Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (21)
Raspunsuri - Pagina 5
mcoca spune:
Asa, am inteles. E dezavantajos daca castigi f bine, daca nu, nu din ce vad eu. Nu situ cat sunt salariile in ro, dar daca castigi 20 de mil, e mai rentabil sa stai acasa, cu cat ar trebui sa dai la bona si etc.
Mai cu termenele astea care sa tot modifica, eu stiu 'Simcri poate sa confirme) ca DPN-ul se calculeaza la 12s, apoi fiecare creste in ritmul lui. Nu se modifica DPN-ul la fiecare eco, e absurd. Pai a mea care e super mare, ce sa faca, sa se nasca la 8 luni?
Vicky, Printzesone and BB (22+)
Kabecka spune:
carmen333, cred ca se exagereaza cu :"dar la stat am auzit ca mai bat copiii". Eu am avut baiatul aproape 1 an la o cresa de stat si nu a fost nici pe departe atat de rau pe cat se aude.
Dimpotriva, a prins niste deprinderi f bune, a socializat si a invatat cate ceva.
Avea 4 doamne f dragute care se vedea ca ii iubeste. Sunt sigura ca daca era agresat in vre-un fel se vedea in comportamentul lui.Ori el mergea cu placere.
Nu ma indoiesc ca exista si uscaturi in acest sistem, dar sunt convinsa ca peste tot sunt, din pacate.
Madd11ee spune:
Eu cred ca o sa stau doi ani cu copilul..cum salariul meu nu este ff bun, nu o sa fie o tragedie sa iau cu cateva milioane mai putin..la cat costa bonele..cred ca e mai avantajos sa stau eu cu bebe...Iar sotul castiga suficient cat sa nu ne fie f greu pe perioada asta..
Ar mai fi o varianta la mine..cum volumul de munca la mine nu e foarte mare, sa aleg un an, iar al doilea an sa lucrez de acasa...ramane sa vedem daca ar accepta seful..
La mine nici mama, nici soacra nu vor putea veni sa stea zilnic cu copilul..mama e inca tanara..imi pare rau sa o iau de langa tata:) plus ca avem o mica afacere de care se ocupa ei doi..si i-ar fi greu tatalui meu singur..Iar soacra sta la curte si nu poate sub nicio forma sa se acomodeze la bloc...a venit anul trecut in vizita..nu a reusit sa stea mai mult de doua zile..:))
16+
carmen333 spune:
Kabecka, asa sa fie, ma voi interesa cat pot inainte de a-mi lasa copilul!
Vicky, in generatia mea mai ai un credit pentru casa, 1 sau 2 servicii si muncesti de dimineata pana seara, daca femeia nu munceste, cu un singur salariu e foarte greu. Pentru cei care au primit de la parinti casa si masina, sa le traiasca! Eu inca ii mai ajut si pe ai mei. Tot ce sper e ca copilul meu sa nu trebuiasca sa faca la fel, sa aiba sprijin. Va recupera cumva si va intelege la un moment dat de ce nu am stat langa el. Asa, si la 2 ani ai copilului stiu pe cineva care trebuie sa munceasca si sa ii dea explicatii, iar micuta a inceput sa vorbeasca si nu e deloc incantata ca ramane cu bunica.
Intr-o lume ideala, ar fi cresa/gradinita dimineata si serviciu pentru mami, iar dupa somnul de pranz, mami doar pentru copil.
mcoca spune:
Carmen, si eu am rata la casa samd, dar nu as merge la lucru daca nu ar fi rentabil, numai de amorul artei, asta spuneam. Si aici cine are salariu minim, prefera sa stea pe banii aia putini ca nu are sens sa dea la bona 700 cand ea castiga 1000 .... NU mai vorbesc daca ai 2 sub 3 ani.
Vicky, Printzesone and BB (22+)
doina_1984 spune:
Buna.
Raluca, felicitari pt fetita.
Este bine ca dosarul pt indemnizatie il depuneti dupa nasterea copilului pt ca ideile pe care le aveti acum legate de cat sa stati cu copilul se vor schimba dupa nasterea lui, cel putin asta a fost cazul meu. Sentimentele pe care le aveam fata de fiinta din burtica erau imfime fata de cele care au aparut o data cu nasterea lui, cand i-am auzit primul tipat mi-au dat lacrimile instantaneu. Si aceste sentimente au crescut treptat.
Ma duc sa pap si revin.
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 17s+
carmen333 spune:
Vicky, imi spuneam si eu un of. Mi-ar placea sa stau cu bebe, cat mai mult! Eu am auzit de scoruri 1200-1500 lei pentru bona pe aici. Deci, cat salariul de mama daca alegi sa stai 2 ani.
doina_1984 spune:
Legat de haine, sa nu luati ft multe marime cea mai mica pt ca bebelusii cres repede, plus ca poate sa fie marisor din nastere si mai si primiti. Aveti grija sa se imbrace usor, preferavil nu pe gat mai ales pt mamicile fara experienta. Luati body_uri care se incheie in fata pt ca sunt mai usor de imbracat.
paulinio spune:
Cred ca am mai avut o runda de discutii despre concediul de crestere copil...
Eu nu-mi permit sa stau prea mult acasa; eu sunt cea cu salariu mare si cea care suporta toate ratele. Voi trage sa merg la serviciu cat pot de mult... concediul de maternitate de 126 zile sa fie practic dupa nastere... deci voi avea inca maxim 8 luni de concediu de ingrijire copil; cel cu care probabil ca voi supravietui cu imprumuturi... Vreau sa-i acord copilului meu macar 1 an... cel putin 6 luni alaptere si sa-i dac eu diversificarea. Apoi probabil ca va fi la cresa particulara, cum a fost si cel mare.
Ar putea intra tatal in crestere copil dupa un an... cu indemnizatia 0, probabil...
Deci alegerea mea e simpla: 1 an...
La primul am stat un an jumate dar aveam cheltuielile mai mici. E greu cand te intorci la seriviciu si dupa 6 luni si dupa un an si dupa 2... Momentul ala al desprinderii e unic si e trait intens si dramatic indiferent la ce varsta se produce. Si e adevarat ca se mai schimba sentimentele pe parcurs... o femeie se schimba cand devine mama, asta e clar.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 20+
doina_1984 spune:
Oofff.. am facut o groaza de greseli, asa imi trebuie daca scriu de pe telefon, dar la laptop ajung ft rar.
Azi am facut mancare - supa de rosii, ciorba de afumatura si mancare de linte. Voi ce mai gatiti? Eeu as fi vrut niste peste dar am fost la 3 pescarii si nu aveau proaspat :((
Cum stati cu kg? Eu am luat 2,5 kg pana acum, dar cum zicea una din fete ( scuze ca nu retin cine) seara mi se umfla burta mai ales sub sani si eu am crezut ca e de la colecist.
Am pus o poza de la revelion sa vedeti ce burtica mare am ( sa tineti cont ca era seara :)))
O zi buna!