Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Albinutule s-a facut!
O sa dau cafeaua in fiecare zi! Nu promit ca voi fi prima, dar chit ca e pranz, tot o ofer, numai sa aibe cine o bea

Acum mi-am comandat si eu vol 3 din "Grey"! Abia astept sa vina sa aflu cum se termina!

Sunt plina de dor, baiatul meu a fost la buni de aseara, ca sa iesim un pic in oras cu prietenii si sa pot face curatenie azi si trebuie sa-l aduca Andrei acum si nu mai pot de dorul lui, abia astept sa ajunga!

Va pup si sa aveti o noapte cu somn neintrerupt pana dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna seara, doamnelor.
N-am disparut nicaieri, dar pur si simplu n-am mai avut pornire sa scriu in ultima vreme. Simt ca trebuie sa cenzurez foarte mult, asa ca prefer sa vorbesc mai putin, plus ca se discuta diverse probleme in care eu nu ma regasesc.
Si noi profitam de vremea frumoasa, de zapada. Zilele trecute am fost de cateva ori la patinoar, am luat si pitica cu noi, iar socrii mei ne-au insotit si-au stat cu ea pe margine, am iesit si am alaptat-o cand i s-a facut foame si dor de mine. Sunt plina de vanatai, dar bucuroasa, ma simt asa... plutitoare, copilaroasa si plina de veselie cand patinez. Am fost si la sanius in iarna asta, ne-am dat toti cu bobul, cu colacul (inclusiv Iulia), tare fain!
Albinuta, deja face din mana Rares, e tare! Azi mi-am adus aminte de M al meu, cand era mic, pe la 9 luni facea din mana cand plecam. Si Iulia a facut progrese in ultima perioada, ar sta numai in picioare, dar inca nu paseste hotarat, chiar daca se tine de ceva. Dar imi place ca e ambitioasa, deja se ridica singura din fund in picioare si de pe spate in fund. In limitele varstei.
Enona, chiar azi ma gandeam la tine, tin minte ca am vazut mai demult niste fotografii cu Emilian in picioare si mi se parea tare precoce. Cred ca el si Dorian vor merge repede. Excelent ca mergeti la piscina!
Elly, stii cand il mai poti aseza pe olita? imediat ce se trezeste dupa somnurile din timpul zilei si imediat ce va intoarceti de pe afara. De obicei afara nu fac asa de des, de multe ori Iulia avea scutecul uscat, iar cand intram in casa si-o puneam sa faca, facea mult (copiii, chiar asa mici, stiu sa se abtina).
Eu vol. 3 din Cinzeci de umbre nu mi l-am comandat, il are cineva in format electronic? (in romana).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

O informatie interesanta pe care am citit-o azi, nu stiam pana acum (m-am gandit la Stefulici, la anemia baiatului, nu stiu daca i-ai dat ceai de la nastere pana acum sau l-ai alaptat exclusiv): "ceaiurile contin polifenoli care se "leaga" cu fierul in intestinul bebelusului. Componente polifenolice pot impiedica absorbtia fierului in intestin iar o cantitate adecvata de fier este cruciala pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O

O informatie interesanta pe care am citit-o azi, nu stiam pana acum (m-am gandit la Stefulici, la anemia baiatului, nu stiu daca i-ai dat ceai de la nastere pana acum sau l-ai alaptat exclusiv): "ceaiurile contin polifenoli care se "leaga" cu fierul in intestinul bebelusului. Componente polifenolice pot impiedica absorbtia fierului in intestin iar o cantitate adecvata de fier este cruciala pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului".

Anitta, mama lui M - 8 ani si I - mica-mica



Neata fetelor!
Ah, deci sa nu dam ceai? Nicio problema eu nu prea ii dau lui Lucasel
Haide mai Anitta dar de ce sa cenzurezi?

Ellyshor felicitari, visez si eu la ziua in care o sa adoarma asta singur, probabil pe la 15 ani hahahaha
Mai, pe bune mie intriga din Grey mi s-a parut slabuta rau, dar vorba Deei pana la urma nu literatura faci citind-o hahaha. Bomer ala e foarte gay, Gezas dupa ce am aflat si eu asta mi s-a parut evident urmarind White collar, cum se misca, uneori cu radea, hahaha ca o fetita. Ma rog, treaba lui, nu ma bag. Sunt si poze cu el si cu "sotu" sau... "sotia" ia-o cum vrei. Hm, mie ti-am zis, cel mai potrivit mi s-ar parea Somerhalder dar vad ca nici ala din Dinastia Tudorilor nu e rau.

Fetelor asta al meu tot cu dintii neiesiti, nu stiu ce sa mai fac... ta-su a zis ca daca nu ii ies in 2 saptamani el ramane in Franta hahahaha Cand ma gandesc ca or sa-l apuce durerile si ptr coborarea celor de sus ma ia cu nebuneala........
Voi inafara de branzica mai combinati cu ceva fructele? Eu fac branzica in casa e superbuna, pap si eu.
Ieri a papat un iaurtel intreg de-ala Olimpus, i-am pus si doi biscuiti, a plans cand s-a terminat
Elly tu ai cumparat de-asta Olympus? Mie mi se pare superbun.
Mai felicitari si tie pt pipi la olita! sunteti foarte tari, sincer, eu nu am putere de asa ceva, ma stoarce si Eva de toata vlaga...
Aever am vazut poze cu sania pe FB, foarte misto sanie!
Eu nu am prea iesit cu piticul in iarna asta, daca tot mi-a mucit 3 luni... am stat mai mult in casa cu el, dar o sa imi iau revansa la primavara
Misto ca gasesti ce sa faci prin casa, eu sunt mai comoda, recunosc, inafara de putina curatenie, spalat si plimbat piticul in brate nuprea fac nimic. ah, fac mancare. acum mai putina, m-am puturosit si aici ca daca fac mananc si eu vreau sa slabesc in puii mei, asa ca am grija sa am doar o supa/ciorba in casa ca sa ii dau Evei cand vine de la gradi, eu mananc regim si putin.

Voi cum va jucati cu piticii, pe bune? Eu ii dau jucarii in manuta si stau langa el dar se plictiseste / enerveaza repede, vrea plimbare prin casa. Noroc ca mai tine wrap-ul. Chiar, are cineva sling? sau tot manduca ar fi bine sa iau? care-i treaba cu manduca? stefulici, tu ai, ca te-am vazut, se prinde greu? pana cand poate fi folosit?

Hai va pup ca a inceput concertul


Mai eu nu stiu cum sa fac ca se culca devreme seara si se trezeste si mai devreme.....

Cred ca vroiam sa mai spun ceva dar sunt batrana si uit repede, maica ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Neatza doamnelor,
Si noi suntem pe aici desi mai greu cu scrisul pentru ca Dorianu' ma solicita la maxim. Vrea numai in picioare sa mearga si cum nu avem ante/pre mergator, trebuie sa fie mami sau tati punct de sprijin.
Tocmai am vazut la Kaeden de Clara un antemergator beleaaaa din lemn, sub forma de L care chiar parea ca are stabilitate si nu fugeau rotile ca sa pice bebe in nas
As vrea sa il pun si eu pe bebe sa faca pishu/kk dar inca nu sunt hotarata daca sa cumpar olita sau direct colac reductor pt wc.
Voi ce ma sfatuiti? Trebuie sa ma documentez intens in acest sens ca deja face 8 luni in cateva zile..
In rest, avem vreo 2 saptamani de cand doarme foarte bine noaptea cu doar o singura trezire de tzitzi iar mesele de solide s-au imbunatatit considerabil de vreo saptamana adica mananca tot ce prinde cu dintocii si se vedeee in pampers
Anitta, m-am tot gandit la tine si la Iulia daca a inceput sa mai pape putin!
Nu cumva v-au iesit si voua ceva dintzoci de curand?
Ellyshor, felicitari pentru pishu la olita
Deea si Aever, felicitari si voua pentru dintzoci ! Sa ii foloseasca bebeii cu mare drag si spor
Aever, pai dintisorul a spart gingia dar dureaza ceva pana iese tot la suprafata. Noua ne-au iesit de 4 respectiv 3 saptamani si inca nu sunt vizibili total, ci in proportie de 60-70%!
O sa mai revin, sa mai citesc si eu pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Neatza Ylari,
Cum faci branzica in casa?
Noi avem Manduca si se prinde din 2 miscari, cu clenci la mijloc si pe spate iar de carat in el, poti mult si bine . Vazusem o mamica in parc, asta toamna, cu un baietel de un an jumate, cel putin
La cat adoarme bebe Lucas?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ylari,in special in primele luni de viata, cand nu e diversificat, nu e ok ceaiul. Laptele praf contine o cantitate mai mare de fier decat laptele matern, dar chiar si asa, de ce sa fie copilul privat de fier, cand poate sa se asimilize in cantitate mai mare?... Mai erau niste info despre ceai, dar am copiat strict apropo de discutia zilelor trecute.
Eva, Iuliei nu i-au mai iesit dinti de la 5 luni si jumatate, tot asa sta cu mancarea, firimituri , doze homeopatice ajung la ea in burt#259;, dovada scaunul inca de bb exclusiv alaptat. Nu stiu ce sa te sfatuiesc cu olita vs reductor. Eu am preferat reductorul pentru ca nu imi plac olitele.
Ylari, eu am si sling si Manduca sau Luna (nu stiu exact cum se numeste). In manduca greutatea se distribuie uniform pe spatele tau, spre deosebire de sling. Se pune foarte usor, ai doua catarame. Si slingul se pune usor, si e si mai usor el, ca si greutate, ocupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Continuare:
Ziceam ca slingul ocupa mai putin loc si e mai usor. In sling copilul se poate foi sa vada in mai multe parti, in manduca e destul de imobil (cel putin acum, cat sunt mici). Ambele pot fi folosite muuult, pana la 20-22 de kg. Daca ar fi sa optez, as alege manduca, pentru binele spatelui meu si pentru pozitia echilibrata a copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Anitttuleee!
Ce fain ca mergeti la patinoar!
Eu il scot afara doar la plimbare..Am zis ca luam o sanie, dar din lipsa de spatiu..am renuntat. Daca vrei Grey vol 3 ti-l pot trimite fizic, prin posta..

Eu am sling si e usor de pus si de carat in el. Asa il scot afara, pt ca mi-e greu sa desfac carutul cand sunt singura, desi am achizitionat unul cu roti mari care merge f bine pe zapada.
E drept ca greutatea la sling nu e distribuita uniform pe coloana si ma resimt uneori.

Eu am decis sa nu experimentez cu olita..Cred ca din cauza ca nu sunt acasa si n-as vrea sa-i mai dau mamei si alte task-uri.

Referitor la diversificare, am constatat ca al meu nu papa branzica de vaci facuta in casa...dupa nicio reteta..ci doar din comert de la danone..Si nu papa nici piureul daca pun in el sfecla rosie..

Ylari, noi stam langa el cand se joaca pe covor, alternam jucariile, uneori ne mai implicam in joaca lui-cand ne solicita.

Bilantul la 7l si 2 saptamani- aprox 9 kg si 75 cm.
Eu ii dau ceai noaptea, cand se trezeste intre mese si se tot foieste..si am constatat ca adoarme la loc.
Se pregatesc dintii de sus, dar ce pregatire....ca ne-a omorat cu maraiala noaptea..

Ma intorc la munca..

Sa avem o saptamana frumoasa!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Hello fetelor!
Albinuta tare m-am bucurat cand am vazut ca cineva se pe form a intrebat de mine!!! Noi suntem bine, Ne-a iesit un dintisor sus (deci Ellyshor nu sunteti singurii) si de cateva zile spunem mama. Si noi stam la olita dupa fiecare somnic dar nu constientizeaza el prea bine. Adica uneori face alteori nu. Noua ne-a adus Mosu o olita de la Fisher Price din accea 3 in 1 care are si reductor. Sta singur in fundulet, se intoarce pe burta si invers si doarme la fel de bine adica 2 somnuri de aprox 2 ore pe zi iar noaptea la 8.30 papa si pana la 6-6.30 somnic, apoi papa si iar somnic pana in jur de 8 tocmai bine cand pleaca Bia la scoala si am timp sa o pregatesc.
Nu am mai intret de mult pentru ca scumpul meu sot s-a apucat de renovari si constructii in interior si binenteles ca computerele au fost acoperite cu folie. Imi va lua ceva sa va citesc dar promit solemn ca o voi face.
Cineva intreba de branzica de casa. eu de 1 luna de zile iau de 2 ori/saptamana lapte de la o ferma de vaci si fac branzica si iaurt. Pentru branza pun laptele la clocotit si cand fierbe adaug la 1 l lapte cam trei sferturi din zeama de la o lamaie. Papa Bubu la greu, de fapt el mananca orice ii dai!!! Nu stiu fetele care merg pe autodiversificare cum reusesc ca eu cand ii mai dau cate un biscuite special de bebe de bebe si se ineaca ma iau toate caldurile!

Mergi la inceput