMDB" samd. Bai, ce tari suntem, i-am spart in figuri p-americani cu hollywoodul lor cu tot! Intre timp s-a racit gogoasa ... clar e conspiratie mondiala impotriva Romaniei.
mianna spune:
intrebarea mea e legata de sectiunea "history", cand azi pur si simplu filmul nu figureaza la acea sectiune. deloc. na, imi dau seama ca astea se adauga/se sterg cu un simplu click de catre cei care au acces la respectivele butoane, dar nu vad logica pentru care acum doi ani inca ar fi avut si eticheta de film istoric iar astazi n-o mai are.
hai ca intre timp am invatat sa mai butonez IMDB-ul si-am ajuns aici:
http://www.took.nl/250/title/tt0066078
daca inteleg eu bine, a fost adaugat in IMDB in 20 ianuarie 2009 si tot in aceeasi zi a avut 1913 voturi, c-o medie de 8.0. zic c-a scazut rezonabil daca azi are 7.8
buflea spune:
Nu cred ca poate nimeni contesta popularitatea lui SN. Si nu cred ca a fost impusa, SN s-a dezvoltat ca artist intr-o perioada in care publicul nu avea prea multe optiuni. In plus a fost un barbat frumos, avea un timbru al vocii deosebit si la timpul lui a dezvoltat un gen de cinematografie neincercat de nimeni pana atunci in arta romaneasca si anume filmul politzist de aventura.
Acum daca ma uit in urma, parca sunt de acord cu voi: cam puerile ideile lui, cam usurele incercarile lui artistice. Dar atunci, pe cand eram de varsta Pistruiatului i-am savurat toate filmele si probabil ca multi din generatia mea, am fost indragostita de el si de personajele lui.
Au mai murit actori din generatia lui si parca nu au fost atat de multe controverse nici macar din partea presei doritoare de subiecte. Ce ii face disparitia atat de discutata este cred cariera de politician in contextul in care politica este foarte putin respectata in Romania. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Paunescu, a incantat ca artist si a dezamagit ca nu a ramas artist.
Mie imi pare rau pentru amandoi desi amandoi m-au dezamagit spre finalul vietii. Raman totusi niste artisti romani care au lasat o amprenta in zona culturala romaneasca si pentru asta trebuie respectati.
Cat despre articolul lui CTP, imi pare destul de obiectiv, doar ca nu era momentul sa iasa acum cu el, pentru ca ii contesta profesionalismul artistic, chestie care nu o sa-i micsoreze popularitatea ci doar o sa produca controversa.
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu tu. Cum am spus si pe topicul cu cutremurele, mass media romaneasca prosteste. Prosteste, prosteste si prosteste intr-una. Face din tantar armasar. Darama eroii adevarati, dar ridica in panteon oportunistii. De Liviu Ciulei s-a mai auzit ceva prin mass media in ultimii ani? Ghinionul lui ca n-a fost senator ... |
Capcaune,esti liber sa-ti placa Luciu,Bahmuteanca,Zavoranca si orice alta peudopersonalitate cu sclipici.
Dar lasa-i pe altii sa le placa filmele lui Sergiu Nicolaescu.
Nu arunca cu noroi.
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eumada
Capcaune,esti liber sa-ti placa Luciu,Bahmuteanca,Zavoranca si orice alta peudopersonalitate cu sclipici. Dar lasa-i pe altii sa le placa filmele lui Sergiu Nicolaescu. Nu arunca cu noroi. |
In primul rand a spune adevarul nu este totuna cu a arunca cu noroi.
In al doilea rand ce au de-a face Bahmuteanca si Zavoranca pomenite de tine cu Liviu Ciulei pe care l-am amintit?
N-am nimic cu cei carora le plac filmele lui Sergiu Nicolaescu, ar insemna sa am ceva cu mine insumi, dar imi displac profund exagerarile ostentative care sfideaza realitatea.
eumada spune:
Ce exagerari,Capcaune?
A fost un mare regizor si actor...
Pueril?
Pai mai puerile sunt Star trek si NCIS...Mai puerile sunt filmele americane in care totul se terminsa cu bine si eroul care a infruntat o lume scapa neatins de sute de rafale..si ramane cu femeia frumoasa....
SN este un roman,un mare regizor si actor.Si da,a avut carisma.
Si da,a leganat generatii intregi.
Discutam aseara cu cei din gasca...toti suntem pana in 35 de ani...toti am fi dorit ca in loc de reluari puerile cu BRUCE si altii sa vedem macar odata la doua luni un film de-al lui.
Un film care sa te faca sa te simti mandru.
Da,filmele lui istorice pot sta langa poductii celebre...
Nu se exagereaza,se arunca cu noroi si asta este tipic romanesc.
A dat clasa la multi si nimeni dintre copilasii astia de acum...nu vor ajunge la nivelul lui....scene de sex lka tot pasul,cantareti si actori fara valoare.
Ma uitam la interpretarea (e alt film si alt regizor) Stelei Popescu intr-un film si la interpretarea tinerilor...la ea era natural,la ei fortat.Se pierd valorile si nu e moral si uman sa le dispretuim,doar pentru ca sunt multi invidiosi si o media (ziare,televiziuni) de cea mai joasa speta.Un singur lucru mi-a placut la un articol mentionat de Marius"ca viata marilor oameni ajunge hrana pentru viermi."
Zicea bine maestrul "cand lumea o sa e sature de efecte speciale.....""uitati-va la filme vechi bune."
capcaunul spune:
citat din mesajul lui eumada Pai mai puerile sunt Star trek si NCIS... |
Despre ce filme vorbesti tu?
In anii '80 mergeam saptamanal la Cinemateca studenteasca. Acolo mi-am deschis ochii.
Cum scriam mai sus, eu vorbesc de Liviu Ciulei, tu bagi in discutie Zavorancele si Bahmutencele ...
eumada spune:
In `80 aveam trei ani....
Am aruncat in discutie ce ne inunda pana si in reclame.
S-a spus ca SN avea subiecte puerile si tu ai spus ca se exagereaza.
Nu am nimic cu Ciulei,am ceva cu cei care dipretuiesc actorii nostri.
Ma crezi sau nu,desi-s tanara,am ani buni de cand m-am uitat doar la fime grele.Si doar in anumite momente la cele care relaxeaza creierul.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui eumada am ceva cu cei care dipretuiesc actorii nostri. |
Atunci nu eu sunt cel asupra caruia trebuie sa-ti indrepti acuzele.
Eu am ce am nu cu actorii sau regizorii ci cu denaturarea realitatilor, in AMBELE extreme, atat cea bombastica cat si cea nihilista.
andacos spune:
citat din mesajul lui buflea Nu cred ca poate nimeni contesta popularitatea lui SN. Si nu cred ca a fost impusa, SN s-a dezvoltat ca artist intr-o perioada in care publicul nu avea prea multe optiuni. In plus a fost un barbat frumos, avea un timbru al vocii deosebit si la timpul lui a dezvoltat un gen de cinematografie neincercat de nimeni pana atunci in arta romaneasca si anume filmul politzist de aventura. Acum daca ma uit in urma, parca sunt de acord cu voi: cam puerile ideile lui, cam usurele incercarile lui artistice. Dar atunci, pe cand eram de varsta Pistruiatului i-am savurat toate filmele si probabil ca multi din generatia mea, am fost indragostita de el si de personajele lui. |
Eu cred ca tot ce s-a intimplat(in materie de filme)acum mai mult de...sa zic 10 ani???dar e relativa cifra,ni s epare pueril,asta era tehnica la momentul respectiv.
Eu am o colectzie de dVD-uri romanesti,pe care le urmaresc cu mare drag cam 1-2 ori pe an,si-desi sentimental sunt tare legata de ele,nu pot sa nu observ ca-s puerile,slabutze,unele fara noima,trase d epar,insa repet asta era tehnica perioadei,astea erau principiile de viatza,eram chiar obligatzi s atraim asa.
Eu una ,ca un neica nimeni in viatza artistica,zau ca nu-mi permit sa critic si sa fac tot felul de remarci la adresa vietzii si activitazii lui.Pot spune ce mi-a placut sau nu mi-a placut,insa sa-mi arog cu aroganatz dreptul de a-l strivi sub talpi...e din categoria no,no,no!!!Pina una alta el e cine e...restul,mai au pina sa-i ajunga pe urme.
Dumnezeu sa-l ierte cu bunele si relele lui.
Dana